Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 29.11.2016 9:00:10
|
|
|
|
daxy
|
ivana0710 - 04.03. Fiona0802 - 06.04. anandi - 22.05. perlica55 - 30.05. iva0067 - 06.06. daxy - 18.06. kiar - 13.07. čizmica - 15.07.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 29.11.2016 9:01:03
|
|
|
|
daxy
|
Naši pregledi: daxy 12+1 05.12. čizmica 8 07.12. Fiona0802 23+5 07.12. ivana0710 28+2 12.12. kiar 14.12.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 29.11.2016 9:14:44
|
|
|
|
iva0067
|
Jutro cure Drago mi je da je sve prošlo super sa jučerašnjim pregledima i da lijepo svi napredujemo sa našim Jako je zahladilo ovaj tjedan i sinusi su mi u komi Valda će brzo proći. Danas sam ušla u 4. mjesec , zamijenila sam folnu sa vitaminčićima, a trbušića još nema. Nisam se čak ni zdebljala još a znam pretjerat s papicom Kad je vama počeo se nazirati trbušić?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 29.11.2016 9:41:51
|
|
|
|
kiar
|
pozz.meni se inače trbuščić počinje vidjeti oko 15-17 tt ali pošto je sad treća trudnoća vidjet ćemo...jučer smo rekli mojim i njegovim starcima njegovi super al moj mama koma reagira ali tako je i prošli put bilo...užasno kao da mi ona djecu oblači i hrani..ali me to više ni nedira ! u današnje doba se ljudi kao užasavaju pomisli na troje djece ,mislim meni je 28 ,imamo stalne poslove,super prihode i rješeno stambeno pitanje,al neću uoće s njom o tome da raspravljam,a i razlika je ok sin 9 god,curica 5 god tako da imam i od njih pomoć
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 29.11.2016 12:34:22
|
|
|
|
Ivana0710
|
Iva ja sam se pocela svaki tjedan slikati od 12tt I sad bas gledam slike, tek u 17tt se moglo na uskoj majici onako skuziti, ali inace sam imala jako ravan stomak pa onaj tko nije znao da sam trudna nebi mozda ni tada pomislio, ali je sad iz dana u dan sve veci Kiar zao mi je zbog takve reakcije, ali meni je bas drago sto ti je trece, volim vidjeti da obitelj ima vise od 2 dvoje djece ako imaju mogucnost pruziti djeci ono sto im treba. Meni je prvo i nadam se da cu i ja dogurat do 3, 4
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 30.11.2016 9:37:09
|
|
|
|
iva0067
|
Cure trebam pomoć Jučer sam tek počela piti vitamine. I jučer tek mi je nešto palo na pamet. Vezano uz kremu za lice koju koristim. Uopće nisam razmišljala prije o tome, krema nije na recept pa nisam mislila da trebam nešto provjeravati a i nisam mislila da neke velike količine mogu ući u krv kroz kožu. Najveća šteta koja mi je pala na pamet je bila da dobijem neke flekice ili slično. I jučer me tako nešto natjeralo da idem proguglat malo kremu i piše da se ne smije koristiti u trudnoći Jer sadrži retinaldehid koji je oblik vitamina A, a prevelike doze vitamina A u trudnoći uzrokuju oštećenje ploda. I sad sam u panici, naravno da sam odmah prestala s korištenjem ali me strah da li sam si i koliku štetu mogla nanjeti?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 30.11.2016 11:35:54
|
|
|
|
daxy
|
Pozdrav,trudnice. lourdess draga,samo se ti druži s nama. Ne moraš biti na listi dok ti to ne poželiš. kiar jao znam kako vam je. Mi smo dugo pokušavali i kad smo napokon uspjeli presretni smo i očekivali smo pozitivne reakcije od sviju. Međutim njegova mama je malo čudna, pa je tako i reagirala. Kao bila je sretna,al kasnije je njemu rekla da šta će nema djeca da su vremena teška i kako nismo razmišljali. Znam da te pogađa pogotovo jer je tvoja mama u pitanju,al pusti ju da to prihvati,pa će se već i poveselit zbog vas. Meni je super čuti da netko ima više djece. Iako su vremena takva kakva jesu... Ružno je da se ljudi užasavaju, kao da radiš nešto nenormalno. A zapravo stvaraš nove živote, nešto najvrijednije na svijetu. iva meni se već 2-3 tjedna vidi trbuščić. Al ja ih imam dvoje u pupi pa se nemoj ni slučajno uspoređivati sa mnom. Meni su rekli da sve standardne tabele o rastu beba pogotovo od drugog tromjesečja nadalje, kao i za dobivanje na kilaži kako za bebe tako i za mene slobodno zaboravim. Čitam da je s blizancima normalna kilaža minimum 15kg. A samo u prvom tromjesečju između 3 i 6kg. Draga, preburno reagiraš. Najprije sigurna sam da u toj kremi nema toliko vitamina A da bi ti naškodilo ,a zatim ni da se tolika količina uopće može apsorbirat u krv kroz kožu. Ti podaci po internetu su izvučeni iz konteksta. Primjerice zna se da vitamin A može biti škodan ali u prekomjernim dozama. Bilo šta, pa i da je ljekovito u prekomjernim dozama može naštetit. Ako nisi sigurna,pođi u ljekarnu ili pitaj doktora. Reći će ti isto. Ne znam o kojoj je kremi riječ? U svemu ima potencijalno štetnih sastojaka. Jer i u pasti za zube,pa šamponu,a hranu da ne spominjem bi pronašli nešto što može štetit,al to su sve minimalne količine. Budite mirne.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 30.11.2016 11:43:16
|
|
|
|
iva0067
|
Hvala ti puno daxy Krema je Avene Triacneal. Danas sam ju gurnula na kraj ormara i kupila si Becutan Ma izludit ću vše samu sebe sa svime
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 30.11.2016 12:40:22
|
|
|
|
anandi
|
di steee Imal kod vas zime? Ovdje je bas hladno ali je suncano. iva0067 slazem se sa daxi, preburno reagujes. Nisi nista naskodila. Ja za lice koristim niveu. ivana i ja se fotkam skoro svake sedmice i bas se vidi fino kako pupo napreduje. Poceo se isticati u 13-oj
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 1.12.2016 9:47:22
|
|
|
|
LourdessPadme
|
Jutro curke moje. Nocas sam imala neugodnu epizodu,oko 04 ujutro su me probudili grcevi nisu bili klasicnii u maternici vec kao da mi je probava u banani pa me pritisce bili su po cjelom trbuhu,smanjivali su se kad bih rukom radila kruzne pokrete po trbuhu. Mislila sam da moram na wc da mi prodje,kad sam sjela na skoljku oblio me hladan znoj i jaka mucnina mi je krenila al nisam povracala niti sam mogla. Dovukla sam lavor u sobu i legla na bok i disala duboko,vrucina me nekakva uhvatila iako je u sobi prohladno i ne grijemo je. Tako sam na kraju zaspala i sad kad sam se probudila osjecam se dobro. Al bas me uzmrdalo ovo . Znaju mi se nekad kroz jutro pojaviti takvi grcici nakon ustajanja i onda si rukom prolazim po trbuhu u lezecem i nakon toga odem Na zahod i budem ko nova. Ovo me sad nocas bas prepalao.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 1.12.2016 10:25:21
|
|
|
|
perlica55
|
Jutro cure.. Iva, tu kremu nemoj više koristiti, za ostalo potpisujem sve kaj su cure rekle, ne brini... Daxy, kod mene se isto vidi trbuh, posebno kad sam u vešu. Kod tebe su ipak dvije bebe Lourdes uzmi si magnezij 375 svaki dan, bude ti pomoglo za grčeve i probavu. Nadam se da si danas bolje.. Anadi ima li snijega?? Nešto sam gledala po netu jutros i čitam 14tt dobro došli u drugo tromjesečje Zbilja lete ovi tjedni..
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 1.12.2016 10:57:35
|
|
|
|
daxy
|
Jutro. Lourdess draga,točno u kapljicu znoja znam kako ti je. Sve do zadnjeg detalja. I te neugode s crijevima... Najprije grč,preznojavanje i nesvjestica, bljedilo, pa drhatvica.. Pa na kraju i povraćanje ili užasna mučnina. A poslije svega ka da ništa nije bilo. U najboljoj namjeri imam 2 trika,isprobaj ih molim te: Za grčeve: Magnezij direkt (bilo koja marka,objasni situaciju u ljekarni) i to svaki dan pij. Za probavu: Ujutro prije ičega (pa i vode): žlica-dvije meda. Navečer prije spavanja isto. A mogu i suhe šljive, kompot od šljiva,klasika... Magnezij će pokazat efekt kroz 2-3 dana. Ja sam i nakon početka uzimanja 2 dana imala lagane grčeve al nikako tako strašne kao prije uzimanja Mga. Al da te utješim proći će. Ja već 2 tjedna ne uzimam Mg i nemam nikakvih grčeva. Sad maternica raste i ligamenti se rastežu i normalno je da osjecaš nešto. Mi smo izgleda sklonije grčevima i bolovima. perlice ja jedva čekam da napunim 12 tjedana da uđem u drugo tromjesečje i ti me baciš u depresiju s ovim. Ovaj tjedan mi se tako odužio da vam to ne mogu opisati. Čini mi se ko cili misec,a ne tjedan. A još imam 4 dana do ponediljka. iva drago mi je da si se smirila. Da te utješim nisam ni ja imuna na brigu i paniku. Sinoć me glava bolila i popila sam Efferalgan (šumeći paracetamol) i uspila nekako zaspat. Al me cilu noć kroz san bolilo. Grozan osjećaj. I jutros se budim i glava se hoće raspast. Ne mogu ni disat normalno od bolova. Popijem Lupocet od 1000mg. I evo cilo jutro brinem jesam li pretjerala. Ja sam do sada u tri navrata slikala trbuh. Al sada ću i ja početi svaki tjedan. Nek se nađe.
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 1.12.2016 12:43:56
|
|
|
|
perlica55
|
IZVORNA PORUKA: daxy perlice ja jedva čekam da napunim 12 tjedana da uđem u drugo tromjesečje i ti me baciš u depresiju s ovim. Daxy, ahahahaha ja napisala kaj sam pročitala, iako ovaj put ne čitam mnogo, jer pojma nemam s tjednima i mjesecima trudnoće.. Ti računaj kak je tebi lakše ili kak ti paše
< Poruku je uredio perlica55 -- 1.12.2016 12:44:15 >
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 1.12.2016 18:44:11
|
|
|
|
LourdessPadme
|
Hvala vam curke na odgovorima. Sveki dobila zadatak ujutro po magnezij Bas me satralo jutros to,neki mi nemir unilo.. Zavidim vam na ulasku u drugo tromjesjecje Po meni je to 12tj . Neka sigurnost zavlada nakon toga Ja sam sutra punih 6tj,jedva cekam da se oglasi srceko malo pa da mirnije spavam
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 2.12.2016 11:33:34
|
|
|
|
anandi
|
Jutrooo, hajmo na nogice evo ceka Lourdeee znaci danas 6 sedmica eto jos toliko i ulazis u 2 tromjesjecje. Bar tako moja dr racuna a i meni fertility friend cak sam tu noc sa 12+0 s mm proslavila ukazak Sto se tice grceva ja popijem donatMg i bude mi dovoljan daxy naprav ticker da pratimo koja si sedmica. E da ti prijavim moj naredni pregled 8.12. a to je 16+3 perlice nema snijega ni na mapi, samo jednu noc zapadalo i sutradan do podne sve otislo. Ostale trudnice, kako ste mi? Kod mene je stomak zadanja 3-4 dana bas buknuo, ogroman je. Primjetila sam takoder nesto cudno prethodne 3 noci, kad legnem na leda i pritisnem dole nisko, odmah iznad bubicne kosti kao neke leptirice, baloncice. Pretpostavljam da su crijeva ali ja cu misliti da je to moj mudonja
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 2.12.2016 12:10:04
|
|
|
|
Ivana0710
|
Evo moja bebica i ja lagano kroz ovaj tjedan ulazimo u trece tromjesjecje i bas smo sretni bas osjetim kako je beba sve teza po udarcima koji me doslovno nekad uplase da znam skociti. Onako stomak kao da poskoci, i nekad se bas na nekom dijelu izboci onako. Bas bi volila imati neki kucni ultrazvuk da vidim sta se dogadja pogotovo kad i na lijevoj strani stomaka i na desnoj istovrmeno osjecam udarce Mislim da sam jucer imala lazme kontrakcije, a citala sam da sr mogu poceti javljat i bome znam da je porod jos sto puta gori, i ne znam kako cu ja to izdrzati A do tada cemo uzivati Pocela sam razmisljat i o 3d ultrazvuku, moram se raspitati dali ima gdje u obliznjem gradu, a nebi rekla muzu za to, pa bi mu slikicu umotala sa bozicnim poklonom jer kazu da vec sada izgleda gotovo isto kao i kada se rodi
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 2.12.2016 12:30:11
|
|
|
|
čizmica
|
bok cure, ja vas čitam redovito,ali nikako sjest i zapisat. Uglavnom, kod mene sve još smireno, kako ni na pregledu još nisam bila nikako dočekat taj 7.12., ito tek u 17.45h mi je pregled al ajd, doći će.... ja u prošloj trudnoći nisam bila na 3D/4D, ali bih sad baš rado otišla... pa kad je uopće najbolje vrijeme? u kojem periodu?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 2.12.2016 13:18:31
|
|
|
|
kiar
|
Evo da se i ja malo javim iako vas redovito čitam... za sada je sve ok terapiju pijem i jedva čekam 14.12 pregled da vidim da je sve ok i da vidimo situaciju s hematomom! Ja sam inače na 4d išla u 14-15tt i 23-25tt moj ginekolog za svoje pacijentice naplati 250kn traje cca 20min ali to radi u konta smjeni od svoje tako da tad nema gužve ni čekanja! Dobije se dvd i par slika i par ih isprinta i sve detaljno pregleda
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 2.12.2016 14:16:07
|
|
|
|
mrvica123
|
Pozdrav dame! Pošto ste već puno toga prošle, želim vaše mišljenje u vezi simptoma trudnoće i da li je itko od vas ovakvo nešto imao.. Dakle, prošli mjesec (11.mj), kada sam trebala dobiti mjesečnicu, sam imala 3 dana obilni smećkasti iscjedak pa tek onda je nastupila prava obilna menstruacija koja je trajala samo 3 dana (inače su mi mentruacije trajanja od 5 dana i sasvim normalne, ali ova je predugo trajala i preobilna je pri kraju bila). Dan nakon menstruacije je dečko ejakulirao u mene, te nakon toga znači tjedan dana kasnije smo nastavili spolni odnos bez ejakulacije i u plodnim danima, znači ejakulirao je samo u danima neposredno nakon menstruacije.. 11-12 dana od toga kada je ejakuliro u mene, a kada je po kalendaru ujedno i ovulacija, javio mi se opet smeđi iscjedak, zajedno sa smeđim točkicama, te dan nakon mi je bio obilniji i vodeniji smeđi iscjedak te se pojavila lagana sluzava krv zajedno s njim i danas,3.dan smećkastog iscjetka skoro pa i nema, već je samo lagana kao prozirna sluzava krv i imam laagane kao grčeve kao pred menstruaciju, ali skroz lagane... ne znam da li je to znak implatacijskog krvarenja, mislite da sam trudna ili nešto drugo pomagajtee?user posted image i zajedno s tim, nez dal mi se osjet mirirsa pojačao, ali stalno se šminkam već koliko godina, i odjednom nanosim maskaru na trpeavice i počne mi nešto jaako smrdit nmgu opisat takav miris kao po alkoholu što ja znam i ono počnem s e cudit sto mi smrdi i ono shvatim maskara... nikad mi do sada nije ništa smrdilo u vezi nje... i počinjem bit sve umornija i umornija, stalno mi se spava... stvarno ne zna što mi se događa, ali mi je sve prečudno,ili si umšljam? pomagajte curke user posted image
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 2.12.2016 14:38:51
|
|
|
|
LourdessPadme
|
mrvice nisi napisala datume pa je tesko ista izracunat. Probaj napraviti test 14 dan od odnosa ako mislis da je bio dobitan. Simptomi su ti isti i u pms-u i u trudnoci stvarno je tesko razlikovati. Ja ti zelim ako i ti zelis. kiar neka si nam dobro,samo odmaraj i mazi trbuscic
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 2.12.2016 15:12:21
|
|
|
|
mrvica123
|
zadnji dan mesntruacije je bio 17.11. te je 18.19. i 20.11.dragi ejakulirao u mene.. na kalendaru mi piše d asu mi plodni dani od 25.11.do 1.12. a ja i dragi smo imali odnose 25.26.i 27 bez ejakuliranja.. te po kalendaru također piše da mi je ovulacija baš 30.12. i tad mi je počeo taj obilan smeđi iscjedak popraćen krvlju i blagim grcevima kao da trebam dobit mjesecnicu te traje sve do danas, znači tri dana.. danas se sve polako smiruje,odnosno nestaje...voljela bih najviše da je plusić pa da iznenadim dragog, jer inače nismo planirali trudnoću ali smo razgovarali o tome puno puta i da nam se dogodi bebač bili bismo jako sretni...
< Poruku je uredio mrvica123 -- 2.12.2016 15:13:53 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 2.12.2016 16:31:36
|
|
|
|
anandi
|
mrvice draga, al ti zakomplikova pokusavajuci objasniti prvo uvijek se racuna sve od prvog dana zadnje menstruacije a ne od zadnjeg dana. Po ovoj tvojoj racunici bi prvi dan bio 14.11. da su ti sad nekad plodni dani. To sto si imala sredinom ciklusa smedi iscjedak moguce da je to simptom pucanja folikula, znaci ovulacije. De mi reci, kazes da pratis kalendar, sta pratis? Mjeris li bazalnu temperaturu, unosis li vrstu iscjedka? Ako samo navedes trajanje ciklusa on ti onda nije mjerodavan. A takoder nema sanse da imas neke trudnicke simptome jer jos uvijek nije doslo kako treba do implantacije, a implantacijsko krvarenje ti nastaje na dan ili dan prije ocekivane Najbolje odradi test kad treba da dobijes ili jos bolje betu, ona je najbolji pokazatelj. Ivana0710 sretan ulazak u 3 tromjesjecje kiar drago mi je da je sve ok, a vjerujem da ce do narednog pregleda hematom potpuno nestati Kod nas je super jer dr uvijek upali malo 4d a naplati po obicnoj cijeni75KM, dok kad se ide na eksertni onda traje cca 40min al i zato kosta 200KM
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 3.12.2016 18:55:24
|
|
|
|
perlica55
|
Hej cure, vikend pa nikog na raji .. Ivana, sretno u zadnjem tromjesečju Nek bude sve super do kraja... Moj gin svaki mjesec uključuje na pregledu 3/4d. U zadnjem tromjesečju možeš na taj uzv kad želiš, vrijedi svake kune... U ranoj trudnoći bolje bebu vidim na običnom.. čizmice, brzo bu i tvoj pregled, izdrži još koji dan I meni je većinom pregled popodne i baš si mislim iskoristiti zakon i uzeti si slobodan dan, pa da idem kroz jutro. Kiar, fino kaj nema iscjedka više, pazi se i odmaraj Daxy, gdje si nestala??? Kak si? Nama danas bila teta čistilica, uredila nam stan, tak da smo cijelo popodne uređivali jelku, baš nam je prekrasna Uživajte cure i mazite buše..
< Poruku je uredio perlica55 -- 3.12.2016 18:57:07 >
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 4.12.2016 13:34:26
|
|
|
|
LourdessPadme
|
Ej curke perlice i ja sve razmisljam da okitim jelku,al narucila sam hrpu svjecica s e-baya pa ih cekam. Mene vam muci izostanak simptoma, trebala bih sad biti u 6tj ,nakon sta su bolovi i grcevi prestali osjecam se skroz normalno,ne trudno sise i trbuh su mi napuhnuti al to sam prepisala utricima. Osim toga nista,prosli tjedan sam cak imala neki osjecaj da sam trudna i napade plakanja na filmove i na svaku glupost,sad odjednom ko da sam otupila,nista. Bas me strah,a imam jos dugi tjedan pred sobom do ultrazvuka. Razmisljam si da odem ranije ..
|
|
RE: Proljetne bebe 2017. 4.12.2016 16:16:58
|
|
|
|
daxy
|
Dan. anandi već sam spominjala da mi ne odu tickeri s mobitela. Al napravit ću kad se MM vrati jer mi ke odnio laptop sa sobom. ivana zašto ne bi muža povela na 3D UZV umjesto da samo sličicu dobije? Nemoj mu reći gdje idete,nek bude lijepo iznenađenje. čizmice najljepše je čini mi se u zadnjem tromjesečju na 3D,al možeš bilo kada ako to želiš. Bitno je da se dobro osjećaš a pregled će već doći. kiar miruj i pij terapiju. Najvažnije je da si dobro. Nadam se da će se hematom povući do sljedećeg pregleda. perlice imali smo nekog posla pa nisam stigla na RR. Super za 3D/4D kod tvog gin! Nema toga u KBCu. lourdess draga,morat ćeš se priviknuti na dugi period između pregleda. Ne očajavaj zbog simptoma,to je sve normalno i još je rano da bi imala jako izražene simptome. Ja i nisam imala nešto izražene simptome. Mučnina bi se javljala kad ogladnim,al i inače bi mi bilo muka kad sam gladna. Jedino mi se posebno ogadila poslijepodnevna kava. Al to je baš bio jako izražen osjećaj mučnine, tako da sam ju prestala konzumirati iza ručka. A i to se dogodilo negdje oko 8-9TT. Sve osim tih jakih grčeve u početku je bilo slabašno. Čak i usporena probava se normalizirala i nije ni to dugo trajalo. Ja ću isto platit kad uđem u treće tromjesečje da pogledam bebice prije nego se rode. A meni bi to moglo biti posebno zanimljivo. Ja sam danas punih 12TT. Sutra mi je pregled,jedva čekam. Nadam se da će mi doktor sutra pisat i termin. Jer ja ni to nemam u knjižici. Idem se sređivat.
< Poruku je uredio daxy -- 4.12.2016 16:26:04 >
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!