endless
|
nasmijala sam se dok sam vidjela ovu temu, pa evo da i ja prokomentiram Na sam Uskrs, u noći sam stigla u bolnicu, 4 dana prije predviđenog termina, trbuh me oko 1 sat počeo boljeti, sluzni čep je počeo odlaziti, prvi porod - i reakcija je bila: pravac bolnica! Pošto je bilo oko 3 sata ujutro, ni sestre a ni dežurna doktorica nisu bile oduševljene a ni ljubazne prema meni što sam im došla jeeer su eto, spavale a ni trudova nekih većih nije bilo... Smjestila sam se u sobu sa još dvije djevojke i tu je započelo jedno veliko prijateljstvo jer su isto kao i ja samo odbrojavale sate do poroda. Da ne duljim - tri dana sam u bolnici ležala u sve jačim bolovima, lažnim trudovima, svakog jutra mjerenje temperature, tlaka, ctg, vizita, doručak, ručak, posjete, vizita, večera, tuširanje, razgovori s curama do neko doba noći... koliko god je bilo stresno zbog isčekivanja, toliko je bilo lijepo, imala sam također i punu podršku djevojaka sa ringeraje koje su me sva četiri dana uveseljavale svojim porukama na mobitel i pitanjima kako smo i jel mali angel napokon stigao Dan prije termina stigao je naš mali Gabriel. Srećom pa sam imala odličnog ginekologa koji je taj dan bio dežuran i sve je odradio na najbolji mogući način, da se ne mučimo ni ja ni beba. Sam porod, na onom stolu, je trajao 2 sata i 45 minuta, počeo u 18.00 i završio u 20:45. Probušio mi je vodenjak, spojili me na drip i krenuli su lagani trudovi... Prvih sat vremena sam sama ležala u bolovima, ostavili su me tako i razišli se, tek kasnije je došla babica i počela pratiti trudove, otvaranje, i bilo je dobro dok joj se dvije sestre nisu pridružile. Tokom poroda sam saznala cijeli sadržaj Sulejmana, zašto se Hurem udebljala, koliko mora platiti zato što se udebljala i prestala glumiti, ... Nema što nisam ! U onim bolovima bi najradije bila ubila babicu i sestre koliko su bile dosadne sa tom svojom pričom, al' ajd, makar su mi malo smaknule misli od same boli i trudova dok je beba već bila praktički rođena, došao je doktor, pomogao da bebica izađe potpuno, bio je ljubazan i nisu bili bezobrazni prema meni, makar ni ja se nisam pretjerano derala jer sam htjela poštediti cijelo rodilište moje vike i dreke, a i naslušala sam se tokom ta 4 dana dosta poroda gdje su žene vrištale i nije mi bilo ugodno slušati to... a i osoblje to ne voli... Uglavnom, nije bilo ugodno ali je definitivno doživljaj za pamćenje