keyt
|
Malo da osvježimo i ukažemo kako u jaslicama nije baš sve za pohvalu Naime, dijete mi je taman preboljelo crijevnu virozu i prvi dan povratka u jaslice zatekne nas torta na stolu i čips. Mrak mi je pao na oči, kako sad to djetetu zabraniti. Pa da i nije crijevne viroze bilo, hajde tortu još i nekako mogu probaviti, ali čips djeci uzrasta od godine do dvije Ali, ja sam prvenstveno ljuta na roditelje i na njihovo licemjerje. Stalno prigovaraju kako ne valja ovo, ne valja ono u vrtiću, samo najbolje za našu djecu, a na kraju sami ti roditelji svoju i našu djecu trpaju smećem. Da pojasnim, dakle dijete je imalo rođendan, napunilo dvije godine, a mama i tata su odlučili to proslaviti u jaslicama. Prvo, smatram da je to bespotrebno za tako malu djecu koja još ne shvaćaju značenje rođendana, a pogotovo što ga sigurno slave u krugu obitelji i prijatelja izvan vrtića. Drugo, ako se već taj rođendan i slavi, pa može li on proći bez prokletih čipsova, smokija... Pa postoji mali milijun zdravijih grickalica od toga. Istina, neće im ništa biti od povremene konzumacije, ali svatko tko ima djecu zna da kada jednom probaju da traže još i da jako dobro zapamte što je to i navuku se na tu hranu koja u sebi sadrži pojačivače okusa kako bismo postali ovisni o njoj. Nije tu kraj priče, moja je mala za Valentinovo od jednog dečkića (naravno, od mame tog dečkića) dobila kinder jaje i smoki. Lijepa gesta, ali kud kinder jaje djetetu od godine i pol koje još zna u usta svašta stavljati, a lijepo na njemu piše da nije za mlađe od 3 godine i pored toga još i smoki. Je li malo bolja alternativa mogla biti mala čokoladica i npr. barem obični štapići ili bilo kakva druga sitnica, najobičnija dječja čestitka... Eto, imala sam potrebu to podijeliti i zbilja ne razumijem. Ovdje se na forumu velika većina kune u zdravu prehranu, u necijepljenje, u povezujuće roditeljstvo, u samo sve naj, naj za svoja mala blaga, pa gdje su ti ljudi u stvarnom životu, ja ih jako, jako malo poznajem, a imam jako širok krug poznanika. naravno, ljuta sam i na tete što ne mogu, ne žele, ne znaju, ne usude se, mamama toplo preporučiti neku malo bolju opciju
|