hipo
|
IZVORNA PORUKA: hipo Naš prvi AIH Bolnica: KBC Sestara milosrdnica, Vinogradska Doktori: dr. Bolanča i dr. Tomić Dijagnoza: idiopatska neplodnost, sve testove koje smo radili, bili su u granicama normale 3-7 DC 100 mg Clomiphene (uzimala svakih 12 h po jednu od 50 mg) 9 DC UZV: desni jajnik: 21 mm lijevi jajnik: 15 ,,m 20 mm endometrij 8 mm 9 Dc štoperica, Ovitrelle navečer u 22 h 11 DC AIH u 11:34 Reakcija na Klomifen: -2. dan uzimanja tableta (4DC) jaka glavobolja i mućnina (ne nužno izazvane (samo) Klomifenom -7 DC pritisak u dijelom dijelu trbuha, sa lijeve i desne strane - 8-9 DC pika jako lijevi jajnik, prestaje ujutro 10DC - od 3 dana zimanja tableta (5DC) lagani valunzi, skroz lagani, navečer i po noći DAN POSTUPKA: Muž dao sve od sebe u 7:20, uzorak predan u 8:10, sestra ukucala u komp podatke koji su joj falili. Otišli na kavu do 10:30. Čamimo Čekajući u Čekaoni. Čekanje ovisi o broju aspiracija i transfera koji imaju prednost i obavljaju se prije AIH-a. Sestra me dopratila do male sale u kojoj su UZV, još neki aparatići, ormari, lampa za bolji doktorov pogled i stolac za postupak (isti ko u svakoj gin ambulanti). Rekli mi di da odložim svoje stvari ida sjednem i pričekam. Dolaze sestra, doktor i biologica. Svi ful ljubazni, maksimalno pozitivni, nasmiješeni...sve najbolje... Kažu da legnem, doktor mi stavi ono metalno čudo koje stavljaju za PAPU, provjeravaju dva puta kako se zovem ja i kako muž (koji čami čekajući u čekaoni) sestra predaje dokoru ono usko i tanko što izgleda ko injekcija a u čemu se nalaze sjajni kandidati iz muževog uzorka. I onda u sekundi gotovo, prije nego sam trepnula. Osjetila sam samo umetanje onog metalnog uređajčića, ovo ostalo ništa. Ostala sam ležati na tom stolcu, sestra mi je desnu nogu prebacila uz lijevu, bile su blago savijene noge u tom lijevom držaču za noge. Ležala još 15 minuta, obukla se i išla opet čamit čekajući u čekaoni da doktor ispiše otpusno pismo. Znači nisam se dizala, odlazila u neku drugu prostoriju, ostala sam na mjestu mirovat gdje su napravili AIH. Kad su završili, pozdravili su se, zaželjeli sreću. Prostor je nov, čist, bez prigovora, osoblje fantastično. Tretman bez zamjerke. Svaka im čast. Biologica je rekla da je zadovoljna uzorkom jer ima puno progresivnih spermića. Kad je dr. natipkao otpusno pismo, sestra nam ga je donjela uz uputu što dalje. Od tog istog dana, znači kad je bio AIH uzimam Dufastone, a propisane su tri tablete dnevno, 3x1. 14 dan nakon AIH-a moram vaditi betu i nazvati ih da im javim rezultat. Biologica je rekla da budemo u akciji večeras i sutra ujutro tako da pošaljemo pojačanje dok su jajašca još zainteresirana. AIH je napravljen 37,5 sati nakon štoperice. Nadam se koliko i svaki mjesec bez stimulacije. Nada umire zadnja. Ovo pišem neka 4 sata nakon AIH-a, nemam nikakvih smetnji, nekih pol sata sat sam nakon aih-a osjećala neku napetost, slično kao nakon akcije ako je bila dulja apstitnencija pa je uzorak obilniji. Nakon štoperice nisam krvarila (pišem jer je tinčy javila gore da je ona imala što nije čudno, to se javi i bez štoperice kod obične ovulacije). Štopericu si nisam htjela dat sama radi neke glupe paranoje da ću nešto krivo napravit. Išla sam na hitnu, jer su mi na MPO rekli da imamo na to pravo. Tako da sam pozvonila, dala sestri pikalicu, boc u špekec na škembici i trk doma. Dufiće sam pila 3 puta na dan, u 7, 15 i 23 h. -Cice su mi jako narasle, puno više nego inače, bolile skoro stalno, bradavice pekle za poludit. -iscjedak mi je bio drugačiji nego inače, ne kremast nego više vodenast da sam stalno mislila da sam se upiškila -6DC sam osjećala jake bolove neka 4 sata, drugačije od menstruacijskih, neko žarenje i rastezanje i pritisak -menstruacijske grčeve sam imala sve skupa 3-4 puta između 7-14 dana poslije ovulacije, kratki i lagani, inače u odbrojavanu krenu 7DPO i pojačavaju se -jedan dan sam bila luđa i živčanija nego inače, neizazavana ničim, iz čista mira sam grizla sve oko sebe 14 dan nakon AIH-a beta je negativna. Još jedan ciklus iza mene, još jedan ciklus bliže cilju! Nema predaje!