RE: Bebe siječanj - veljača... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Poslije porođaja

Poruka

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (1.6.2012 17:15:13)

Hvala Ribice i Dora je preslatka ,pogotovo na onoj slikici na portalu roditelji .hr[sm=smiley1.gif]

marinazg -> RE: Bebe siječanj - veljača... (1.6.2012 22:40:53)

ribice glasala sam za Doru [sm=smiley1.gif]
natali napisala sam ti na facebooku kak je nama bilo pa da se ne ponavljam ali ako nekog zanima napisat cu ponovno [sm=smiley1.gif]
Gardenija mi smo kupili onaj grijac bocice tako da stavim u bocicu vodu i u taj grijac i za minutu je gotovo a mali u vecini slucaja smireno ceka jer vec zna kad mu stavim krpicu oko vrata da ide klopa pa se sav umiri [sm=jezicek.gif]
cure imate super stvar kupiti u dm-u, posudice za hranu, ja si napunim te tri posudice i kad je voda zgrijana samo ubacim tak da ustedim vremena ako je mali bas jako nervozan i kad idemo negdje nemoram nosit i hranu i onu zlicicu nego samo te posudice i super a i kostaju 20 kuna. iskreni meni su super ako nekog mozda zanima budem link stavila kak to izgleda

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (2.6.2012 11:38:46)

Hvala Marina [sm=smiley1.gif]...
Imam i ja nukov grijač ali mi je puno jednostavnije sa termos bocom....
Marina pošalji link..

marina1202 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (2.6.2012 11:42:35)

termosica yakon

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (3.6.2012 17:26:23)

glasat ćemo za sve bebe [sm=bravo.gif] prekrasni su mi oboje

pitanje. one rižine pahuljice koje stavljate u mlijeko jel ih samo stavite u mlijeko u bočicu ili je to neka posebna priprema?
sada će skoro kašice pa neznam jel se smije ujutro voćna kašica a navečer te pahuljice ili je to za početak previše?
nadam se da pišu upute na toj kutiji pahuljica, nisam nikada to gledala

pozdrav [sm=smiley1.gif]

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (3.6.2012 19:26:29)

Hvala Gardenija...
Ja rižine pahuljice stavim u flašicu prije spavanja i to dvije male žličice ..tek toliko da mu malo zgusnem ...

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (3.6.2012 19:41:50)

Ja isto u bočicu prije spavanja stavim cca tri dozice od mlijeka (one s kojim Ad stavljam) i dobro zmućkam i to je to s tim da sam morala malo dudu zarezat da joj lakše ide a sad joj dajem i pahuljice od prosa isto izgledaju ko i rižine!I ja sam davala prvo jedan voćni obrok dopodne i navečer te pahuljice sad smo već prešli na jedan obrok od povrća cca između 11-12 popodne oko 18-19 voće i prije spavanja pahuljice u ad između toga samo Ad!

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 8:37:23)

Ja sam kupila aventovu dudu 3+ koja ima malo veću rupu i nisam trebala nista rezati...
Ja idem 6.6 na kontrolu pa ću pitati pedicu dali mogu početi sa kašicama ..probala sam mu dati par žličica kašice od jabuke ali se jako mrštil i slagal kiselu facicu[sm=smiley36.gif].. nije mu baš pasalo[sm=smiley19.gif]..

mariola -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 9:02:32)

Cure i mi smo prešle na ad. Danima je bila svako malo na cici, jedan dan nije više htjela ni cicat, plakala i vrtila se na cici(vjerojatno praznoj), napravila joj ad i pojela je u roku 3h dva puta po 200ml. Bila jadna gladna. Još uvijek malo cica ali je uglavnom na ad.

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 10:09:47)

Mariola tak sam i ja ..ćemu mučiti dijete ako nemaš više mlijeka ..bitno da je on meni sit i zadovoljan[sm=smiley1.gif]

Vjeverica ST -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 10:15:52)

Evo da se i ja javim nakon 100 god!
Još dojim, mala ima 5 mj i par dana....Super napreduje. Menstruaciju još nisam dobila... Izišao joj 1. zubić prije par dana!! Po meni rano...... Evo cijeli vikend i danas ima fibru, padne s Lupocetom ali opet se vrati popodne. Ja se nadam da je to zbog zubića isto, ali istodonbno je i prehlađena, šmrče.........

A jantarna ogrlica? ja ju kupila......skinem ju po noći.....Šta vi kažete?
Šta dajete za papit od kašica?

elven -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 10:28:59)

Bravo curke za napredak bebica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]....za dohranu imate hrpu receptića na internetu, a ja imam i onu "vrtićku kuharicu" papirnu i u pdf-u ona ima recepte po mjesecima za kašice i klopicu za veće klince, ako kome treba nek javi na pp mail pa ću mu poslati.

Ali curke šta sam ja jedina ostala koja samo dojim [sm=smiley19.gif], a tako mi milo bilo čitati kako na početku sve bebe cike... nema veze, bitno da su [sm=duda.gif] [sm=duda.gif] zdrave i zadovoljne...Moj se i dalje budi dva-tri puta po noći...po danu spava po sat-dva, ali da se izdržati....

Vjeverica ST -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 10:53:10)

ja isto dojim!
tek ću za koji tjedan davat kašice, kad napuni 6 mj.

čim nam nikne špinat, to mislim....

ima taj zubić pa me grize....
hoće i sjedit....kad ono počinju? a kad ćete ih stavljat u mei-tai?

Vjeverica ST -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 10:54:38)

eleven i moja se probudi, em šta zbog zubića, em šta valjda želi cikit........... 2 ili 3 puta......

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 11:17:10)

elven ja ne dojim, ali se još uvijek izdajam i pije moje mlijeko. ima jedan obrok bebimila i za mjesec dana mislim početi s kašicama. ako nam ped ne kaže drugačije, a na pregled za tri tjedna idemo.

mislila sam prvo dati jabuku (još se dvoumim kupovna ili domaća- strah me da ju neću usitniti dovoljno) ili ove rižine što smo sad pisali. ili oboje ako se smije [sm=smiley36.gif]

imam i ja tu kuharicu jedva čekam da nešto i spremim [sm=smiley1.gif]

moj ima 4 mjeseca puna i stalno se napinje u sjedeći položaj ali mu još nedam, tek se okrenio na bok i na leđa sa trbuha [sm=smiley36.gif] sa 5 mjeseci bi trebali sjediti uz pomoć, e sada valjda punih 5 mj, a opet i to je valjda individualno.

mi po noći 1 se budimo oko 3 sata i onda do 6,7 spava i budan. po danu spava malo, po pola sata do sat vremena. uglavnom bi se nosio.

mei tai nemam, samo maramu u koju ga stavljam ali mu se ne sviđa jer bi on gledao prema van a ne prema meni pa ću pričekati 6 mj i tada mu kupiti klokanicu jer se tada smije snositi unjoj koliko sam ja shvatila.

dianchy -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 11:24:03)

Drage moje...eto i mene nakon sto godina!
Tu i tamo sam vas znala čitati malo,ali iskreno kad sam imala vremena sjesti i pisati radije sam išla malo odspavati jer sam bila kronično umorna i iscrpljena. Moja mala mišica će za 6 dana imati 4 mjeseca. Dojile smo do prije mjesec dana i papale ad - kombinirale smo, ali i uz puno muke i mojih suza i pokušavanja da ju nagovorim na ciku - odustala sam jer ona jednostavno nije htjela sisati. Samo joj je odjednom nešto puhnulo u glavu i neće i neće. Kad bi ju stavila u naručje i skinula grudnjak mala mustra bi odmah počela vrištati. Onda joj dam AD i sve super. Pa sam teškom mukom prihvatila da joj je bebimil finiji od mene [sm=smiley36.gif] A šta ću s njom...glavno da je zdrava i sita, a zaista je jer jako lijepo napreduje.
Vidim da počinjete s kašicama? Mi idemo 13.06. na ktr kod pedijatra pa ćemo vidjeti trebamo li polako početi ili da još pričekamo...

dianchy -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 11:28:16)

gardenija, samo da te razveselim mi imamo klokanicu i ja svoju Gabi nosam u njoj od 2.mjeseca njeno života. Ne puno zbog kralježnice koja još nije razvijena. Dok nije mogla sama držati glavicu uspravno nosila sam ju okrenutu prema sebi, a sad kad drži glavicu okrene ju od sebe i nosam. Zaspi nakon 5 min nošenja [sm=smiley36.gif]

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 11:41:56)

znači može klokanica već [sm=smiley2.gif]. samo neznam gdje ima ju za nabaviti.

Žao mi marame, nadam se da će htjeti kad malo poraste biti i u njoj. Ja ga stavim da gleda naprijed a nigdje nisam vidjela da ima taj način stavljanja bebe u sling.
Klokanica mi se čini praktičnijom, a za mei tai neznam jeli može gledati prema van.

dianchy -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 11:46:30)

Ja kupila klokanicu chicco u tintilinicu za 270 kn (istina košta 320, ali je bila na akciji). Možda ima i u adaxu, fun4mum ili bebymediashop. Nazovi ih i pitaj. Sve su ljubazne, ja zvala pa pitala da li imaju i koliko košta da ne moram s malim djetetom obilaziti dućane po cijelom zagrebu..

elven -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 11:49:17)

weeee nisam jedina....bravo vjeverice....gardenija skidam ti kapu za izdajanje, ja sam sa curkom tako radila, ali u konačnici je završilo kao kod dianchy....samo ona nije htjela bočicu sa mojim mlijekom već formulu, a sa ovom mrgicom je druga priča on pak neće bočicu (vodu mu ponudim) niti pod razno....

Mi se nosimo u slingu od mjesec dana, a u klokanici od dva mjeseca...tko ima bucke (kao ja [sm=smiley36.gif]) pazite na kilažu za klokanice moja je do 11kg, pa se bojim da nećemo još dugo moći u njoj, a baš mu se i ne sviđa, ali sling mi je zato zakon uvijek je uz nas..., a ako hoćete da gleda naprijed stavite bebaća na bok...tako se mi sada nosimo i ima pogled na mamu i gdje hoće... i moj se diže u sjedeći položaj (za 7 dana 5 mj), ja mu malo udovoljim, onako ga za ručice dignem pa spustim kao vježbice, ali uglavnom je na leđima pa se sam okreće na trbuh....jako sam zadovoljna sa motorikom obzirom da je debeljuško super je pokretan i okretan...

Što se tiče dohrane mi ćemo krenuti full sa 6 mjeseci, ali sam mu do sada dala malo da žulja desni na jabuku, žličicu nastrugane banane, isto tako kruške....uglavnom da lizne i proba okuse ....face u mi presmješne kad mu tako nešto ponudim....

.....drage moje ode ja raditi ručak....pusa svim bebaćima i bebaćicama....

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 11:51:25)

Curke ja B stavim u kolica ,malo ga vozam po sobi i zaspi odmah[sm=smiley1.gif]
Klokanicu imam ali ju nisam još koristila ,praktičnije mi je u kolicima...

Vjeverica ST -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 12:00:21)

ja nemam sling, dobila sam mei tai, ali za to je još ranoj, još koli tjedan.........Zar nije i za klokanicu?
Ja sam se mislila dal da kupim sling.....ne znam, msilila sam kao ima kolica i bla la...ali vidim sad da ima to svojih perdnosti, pogotovo jer ova autosjedalica koja je ujedno i na kolicima (do 13kg) nekako nespretna i neudobna[sm=zmeden.gif]..

Sling mi se čini jako udoban i intimniji...........možda ga i kupim...........

je li teško naučit položaje, jesi to na internetu?

vidiš dobre ideje, to za voće na žlici.........jesi pazila da je odmaće? znači samo malo staviš pa da gricka kao?

ja nju isto uhvatim za ručice i dignem ju na koji sekund u sjedeći polžaj, pa gušta i smješka se.........

Vjeverica ST -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 12:11:10)

uf, sorry na gram. greškama, žurila sam [sm=smiley36.gif]

Cmelica -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 12:23:50)

Evo cure da se i ja malo javim. Počela sam joj sad davat kašice jer mi je jako nervozna postala, valjda zubi. Pa da ju malo time zabavim. Inače još uvijek dojim, pa sam se ponadala da ćemo možda više spavati. Kad joj dajem kašicu ona to malo pojede, malo izbaci, onda još trpa i rukice u usta, na kraju kašica i u nosu završi. Koliko im treba da skuže da je to hrana? Kak nek znam koliko joj je dovoljno? Ionako još poslije ide obavezno na ciku. Jabuku uopšte nije htjela, ni kuhanu ni sirovu, sad smo probali mrkvicu i krumpirić, to joj bolje sjeda. [sm=smiley1.gif]

dianchy -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.6.2012 14:20:59)

Na mojoj klokanici piše da je pogodna za bebe od 3.5 kg do 9 kg. Do trećeg mjeseca se beba nosi okrenuta prema unutra, a od trećeg mj.može prema van. No mislim da to dosta ovisi i od bebe. Kako napreduje, da li drži glavicu sama...ali ja G nosim eventualno sat vremena i to ne svaki dan. To nam dobro dođe kad se želimo malo prošetati da joj se leđa malo odmore od leđa malo odmore. Ona sada već jako odiže glavu i kad leži na ravnome, a pogotovo ako je u ležaljki na malo povišenom. Pa joj isto malo pomognem dići se, uh kako je onda vesela i gleda okolo. A s kašicama u početku nije da se oni najedu od toga...to je sve uhodavanje. Treba im nakon tih famoznih kašica tj.pokušaja jedenja istih, dati da pojedu mlijeko.

Htjela sam vas pitati kak vam klinci i klinceze spavaju po noći? I imate li neki ritual prije spavanja koji je beba vec naucila šta joj se sprema? [sm=smiley36.gif] I da...kad idu na noćno spavanje? Meni G nema još nikakav ritam. Nekad ide spavati u 20.30, nekad u 21.30...onda spava po 2-3-sata, a eto sinoc je zaspala u 20.30 i spavala je do 5 ujutro,onda pojela pa zaspala za sat vremena tek (nikad se ne najede i zaspe u bržem roku) i spavala od onda još 2x po 2 sata (što je odlično) ali to se samo noćas dogodilo, nije tak stalno... NAŽALOST! [sm=smiley19.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>