Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 26.8.2016 0:02:24
|
|
|
|
subby
|
Hehe Florence, to kao da sam ja pisala, sve identicno Isto super spavao i jeo i zadnjih par noci se budi cesce, a evo danas po danu vec 2-3 puta na tri sata. Mogu ti preporuciti sto ja radim. Stavi pauzu na sve stvari koje nisu apsolutno nuzne za obaviti i spavaj preko dana kad i on. Ja sam danas samo kojih sat vremena s njim uhvatila, ali mi je jako puno znacilo. Sad je isto zaspao oko 11 pa i ja s njim. Imam hrpu vesa za opeglat, al jednostavno gledam na to kao na sporednu stvar trenutno. Daska za peglanje mi stoji u sobi rasklopljena pa kad mu nesto treba brzinski popeglam. Ja sam to tako rijesila.. Samo se nadam da je prolazno jer se tek sto zaspem, opet se budim. Vidjet cemo veceras, mozda je proslo. Kazu da moze trajati do tjedan dana ako je skok u razvoju.. Super da si se uclanila konacno, mozda nam i tema uskoro zivne
Always remember to be happy! Happy baby #1 happily arrived :)
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 26.8.2016 7:11:05
|
|
|
|
danery
|
Jutro :) Opet ja i masinerija imamo spoj Skuhala kavu,upalila radio,mada bas i ne cujem sto svira od ove drndalice,al ajd,glazbeni kviz da vjezbam mozgec Inace gospa bi danas popodne trebala kuci,pa jos par dana u dnevnoj bolnici jednom primati lijek....ajde sto je to super al je sirota sva prozina i blijeda,jedva koj zilice nadu,pa je sva izbodena posvuda..... Flo,dobrodosla
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 26.8.2016 19:59:19
|
|
|
|
Florence
|
Danery hvala na dobrodoslici i zao mi je jako zbog tvoje maliske, tesko je izdrzati razdvojenost dok je tako mala :( Subby prakticiram to Nisam se bas ni do sada ubijala da mi stan bude apoteka jer nisam stizala od malenog. Vjerojatno nas je zahvatio skok i treba ga prezivjeti pa ce se vratiti nase dobre i mile bebice. Moj decko je vec zaspao,dok vam tipkam u narucju mi je i spava. Tako da mi nema druge nego uskocit u spavacicu Sutra idem na vjencanje jednoj dragoj osobi a bebica ostaje kod mame na cuvanju sa hrpom izdojenog mlijeka. Valjda ce biti sve ok, bas sam panicna oko toga Laku noc cure!
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 26.8.2016 21:07:27
|
|
|
|
danery
|
evo večernji izvještaj:mi kod kuće kompletni gospa se super oporavila,lijepo spava,dudli flašicu,a bome i sisat nastavila u bolnici ju uobročili na 4 sata,pa tako nastavljam i kod kuće sa malo čajića između... danas popodne nije mogla zaspati,pa smo cunjali po kući i našla ja domaće slatke šljive što mi je mama donijela....jednu ogulila,malo zdrobila i ponudila joj da lizne sa žlice...ona drpila žlicu,pojede bome cijelu šljivu tako zgnječenu,praktički u malim komadićima ja i svekrva se nasmijale kad se posjela meni u krilu da dohvati zdjelicu s tom kašicom i tak.... velika spava dolje kod bake,a mala ćori od 8 sati.... sutra oko podne opet idemo na dnevnu terapiju,e sad...nadam se da će joj dati inekciju,da joj više ne rondaju po rukicama,nogama,glavi....izgleda kao pohabani jastučić za igle
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 7:43:41
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Jutro! Florence, dobrodošla! Danery, napokon ste kompletni! Odlično za dojenje!! U bolnici sve bebe nauče na raspored od tri, četiri dana s, s čajem između. Jednostavno moraju jer su bolesne, tako da se oporave. Kad smo mi bili u bolnici, nisu mi dali da ga dojim na zahtjev. Ubio me taj njihov program, bila sam kao robot, sve sam radila automatski. Nastavila sam tako i kući, ali sam se preporodila kad sam počela samo dojiti, bez plana i rasporeda. Možda bolje da se ne držiš tog njihovog automatizma. Znam da su ti je lijepo naučili i tebi to pase... Ne ljuti se, molim te, zbog ovog, jednostavno čini kako ti mislis da je najbolje! Ne sumnjam u tebe!
< Poruku je uredio Snjeguljica_83 -- 27.8.2016 7:52:27 >
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 7:57:29
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Zadnje tri večeri moj malac povrati AD, onako bas u mlazu. Ne dam puno, ali to izbaci. Kako sinoć nije uzeo AD nimalo, umjesto svaka dva, budio se svakih sat i po. Preživjela sam. Ono sto me muči je: zašto povrati?! mišljenja!? Skuzila sam da mu se okus ne sviđa pa cu danas kupiti marku koju smo imali prije ovog. Jučer je napokon kakao! Gusto i ljepljivo.
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 8:06:47
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Noema, ti si bila pitala jel nam bebe drže glavu. Moj djelomično drži... Još malo. Smije se puno. Guguce i stvara slinu i baloncice! Prati pogledom, a naročito mene. Voooooli slušati sestru kako čita priče, dok leže na njenom krevetu.
< Poruku je uredio Snjeguljica_83 -- 27.8.2016 8:12:15 >
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 12:03:43
|
|
|
|
subby
|
Hehe bravo za gospu! Hehe braco i seka, prekrasan prizor <3 Moj isto djelomicno drzi glavu, slini i pravi baloncice, smije seeeee Da se pohvalim, sinoc je jeo samo dva puta, ja odmorna i presretna! izgleda da je ono ipak bio skok u razvoju, vidjet cemo i veceras. Tako da Flo, ima nade :) Moj sinoc nikako zaspati. Spava mu se, al cim krene tonuti u san, razbudi se. Onda nervoza i plakanje dok nije doslo vrijeme za jest i onda se najeo i tako zaspao. Kako da pripomognem? Ja ga najcesce uspavam tako da mu mazim podrucje izmedju obrva i onda on lagano sklopi okice. Kako da ga uspavam, jel se on moze sam uspavati nekad?
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 17:20:28
|
|
|
|
as1403
|
Dan od nas... Flo dobro dosla... Danery napokon svi na okupu..bravo za gospicu... Subby super da je prosla faza cestih budjenja. Moj se zna nekada u toku noci sam probuditi pa opet sam zaspi, a i u kolicima sam zaspi bas uvijek odmah... kada imamo goste cesto ga stavim na koljena da me malo gleda, pa i tako zna zaspati dok me gleda kako meljem haha.. Snjeguljo mozda mu to ad ne odgovara...meni je A zao tako povracati u mlazovima ali on je alergican na km.. Malac drzi glavu ok.. nosim ga onako na boku i stabilan je jako.. glada okolo vrti glavicom, guguce smije se, bratu najvise na glas.. Sad mu je neka faza da trazi da se kao digne u sjedeci polozaj .. neznam kuzite li, uhvati se za moje prste pa se sam vuce.. neki dan je ulovio igracku da li slucajno ili namjerno neznam haha Mm na putu vec par dana. Trebao doci sutra pa neznam da li ce. Bas sam zivcana i nervozna. Jos nisam nikako dobila a imam osjecaj da sam se napuhala
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 17:26:03
|
|
|
|
subby
|
As pa tvoj je divaaan Moj bi se samo igrao i razgledao sve. Cak skuzi kad sjednes dok se nosi pa negoduje nekad taj sve mora vidjeti haha Nadam se da ce ti mm brzo stici doma pa ti bude lakse ;) Ja sam u iscekivanju zubica, slini, gura rukice stalno, cak i kad dudicu ima u ustima. Uh, nadam se da ce uskoro, bas smo u iscekivanju! Haha vec sam mu obecala i zubic vilu koja ce doci specijalno za njega kad mu izraste zubic
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 17:58:44
|
|
|
|
Florence
|
Da,as divan ti je bebac. Moj nikada ne zaspi sam,u kosari od kolica place,cesto se vracam iz setnje sa njim u rukama. U autosjedalici isto place,tesko se skoncentrirati na voznju kad smo sami Subby blago ti se,moj je sinoc odspavao dva puta po tri sata,ajd i to je nesto,mozda ga prodje brzo ova luda faza. Ne sjecam se koliko su vam tocno stari bebaci,moj hvata igrackice ko veliki. I zubici su nikli,potvrdila pedica, vidjela sam neke bijele tockice na mjestu donjih jedinica i nisam mogla vjerovat
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 18:04:53
|
|
|
|
Florence
|
Daj odajte koju tajnu uspavljivanja. Moj jedino zaspi na cici ili duda u usta i polozaj u narucje kao kod dojenja te ginganje lijevo desno usput
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 18:05:01
|
|
|
|
subby
|
Haha Florence, jel mi imamo istu bebu? mi se iz setnje isto vracamo na rukama jer nece vise lezati haha A za autosjedalicu sam mu nabavila spiralnu igracku pa mu to gore visi i zabavlja se s time, al ja sam uvijek iza s njim tako da ne znam kakav je da ga sama vozim, mislim da se ne bih jos usudila. Dva puta po tri sada je "nesto"? I moj je tako odspavao, a meni je to uspjeg nakon onih sat i pol i prijasnjih dva Koliko ti je stara beba?
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 18:08:13
|
|
|
|
subby
|
Eh, moj nece zaspat na rukama, pogotovo ne u lezecem na rukama. Ja ti cekam da se izmori i izigra pa pokazuje znakove umora. Ili zijeva ili rukicama prelazi preko ociju. Onda ga stavim u krevetac i mazim po licu i kad mu se prispava izmedju obrva ga mazim i tako utone u sam. Nekad nece jer se previse mrda rukicama pa mu ih lagano pridrzim da se umiri i onda isto zaspe. Al ovo sf spavanje kad ga samog ostavis dogodilo mi se samo par puta, ne znam ni ja kako
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 21:11:22
|
|
|
|
danery
|
Hm...moja pipka uho kad je pospana,a drugom rukom vrti kosu...dam joj dudu,dekicu uz glavu i za koju minutu dama zaspe ko top.
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 21:18:16
|
|
|
|
subby
|
Dama je bas za uzor mome kako je danas?
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 21:25:46
|
|
|
|
Florence
|
Subby star je 3mjeseca i 6dana,koliko je tvoj,tu smo negdje jel da? Uzas,sada rjeđe idemo u šetnje jer gospodin vise voli na rame nego u kolica. Je,3 h je promjena,danas sam odmorna,zalim se čisto da se požalim nešto :D Dečko kod bake,mi na piru :O Danery,da,kako je gospica?
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 21:36:01
|
|
|
|
subby
|
Da, tu su. Moj ie 3 mjeseca i deset dana :)
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 22:05:20
|
|
|
|
as1403
|
A ja sam kosaru na kolicima zamjenila jajetom jer gospodin kada se i probudi mora gledati, isto mu visi zivotinjica pa ju lupa ili nogicom ili rukicama.. Mene to vracanje iz setnje s bebom u rukama podsjeca na starijeg. On nikada ali bas nikada nije zelio biti u kolicima ako je budan. I morali smo imati neke posebne nacine guranja kolica da bi zaspao uopce u njima. Tako da mi je s malenim sve ovo novo haha. Flo uzivajte na piru.. probaj tako ga staviti na koljena i malo lijevo desno. Subby ma i moj se zeli nosati i gledati okolo kada smo u stanu. Zato mi je bolje vani hahah.. I moj bas slini jako i gura rukice u usta, neki dan sam se smijela jer je obje stavio u usta hahahah i grize ih hahah A gospica je za 10...
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 22:52:52
|
|
|
|
Florence
|
Hhhehehhe,a preslatki su sa rukicama u ustima Uzivamo koliko mozemo ali bebica cijelo vrijeme u mislima... :) Od kada beba moze u as na kolica? I kada ide u sportski dio kolica? Moj sportski dio se moze spustiti skroz u lezeci pa ne znam kada moze ici u njega jer pretpostavljam da ce to frajeru biti zabavnije zbog toga sto moze gleduckati sve okolo
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 23:12:13
|
|
|
|
noemaa
|
Cure,ja odlucilada necu navlaciti pisulinca. Citala sam razne ne/strucne tekstove i gotovo svi pisu da se kozica u vecini slucajeva sama odvaja i da je nepotrebno nasilno prevlacenje, da moze cak i dovest do infekcije ako se previse prevuce. I da doktori su slabo educirani glede toga pa mijesaju to uobicajeno pocetno neodvajanje s rijetkim problemom. Eto,tako.
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 23:17:31
|
|
|
|
noemaa
|
Snjeguljice, zasto mu dajes i ad? Danery, konacno gospa s vama. da,bas sto i snjegulja rece, mislis da malecka zaista nije gladna izmedu tih cetiri sata? Subby, as, flo, pa vasi decki super napreduju. Subby, tako lako ga uspavas??? I, ti, danery, svoju??? Uf, meni se to s jonom desilo dvaput. malo mi je to SF, ali ne zalim se, samo nek smo zdravi, sve drugo bit ce rjesivo. Ni moj ne voli kolica. Zato postoji marama,a uskoro i mei tai. tako je bilo i s prvim. As, pazi samo da nije previse vremena u tom polulezecem zgrcenom polozaju. Cc. Pola sata dnevno.
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 27.8.2016 23:39:04
|
|
|
|
subby
|
Normaa ni ja isto ne navlacim, em je doktor rekao em meni nekako inatiktivno to ne pase, ne volim nista na silu radit tako da meni ovako iato odgovara. Doc je rekao kad bude imao erekciju da ce to prirodno samo se razdvojiti i to ima vremena tako da se ne pravi panika uzalud. Tako ja i radim. E ja ti imam i tkanu maramu i manduca nosiljku, al s maramom nikak na zelenu granu. U Manduca nosiljku jos uvijek je s onom sjedalicom, moze sve lijepo razgledati, ali nece dugo biti u njoj, max sat vremena. E sad ja ne znam zasto ne zeli duze, al on kad nece pocne kmeciti i gotovo je, nema vise nosenja. Isla sam prosli tjedan s njim na nekih sat vremena i gurala sam i kolica dok sam ga nosila i bome pred kraj puta kuci sam ga prebacila u kolica. Ne znam kako da to rijesim, mozda ga zulja po nogicama jer je jos mali iako mu uvijek obucem i hlacice..
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 28.8.2016 5:25:58
|
|
|
|
as1403
|
Noema nama je pedijatrica rekla da moze do 2 i po sata biti u jajetu nakon 2 i po mjeseca. A i on je meni toliko velik da mi uopce ne djeluje da je u nekom zgrcenom polozaju... a i pise da je od 0+... meni A ima proljev uffff
|
|
|
|
RE: Proljetne mame 2016. 28.8.2016 8:17:58
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Noema, kako je prije N bio na AD- u kroz dan, ukinula sam sve, osim tog nazovi noćnog obroka jer sam primijetila da bude noć ljepša. Uvijek mislim da mu oko 22 sata trebs vise pa da dopunim... To je bila uistinu nedohrana, a ne cijelu obrok. Budio se tako oko: 2, 5, 7, 9. Noćas bez kapi AD: 1, 3, 4, 5:30, 6:30, 7:30.. Ima lagan san, stalno se meskolji.... Ne znam zašto danju ne traži tako često, a noću da? Dudu pihvaća danju, noću ne. Stavim je, ali ga razbudi, pravi facu kao da ce povratiti, gura je jezikom van... Inace, silni dosta. Dok ga držim onako prema van, bodi mu bude dosta mokar.... As, ti svog drzis na boku. Zar nije mali za to?
< Poruku je uredio Snjeguljica_83 -- 28.8.2016 8:27:53 >
|
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!