Hajdi
|
Evo da i ja napišem nešto o mojem ivf iskustvu. Bila sam kod dr. Š. privatno u poliklinici u Splitu. Stimulacija je počela na 2. dc s tri Menopura na dan. Odlučila sam dolaziti u polikliniku na bockanje jer mi je na poslu to bilo teško izvesti. 5 d.c. uzv je pokazao 7 folikula od 10-11 mm, endo 5 mm. Nastavljamo s 3 Menopura i dodaje se Bemfola 150 iu na dan. Za dva dana, 7. dc na uzv imamo 6 folikula 11-13 mm, endo 6,5 mm. Nismo zadovoljni brzinom rasta folikula jer su trebali rasti 1-1,5 mm po danu, a moji su toliko narasli za dva dana. Terapija pojačana na 4 Menopura i uz to Gonal. Od 8. dc dodaje se Organultran koji ima ulogu držati situaciju pod kontrolom, da ne dođe do ovulacije. 9. dc imamo 7 folikula od 14-17 mm, endo 7,5 mm. Zadovoljni smo, folikuli su se pogurali, postigli su željenu veličinu. Terapija ostaje 4 Mp, 1 Gonal i 1 Organultran. Sutra navečer (10. dc) je bila štoperica Ovitrelle koju sam si bez problema sama dala. Ona služi za konačno dozrijevanje js, te ovulacija nastupa otprilike 36 sati nakon primanja. Punkcija je je bila na 12.dc. Nije bilo nimalo bolno, niti je dugo trajalo. Koktel koji se dobije u guzu čini čuda, po jedna injekcija u svaku stranu. Nakon bezbolne punkcije sam bila oduševljena jer prije nisam znala što me čeka. Dobili smo 3 js, ne znam što je bilo s ostalim folikulima, valjda su bili prazni. Bitno, te tri su se pokazale dobre jer dr. T. embriolog je sutradan javio da su se sve tri oplodile i da će sutra vidjeti hoćemo li ići do 5. dana ili će vraćanje embrija ići s na 3. dan razvoja. Korištena je ICSI metoda jer moj dragi nije imao idealan s-gram pa dr. nije htio riskirati hoće li se js spontano oploditi. Sljedeći dan me zove sestra i kaže da je transfer za 3 dana, odnosno idemo s embrijem ili embrijima 5. dana. Tu me počinje loviti veliko uzbuđenje koje nisam savladala do samog dana transfera, valjda je to i normalno, nije mala stvar u pitanju. Dok sam na stolu doznajem da su se sva tri embrija razvila do stadija blastice, dvije mi vraćaju, jedna ide na zamrzavanje. Rezultat odličan! Transfer je potpuno bezbolan i kratko traje. Nakon njega je preporuka strogo mirovanje 3 dana, a nakon toga uobičajeno bez većih napora. Što se cijene postupka tiče, ona 4 tis. kn, plus 1 tis. ICSI, plus 1 tis. za zamrzavanje blastice. Lijekovi su koštali 8 tis kn. Moram reći da osoblje radi predano i profesionalno. Radi se i subotom i nedjeljom po potrebi. Svi su ljubazni i simpatični, od doktora do sestara. Moj je dojam da se sve odvijalo jako brzo. Ishod postupka još ne znam, čekam da prođu 2 tjedna od transfera.
< Poruku je uredio Hajdi -- 24.1.2017 10:28:44 >
|