Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 13.5.2010 21:18:38
|
|
|
|
m600
|
boca je dovoljna to je za tatu a kad stignu mama i beba onda nešto više poput košare s voćem za mamu i neku benkicu i pare bebaču tako je kod nas
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 13.5.2010 21:24:17
|
|
|
|
cuba
|
Pa obično muška strana obitelji "malo" više popije , onako provesele se ali nema tu sad nekakvog čašćenja i pozivanja svih prijatelja i rodbine. Kasnije se dolazi na babine pa se tada dariva... Mislim da ni ne trebaš ništa nositi, ovisi o tebi dal ćeš nešto kupit ali pretpostavljam da ćeš nakon što ti kuma izađe iz rodilišta otići do nje i viditi bebicu i kupiti poklon pa sad nije potreba..
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 13.5.2010 21:27:15
|
|
|
|
Ninaa
|
A normalno da se u babinje nosi, kod nas je običaj i dosta, to ću obaviti kad doše beba doma. Inače prije su to išli dečki i obavili su to ko neku pijanku,ali sad u zadnje vrijeme se tak poziva kaj mi je malo i bezveze jel se ide u babinje, pa na krstitke pa ni sama više neznam
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 13.5.2010 21:29:24
|
|
|
|
leilany
|
hm,kod nas (selo di smo mi) je obicaj da ti stave tj objese lutku i nekaj napisu...i da ti sa perjem il s necim posipaju cijelo dvoriste.. kad sam dosla doma sa K ,mm i braco su napravili rostilj,kupili more cuge i doslo je gro deckiju(frendova) i malo su se proveselili....tako je ovdje.... a to babinje je nekaj drugo,to se zna kak se ide,s cime itd....
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 13.5.2010 21:30:05
|
|
|
|
m600
|
ma boca je dovoljna...boca nekog dobrog pićenca i da vidiš derneka
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 13.5.2010 21:33:49
|
|
|
|
Ninaa
|
Leilany tak je i kod nas prije bilo, tata je pozval dečke pa su se oni zabavljali. Ma nebude dernek naš kum ne pije,pa ni kad mu se dijete rodi
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 13.5.2010 21:35:27
|
|
|
|
Marta j
|
Kod nas je isto obicaj da se slavi obicno muski se zapiju kod mene je bio slucaj da je muz i ekipa poceli piti kada sam usla u radaonu a zavrsilo onaj dan kada sam dosla kuci.
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 13.5.2010 21:38:15
|
|
|
|
m600
|
IZVORNA PORUKA: Ninaa Leilany tak je i kod nas prije bilo, tata je pozval dečke pa su se oni zabavljali. Ma nebude dernek naš kum ne pije,pa ni kad mu se dijete rodi o kume kume pa to se treba proslaviti
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 13.5.2010 21:39:07
|
|
|
|
Ninaa
|
A moj je bio nespreman tak je izjavil, jel se mala rodila u subotu, navečer je išel na krstitke od bratića i opili su se ajme meni. U ned. kad sam ga vidjela kak izgleda na posjetama umrla sam od smijeha. U nedjelju je častil,ali rekel je da za sljedeće već ima razrađenu strategiju tak da, joj jesu ti muški smiješni!
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 8:50:19
|
|
|
|
xxl
|
Ja neznam nikad nisam išla na tak šta
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 9:01:51
|
|
|
|
tita
|
Kod nas ima takvih običaja i te kako....,ja osobno baš i ne volim da još ako je u granicama normale,ali kad se nape ko svinje onda je to ipak previše!!!!!Kad se kod nas rodio sin tata je počastio par svojih prijatelja,a djedovi oni su napravili cijelu feštu .....
|
|
|
|
[Obrisani korisnik] 14.5.2010 9:43:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 9:46:52
|
|
|
|
danery
|
hmmmmm....ne znam baš kak to ide....znam da se muški naliju kao ...znači moj će zaleći nakon 3 gemišta a poznavajući moje tj.njegove....svašta je moguće...
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 9:48:03
|
|
|
|
mariola
|
IZVORNA PORUKA: cvrčak Radije im ispeci kiflice,pogačice ili tako nešto za gricnuti uz cugu. Vino ili neko piće se kod nas nosi tati kada se ide u babinje. na dernek se ne nosi ništa ili ako ste bolji napraviš nešto od ovoga što sam napisala potpisujem cvrčkicu Dobro će im doć uz cugu. mm i dečki su uz pusti alkohol i pojeli par kila pršuta i ostalih "grickalica" pa će im kiflice i sl. biti super
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 9:52:27
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: Ninaa mi smo otišli oko 9 dečki su se zapili do zore. ja općenito ne volim te fore gdje žena u bolnici prolazi kroz svoje prve dane (npr meni su bili jako teški), a tata se zapije do zore....I kod nas ima takvih običaja, ali npr mm je čim sam ja rodila odveo kolege s posla na marendu, a nakon što je popodne mene posjetio na intenzivnoj, otišao je kod moje mame i tatae gdje su došli i sestra i njeni, mm ov tata, brat i nona i 2 para maminih i tatinih najboljih prijatelja......bilo je veselo, jeli su, čakulali i u 10 h naveče se razišli....Po meni sasvim pristojno s obzirom da je ista ta noć meni bila jako teška jer me sve bolilo, a jan nije bio samnom.... Ali običaju si običaji....
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 10:11:31
|
|
|
|
novamama
|
mm nije radio slavlje, bio je previše uzbuđen i sa sto miljona upitnika u glavi...poslije se pitao je li normalan i složili smo se da je to u redu....kako tko voli - meni osobno je to pijančevanje bezveze...pogotovo kad te jedno dijete čeka kući...a tata mortus ugl. možda kad su roditelji mlađi, ali nama nije to furka već godinama
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 10:21:46
|
|
|
|
plavka
|
kod nas je običaj da samo muški zaliju rođenje!!! Kod nas je bilo tako da kad me mm odpeljao u bolnicu javio je dečkima da će danas postat tata te da navečer navrate do nas na čašišicu da nazdrave..... Potom je otišao na posao ali se dogovorio sa sestrama da mu jave kad bih mogla odprilike rodit da prisustvuje porodu te je bio samnom u rađaoni od 13-19.30h kad sam rodila, izljubio nas je i otišao domeka dočekat dečke uz par boca pića i grickalica!!!
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 12:29:12
|
|
|
|
ejmama
|
mm je oba puta pravi feštu, roštiljadu, pozvao je prijatelje i naše najbliže. Kad sam drugi put išla roditi ostavio me u rodilištu, ali nije zaboravio uzeti moju karticu da ode slaviti.
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 13:07:44
|
|
|
|
Ninaa
|
Odlučila sam da ću ponijeti bocu vina i za ovo starije kumče slatkiše. Kak će fešta biti kod njegovih bit će svega i kolača, tak da neću ništa peći jednostavno mi se neda, danas sam za ništa. Ionak kad idem u babinje morat ću ispeći bar 5 vrsta kolača a to mi ne gine sljedeći vikend!
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 15:42:12
|
|
|
|
Anoniman
|
draga moja, nemam ti pojma, evo ja sam do sad tri puta rodila i nikom nije palo na pamet da slavi a uostalom, i bolje mi je tako, jer meni treba trijezan muž koji će doma čuvati djecu i znati mi donijeti u bolnicu što mu kažem, a ne da mi tetura po hodnicima i sramoti me, to mi je odvratno. ja nisam imala ni mamu niti nikoga tko bi mi došao u posjete umjesto njega, ak je on u "kuršlusu", ja sam se tak izjasnila već u prvoj trudnoći i tak mi je bilo, a i sam je to shvatio, nakon što sam mjesec dana ležala u bolnici, da to nije zafrkancija. Moji susjedi svi feštaju i utapaju se u alkoholu, naviju muziku da se pol Kraljevca ruši... ma, nemam ništa protiv... meni su dovoljne babinje, kad mi dođe netko s kim mogu porazgovarati o porodu, o bebi... to mi je najdraže. Al i u babinje ti se natovare kojekakve babe, strine, tece, kaj te se ne sjete ni da postojiš tokom godine, al kad rodim, onda mi dojdu solit pamet da kaj mi je još jedno trebalo i nek ih nemam više. Tak da... najrađe bi i babinje izolirala samo za izabrane. Kad bi mogla.
|
|
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 16:15:10
|
|
|
|
Wukovarka
|
Tate kao tate... Ja sam svom rekla da mu je pametnije da bude uz mene u mukama, nego da sebi pravi još jednu sa alkoholom MM je pozvao najbliže frendove i kuma i malo su si roštiljali i zezali se...to mi se čini sasvim ok i bez budalaština.
|
|
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 16:27:26
|
|
|
|
helena08
|
Mom nije bilo do slavlja nakon kaj je punih 8 sati prostajao uz mene u rađaoni, s tim da je ujutro išao raditi pa sam ga ja zvala da dođe s posla u bolnicu. I dan danas kaže da je bio umoran ko konj, ko da je on sam rađao! Sljedeći dan je počastio u bircu kolege, u pon. ekipu na poslu. Mislim, mi živimo u stanu, da mi vodi tamo svoje kolege da mi sve rasture dok me nema. A i nema više 20 godina da divlja i sramoti me okolo. Muž moje kolegice je na slavlja povodom rođenja svog sina slomio ruku, tako da nikakve koristi od njega nije imala kad je došla doma, htjela ga zadaviti!
|
|
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 16:35:53
|
|
|
|
Točkica28
|
kod nas je normlno da se dečki nacugaju... i meni je to okay... a tak i tak je žena u bolnici par dana pa ne vidim razloga da si ne popije... muški tak i tak ne znaju drugačije slaviti
|
|
RE: Slavlje kad se rodi beba 14.5.2010 17:12:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Već sam i ja htjela postaviti ovo pitanje. Nas to čeka kroz koji dan. Mm me pitao što da radi. Ma ni ja sam ne znam. Ima prijatelje s posla, pa prijatelje koji bi nam došli na spavanje jer ne žive blizu, pa još društvo,kumovi.. Pa prijatelji sa starog posla. Sve u svemu 50-ak ljudi. Ne možeš nikoga odbiti jer zovu i raspituju se da li sam već rodila. Tako sam planirala i vjenčanje, mala večerica a na kraju sam imala male svatove jer su ljudi došli sami. Nije mi uopće žao, lijepo je kad ti prijatelji žele proslaviti s tobom. Samo ovaj put mene nema, a kako će on sa punom kućom ljudi?? A valjda će sve proći ok.
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!