mama3.put
|
Lijep pozdrav drage moje!! Miss žao mi je zbog tvoje situacije,nadam se da ćeš što prije izići iz te teške situacije drži se i misli na svoje dijete i njeno dobro :* Ostale cure kako ste mi,ne stignem baš pisati ali pratim vas,Pinky gdje si nestala fališ? M će za koji dan napuniti 5 mjeseci,vrijeme mi doslovno leti!Kao da je jučer bilo kada smo imale tickere s oznakom <ponosna > a vidi sada,bebe rastu,napreduju iz dana u dan....vidim da već neke započinjete s dohranom,zašto tako rano ja ne planiram bar još mjesec dana,prerano mi je a s 3.5 mjeseca u najmanju ruku rizično,nemojte se ljutiti ni osjećati prozvanima jer vas ionako ni jednu ne poznajem osobno ali razmislite što se događa s tim malenim,nezrelim crijevima kada tako rano kreću jesti kašice.Poznato je da dojenačke kolike traju otprilike do 4 mjeseca starosti a što su one zapravo?Nije znanstveno dokazano zbog čega do njih dolazi ni zašto ih neke bebe imaju a neke ne,poznato je samo da su dječja crijeva/probava nezrela u toj dobi i teško prerađuju sve što se unosi u organizam pa stoga neke dojene bebe reagiraju kolikama nakon što majka pojede određenu namirnicu koja bebi smeta i djetetov organizam reagira kolikama.Žalosno mi je da u 21. stoljeću uz sve moguće informacije ponuđene na pladnju od interneta do literature mame još uvijek nasjedaju na ono "slabo ti je mlijeko" ili "daj dohranu s 4 mjeseca" Dijete vam jednoga dana može postati vrlo uspješna i utjecajna osoba,proputovati cijeli svijet,isprobati najbolje delicije,kušati najskuplji kavijar i piti najkvalitetnija vina ali nikada više majčino mlijeko,nikada zato im omogućite da bar u najranijoj dobi uživaju u toj blagodati. Mi i dalje isključivo dojimo,curka je s 4 mj. i 11 dana imala 6350 grama i 62.5 cm,sitna ali dinamitna beba pedijatrica je prezadovoljna njenim razvojem,ona je inače veliki pobornik dojenja i u našem gradu vodi udrugu za potporu dojenju i potporu dojenju u javnosti tako da od nje imam svu podršku za što duže dojenje bez uvođenja dohrane prije navršenih 6 mjeseci starosti.Eto ako se pitate jesu li vam bebe sitne ili nemaju dovoljno kg za svoju dob sjetite se prve jesenske bebe koja je najmanja od svih a opet napredna i ono najvažnije zdrava! Da ne ispadne da vas gušim s dojenjem ili nedaj Bože osuđujem majke koje ne doje,neosuđujem nedojenje ni moje prvo dvoje djece nisu dojeni nažalost..... ali "osuđujem osuđivanje" bilo koje vrste i bilo koga,umanjivanje nečije vrijednosti zbog vlastitih uvjerenja,stavova ili pak frustracija Jako sam razočarana člankom "Majke protiv majki",pročitala sam ga još prošli tjedan.....i naišla sam na ovo gore spomenuto (osuđivanje svakog tko ne misli/radi isto što i ja) Drage moje sve smo mi majke s velikim ili malim M u nečijim očima frikuše ili sektašice ali u očima naše dječice najbolje smo mame na svijetu,bez obzira hranile ih ad-om ili mm,stavljale im jp ili pp. sve vas voli i pozdravlja Vaša mama3.put
|