kanader
|
Čovjek se našao pred sudom optužen za ubojstvo svoje žene Pita ga sudac: - "Ovdje se radi o krvavom ubojstvu. Kako se branite?" Optuženi: - "Bila je toliko glupa da sam je morao ubiti." Sudac: - "To ne smatram olakšavajućom okolnošću." Optuženi: - "Pa, dobro, cijenjeni sude... da ispričam kako je bilo. Živjeli smo u jednoj zgradi. Iznad nas je živjela porodica s dvoje djece. Bilo je stvarno žalosno, djeca su bila jako niska rastom. Sin od 12 godina je bio visok svega 80 cm, a onaj stariji, od 19 godina, svega 85 cm. Jednog dana, u razgovoru sa svojom ženom, kažem da je to stvarno tužno i da mi ih je žao." - "Da, reče žena....to su Pirineji." - "Mislila si Pigmeji?" - "Ne, Pigmeji su ono što nam se nalazi pod kožom i zbog čega pocrnimo." - "To je pigment." - "Ne... Pigment je bilo ono na čemu su stari Grci pisali." - "Pobogu, ženo, to je bio pergament." - "Ne, pergament je kad neko pročita ili prikaže samo jedan dio nekog djela." - "Poštovani sude, vjerojatno pretpostavljate da više nisam imao volje da joj objasnim da se radi o fragmentu. Sjeo sam na trosjed i čitao novine. Ubrzo dođe žena s knjigom u ruci, legne pored mene, otvori knjigu i počne čitati djelo nekog teksta. - "Dušo, gledaj: Sunčana terasa od ručne torbe je bila učiteljica makroa 15." Uzeo sam knjigu, pogledao i rekao joj: - "Draga, ovo je knjiga na francuskom jeziku i tu piše: La Marquise de Pompadour est la Maitresse de Luuis XV, a to znači da je Markiza de Pompadur bila ljubavnica Luja XV." - "Ne, reče ona - La Marquise je sunčana terasa, Pompadour je ručna torba, la Maitresse je učiteljica, a Louis XV je 15. makro. Ja to sigurno dobro znam. Nisam ja džabe imala ekstra sate iz francuskog jezika i vježbe sa svojim legionarom." - "Mislila si na lektora?" - "Ne, lektor je jedan grčki heroj." - "To je bio Hektor i bio je Trojanac." - "Ne, hektor je mjera za površinu." - "Mera za površinu je hektar." - "Ne, hektar je božansko piće." - "Ženo, nektar je božansko piće." - "Nije, to je rijeka u Njemačkoj." - "Rijeka u južnoj Njemačkoj zove se Nekar." - "Ne znaš ti to, još kao mala sam pjevala s prijateljicom duo o rijeci Nektar." - "U duetu, tako si valjda htjela reći." - "Ne, duet je kad igraju Sarajevo i moj Željo." - "Poštovani sude, tada sam uzeo čekić i opalio je po glavi. Konačno je zašutjela." Sudac: - "Optuženi se oslobađa....Ja bih joj presudio još kod Hektora."