RE: Jesenske bebe 2015 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (10.5.2016 19:23:29)

Hipo,kako proslo s batatom?
Mi danas spinat jeli..ne mogu rec da nest posebno gusta al ga je jela...i maloprije se pokakala tako da je sve proslo..vrijeme je za vece pelene...to je vec drugi put da kakica ne moze ostat unutra...
Jucer sam joj dala u 10 voce sa zitnim pahuljicama...jela tako tako...danas nije htjela nikako...valjda ce se naviknuti...
Sta bi joj mogla jos umijesati s vocem?

Prekosutra pregled i cjepljenje...
Vrijeme uzaaas...
K nocas jako nemirno spavala...mali meteopat..uvijek kad je kisa ona nervozna...

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (11.5.2016 12:38:55)

Ej, batat je proso ok, sad smo na tikvici. To joj se svidjelo gurala je zlicu kp luda u usta.
Koliko puta si joj dala voce i zitarice? Mozda joj treba da se navikne. Ja uvodim sve po tri dana i treci dan vec puno pojede.
Jesi vidjela aplikaciju bebin kalendar dohrane ili grupu domace kasice za bebe na FB? Tamo ima dobrih stvari.
Nocas je i kod nas bilo grozno. I onda jutros od 5:30-9:30. Kad sam ja vec odustala od spavanja i mislila je samo noait samo da ne gundja.
I spustim ju tamo gdje ja spavam i odcori ona meni.
Danas mines tikvicu s palentom i mojim mlijekom.

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (11.5.2016 12:51:06)

Predali papire za jaslice. Jos manje od pol godine. Znam da ce pokupit ko zna kakve viroze i bolesti pa cu opet bit s njom doma. Hehe nije da zelim da bude bolesna nego mi je zao tako male u jaslicama.
Budem uzela dio godisnjeg na pocetku, a dio cuboatavit za Bozic i Novu godinu da budemo zajedno doma.

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (12.5.2016 18:47:21)

Heej!!
Hipo vidim da tvoja malena prava mala frajerica u papanju..neka samo tako nastavi...
Mi smo probali i cvjetacu tri dana (treci dan sve pojela),sad smo bili tri dana na spinatu (njega bas voli)
Sutra cemo krumpir,celer i mrkvicu...
Ujutro maznemo vocnu kasicu sa zitnim pahuljicama (valjda se sad navikla)...sutra cemo smiksati jabuku i krusku sa zitnim

Jutros bili na pregledu i cjepljenju...
Duga je 71 cm i ima 7900 g...sve je ok ali se pedici ucinilo da joj jedno oko bjezi prema unutra..
Moram priznat da ja to nisam primijetila a s njom sam stalno...al nema veze..ne moze skoditi pregled...
Motorika ok,dobila cjepivo..za sad sve ok...
Opet na pregled kroz 8.mjesec...

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (15.5.2016 15:29:49)

Aaaaa..danas cu poluditi...
K je luda jer ne mozemo van..kenjka od kad se digla a fala Bogu to bilo u pol 7...
Bili kod mojih na rucku...ok jela al katastrofa je volje...joooj jedva cekam sunce...
Evo dosli doma maloprije,zabundali je i muz je voza na balkonu...malo je i spavala pa nervoza i od tud...

Danas probali tikvicu,nije bilo lose..sutra nastavljamo u revijalnom tonu...

Nadam se da su ostalim cure dobre...

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (31.5.2016 19:58:17)

Pa di ste svi?
Zamrla tema..steta...
U svakom slucaju,nadam se da ste sve dobre

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (2.6.2016 18:29:04)

Ej katy tu sam, samo nikako daa nesto napisem, a ako napisem izbaci me.
Skoro imamo 7 mjeseci.
Vec par tjedana pokusava puzat, al joj ne ide pa je jako ljuta. Ako se makne bude u rikverc ili se prvrne na bok.
Spava i dalje grozno. Ima 68 cm i 8 kg.
Dobro papa, vise voli povrce od voca, zitarice tako-tako, najvise palentu. Sad kad navrsi 7 mjeseci budemo ubacili jos nesto novo pa da vidimo kakp ce to ic.
Ako je nesto sto jako voli stavlja ubusta sama zlicu, ako joj je bljak otvara ista i radi face za krepat. Ili se strese ko da je viski popila.
jadna se nekad nabrije i onda razocara i pogleda me kao ajme sta si mi to dala.ahahha

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (2.6.2016 21:19:06)

Hej hipo!
Ajme kako vrijeme leti...velika cura..mi smo na zadnjem pregledu (sa 7.5 mj) imali 71 cm i 7900 g...dugcka je a slank...haha...
I mi prosli 8 mjesec...
Sjedimo sami,puzemo a sad se pocela i dizati uz kauc....
Od puzanja do dizanje je proslo samo 2 dana...
Stalno smo vani-ujutro do 11 i popodne od 6..uziva...
Smanjili smo spavanje na tri puta,nekad bude i dva ali jedan san odvali 1.5 u komadu...
Jos nemamo nijedan zub al je zadnja par dana puno cmizdravija nego prije i cijelu ruku gura u usta a to nije radila neko vrijeme...

Sve drugo je kod nas ok...i dalje spavamo po noci (od 9 6.30,7) al se sad probudi u noci kad joj zafali duda,kad utone u dubok san sama ispadne....
Voce tamani samo tako,mrkvu ne moze ocima vidjeti..brljavi al i to ce doci na svoje...
Sutra planiramo malo jogurta dati da proba...

Hipo jeste bili u Dubrovniku?idete na more?
Bas mi je zao sto se ostale cure ne javljaju..ljubomorna sam na zimske mame[sm=smiley13.gif]

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (3.6.2016 11:00:50)

Ej,
Nismo isli u Dubrovnik jer smo morali krenut nakon cinepljenja pa me bilo frka i morali smo u komadu odvalit put jer je muz morao stic na neki sastanak pa ne znam bi li s njom to stigli. Nisam previse bila tuxna jer sam tako izbjegla vidit sveki dva puta. Heheheh
Sutra mozda odemo do zoo ako bude lijepo vrijeme.

Moja obozava svo povrce koje sam joj dala, voce ne bas. Jabuku koju sam naribala je brljavila, pa sam isla probat od Hippa i to je htjela. Nije odusevljena, al pojede.

Super za tvoju malenu. Zanimljivo mi je kako su tjednima u istoj fazi i ne mrdaju i o da odjednom naprave veliki napredak.
Bas kad sam ovu moju popljuvala da je grozna po noci sinoc je bila dobra. To kod nas znaci da se budila samo 3 puta. Spavala je od 9 do 8.
I sad spava sat vremena a zadnje vrieme samo po pola sata. Kako mi fali kad je spavala po dva sata po danu. Bila sam sve izglancala. Sad sam izgubila bitku s vesom i peglom.

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (3.6.2016 11:52:25)

Hi!
Ti skokovi su fascinantni...
Mozda i bolje da niste isle..doma je najbolje i najsigurnije...
Kako hipica ima kose?ja svojoj palmicu radim da joj ne ide u oci...moram samo kupiti manje gumice...
Mi danas do pol 6,jela pa odvalila do 8...
Dida ju izveo van,sad ce ona najumornija doma a u zadnje vrijeme tesko zaspi...al dobro je sto je stavim na krevet,ja pokraj nje a ona glavu zabije ko noj pa se tako igra dok ne padne glava od umora...malo me izluduje tako al ne smijem nista reci...

Primijetih da place sada puno cesce...haha..kad nesto hoce a ne moze...pa se ne voli presvlaciti ... kad je vadim iz kade...samo opera bude...hahaha...al neka...kako sam je dugo cekala da dode sad cu da uzivam...

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (3.6.2016 14:02:11)

Njoj je otpala prva kosa, sad uzgajamo npvu ahhha
Nije bas za skupit u nesto. I dosta je svijetlija.

Ovaa se zadnjih mjesec dana dere kad ju presvlacim u drugu robicu. Za pelene je malo bolja, al imam igracku,malu ovcu koja je smiri. Tocnije etiketa na ovci. Ta opswsija etiketama traje vec dva mjeseca.
Jako se voli kupat, a moram to odma nakon budjenja i podoja al i onda nije najsretnija kad je izvadim.iz kade. Ona bi tamo cijeli dan. Pljas, pljas po vodi i grizla patkice i svoje noge.
Dobro si rekla, koliko smo ih cekale, moramo uzivat.

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (3.6.2016 16:05:30)

E da ta fora sa etiketama..haha..od ogromne igracke ona se igra s etiketim ili vezicom...
A zanimljivije joj je sve al ne igracke..tipa boca,daljinski itd.
Sad je smazala rucak (piletina,mrkva,korabica,krumpir) i evo je spava...
Jutros sam joj u voce dodala jogurt pa je pojela..sutra nastavljamo...

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (4.6.2016 20:43:45)

E da, boca od fizioloske ili jogurta. Daljinci i mobiteli. Sve ononsto joj ne dozvoljavamo za tim je luda.

Sutra joj budem opet krumpir u nekoj povrtnoj kombinaciji jer je sad bila na jabuki i kruski.
Luda s krumpirom mogla bi ga svaki dan.
Moram bacit oko na tablicu, danas smo 7 mjeseci pa da vidim sto novo moze.

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (4.6.2016 21:21:46)

Mi danas imali bas drustveni dan..prvo 2.rodendan naseg krsnog kumceta...pa kasnije gosti doma...ludilo..danas je spavala svega 2 sata al se dobro drzala...
Bilo danas vruce...
Oko 8 smo je okupali,nahranila je u onda se miss ukakila samo tako...al dok sam ja nju presvukla,ona meni poluzaspala na komodi..samo je prebacila u krevet a ona finito..
Jogurt prihvatila bez problema...a popodne pojela pun tanjer zitne kasice...
Nadam se da nece nista padati kod nas da mozemo sutra setati..
Neka ti je mirna noc,hipo i hipica!!!

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (5.6.2016 17:53:56)

Super sto ti tako lijepo zaspe. Moja je to znala pred par mjeseci, sad sam sretna kad se ne opire uspavljivanju.
Al sad je malo bolje pa cu kucnut u drvo.
Napokon je malo palo i rashladilo, bas je bilo gadno danas. Dobro da smo ujutro bile vam dva sata.
Cim je rashladilo sam s njom izasla na lodju, raspricala se odmah, vjerojatno joj je bilo vruce.
Katy di nabavljas hranu za malenu, plac, bio&bio ili imas nekog?
Ja se mislim isprobat koji opg koji ima doatavu al nikako da stignem posteno do interneta.
Izmedju dva placa sam pa mi nezgodno ic. Imam dvije vocare, fino im.je sve al nemam povjerenja da jr neprskano kad mi kazu. Nesto sam uzela od sestricne batata, Veronika ima ok ali mali izbor.

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (5.6.2016 19:19:59)

Hej!
Drzim fige da Hipica nastavi u tom tonu...
Sto se tice hrane,nabavljala sam preko neta na stranici Lola organics-košara 6 kg (izaberes sto zelis za tu kilazu)-130 kn...
Gledala sam u bio bio i kad sam skuzila da je sve uvoz,odustala sam...
Sad sam se prebacila na lokalnu vocaru..izbjjegavam velike centre i konzum.mora se kad tad nauciti na hranu koju i mi jedemo..jedino voce joj dajem hippove kasice..pa kad potrosim davati cu joj aktualno voce...
Sutra cu joj dodati malo keksa u vocnu kasicu pa da vidimo...

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (5.6.2016 20:53:43)

Super, hvala na info budem pogledala.

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (5.6.2016 21:10:28)

Kaze na stranici da do daljnjeg ne primaju narudzbe. Smrc. A bas sam se nabrijala.

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (6.6.2016 13:24:18)

Ajoj bas mi je zao... ima u city centru west nekakav zagreb plac il tak nesto...vidi mozda tamo ima stogod domaceg...
Mi danas na cvjetaci,korabici i mrkvici...
Dan je danas koma,bar meni...nekakav pritisak...otisla jutros u Lidl da se rijesim pritiska..imaju stopalice i neke kombinezone za bebacice...

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (6.6.2016 21:12:54)

Bas grozan dan, mala mi je izludila.
Moram ic po klopu za nju iako bi ona svaki dan krumpir i palentu. Danas sam joj to opet dala pa se izgustala.
Budem.pogledala u Citijy, moram do Müllera isto.
Kako ju oblacis sad kad je toplo po noci. Ne znam.jesam li pisala, od kad se okrece jako vise se nece pokrivat tj to ju probudi i gura dekicu pod noge.
Onda ju moram toplije obuc da se ne prehladi, a kad ide spavat, danas u 7:30 to joj je jos pretoplo. A ako ju kasnije idem jos obuc kad kao zahladi po noci to ce ju probudit jer mrzi oblacenje. Komplicirana beba [sm=smiley36.gif]

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (7.6.2016 6:30:47)

Jutro!!
Ja se naspavala a gospodica jos spava s tatom...
Bas mi je zao zbog jucer ali dan je bio koma pa neka je prosao...
Probaj vidjet za taj plac u cityu al imaju neko cudno radno vrijeme..mislim da je od pon do pet od 13..iako na netu pise od 9..provjeri...

Sto se tice oblacenja za spavanje- spava u bodiju dugih rukava i dolje kao tànke hlacice sa stopalicama...i da,vise se ne moze zadrzati poplun na njoj jer se stalno okrece...i zato se dizem svako malo,bar da joj dekicu stavim oko trbuha... mi nismo nikad imali pidzame..dok je bila manja,spavala je zimi u ljetnoj vreci...nemamo otvoren prozor (jos)ali otvorim vrata a u dnevnom je otvoren na kip... ljeti cemo morati otvarati prozor jer ce biti vruce...
Hipo,kako radis palentu s krumpirom?koliko stavis palente?
Mi jucer ujutro jeli voce s petit berom keksom...nije se bunila.

Mi se opet mucimo s spavanjem doma[sm=smiley13.gif]
Legnemo a ona zabije glavu u krevet i dubi tako a oci zatvorene,pa se rasplace i tako u krug[sm=zmeden.gif]...al bit ce bolje...

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (8.6.2016 9:14:57)

Katy, nece ti preko dana spavat, navecer ili te zeza s uspavljivanjem. Kod nas na dane je sve problwm, na dane je sve ok.
Ako rano zaspe nlr u 7:30, ja ne legnem s njom i onda je noc katastrofa. Ko da kuzi da nisam tamo u budi se svakih pol sata i vristi.
To ke do sad svaki put. A ako legnem kad i ona jos bolje serviram sisu da se posluzi ko za svedskim stolom omda imamo super noc. Toliko se rotira u snu da ne znam hocu li ju ikad vise jspjet vratit u njen krevet. Preko dana ju stavim pa se redovito lupi, ne pomaze zastita. Mislim da cemo je stavit u normalan krevet, neki niski sa zastitom sa strane.
Danas se rano digla i u 7:30 pocela zijevat a nece spavat. Pa sam od 8 u parku i sad spava. Danas imamo druzenje s bebom koja se rodila kad i ona, jedva cekam da sw vide.

Muz me rasp....dio od ranog jutra jet mi je reko da sam komodna jer hocu da on obavlja speceraj. Htjela sam otic vam bez pozdrava pa se krenuo skriseno ispricavat. Smrdez muski.
Sad sam zaboravila sto si jos pisala.[sm=smiley36.gif]

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (8.6.2016 9:16:26)

A spavanje,tako je i ka obucem i sto je zatvoren prozor, otvoren je u drugoj sobi. Tako spava vec nekp vrijeme i nije se prehladila pa je valjda ok.

katy1503 -> RE: Jesenske bebe 2015 (8.6.2016 14:24:42)

Hej,
preko dana mi doma tesko zaspe...idemo spavati,nositi se nece,stavis je na krevet a onda ona u polusnu dubi po krevetu,dize se, puže .. u nekom trenutku shvati da joj se spava a nece se umirit pa počne pjesma...pa digni, malo se igraj s njom, pa opet probajmo .. i ta metoda nekad uspije odmah a nekad (kao danas) uspavljujem je 40 min[sm=zz_eek2.png]
K obozava svoj krevet, ne može docekati da je stavim unutra ... tamo ima neku sigurnost - ipak od prvog dana tamo spava (cak i kad je cicala, svaki put sam je vracala)

ajde bar ste danas izbjegle ovu sparinu, mi krenule van, bilo super,malo oblacno al cim smo dosle u park eto ti sunca a fala Bogu sve sprave su na suncu ... Al da vidis na sto nam lici donji dio ... puže na toboganu, u kucici...ludilo ..leđa mi otpala[sm=smiley36.gif]

Joj, zao mi je radi raspiz... jutra ... sta da ti kaze,? meni muz sad ne radi, pa je i on doma uglavnom al svejedno ima dana kad mi kaze kako on sve radi a ja na porodiljnom ..zamisli[sm=hudicek1.gif]. Neka ti se ispricao i treba :)

Neka vam je ugodno druzenje - i mi imamo frendića malog ali nikako se dogovoriti da se i vidimo,svaka beba ima svoj ritam :)

Zanimalo me: kako joj radis palentu? ma rijetko ili?

hipo -> RE: Jesenske bebe 2015 (10.6.2016 13:10:15)

Jos, zaboravila ja palentu.
Skuham povrce i zgnjecim ga. U vodu u koju se kuhalo dodam palentu i kuham. Pred kraj dodam povrce i maslinovo ulje. Kad se malo ohladi dodam malo svog mlijeka.
Omjeri su odokativni. Nastojim dosta krumpira stavit da prevlada jer to najvise voli, nekad samo njega, nekad dodam sto imam, malo tikvice ,korabe il mrve il sve.

Onda jel se iemo pristekt zimskim mamama. Ja ih ionako uhodim.bas si zabavne zene uvijek me nasmiju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sljedeća stranica >   >>