elven -> RE: Termin siječanj i veljača 2012... (20.1.2012 12:52:08)
|
Bebica super, ja za sada imam pomoć mame pa nas sve u kući mazi i pazi, vidjet ćemo kako će biti kad se bakica vrati na posao[sm=smiley19.gif] - U bolnici morate znati da imate sestara koje su divne i hoće pomoći i same provjeravaju sobe gdje čuju da bebe plaču itd... do onih koje to "baš i nisu" (blago rečeno), stav je najvažniji, ako trebaš pomoć za sebe ili za bebu zvoni objasni situaciju i traži pomoć. - Klopa čak nije loša kako zna biti bolnička, ali ponesite si kakve energetske pločice i vodu u torbi ako zagusti do posjete, jesti i piti morate zbog vraćanja energije produkcije mlijeka. Ako vam je ostalo onih multivitaminskih preparata od trudnoće obavezno si stavite jer to diže i iz mrtvih (iz iskustva govorim [sm=smiley36.gif]) - Bebaćima koji su mirniji sigurno ne daju ništa u ona dva sata kad su kod njih (kupanje, pikanje, pregled pedijatra itd.), oni koji se jako plaču dobiju na špricu ili saharozu ili malo adaptiranog mlijeka (to vam neće reći, ali takva je praksa i vidite kad bljucnu i ostene im bijelo kraj usnica). -Posjete su svaki dan od 16-17 i može dva člana ući sobu, na ulazu se ruke dezinficiraju....I MOLIM VAS KOJE IDETE NA SD NEMOJTE DA VAM DOLAZI VIŠE ČLANOVA OBITELJI JER SU U SOBAMA PO TRI RODKINJE U RAZLIČITIM STANJIMA I TRI NOVOROĐENČETA I AKO DOĐE VIŠE OD DVA ČLANA OBITELJI ZAMISLITE KAKO IM BUDE UŽASNO, A I NEKOREKTNO....BIG NO NO!!!!! - spavaćice su grozne, grube i nestašica je (bilo ih je i sve su bile toliko uništene da od 10 spavaćica možda je jedna bila upotrebljiva) ponesite dvije svoje i nema problema da ih nosite - za one mame kojima iz nekih razloga tate neće biti na izgonu (porodu), mogu tražiti da tatu pozovu kad je sve gotovo i kad se mama mazi sa bebom, a još je u rodilištu...samo lijepo pitajte i tražite, - puštati doma znaju i dan ranije, ako je sve ok sa mamom i bebom i ako vi izrazite tu želju, a to morate odmah ujutro na ginekološkoj kontroli priupitati kakva je mogućnost otpusta... - ja nisam imala neugodnih iskustava, niti sam što uzela k srcu...mada sam vidjela da se druge ženice znaju uvrijediti na hladan tretman... uistinu moramo imati razumijevanja i za to osoblje...na odjelu im je uvijek puno to znači 46 majki + bebe po sobama...stalno se dovoze nove plus još tisuću drugih obveza, a o doktorima da ne pričam koliko su pod presingom....SVAKA IM ČAST!!...naravno izuzetaka uvjek ima i ja se nadam da vas neće zadesiti njihova smjena. Mislim da je za sada to....
|
|
|
|