|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Za početak škole - prozivanje malih nekat...
7.9.2011 11:13:32   
Indy
i zasto uopce vjeronauk u skoli?! danas djeca moraju ici na vjeronauk u skoli, pa onda u crkvi, svaku nedjelju na misu, sa svim time ih se ucjenjuje da u suprotnom nece dobiti sakrament pricesti, potvrde.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu marijola)
Neposredna veza do poruke: 26
7.9.2011 11:15:39   
mariola
Naši novinari (većina komunjare, ako ne smijem ovo napisati neka moderatori izbrišu) obožavaju pisati ovakve članke. Nisam ja nikakva marija magdalena niti ližem oltar niti idem svaku nedjelju u crkvu i osobno mi je iako sam katolik bezveze imati vjeronauk u školi a pogotovo ovo započinjanje misama i blagoslovima ali ipak mislim da su ovi komentari o pritiscima pretjerani.
Moja nećakinja je krenula u školu u ponedjeljak. Živi u mjestu di ima pravoslavne dsjece skoro jednako kao i katoličke i katolička su išla na misu a pravoslavne je njihov popo blagoslovio u školi. Tko nije htio ni jedno ni drugo nitko mu ništa nije rekao ni nametao.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Marija majka)
Neposredna veza do poruke: 27
7.9.2011 11:18:09   
Marija majka
Tako i ja mislim kao ti Mariola. 

2009.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 28
7.9.2011 11:25:33   
njanja
IZVORNA PORUKA: mariola

Živi u mjestu di ima pravoslavne dsjece skoro jednako kao i katoličke i katolička su išla na misu a pravoslavne je njihov popo blagoslovio u školi. Tko nije htio ni jedno ni drugo nitko mu ništa nije rekao ni nametao.

O tome se ovdje samo i radi...
Blagoslov i misa nemaju šta raditi u školi.
O tome se ovdje raspravlja.
Ne o tome tko u šta vjeruje.
Na kraju krajeva, mi 70/80 godište smo bili bez blagoslova i vjeronauka u školi pa su ju završili i na kraju krajeva svatko je našao neki svoj put vjeri....
Poanta je maknuti vjeronauk iz škole i staviti ga gdje pripada-u crkvu ili napraviti doslovno VJERO-NAUK gdje će djeca učiti o svim vjerama i to u starijim razredima kada su malo svjesnija što zapravo uče....

Ali o tome smo već pisali i raspravljali valjda jednako često kao o dojenju user posted image

< Poruku je uredio njanja -- 7.9.2011 11:27:21 >

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 29
7.9.2011 11:32:38   
beba24
Ja nisam vjernik i nisam krstila svoje dijete. Smatram da je na djetetu kad odraste da samo odluči želi li to ili ne, a ja sam tu samo da ga podržim. I mislim da bi bilo licemjerno od mene da ga krstim ako ni sama ne vjerujem...no da mi netko upire prstom u nju zbog toga, to bi me zasmetalo prilično. I u ovom slučaju ako škola započinje jednim "OČE NAŠ" smatram da su ti mali "ne katolici" "prozvani". OČE NAŠ je za crkvu, ko voli, ko vjeruje-imate toliko crkava da se molite al mislim da tome nije mjesto u školama.
Nek me popljuje ko hoće-vjera je vjerojatno lijepa stvar i poštujem svačiju vjeru i svačiji izbor, al škola je za ĐAKE!!!

Male stvari stvaraju savršenost, a savršenost nije nimalo mala stvar...

(Odgovor članu Marija majka)
Neposredna veza do poruke: 30
7.9.2011 11:32:50   
mariola
Njanja u tom dijelu se slažem. Mi smo išli u crkvu na vjeronauk, svi koji su htjeli, ništa nam ne fali. Tako bi trebalo biti i danas. Ali me živciraju ti novinari koji uvijek pljuju po svemu, ta rečenica o vršenju pritiska mi bode oči.
Znam da je mimo teme al ja sam kritiku napisala na novinara(e).

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 31
7.9.2011 11:37:24   
njanja
pa novinari samo rade svoj posao...
na kraju krajeva, oni moraju naći teme oko kojih će raspravljati, pisati i ukazivati
da ne pišu o tome, da li bi mi znali šta se dešava??

-Tagore-

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 32
7.9.2011 11:55:04   
modesty blaise
novinari pišu o aktualnom, papir trpi svašta al mislim da kada se na kraju podvuče crta u novinama i inim portalima ipak ima puno više članaka u vjerskom smjeru nego obrnuto...i onda kad neko ovak neš napiše odmah svima bode oči....neka!
zar je loše pokušati i na ovaj način predočiti diskriminaciju djece radi toga kaj su vjeronauk naturili pod "školsko gradivo" ??
lijepo ste rekle; nekad smo na vjeronauk pohodili crkve, išli tamo tko je htio, primali sakramente na mjestu gdje se to i treba i nikome zbog toga niš nije falilo. nedavno su se neki sjetili da to sve treba premjestiti u škole...zašto? e o tom bi se tek dalo raspravljati...no , za sad sam samo za to da se vjeronauk izbaci iz škole

< Poruku je uredio modesty blaise -- 7.9.2011 12:01:13 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 33
   [Obrisani korisnik]
7.9.2011 12:03:34   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu modesty blaise)
  Neposredna veza do poruke: 34
7.9.2011 12:11:30   
lavica81
IZVORNA PORUKA: mala99

Nikoga ne treba prozivati ni osuđivati zbog njegovog vjerskog uvjerenja. Ja sam katolik, ali poštujem i druge vjere, vjernike, ali i nevjernike svatko ima pravo na svoje, pa neka tako i bude. Najgore je iskljivati se na djeci, a vjeronauk bi zaista trebalo vratiti u crkvu, a ne u školama raditi vjerske razlike.

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 35
7.9.2011 12:31:20   
beba24
user posted image
Jedan oče naš za vjernike i jedan kad si sretan za ostale.user posted image

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 36
7.9.2011 12:32:18   
beba24
I molim plavu mašnu oko gležnja za sve one koji ne vjeruju!user posted image user posted image

(Odgovor članu beba24)
Neposredna veza do poruke: 37
7.9.2011 13:05:30   
lilia
IZVORNA PORUKA: njanja
Poanta je maknuti vjeronauk iz škole i staviti ga gdje pripada-u crkvu ili napraviti doslovno VJERO-NAUK gdje će djeca učiti o svim vjerama i to u starijim razredima kada su malo svjesnija što zapravo uče....

Potpisujem.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 38
8.9.2011 15:52:12   
modesty blaise
http://www.tportal.hr/komentari/komentatori/147272/Vjeronauk-i-konformizam.html

" Početak škole za prvašiće prošlog ponedjeljka bio je prva i najduža vijest na svim informativnim televizijskim emisijama. Nije ni čudo, jer to je značajan i uzbudljiv trenutak i za malene i za njihove roditelje. No o roditeljima i njihovim mukama toga dana nije uopće bilo riječi. A u nekim slučajevima roditelji su došli u predinfarktno stanje.

Dogodilo se to mojoj poznanici – nazovimo je Ana - majci prvašića Ivana. Već na upisu ispunila je formular na kojem se izjasnila da njezin sin neće pohađati vjeronauk. Mislila je da neće biti problema, jer je formalno vjeronauk u našim školama izborni predmet. No pokazalo se da vjeronauk baš i nije toliko izboran koliko je ona očekivala, jer su ostale aktivnosti, poput dramske grupe ili sportskih aktivnosti, svedeni na izborne aktivnosti koje se ne ocjenjuju....

Ovdje je najzanimljiviji konformizam koji se ponavlja sad već i u generaciji sedmogodišnjeg Ivana, u njegovoj 'odluci' da 'odabere' vjeronauk, samo zato što su i svi drugi to 'odabrali'. Roditelji te većine, naime, još uvijek na ovaj način dokazuju političku podobnost, baš kao što su nekoć to činili članstvom u komunističkoj partiji. Nekolicina drugih koji ne bi izabrali vjeronauk, na mukama su kako se nositi ne samo s djetetom, nego i sa školom koja im ne osigurava adekvatnu alternativu, odnosno drugi izborni predmet. Ništa se u smislu podobnosti, dokazivanja pripadnosti, odnosno slobode izbora, nije promijenilo u novom političkom sistemu. Niti će se promijeniti, sve dok se ne stvori kritična masa roditelja koji će činjenicu da je vjeronauk izborni predmet kao i ostali (kojih zasad u nekim školama možda ima, a u nekim zasigurno nema), sasvim ozbiljno shvatiti i zahtijevati pravo na izbor između vjeronauka i nekih drugih predmeta. Kao i u svemu drugome, uostalom.

Sada se majka Ana pita hoće li se eventualnim dolaskom oporbe na vlast nešto promijeniti - ili barem ozbiljno razmotriti uvođenje alternative. Svi se još sjećamo da je vođa oporbe ne tako davno izjavio da nema ništa protiv vjeronauka u školama. Problem je u tome što crkva u Hrvatskoj nije državna, iako se tako tretira. Treba neprestano podsjećati na to da je Hrvatska sekularna država – kao i sve druge države u Evropi. No ova priča o prvašićima i dilemama njihovih roditelja ne svjedoči u prilog tome...."

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

Neposredna veza do poruke: 39
8.9.2011 16:05:01   
kanader
možda za početak zahtjevati od škole da prilikom rada rasporeda sati stavi vjeronauk na 1. ili posljednji sat da djeca koja ne slušaju taj sat mogu ići doma ili doći kasnije u školu. to je isto kao i izborni strani jezik ili neka druga aktivnost

letio sam nekad, letio i ja...imao sam krila ,krila leptira

Neposredna veza do poruke: 40
8.9.2011 22:15:59   
malica
Vjeronauku je mjesto u crkvi, a ne u školi. Neka mi molim vas netko objasni kako je u redu da svećenik drži misu i blagoslivlja shopping centar (na otvorenje Towera u Rijeci sam stigla taman na Oče Naš), drži mise i blagoslivlja po školama itd, a kad se poželite ženiti na livadi to ne može?

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu kanader)
Neposredna veza do poruke: 41
9.9.2011 0:05:59   
lilia
IZVORNA PORUKA: kanader

možda za početak zahtjevati od škole da prilikom rada rasporeda sati stavi vjeronauk na 1. ili posljednji sat da djeca koja ne slušaju taj sat mogu ići doma ili doći kasnije u školu. to je isto kao i izborni strani jezik ili neka druga aktivnost

Kao što je netko već rekao, učenici koji idu na vjeronauk imaju bolji prosjek ocjena od onih koji ne idu i zato se ne bi trebao uopće ocjenjivati pa nek ide tko želi. Mogli bismo na prste prebrojati koliko bi ih išlo.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu kanader)
Neposredna veza do poruke: 42
9.9.2011 8:52:57   
beba24
IZVORNA PORUKA: malica

a kad se poželite ženiti na livadi to ne može?

Ma kako ne??? Šta se ne plaća i njima izlazak?user posted image

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 43
9.9.2011 9:52:43   
njanja

IZVORNA PORUKA: malica

Vjeronauku je mjesto u crkvi, a ne u školi. Neka mi molim vas netko objasni kako je u redu da svećenik drži misu i blagoslivlja shopping centar (na otvorenje Towera u Rijeci sam stigla taman na Oče Naš), drži mise i blagoslivlja po školama itd, a kad se poželite ženiti na livadi to ne može?

user posted image user posted image user posted image
svaka čast na postu i komentaru
slažem se u potpunosti

-Tagore-

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 44
10.9.2011 22:08:44   
malica
Hvala Njanja user posted image

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 45
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!