|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete?
15.2.2012 16:48:17   
Bebys
rodila bih
ali nikada nisam na cisto zasto JER STA CE BITI KAD JA UMREM kada mene vise nema
na takvoj djeci se po domovina doslovno izzivljavaju...e zato me dusa boli....i znam da je to grijeh ali boze pomozi mi da mi se to nedesi nikada...user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 26
15.2.2012 18:39:44   
Indy
moja mama je u trudnoci nosila potpuno zdravo dijete, koji je obolio u porodu, cerebralna paraliza. bio je tesko bolestan, potpuni invalid. bez obzira sto su joj rekli da nece dozivjeti ni godinu dana, ona se nije predala. borila se za njega, nosala ga na terapije, bdijela uz njega. govorili su joj da ga da u dom, da bi bilo bolje da sto prije umre.. nikog nije slusala, borila se za njega, sto je bilo tesko prije 32godine, nije bilo neta, nije imala auto, ni telefon. ipak svom djetetu je pruzila najbolje sto je mogla. dokori su se cudili svaki put kad bi ga dovela,  sto je uopce ziv, i sto dobro izgleda. umro je s tri godine, prije nego sam se ja rodila. reci, katarina, jel se ne bi borila za svoje dijete unatoc losim prognozama? ja te nezelim osudjivati, to je jako teska odluka, tako da  ti i nezelim da u tu situaciju dodjes.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu krijesnica3)
Neposredna veza do poruke: 27
15.2.2012 18:46:58   
sretnabeba4
ovo je jako teška tema. napisati ću samo da moj ujak ima kćer koja je do treće godine bila sasvim normalno dijete. jednog se dana samo srušila i nikad više nije stala na svoje noge. iz nekog razloga nama nepoznatog oni nisu s njom išli kod doktora. bila je na promatranju na rebru i kao nisu ustanovili od čega joj je bolest došla. rasti je stala nakon 10 godina. intelektualno je na razini 10 godišnjeg djeteta, možda i manje. teško govori, još teže motorički funkcionira. ona je bila ovisna o svojoj majci danonoćno. od države nisu dobijali pomoć do unazad dvije-tri godine samo zato jer može sama jesti, donekle. majka je dugo godina radila 4 sata dnevno zbog nje. kako je mala rasla tako su i njene potrebe bile veće. kad je dobila mengu više nije htjela ikog mama je morala dati otkaz. ubrzo je firma propala pa je i otac dobio otkaz. prije 3 gdoien majka joj je umrla od alkohola,a ona je ostala sama s ocem i bratom koji je potpuno zdrav. o njoj e sad brine teta koja im je najbliže i dolazi joj mjenjat uloške i kupati ju jednom tjedno jer nikog drugog ne želi. mislim da vam više nemoram pisati koliko je to teško i opterećenje za cijelu okolinu. ali to je ipak dijete i roditelji ga vole kakav god bio. jasno da je teško nositti se s bolešću ali nikad se nemože znati što svako u životu čeka. djevojka je sad stara 27 godina.

Patrick//28.02.2001
Dominick//16.07.2002.
Hana//21.10.2003
Jan// 08.05.2011

Neposredna veza do poruke: 28
15.2.2012 19:24:19   
adryosijek
strasna prica ,znam da neki se razbole u prometnoj ili nekom jacem padu ,al ovako da se dijete preko noci promjeni i razboli..nedaj boze nikome ..ajde prije nego rodis jos i mozes sprijeciti,ali kad se dogodi odjednom ,dijete rodis zivo i zdravo user posted image i desi se tako zlouser posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu sretnabeba4)
Neposredna veza do poruke: 29
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 19:48:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Indy)
  Neposredna veza do poruke: 30
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 19:50:11   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 31
15.2.2012 19:55:23   
uplašena mama
Ja ne znam kako bi reagirala na njenom mjestu vjerovatno bi se isto slomila s vremenom možda još i gore   bili bi mi teško gledati tako svoje dijete da nema normalan život ali znam sigorno  da ne bi pobacila .Mislim da svatko zaslužuje priliku za život.Ne razumijem onaj dio da je izgubila prijatelje zbog bolesnog dijeteta? siječam se kad sam u trudnoći radila test za downow sindrom nije mi bilo svejedno ali odlučila sam šta bude ja to dijete rađam.Teško je to ovako reci čovijek nemože znati kako se ponašati u nekim situacijama dok se ne nađe u njima.Zato ja nikoga ne kritiziram jer nikad neznaš kako bi ti do doživio i preživio

Neposredna veza do poruke: 32
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 20:13:49   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu uplašena mama)
  Neposredna veza do poruke: 33
15.2.2012 20:24:01   
uplašena mama
IZVORNA PORUKA: *Katarina*

IZVORNA PORUKA: uplašena mama

Ne razumijem onaj dio da je izgubila prijatelje zbog bolesnog dijeteta? 

Mislim da to i nije toliko cudno. Zena je jednostavno sa malenom 24/7 i jedva da jednom mjesecno ode na pice neko opet sa njom naravno, i nema vremena za nikakve izlaske, price, kave i sl. Gubljenje drustva nije bas neobicno u ovakvim situacijama ja mislim. I to ne toliko radi bolesnog dijeteta nego radi njenog manjka vremena. Neke zene s kojima je prije bila dobra i koje zive blizu nje okrenule su im ledja na nacin da ne zele da njihova djeca gledaju nju bolesnu i postavljaju milijun pitanja sto je neugodno objema stranama. A i malena nije bas sposobna za neku igru. To je samo dio, ponavljam, najvise je tu majka izgubila koja nema vremena za odrzavanje prijateljstava.
[/quote

toj ženi skidam kapu i želim joj da i dalje bude jaka i hrabra

Neposredna veza do poruke: 34
15.2.2012 20:47:52   
natalijax
čitala sam danas popodne tvoju priču,i doima mi se jako tužnouser posted image nekad razmišljam što ako nedaj bože se nađem u takvoj situaciji,milijon puta se pitam,srce bi mi puklo kad bi gledala da moje djete danas sutra pati zato to mu se  drugi rugaju,znam puno djece koja su teško bolesna,koja če uvijek vratiti pozdrav na ulici,vjerujem da nisu ili možda jesu svjesni da su drugčiji,da nemaju normalan život,neznam što bi napravila al uvijek stojim i nadam se da ču stojati do svoje rijeći,Svatko zaslužuje život user posted image

(Odgovor članu uplašena mama)
Neposredna veza do poruke: 35
15.2.2012 21:17:33   
Wukovarka
U potpunosti shvaćam tu ženu i ne krivim ju za ništa, a ni ona sebe ne smije kriviti, jer težak je to put.
Cijeli život posvetiš brizi za to djete, odričeš se svega samo da si uz njega i onda se zapitaš što će biti s njim kad mene više ne bude

Ne znam što bih odlučila da se nađem u takvoj situaciji, ali sad sam mišljenja da bi poštedila djete od takve životne patnje

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 36
15.2.2012 21:22:52   
mamacita
To sto tebe muci, jesi li ili nisi losa osoba ako mislis da bi pobacila zbog takve prognoze. To samo ti samoj sebi mozes odgovoriti. Jer ti sebe poznajes najbolje. No, ja te svakako ne bih osudjivala.

Neposredna veza do poruke: 37
15.2.2012 21:26:07   
Ninaa
Kao osoba kojoj je ova tema vrlo bliska jel se brinem za bolesnu osobu ja bi pobacila, bez obzira na svu svoju vjeru i odlaske u crkvu. Bez obzira koliko bi mi bilo teško i koliko bi me to vjerojatno poslije grizlo ali bi. Kad smo sad došli u situaciju da jedna beba nije živa prošla sam par pretraga, najmanje 5 mišljenja i svi tvrde da je beba pod mojim srcem zdrava. Da je bilo drugačije vjerojatno koliko god to strašno zvučalo je ne bi bilo, mada ni sad nismo sto posto sigurni da je sve ok i još uvijek se može nešto zakomplicirati. Sve to štima dok su roditelji živi,ali ne bih da jednog dana moje dijete dođe u situaciju da se zbog moje odluke da rodim bolesno dijete ono mora žrtvovati i brinuti se za njega.
MOja šogorica je bolesna ima 50 godina, mi se brinemo za nju već 3 godine od kad je sveki umrla. Ona je još i dobro kakvih sve ima,ali je sve gore i sve je nemoćnija. Teško hoda, ne čuje dobro, ne vidi, oboljela je uslijed svega na živce i kaj da vam velim kakav je to život, jednog dana će pasti u krevet a kaj ćemo onda neznam. Tak je ispalo ne mogu si pomoći, da mi je lako nije, a nikakve pomoći sa strane nema. Da vam ne govorim koliko puta trebam oribati wc i kuhinju ak hoću da bude barem donekle čisto jel imam malo dijete i drugo na putu.
Svaki odlazak nekud, a da ne govorim o 10 dana mora je kombiniranje do besvjesti i moljakanje da netko tih par dana bude uz nju, da je pripazi i skuha joj jesti. Ona je prema nama dobra i voli nas i da je damo u dom ne bi dugo bila živa, tak da dok mogu ću se brinuti za nju, kaj mi drugo preostaje.  Teške su to stvari i ne daj Bože da ikoja od nas mora o njima razmišljati.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

Neposredna veza do poruke: 38
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 21:26:20   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu sretnabeba4)
  Neposredna veza do poruke: 39
15.2.2012 21:26:41   
Nika 24052006
Još bi samo nešto dodala,ja imam seku(27god),koja je daleko,daleko od posve bolesne osobe,ali ima fizički nedostatak,odnosno,desna ruka i noga su joj deformirani,i ima oslabljenu motoriku u ruki,a gotovo neprimjetno "vuče"nogu.To je posljedica preuranjenog porođaja,rođena je u 28 tj trudnoće.Prošla je sve i svašta,3 reanimacije,upalu pluća,žuticu,sto čuda,bila je posve otpisana opd strane liječnika,ali se izborila,i dan danas je veliki borac,nema kod nje dva zeca,tri zecauser posted image ...No,htjela sam reći,ona je sada trudna,boluje od epilepsije,i dr neurolog joj je savjetovao aminocintezu,odnosno,ranije tripple test,što je ona kategorično odbila i rekla da želi roditi svoju bebicu,ma kako god bilo...Za sada je sve u najboljem redu,trudna je 28 tj...Eto,ona je tako odlučila,a mi ju svi podržavamo...

< Poruku je uredio Nika 24052006 -- 15.2.2012 21:28:19 >

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

Neposredna veza do poruke: 40
15.2.2012 21:49:40   
natalijax
IZVORNA PORUKA: Nika 24052006

Još bi samo nešto dodala,ja imam seku(27god),koja je daleko,daleko od posve bolesne osobe,ali ima fizički nedostatak,odnosno,desna ruka i noga su joj deformirani,i ima oslabljenu motoriku u ruki,a gotovo neprimjetno "vuče"nogu.To je posljedica preuranjenog porođaja,rođena je u 28 tj trudnoće.Prošla je sve i svašta,3 reanimacije,upalu pluća,žuticu,sto čuda,bila je posve otpisana opd strane liječnika,ali se izborila,i dan danas je veliki borac,nema kod nje dva zeca,tri zecauser posted image ...No,htjela sam reći,ona je sada trudna,boluje od epilepsije,i dr neurolog joj je savjetovao aminocintezu,odnosno,ranije tripple test,što je ona kategorično odbila i rekla da želi roditi svoju bebicu,ma kako god bilo...Za sada je sve u najboljem redu,trudna je 28 tj...Eto,ona je tako odlučila,a mi ju svi podržavamo...
život je nekad težak al uistinu lijep,za tvoju seku i bebicu sve najbolje od srcauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 41
15.2.2012 22:02:55   
Ninaa
Nika tvojoj seki od srca želim sve najbolje i nek sve bude ok s bebom!

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

Neposredna veza do poruke: 42
15.2.2012 22:41:11   
Nika 24052006
Hvala,cure moje...Svi smo nekako sigurni da će nam mala Korina doći živa i zdrava na ovaj svijet,i jedva ju čekamo...

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 43
15.2.2012 23:04:00   
lilia
Ja se rasplakala ko neko derište, previše dirljivih i tužnih priča ste ispričale da bi čovjek ostao ravnodušan.
A moj odgovor je sljedeći: da mi otkriju rano (npr. nešto sumnjaju pa amniocinteza pokaže loše nalaze) najvjerojatnije bih pobacila. Neka mi Bog oprosti i nadam se da se nikada neću naći u situaciji da moram odlučiti o tome.
Niti jedna od nas...

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 44
16.2.2012 8:16:45   
mišica 666
nitko sa sigurnošću ne može reći šta bi bilo kad bi bilo osim ako nisi se našao u toj situaciji. osobno mislim da bi bilo uključeno više faktora u odluku, stupanj oštećenja , financijska situacija, broj dijece u obitelji. nadam se da se neću naći u toj situaciji ni itko od naših rrajki. uglavnom mislim da nisi loša osoba ni blizu jer težak je to križ i za roditelje i za drugu dijecu i naravno za to bolesno dijete. user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 45
   [Brisano sporočilo]
16.2.2012 10:30:46   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu mišica 666)
  Neposredna veza do poruke: 46
16.2.2012 12:43:08   
anaxx
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

nemogu sad reć točno jer se nisam i nadam se nebum našla u sl situaciji
ali mislim da bi pobacila

potpisujem!
prvenstveno zbog svojih starijih dečki
osim što je to opterečenje za cijelu obitelj i za to dijete samo koje nema nikakav život već muku, mislim da je starijoj djeci to veliki teret:
1. što im je brat/sestra bolestan i njima je teško to shvatiti i gledati
2. što ih u školi počnu zezati jer djeca znaju biti jako okrutna pa braća počnu mrziti to bolesno dijete...
3. dovivaju sigurno manje pažnje nego bi trebali jer bolesto dijete oduzima roditeljima svo "slobodno" vrijeme
uglavnom veliki razor u cijeloj obitelji i to svakako ne bi htjela

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 47
16.2.2012 18:37:07   
Indy
odluciti roditi, znas da ces imati bolesno dijete, pobaciti, s tim na savjesti moras zivjeti do kraja zivota. lako je biti pametan ako nisi u toj situaciji. tako da nikome nezelim da mora donositi takvu odluku.

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 48
16.2.2012 19:14:31   
LUNA000

IZVORNA PORUKA: mišica 666

nitko sa sigurnošću ne može reći šta bi bilo kad bi bilo osim ako nisi se našao u toj situaciji. osobno mislim da bi bilo uključeno više faktora u odluku, stupanj oštećenja , financijska situacija, broj dijece u obitelji. nadam se da se neću naći u toj situaciji ni itko od naših rrajki. uglavnom mislim da nisi loša osoba ni blizu jer težak je to križ i za roditelje i za drugu dijecu i naravno za to bolesno dijete. user posted image

Eh da...Inače nisam pobornik pobačaja, ali sam za mogućnost izbora...i zaista mi možemo sad tu razglabati ali potpisujem gore napisano...živim u maloj sredini, gdje još uvjek posebno gledaju na djecu sa pp ili sa down sindromom...kad gledam jednu obitelj koja ima sina sa downom uvjek im se divim i ružno mi zvući kad ih drugi sažaljevaju i govore da bi bolje bilo da ga nema...ali...priznat ču i jako se kajem zbog toga...kad mi je u ovoj zadnjoj trudnoći tek u 38 tjednu ustanovljen zastoj u rastu kod bebe...(ja zaista nisam imala pojma o tome, ni zbog čega je to ni kakve su posljedice) to jako ružno zvući...prva pomisao dok sam jurila u zd u bolnicu mi je bila..da s djetetom sigurno nešto nije uredu i umirala sam od straha..plakala sam zbog cijelog niza događaja ili znakova koji su mi onda kao bili smisleni..i kad me doktorica tješila da možda nije to to, da sačekamo dok ona provjeri na ultrazvuk...nikad neču zaboraviti kad mi je rekla...onako zabrinuto..."da, to je ipak zastoj u rastu"...kad sam promucala kakve su posljedice i što to znaći..ona mi nije rekla ništa konkretno ..rekla je vidjet čemo..iskreno kad sam pogledala muža...pomislila na dečke doma koje sam ostavila, prošlo mi je kroz glavu, što nisam prije znala...sigurno bi pobacila...naime ja sam zaista mislila da če se djete roditi sa nekim oštečenjima...možda nebi na to pomislila da ionako nam tu godinu nije sve loše krenulo i bilo, da sam pomislila kako čemo mi i što čemo ako nešto ne bude uredu...bojala sam se svega...večer prije poroda svašta mi je prolazilo kroz glavu...i onda sam rekla svojoj bebici...sad smo nas dvije same...i moramo pomoći jedna drugoj...samo nek sve prođe uredu...rodila se živa i zdrava...i danas kad je gledam koliko sreće nam je donjela...pomislim u sebi ..Bože kako sam mogla samo i pomisliti na to da bih pobacila....

A:31.10.2005.
N:27.12.2006.
L A 30.05.2011.

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 49
17.2.2012 11:06:31   
Indy
luna ovo si lijepo napisala, drago mi je sto je tvoje dijete ipak zivo i zdravo rodjeno!

(Odgovor članu LUNA000)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!