PinkyFunkyBirdy
|
Tonks, dal vidiš kako su zločeste. Mislim da ti ni neće raditi UZV više u Vinogradskoj. Koliko se ja sjećam išla sam samo na CTG i pregled (otvorenosti i provjera plodne vode). Znam da me strašno zanimalo kako mi je velik bebač, ali ga nisu išli procjenjivat sve do poroda. E, baš za Vinogradsku sam si ja bila napravila liste pa iako postoji druga tema (neka nitko ne zamjeri) evo mog popisa tu s pokojim komentarom: Mala torba za rodilište (meni su i nju ostavili u ormaru zajedno s velikom, ali sam u nju potrpala ono što je lako za uzeti i najosnovnije - možda ako nije gužva u box-evima dozvole da imaš ovu torbu sa sobom): 1. dokumenti (trudnički nalazi, zdravstvena, dopunsko) 2. labello => nije mi trebao 3. vlažne i papirnate maramice 4. mobitel, punjač, slušalice za mobitel, fotić => ovo nisam ni koristila jer je išlo brzo pa je samo MM slikao 5. voda => OBAVEZNO! Jer nakon poroda ćeš morat pojest nešto slatko, a bit ćeš sigurno žedna strašno! 6. nešto za prigrist (slatko, slano) => OBAVEZNO! Jer nakon poroda ćeš morat pojest nešto slatko! 7. jednokratne gačice, jedan chicco i jedan vir uložak 8. ručnik => ako je laganiji porod ideš odmah na tuširanje s jednom sestrom pa dobro dođe da imaš u manjoj torbi 9. gumica za kosu Velika torba: 1. vrećice (za slati stvari doma, u biti za sve..) 2. mali i veliki ručnik X2 3. Chicco ulošci, vir80 2 paketa (ostalo stoji doma u pripremi) 4. jednokratne gaćice (5 kom) 5. pamučne gaćice par kom 6. spavaćica na gumbe (3 kom) 7. čarape 8. pribor za nokte 9. ogrtač => nije mi trebao jer je tamo valjda 100 stupnja cijelo vrijeme 10. grudnjak za dojenje 11. jastučići za dojenje 10 kom 12. papuče i japanke => japanke obavezno za tuširanje jer ćeš bit sva u gljivicama 13. higijenske potrepštine: pasta i četkica za zube, gel za tuširanje, britvice, dezodorans, četka, krema za bradavice(Purelan), tabl. protiv bolova, octenisept) 14. vlažne i papirnate maramice 15. pelene 5 kom => nisu mi trebale jer su dali u bolnici, ali za svaki slučaj da se nađe 16. krema za guzu 17. tetra pelene 2 kom 18. papir i olovka 19. šalica ili čaša 20. voda, keksi, žvake te sol i šečer 21. WC papir => OBAVEZNO! Za izlazak iz bolnice: 1. hlače i majicu za mamu (jaknu ovisno o vremenu) 2. oblekica za bebicu (body, odijelce, čarapice, kapica, jastuk ili dekica) 3. AS ili košara 4. u pripremi poklon za babicu => žao mi je da nisam imala ranije jer je jedna babica bila odlična pa bi joj barem kavu uvalila. Šteta što nemaju pločice s imenima da znaš koga pohvaliti/pokuditi.