bubaMaja -> RE: MM na porodu - da ili ne? (14.5.2012 17:15:48)
|
IZVORNA PORUKA: anamarijapupek Iako nam je dan D još daleko, iskreno se dvoumim oko toga da muž bude na porodu. Ispočetka je rekao da će biti kako ja budem htjela međutim sada žarko želi biti prisutan. Ja iskreno ne bi htjela da bude tamo. Ne želim biti sebična, ali meni taj cijeli proces nije uopće nešto o čemu sanjam i znam da ću cijelo vrijeme biti fokusirana na bebu i na to da čim prije izađe van [sm=zmeden.gif] i da čujem plač. Također, znam da tome neće biti tako, ali bojim se da mu više ne bi bila toliko privlačna (ne u doslovnom smislu riječi). Inače, kada dođe do nekakvih trenutaka kada nešto ne štima, nekad me ta njegova nježnost i "sve će biti OK" živcira. Ja inače uopće nisam paničar i uvijek sam hladne glave u svemu tome, ne prikazujem prema van ako se ne osjećam dobro. Npr. nakon kiretaže nisam htjela da me bilo tko grli doma, nikakav kontakt osim razgovora nisam htjela, dok me sve to nije prošlo. Ne znam da li sam se dobro izrazila, ali što sve treba uzeti u obzir prilikom ove odluke? kao što su sama rekla još je daleko taj dan i do tada se oboje možete predomisliti milijun puta. iz svog iskustva mogu reći da mi je muž bio najveća potpora i iako je moje porođajno iskustvo izrazito jednostavno i brzo prošlo ne znam kako bih da nije bilo njega... kad sam bila u predrađaoni (4sata) umirala sam od dosade i samo sam zamišljala kako me on masira u tim trenucima, ali u riječkom rodilištu nije dozvoljeno imati nikoga u predrađaoni.. kad su me prebacili u rađaonu zvali su ga,a tih 20 minuta bez njega osjećala sam se jako izgubljeno i činilo mi se kao da će svijet stati ako se ja sad porodim a da on nije tu - srećom stigao je na vrijeme i bilo je savršeno sve... reći ću ti jednu stvar koju je moj suprug rekao meni - ne znam kako bih se pogledao u ogledao da nisam sudjelovao u najsretnijem danu svog života!, i kad god sam ga pitala bilo mu je presavršeno što je bio, to je bila njegova žarka želja... s druge strane - mogu reći da razumijem žene koje ne žele supruga na porodu - tvoj razlog je što ti ide na živce njegov način umirivanja i to? ali nije da odlučno ne želiš da on bude tamo? ja bih onda postavila pravila, radit ćeš to i to, govorit ćeš to i to - imate dovoljno vremena za vježbanje ))) plus ako mi tvoje prisustvo ne bude ugodno - izaći ćeš bez ljutnje = tako ćeš mu dati priliku, vjerojatno olakšati i sebi (puno žena je muž bio izrazito koristan, pogotovo ako je gužvovit dan za porode), a imat ćeš pravo poslat ga van ako nešto ne bude kako treba... u svakom slučaju, uživajte u svakom zajedničkom trenutku )))) i sretno!
|
|
|
|