|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 14:35:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Roditi ili pobaciti bolesno dijete?
15.2.2012 14:40:29   
ruwenzor
Rodila.
Uvijek možeš roditi zdravo savršeno prekrasno dijete koje može lupiti auto pa da bude invalid. I kaj ćeš onda? Ubiti ga??

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2
15.2.2012 14:43:15   
troubled
nitko nije loša osoba zato što mu ovo ili ono zavrti u glavi...nemoj se gristi radi toga...

ja bih, svakako, rodila.

imam novi ticker :)

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 3
15.2.2012 14:44:30   
pincirotvajler
nemogu sad reć točno jer se nisam i nadam se nebum našla u sl situaciji
ali mislim da bi pobacila

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 4
15.2.2012 14:50:14   
Nika 24052006
Meni je ovo jako teška tema,ne znam što bi uopće napisala....Nekako ne mogu realno razmišljati jer nisam nikada bila u takvoj situaciju.Na prvu,onako bez razmišljanja,bi rekla,nema šanse,ne bi abortirala...Zaista ne znam...Nekako mislim da je tvojoj poznanici došao samo trenutak slabosti,pa je izrekla te riječi,ali da joj je teško,je,sigurno.Moja strina ima retardirano dijete,odnosno,sad već odraslu osobu,ima 29 godina.Cijeli je svoj život podredila njoj,jedino je u stanju sama hodati.Otkad je njezin sin dobio djecu,njezina je kćer strašno ljubomorna na tu dječicu,i sad već jako dugo vremena protestira na način da ne ustaje iz kreveta,sad joj mora pelene stavljati,jer ne želi ustati...Znam da joj je teško,a ona se nikada ne žali...Sigurna sam da je i ona prije,ili kasnije,pomislila,da sam znala,ne bi ju rodila...Ali,kad vidim tu silnu ljubav prema njoj,shvaćam da je ona izuzetna majka i žena,koja daje sve od sebe da njezinoj kćeri bude dobro...Ja osobno zaista ne znam što bi učinila kad bi nosila bolesno dijete...

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

Neposredna veza do poruke: 5
15.2.2012 14:53:07   
Bablica
baš ja o tome razmišljala u zadnje vrijeme - što da su zadnji put ranije otkrili i rekli nam da neće dijete preživit, ono osnovno da neće moć sama disat (kao što nikad nije) nego samo na aparatima ... neznam da li bi imala snage pobacit. Mislim da bi uvijek u meni bio neki crv sumnje što ako su to bile njihove krive procjene - mislim da bi me to mučilo do kraja života. Ovako znam da su doktori dali najbolje od sebe i da je završilo kako je moralo. Puno sam mirnija ovako. U svakom slučaju nije lako živit s time ni ovako ni onako ...

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

Neposredna veza do poruke: 6
15.2.2012 14:58:32   
Nika 24052006
E,Bablice,kad spominješ crv sumnje....Od moje prijateljice sestrična je bila trudna,i rečeno joj je da će dijtete biti jako bolesno,da će cijeli život provesti kao biljka...Unatoč svim lošim prognozama,tisućama "drugih mišljenja",testovima,pretragama,boravcima u bolnicama,ona se odlučila roditi tu bebicu...Znam da je plakala i bila očajna,govorila je kako joj je krivo što druge žene mogu uživati u trudnoći,a ona samo plače...I na kraju,prije sad otprilike pola godine,rodila je živu i zdravu djevojčicu...Skroz je zdrava,nema mane niti jedne...Pa ti sad znaj,uza sav napredak medicine i svu tehnologiju,greške se potkradaju...

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 7
15.2.2012 14:58:41   
Zvonki
IZVORNA PORUKA: ruwenzor

Rodila.
Uvijek možeš roditi zdravo savršeno prekrasno dijete koje može lupiti auto pa da bude invalid. I kaj ćeš onda? Ubiti ga??

Potpisujem

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 8
15.2.2012 15:06:41   
adryosijek

IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 9
15.2.2012 15:07:56   
danery
razumijem ženu iz tvoje priče jer je mojoj mami bilo tako sa mojim bratom do njegove 3.godine,rođen je sa tumorom na leđima,nit hodao,nit kontrola sfinktera.....godine vježbi,terapija,operacija,liječenja....
a meni se osobno dogodila trudnoća u kojoj je dijete bilo toliko oštećeno da je krajnji ishod orao biti prisilan porod jer je bilo ili ono ili ja....
oštećenja su bila prevelika,a i na uzv-u je bilo očito čak i meni da su zaostaci u razvoju ogromni....

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 10
15.2.2012 15:10:39   
danery
imaš temu na www.ringeraja.hr/forum/m_468819/mpage_1/key_/tm.htm#468822

< Poruku je uredio danery -- 15.2.2012 15:13:28 >

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 11
15.2.2012 15:13:55   
adryosijek
znam par zena,koje su propale,cuvajuci citav zivot to bolesno dijete,neznam ja bi vjerovatno pobacila, pored svih problema, i jos da moras ici na sve zzive vjezbe,na sve zive preglede ,koji i kostaju,i sve do smrti kad udes u neku mirovinu i ako udesuser posted image i opet brini za to dijete ...neznam pretuzno je i zao mi je tih zena kaj se muce sa dijecom..user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 12
15.2.2012 15:15:15   
lidac0605
Inače sam protivnik pobačaja,al u ovakvom slučaju sam za.Pobacila bi.Jer to više ne bi bio život-ni za to jadno dijete koje ni nije svjesno da postoji nit za majku koja bi dobila preveliki križ za čitav život,nit za cijelu obitelj jer bi se svi morali posvetit tom siročiću.A kaj ak imaš još djece uz to?Sa takvim djetetom ti ne ostaje vrijeme za ostale.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 13
15.2.2012 15:26:31   
danery

IZVORNA PORUKA: *Katarina*

I sad mene zanima jesam li ja stvarno losa osoba ako bi mozda razmisljala o pobacaju kad bi doznala da (ponavljam, ne daj Boze) nosim bolesno dijete???

sa takvim stvarima ne žive drugi,nego ti prvenstveno....ja sam išla ovako:
ima pomoći? nema....ok,2.,3.,5.,mišljenje,sve nimalo nade....
dok sam čekala rezultate amniocenteze,znala sam da pomoći nema i da je porod,ovko ili onako,neminovan....
oko mene je skakala njegova rodbina i kvocala kako ja to razmišljam,plakali,kmekali i drekali jer oni neće postati babe,prababe,šukunbabe i sl.,a mene i mm-a nitko nije pitao kako je nama....
pa sam ja sve te narikače poslala van da se ne iživljavaju na meni i odbila uopće razglabati o tome....
otišla u bolnicu,pretrpjela 5 dana svačega,došla kući,otplakala svoje,i gotovo...i danas me nekad stegne,ali opet....da je moglo drukčije,bilo bi,ali pošto nije,jednostavno sam to stavila iza sebe-bilo,prošlo,ne ponovilo se....
ako sam nekome zbog toga loša osoba,neka mu....

....mini gospa....

Neposredna veza do poruke: 14
15.2.2012 15:27:34   
mirna
Pobacila. Sa dvoje zdravih jedva stignem sve napraviti...

Tko ce se sa ljubavljom brinuti za takvo dijete kada roditelja vise ne bude? Svaka cast svima koje bi mogle roditi i odgajati takvo dijete...

Neposredna veza do poruke: 15
15.2.2012 15:36:43   
sarah_zg
Draga Katarina,
ne zamaraj se previše s tim što si pomislila. Još nisi rodila, poslije poroda ćeš razmišljati drugačije, vjeruj mi. Ne znam zbog čega se priča o pobačajima uvijek povezuje s vjerom. Imam prijateljice koje su ateisti i rekle su da nikad ne bi pobacije jer je to ubojstvo. A što je s autizmom, on se ne može otkriti u trbuhu, dijagnosticira se oko 3. godine. Ta djeca se najčešće rode zdrava i nitko ništa ne primjećuje. Tim roditeljima je jako, jako teško, ali ne vjerujem da će ubiti svoje dijete jer nosi pelene i ne zna govoriti. Ta žena je to rekla u svom očaju, ali sigurna sam da to ne bi učinila.
Ja ću ti reći što se meni dogodilo: porod mi se zakomplicirao, dijete ostalo bez kisika i šanse da preživi su bile nikakve. Ja sam ga htjela bilo kakvog, samo da je živ. Na kraju je sve dobro završilo i on je moje čudo koje je preživjelo nemoguće, ali zdrav je. S druge strane, meni je sasvim jasno tko je gospodar života i ne bih mogla ubiti nekoga samo zato da bi MOJ život bio ljepši i jednostavniji. Što se u meni začme to ću ja i roditi.

Baci brigu na veselje!

Neposredna veza do poruke: 16
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 15:36:53   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu adryosijek)
  Neposredna veza do poruke: 17
15.2.2012 15:41:27   
danery
dok se ne nađeš u nekoj situaciji koju samo ti možeš riješiti,može se o ntome do mile volje raspredati i namatati....drukčije je kad kroz to stvarno moraš proći...

....mini gospa....

Neposredna veza do poruke: 18
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 15:45:12   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu danery)
  Neposredna veza do poruke: 19
15.2.2012 15:48:42   
modesty blaise

Da,išla bih na AB. Vidjela sam dosta djece/osoba sa teškim oštećenjem zdravlja,koja nisu svjesna ničega oko sebe i strašno mi je to. Ja ne bih voljela tako živjeti.
Obitelji s takvom djecom su razorene na neki način jer takva osoba traži stalnu skrb,a sve ostalo je nebitno.
Starija djeca koja imaju su zapostavljena.
Financijski da i ne govorim.
Ne bih bila spremna uništiti svoj život ,život svog djeteta i obitelji.
Ne daj bože nikome,ali ja glasam za AB.
Jedino bi me bilo strah da ne otkriju da nešto nije u redu na vrijeme.

ja ću potpisati ovo...

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

Neposredna veza do poruke: 20
15.2.2012 15:49:47   
Tanjica Tanja
Ajme, ne znam....user posted image Imam prekrasno dijete i kad nju gledam ne znam kako sam dosada živjela bez nje...s druge strane, ne daj Bože nikome, stvarno ne znam što bih učinila da mi kažu da ću roditi bolesno dijete,....user posted image
Ali potpisat ću MB.

< Poruku je uredio Tanjica Tanja -- 15.2.2012 15:50:42 >

Helena 11.05.2011. Mamina ljuba zuba!

Neposredna veza do poruke: 21
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 15:55:28   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu sarah_zg)
  Neposredna veza do poruke: 22
15.2.2012 16:01:07   
sina

IZVORNA PORUKA: danery

dok se ne nađeš u nekoj situaciji koju samo ti možeš riješiti,može se o ntome do mile volje raspredati i namatati....drukčije je kad kroz to stvarno moraš proći...

potpisujem i zato ne znam što bih mogla reći o ovoj temi,osim da ako neka žena koja zna da će roditi bolesno dijete, odluči da ga neće roditi,nikada je ne bih osuđuvala niti smatrala lošom osobom,štoviše pomogla bih joj kako bih joj god mogla pomoći,ali to ne znači da bih i ja pobacila. to stvarno ne mogu reći jer ne znam,a ne dao Dragi Bog da ikad saznam.

mene u svemu tome najviše muči jedna stvar koju je netko već spomenuo:tko će se brinuti za to dijete ili tad već odraslu osobu dok roditelja više ne bude??

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 23
15.2.2012 16:07:02   
mala pcelica

IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

potpisujem

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 24
15.2.2012 16:35:28   
krijesnica3
ni ja nisam sigurna što bi odlučila i stvarno ne daj bože da se nam nešto takvo dogodi, susjeda ima djevojčicu 12 godina isto neznam dal je svjesna za svoj život, ali susjeda se s toliko ljubavi brine o njoj, dok je bolesna stalno kod doktora, pa pelene i menstruaciju ima, žao mi je, kad je vidim uvijek pomislim kako bi bilo lijepo da je zdrava i mogla bi se igrati s mojom djevojčicomuser posted image  anđeli naši

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!