Krky
|
Sad sam se sjetila kako sam bila ponosna mama curice i dečka koji se nikad nisu tukli, nikad radili gluposti, ona je bila pažljiva i brižna prema njemu, on ju je u svemu slušao i uvažavao, oboje su bili lakoodgojivi, možda uz malo normalne dječje tvrdoglavosti. 8 godina nakon ovog drugog dobijem blizance i prvih par mjeseci sve 5, ništa mi nije teško i čudim se što me svi žale. A onda su se počeli čupat i cipelarit u kolicima, pa lupat glavom u pod, pa se bacat na pod u dućanu. Jooj, srušiše mi sve ideale o meni kao dobroj mami i dobroj "teti", ništa s njima nije bilo jednostavno, a plus toga stalno su radili i izmišljali neke gluposti. Prošlog ljeta moj svekar šprica voćke pesticidima, a oni na sasvim drugom kraju vrta...ja vješam veš i čujem: "Hej ajmo se igrat da smo mi bakterije u wc-u, a deda nas šprica." Taman su se zaletili kad sam zaurlala. Ne mooram govorit da su imali 5,5 godina, nisu jako mala djeca, da znaju da je pesticid otrov itd. Izbjegavam nasilne crtiće, filmove gledaju samo komedije i dječje i onda nelete na reklame. Već sam umorna od komentiranja kako se to doma ne radi, kako je to samo fikcija, kako nije stvarno, kako je napravljeno na kompu...ma sve to znaju, al opet...sad su u fazi odvijanja šarafa, stalno popravljaju, rastavljaju i uzimaju alat. Ja jednostavno nemam dovoljno gornjih polica, a i da imam, svugdje su i tako sam svaki dan potpuno svjesna opasnosti u kojoj se nađu...