Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 13.4.2017 15:09:26
|
|
|
|
valerie
|
Htjela bi kupit jer bi htjela što više šetat i velikog bracu pokupit iz vrtića.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 14.4.2017 11:51:50
|
|
|
|
Tonks
|
Kiar ak te kaj tješi i ja sam tolko kila bila u plusu u 27 tjednu. Sad sam u 34 i dobila 14 kila.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 14.4.2017 15:16:12
|
|
|
|
kiar
|
Tonks srećom sam 5kg skinula prije nego sam ostala trudna al ja stvarno da budem iskrena ne da jedem, ja žderem ! Užas tako da kod mene je zaista sve od hrane i slatkog al aj skidat ću opet kad rodim ! Nadam se da necu do kraja ovim tempom nastavit....
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.4.2017 8:53:26
|
|
|
|
Fiona0802
|
Okruglice moje, mislim na vas Mi smo od nedjelje kod kuće i prilagođavamo se. Najveća borba je s dojenjem... Čim uhvatim malo vremena, obećavam vam detaljan izvještaj o porodu. Ljubim vas!
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 15.4.2017 15:09:25
|
|
|
|
Ivana0710
|
Fiona lijepo da uzivate kod kuce Kakve probleme sa dojenjem imate? Ostalim proljetnicama koje slave, zelim sretan Uskrs i uzivajte sa svojim busicama i bebicama
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 16.4.2017 10:58:23
|
|
|
|
perlica55
|
Cure sretan vam Uskrs 🐰🐰🐰🐰 Uživajte i mazite bebe il buše
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 22.4.2017 9:21:16
|
|
|
|
daxy
|
ivana0710 - 04.03. - Stigao nam Jakov 05.03. kate82 - 12.03. Geminice - 04.04. Fiona0802 - 06.04. - Stigao nam Domagoj 04.04. Marina1980 - 10.04. - Stigla nam Mirka 03.04. bubi0506 - 04.05. Mimo - 09.05. Lagertha - 20.05. anandi - 22.05. Tonks - 26.05. perlica55 - 30.05. iva0067 - 06.06. Vanja0606 - 06.06. daxy - 18.06. kiar - 13.07. LourdessPadme - 27.07. valerie - 15.08. lotta2017 - 18.08. andy1 - 20.08. Momof5 - 29.08.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 13:11:41
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Drage moje okruglice, gdje ste sve nestale? Dajte malo pišite kako ste? daxy, Perlice, kako se držite? Dal su curkice živahne? Anandi, dal si još u komadu ili se već mazite? Fiona, dal ide na bolje sa dojenjem? Ivana, dal je situacija bolja? Ostale, dajte malo pišite da ne moram svaku pojedinačno pitati!
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 13:55:00
|
|
|
|
perlica55
|
Pinky draga, nigdje nikog, pa se ni meni ne tipka... Bila jutros kod gina curka ima 2750, veli da je malo veća, al bolje jer sam dva prsta otvorena. Mirovanje i dalje... Ti mazi bušu i ljubi M punooooo
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 14:18:52
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga Perlice, pa to je već lijepo velika curka. I još malo i u zadnjem mjesecu si. Ma sad samo opušteno i bit će sve super! Dal si već dogovarila CR ili još ne? Mazi bušu i u moje ime!
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 14:44:50
|
|
|
|
perlica55
|
Pinky, da, sve sam već dogovorila 👍 Hajde cure javite novosti, kamo ste sve nestale
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 16:18:52
|
|
|
|
Tonks
|
Izgleda da smo sve u nekom proljetnom umoru pa se ne javljamo. Perlice bravo za veliku curku Idući četvrtak idem u trudničku prvi put i kolko se veselim da ću vidjet svog malog pišulinca, tolko me i strah hvata jer se porod bliži. Baš sam danas počela spremat torbu za bolnicu, zlu ne trebalo, jer realno muškima nemreš baš vjerovat Prebrzo mi nekak to sve prošlo. Žgaravica me peče jaaaako i više neznam kaj da radim. Bude i to prošlo. Valjda. Počelo me sve svrbit, odnosno leđa, trbuh i sise. I to će proć. Tolko od mene. Pusam vas sve
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 16:29:46
|
|
|
|
lidac0605
|
Perlić pa to je pravi komad ženske .Kad očekujemo našu ljepoticu
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 19:02:31
|
|
|
|
Mimo
|
Pozz curke svibanjske vidim da ste i vi u pripremama i iscekivanju. Ja tjedno sad idem kod svoje doktorice na ctg,sve ok. Samo cini mi se da je malo ultrazvuk zeza. Prosli tjedan je pokazao manju kilazu nego pretprosli. Pa mi je ponovo mjerila i pokazao 3700g Nakon sto mi je objasnila kako se kilaza dobije rekla sam da ce uvijek pogrijesiti jer sam ja i prije bila trbušasta i da se ne moze ravnati po tim mjerama. Inace sam spremna,bolova jos nemam Cak ni laznih. Samo tupa bol u donjem dijelu ledja. Perlice bravo za veliku curicu Tonks i ja borbu vodim s zgaravicom navecer posebno u lezecem polozaju. Branim se bademima iako mi ni oni ne pomazu. Otkrila sam zvakacu gumu pa uzmem nju i zvacem dok malo ne prodje Iii danas mi je termin po ultrazvuku
< Poruku je uredio Mimo -- 24.4.2017 19:05:07 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 19:18:25
|
|
|
|
perlica55
|
Hvala cure Lidac, ak ja budem dobro, čekamo 38 tjedan, ak ne idemo odmah.. Proteini su opet nebu pod oblake otišli, al nemam tlak nit naotičem. Mimo, pa ti možeš kad hoćeš nek bude brzo i što manje bolno... Tonks, ti sačekaj još malo ne budi nestrpljivica
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 19:29:47
|
|
|
|
Ivana0710
|
Pinky situacija blago receno katastrofalna.. Na izmaku sam snage i zivaca, ne znam dal uopce da opisujem kako nam je.. Ostale, citam, pratim vas, uzivajte
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 21:18:34
|
|
|
|
nymeria
|
Sano da uletim kao padobranac i velika podrska ivani, zeno drzi se... dojenje je jako tesko a onda i briga za malca i grcici.. svi te pilaju jel ima ritam i kako ovo i kako ono a ti se osjecas bespomocno.. ja prvih mjesec dana imala traume od dojenja... nisam mogla smirit djete nikako.. misla sam da sam grozna mama i sto put pozelila odustat od dojenja... i tako je prosao prvi mjesec pa je bilo lakse... onda kako je prolazio i treci mjesec i grcici su popustali a nas dvoje smo se spovezali opet... sa 6 mjeseci vise se ni ne sjecam tih muka samo uzivam u nestaslucima njegovima a nas dva smo tandem pravi.. niko ga nemoze smirit osim mene i meni se najvise veseli... A dok se sjetim prvih dana, boze mi prosti voljela sam to malo bice al sam jedva cekala da ga nekom predam u ruke da ja dodjem k sebi... Tako da vjerujem to je sve normalno... samo treba vremena da se valjda sve uhoda..
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 24.4.2017 21:19:47
|
|
|
|
nymeria
|
Drage moje trudnice pratim i navijam za vas da porodi brzo prodju i bezbrizno... Perli odmaraj draga.. brzo ce nam curka..
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 25.4.2017 8:12:15
|
|
|
|
LourdessPadme
|
Jutro curke moje Mi cekamo pregled sad u 9:30 i malo sam nervozna jer se vec 4 tjedna nismo gledali,nadam se da ce sve biti kako treba. perlice ne mogu vjerovat da je cura vec tako velika i da nam stize ubrzo. Sva sam uzbudjena zbog tebe daxy anandi kako ste vi cure? Javite se
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 25.4.2017 10:11:55
|
|
|
|
Tonks
|
Joj cure moje, pere me crijevna viroza prošli tjedan muž, sad ja. Užas. Gladna sam, a nemrem jesti. Brine me kak to utječe na bebača, a on aktivan ko i uvijek. Kaj uopće smijem jesti osim dvopeka i riže?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 25.4.2017 12:34:09
|
|
|
|
Ivana0710
|
Tonks pokusaj i sa bananama, one inace zatvaraju.. Nymeria nama je situacija gora nego u prvih mjesec dana! Jos malo ce mu dva mjeseca i samo je gore.. Bojim se da nije toliko problem u grcevima, nego da je on jednostavno takav. Ne mogu vam to objasniti, on preplace od jutra do mraka! Bojim se sa bi mu se moglo nesto desiti od tolikog plakanja. Nista ga ne moze odrzati u dobrom raspolozenju dulje od 5 min! Zadnjih tjedan dana vise ne moze drugacije ni zaspat nego samo meni na rukama. I mora biti cijelo vrijeme, cim ga spustim odma se probudi. I tako ga po dva, tri sata drzim. Bar da hoce vani u kolicima biti miran, ali ni to.. Danas sam ga uspavala vani na rukama i onda stavila u kolica i setamo se u krugu 100m oko kuce ako se slucajno probudi da smo blizu kuce jer odma krece plakanje.. Neki dan sam narucila maramu za nosenje pa cemo vidit kako ce na to odreagirati..
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 25.4.2017 14:15:59
|
|
|
|
Mimo
|
Perlice bi ja rado al cu ipak pustit prvo Bubi salim se. Nego stvarno osluskivam al nemam nekih simptoma da bi se mogla "pohvaliti". Sutra mi je kontrola pa cu vidjet jesam li se ista otvorila. Vidim ti jesi. Zato miruj i odmaraj i nemoj puno razmisljati. Curica fino napreduje. Proci ce vrijeme brzo. Tonks probaj s cokoladom za kuhanje. Ona mi uvijek pomogne i caja. Uzimaj dosta tekucine zbog dehidracije. Lourdes sretno danas na pregledu koji je vec prosao. Javi nam se
< Poruku je uredio Mimo -- 25.4.2017 14:18:16 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 26.4.2017 8:42:26
|
|
|
|
daxy
|
Jutro curke. I ja sam bila na pregledu. Curke su oko 1300-1500 grama. Doktor je zadovoljan. Jedna se opet okrenula na zadak,a druga je poprijeko leđima na želudac. Po svemu sudeći bit će carski. Zatvorena sam,iscjedak je OK. Slijedi mi još jedna kontrola za 2 tjedna i onda hospitalizacija. I čekanje carskog. Malo me iznenadio s tim. Kući još imam hrpetinu posla i sad sam dobila taj rok od 2 tjedna da sve dovedem u red prije nego me stave ležat. Još se osjećam nespremnom za to sve. Malko me strah kako će to sve proći i kako će biti moje curice jer su malene. Za 2 tjedna ću biti okruglo 34 tjedna. Čitam tako po forumima s koliko su se blizanci rađali i kad usporedim svoje curice s tom kilažom čine mi se sitne. Al dobro,šta je tu je. MM je to dobro prihvatio, puuno bolje nego ja rekla bih. On će dovršit ono što ja ne stignem. Hvala Bogu pa ga imam. Idem sad vidit šta ima s vama...
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 26.4.2017 9:04:23
|
|
|
|
lidac0605
|
Daxy za curkice još malo i tu su ... Moraš bit pod nadzorom na kraju sa blizićima,bolje tak nego da se ne daj Bože kaj skomplicira...a sad kad sam ja zadnji put ležala na patologiji ti je bila sa mnom u sobi žena sa blizićima,prošla 38 tjedana i još je bila u komadu i dečki su se još uvijek okretali tj.samo jedan,jedan dan je bil glavom dolje drugi dan gore...dok sam ja tam bila nije rodila,čekali su da će se namjestit za prirodan porod al su rekli da ak niš od toga da idu na carski..e sad,dokle su čekali pitaj Boga... Bitno da sve dobro prođe i da curke sretno stignu na ovaj svijet sve ostalo budete pregurali...
< Poruku je uredio lidac0605 -- 26.4.2017 9:05:04 >
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 26.4.2017 10:46:02
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga moja daxy, nemoj ništa brinuti. Sad dolazi period kad bebice najviše i najbrže dobivaju na težini - vidjet ćeš da ćeš se iznenaditi za 2 tjedna koliko imaju. A za CR ne mora značiti da je to 100% - to ti je doktor rekao s obzirom na trenutnu situaciju. Ako se curkice okrenu sigurno će i prirodni porod biti opcija. Osjećam po tvom postu da te počinje biti strah s obzirom da se bliži trenutak kad ćeš upoznati svoje ljepotice, ali bit će sve dobro. Slušaj doktore i svoju intuiciju (ako krenu neki bolovi) i sigurna sam da će sve biti dobro i tko zna do kojeg ćeš tt izdržati. Grlim te puno i šaljem puno zagrljaja tebi i buši (curkama). Mimo, kakva je situacija? Joj Ivana, kad čitam tvoj post od muke bi ja plakala, a mogu si misliti kako je tebi. Moj je bio dosta zahtjevan, ali ovo kod tebe je za izluditi. Dal možeš barem na sat vremena ostaviti ga s TM ili bakom ili nekim trećim samo da si ti malo uzmeš predah i da se udaljiš od tolikog plača? Barem ćeš ti malo napuniti baterije. Ponekad su bebači iznimno dobri ako mama nije blizu (jer osjećaju blizinu pa odmah traže i pažnju mame - čudna je to veza i da ju nisam doživjela nebi vjerovala da postoji). Dal si probala sa white noise-om (zvuk fena, usisavača i sl.)? To je znalo našeg primiriti. Našla sam na Youtubu zvuk fena i to smo mu malo puštali, ali MM nije htio da dugo sluša da mu to nebi utjecalo na neki kasniji razvoj (ali ja ne vjerujem jer sam sigurna da ih taj zvuk podsjeća na mamin krvotok koji su slušali dok su bili u buši). Eto, ne znam .... probaj što možeš i neka te drži pomisao da će to prestati s vremenom. Grlim! Tonks, kako si? Probava? Cure su ti sve napisale - čokolada za kuhanje, banane, slani štapići i neka suha peciva su isto ok uz rižu i dvopek. I ne moraš brinuti za bebicu jer imaš sigurno dovoljno zaliha od ranije pa se bebica hrani od toga. Lourdess, kako je bilo na pregledu? Nymeria, pa ženo gdje si ti? Javi se povremeno! Kako napreduje tvoj dečkić? Ljubi ga puno! Perlice, onda samo odmaraj i čekaj da tvoja curkica bude spremna. Mi navijamo da čim duže izdržite 2u1, a i ako krene bit će sve super!
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!