danery
|
stiže Božiiiiiiiiić jeste već izvadile drnde,adventi smontirani? mene je već hapilo predbožićno ludilo pa evo jedna iz naftalina.... moja obitelj je uvijek imala neke male ritualčiće za Božić..tata bi nam kupio bor,kitili smo ga zajedno,s veseljem iščekivali poklone i snijeg... a mm? kod njih to sve prođe nezapaženo maltene...sveki je zadrti ateist,koja kuglica ako ju dobije na poklon,a i ona završi u kakvoj kutiji...mm pojma nema...jedina koja se trudi je le baba,a ta opet prekardaši... načupa borovih grančica i načinčuri drndama....okiti i sanseverije,nabaca miljea na sve strane da sa lustera skoro vise... a kićenje bora???eeeeeeeee,to je događaj...prvo uzme lampice,zavitla ih i flitne lao laso na bor,pa gdje koja padne....ukrasa onda svake vrsti...od bombona,oraha,do modernih kugli...od poncija do pilata,što bi se reklo i na kraju,kantom istrese lamete tako da bor na kraju izgleda kao da ga je Picasso iz zezancije nacrtao a jedne godine...bili ja i mm na stanu sami...Božić bliizu,ja kupila malo kuglica i sl...a ovaaaaaaaaj a što je to,čemu to? ne treba nam to... zafurila ja u objašnjavanje da je ipak blagdansko vrijeme,malo ugođaja i topline,a on meni na to...ENO TI TERMIKA,SJEDI NA NJU,DA VIDIŠ...EM TOPLO,EM UGODNO NA KRAJU POLETJELO PERJE I JA NARAVNO DIGNUTE SURLE IZAŠLA VAN...A MOJ TUTLIX,KAD JE SKUŽIO ŠTO JE PJESNIK ZAPRAVO HTIO REĆI,NA BRZINU NABAVIO ADVENTSKI VIJENAC,BOR,NEKE DRNDICE I SLIKU-TROPSKU PLAŽICU SA PALMOM U SUMRAK (izem ti caps...ne da mi se brisat...) vraćam se ja sva jadna u stan nakon par sati durenja,a on ko na postrojavanju čeka...vijenac svijetli,na prozoru lampice,more na slici šušti a bor (tj.vrh nekog bora sa granama na parove razbroj s' <9 smontiran na postolje...TOČNIJE-ZABIJEN U KUTIJU I OBLIJEPLJEN SELOTEJPOM DA SE NE SRONDA okitismo mi skupa tih par grančica...jabukicama i ZVONČIĆIMA preznojio se jadničak moj od silnog blagdanskog ugođaJa i veli sav bitan AJMO MI SAD LIJEPO U KRPE... kad...malo iza pola noći...probudi me ne ona baba iznad nas što je vječito kašljala po noći,nit onaj student što je skroz narodnjake do daske navijao...nego lamatanje i neka zvonjava iz ćoška gdje je bor bio... gledam ja koji klinac netko psuje potiho...upalim ja svjetlo,a ono... bor se strmopizdio,popadale jabuke,selotejp popustio,a mm ga uhvatio i mlatara borom i grinta... a uz svu tu akciju oni zvončići dobili epi napad i zvone li ga zvone... tako da sam ja taj Božić dočekala sa takvim napadom smijeha da ga nikad zaboravit neću jedva čekam što će ove godine biti...poznavajući mog dragog,očekujte neku novu epizodu