PinkyFunkyBirdy -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (23.9.2015 14:57:13)
|
Hvala curke na ideji. [sm=smiley1.gif] Već sam gledala te tricikle no čine mi se dosta skupima, a ne znam koliko će ga htjet vozit i dal će uopće moći (zbog vremena - ipak zima dolazi). Možda ako naletim negdje na neki popust pa mu to uzmem. [sm=smiley1.gif] Roccoko super da sama praviš tortu! [sm=bravo.gif] Ja ću biti gotovanka pa kupiti jer ćemo slaviti negdje u restoranu pa torta mora imati deklaraciju. Nagodine vjerujem da ću imati više vremena, a i da ćemo slaviti kod muževe i moje rodbine posebno pa će se praviti i domaće torte. [sm=smiley1.gif] Bravo za tvoju Doru koja hrabro pravi prve samostalne korake! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Moj M jede gotovo sve što mu dam, a ako malo zeza onda mu dodam na žličici i malo kruha pa sve popapa. Vucice, mi smo išli na prick test. To ti na podlakticu djeteta stave kapljice potencijalnih alergena i onda bocnu na mjestu tih kapljica kako bi alergen ušao u tijelo. Rukica se mora držati 15 min mirna i onda se brišu kapljice i mjere plikovi (ako ih bude) koji su nastali na tim mjestima. Moj M je išao na to sa 6 mj. i nije ga ništa bolilo. Za zubiće kažu da je čak dobro ako što kasnije izađu jer će onda kasnije ići i trajni pa će biti puno zdraviji. [sm=smiley1.gif] Što se tiče hrane i mi se dosta vrtimo u krug. Ujutro i navečer M dobi bočicu (s tim da mu navečer stavim i malo rižolina u mlijeko). Oko podne papa povrtnu kašicu (mrkva, krumpir, ponekad s piletinom, ponekad s oslićem, a uz to mijenjam ili grašak ili proso ili tjestenina bez jaja ili cvjetača ili tikvica), oko 15h papa komadiće voća (najčešće krušku), te oko 18h papa ostatak od one podnevne povrtne kašice. Ponekad bude umjesto povrtne kašice palenta, a par puta sam mu napravila rižoto (riža, grašak i piletina). U sljedećim tjednima ću probati hranu da bude krupnija, tj. da ne bude kašasto, no M mi se ne buni kad dobiva komadiće hrane. Čak mi se ponekad čini da mu je tako i finije i zabavnije. Znam mu davati umjesto malo kruha komadiće onog običnog smokija (što je sam kukuruz s malo soli) i to obožava, a kad stavim pred njega trpa sam u usta komadiće jedan za drugim. [sm=smiley36.gif] Ana, ja se nadam da nećemo morati u dnevnu bolnicu. [sm=zmeden.gif] Sad me strah bjelanjka. Evo, jučer sam M dala malo jogurta i navečer mu je lice bilo u sitnim crvenim prištićima, a i na nogicama su se pojavile crvene flekice. [sm=smiley13.gif] Danas se to povuklo, pa sam mu opet dala jer moram sama sebi potvrditi da je stvarno od toga. Čudi me jer prošli tjedan nije imao nikakve reakcije na svježi kravlji sir. [sm=zmeden.gif] Ja malo posolim hranu za M. Nekako mi je bitno da on jede, a znao mi je odbijati hranu ako je bila skroz neslana. Znam da nije poželjno, ali u jaslicama će sigurno jesti svakako začinjenu, pa mislim da mu malo soli ipak neće napraviti tako groznu štetu pogotovo jer se on strašno puno znoji pa vjerujem da treba i nadoknaditi izgubljni natrij. Najviše pijemo vodu i nju stvarno voli. Dobili smo na poklon od rodbine hrpu sokića, no ne voli ih baš - budu mu prekiseli pa mu ih ponudim jedan u neka dva tjedan i čak i onda većinu bacim. Čajeve mu nisam nikad ni davala tako da ne znam kako će na njih reagirati. [sm=smiley1.gif] Dal vi učite svoje klince (ili već znaju) sami jesti sa žličicom (moj M ne zna)? Znaju li sami piti na čašicu (M pije ako mu se drži, te će piti i ako sam drži, ali će se onda sav politi)? Dal ste vi već sve dobile prvu mengu od poroda (ja još nisam)?
|
|
|
|