daxy -> RE: Odbrojavanje svibanj 2015. (30.4.2015 18:48:18)
|
Pozdrav,curke. [sm=smiley1.gif] lidac super za pozitivnu trakicu. noema draga,obvezno piškit u čašicu i umočiti trakicu na 15 sekundi do oznake. perlice žao mi je zbog [sm=hudicek1.gif]. [sm=smiley13.gif] Nadam se da si barem uživala u Du. [sm=smiley1.gif] Grozna je ta sestra i grozna im je organizacija posla. Baš mi je žao. [sm=smiley13.gif] lili88 [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] A sad da vam ispričam kako mi medicinske sestre šalteruše zagorčavaju život. Ja sam dobila uputnicu od svoje ginekologice sa šifrom pod oznakom D. Ta uputnica pokriva apsolutno sve konzultacije,preglede,f-metrije,ljekove,nalaze i sve šta je vezano uz postupak 365 dana od dana izdavanja. Da mogu 365 postupaka obavit u godini dana,mogla bih na tu uputnicu. Ali to jednoj medicinskoj sestri ne znači baš ništa jer ona zna bolje. Kad sam bila na konzultacijama kod novog doktora ponila sam kopiju te uputnice (a pitala sam 3 puta na telefon prije dolaska i jedna od tih sestara kaže da može na tu uputnicu) i ova na šalteru mi to nije htjela priznati. OK,ja kažem da ću joj donijeti naknadno. Na konzultacijama mi doktor traži TSH u lab KBCa (i za to mi treba uputnice), folikulometriju (za što mi treba još jedna uputnica) i ja to sve kažem svojoj ginekolgici i ona naravno poludi. Dala mi je uputnicu koja pokriva SVE! A ja sad moram donosit za svaki K posebno po uputnicu! Ljuta doktorica,ljuta i ja. Meni došlo muka od svega. Krenile mi suze na oči od bijesa i muke,kasnije sam i povratila koliko sam se iznervirala. Doktorica izvadi upute (naputak ili nešto slično) o izdavanju uputnica i pokaže mi podcrtani dio u kojem piše nešto tipa: "Za potrebe MPO se izdaje uputnica D koja pokriva sva postupanja u 365 dana od dana izdavanja,..." (nisam zapamtila točno,al to vam je to odprilike). Sad ona meni ne smije izdavati nove uputnice za MPO postupke (zbog moguće zloupotrebe,...),al mi je svejedno dala ove koje moram donijeti jer je tako odlučila gospođica med. sestra. Ona riskira da dobije kaznu ako ju tko uzme na pik zbog tih uputnica,a meni mogu lijepo poslat račun doma za njih. Al svejedno mi ih je dala jer sam joj draga i žao joj je da se to sve preko mene lomi. A meni je stvarno muka od svega tog. I sa sobom ću sad nosat kopiju te uputnice,pa ću tim sestrama to turat pod nos,pa nek se snalaze. Bude li koja prigovarala ili tražila nešto drugo ja ću tražit njihovog nadređenog da mi objašnjava zašto nešto ne mogu napravit na tu uputnicu kad lijepo piše da mogu. Neću uopće iskoristit uputnice koje mi je gin danas izdala. Pa stvarno mi je muka od njih! Nisam nikad imala problema s drugim medicinskim osobljem i sve med. sestre po odjelima su bile super,al te na šalterima ko da su Boga za onu stvar uhvatila. Al istjerat ću ja to na svoje ne zvala se ja kako se zovem! Pa neće meni one noge podmetat,ne znaju na koga su se namjerile. Ljuta sam,nadam se da ćete povezat ovo šta sam napisala. [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|