|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: spirala ili pilule
11.7.2009 12:22:08   
joszde
ok hvala ti nadam se da će uspijeti jer sam više luda od tih kila pozdrav moram ići malo spremati doći će mi muž a ja ni mrdnula nisam sva sreća da sam brzauser posted image user posted image

(Odgovor članu mama mery)
Neposredna veza do poruke: 101
11.7.2009 13:01:29   
Zvonki
IZVORNA PORUKA: Ruža

Ja sam imala injekciju, 3 mj. si miran, a uz nju smiješ dojiti. Nikakvih nuspojava, nema zaboravljanja.user posted image  

Ružo, ajde molim te malo više reci o toj injekciji. Koliko je sigurna i koliko košta? Gdje se to ide po nju?

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 102
25.8.2009 21:53:20   
jelka
IZVORNA PORUKA: novamama

svakako pilula....

spirala djeluje sistemom da izlučuje neku kiselinu koja ubija eventualno oplođeno jajašce koje se vraća u maternicu...

ja ne bih spiralu...

Spirala izmeđuostalog djeluje tako da ne dopušta zametku da se ugnijezdi u maternicu i on odumire. To znam otprije i zbog toga m spirala ne odgovara ali ono što me kopka je i to da je jedan od principa djelovanja kontracepcijske pilule taj da "u maternici stvara nepovoljne uvjete za implantaciju oplođene jajne stanice."

To znači da i kontracepcijska pilula može imati takav abortivan učinak ako do oplodnje dođe...user posted image

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 103
26.8.2009 15:29:33   
Vjeverica ST
na žalost, i pilula i spirala imaju abortivni učinak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Odgovor članu jelka)
Neposredna veza do poruke: 104
   [Obrisani korisnik]
26.8.2009 15:34:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 105
9.10.2009 23:49:23   
dominik
cure koje imate spiralu...moze pomoc...danas mi ju je dr stavio i cijeli dan me rasturaju bolovi ko  od menge ali jaci...jel to normalo?

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 106
15.10.2009 12:28:44   
Indy
Ja sam pila pilule Yasmin prije trudnoće i bila sam jako zadovoljna ne samo zbog zaštite, nego sam se općenito osjećala puno bolje. nadam se da ću nastaviti ćim budem mogla. a kad odlučim da neću više roditi onda ću spiralu.

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 107
15.10.2009 12:33:23   
Bebys

IZVORNA PORUKA: jelka

IZVORNA PORUKA: novamama

svakako pilula....

spirala djeluje sistemom da izlučuje neku kiselinu koja ubija eventualno oplođeno jajašce koje se vraća u maternicu...

ja ne bih spiralu...

Spirala izmeđuostalog djeluje tako da ne dopušta zametku da se ugnijezdi u maternicu i on odumire. To znam otprije i zbog toga m spirala ne odgovara ali ono što me kopka je i to da je jedan od principa djelovanja kontracepcijske pilule taj da "u maternici stvara nepovoljne uvjete za implantaciju oplođene jajne stanice."

To znači da i kontracepcijska pilula može imati takav abortivan učinak ako do oplodnje dođe...user posted image

velika je razlika izmedju spirale i pilule....spirala uvijek ubija vec zaceto dijete...dakle uvijek vrsi abortus i nema sigurna spirale...jer ima jako puno invalida rodjenih preko spirale...
a pilula djeluje protiv zaceca...ne dolazi do zaceca...to mi je doktor objasnjavao....dakle ostajes u drugom stanju samo ako ju zaboravis popiti i plod je definitivno normalan jer ona ima djelovanje samo 24 sata i kad stane...sve je u krvi o.k. prema tome za one koji neznaju DEFINITIVNO PILULE....

(Odgovor članu jelka)
Neposredna veza do poruke: 108
15.10.2009 12:36:11   
Bebys

Zaboravila vam javiti,ja sam pitala ginićku i kaže preporuča ju samo kada se ne mogu piti tablete. Razina hormona je daleko veća jednokratno i onda se smanjuje. nikako ne preporućča ako se mogu koristiti tbl.
Ginićki vjerujem i jako je cijenim tako da sam odustala od te ideje,pa smo se vratili opciji korištenja prezervativa u plodne dane,a u ostale dane "rikverc".
[/quote]
ovaj nacin kontracepcije je odlican...to ja koristim...samo sada mozda vise kondom...

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 109
15.10.2009 12:40:37   
Indy
za spiralu Mirena sam čitala da sadrži hormone i da oni djeluju samo lokalno, odnosno samo na maternicu i jajnike i tako ima kontacepcijski učinak, slično kao pilula. samo što pilula djeluje na cijeli organizam.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 110
30.10.2009 13:28:25   
katy mama
ja sam pitala dr za kontracepciju-on kaze da tablete ne preporucuje,jer dojim i moze se
milijeko znatno smanjit,i kvaliteta!on preporucuje spiralu-a ja nisam za nju,jer mislim
za godinu-dvije drugu bebicu!bit ce i meni rikverc i plodni dani

moj mali sin,moja velika ljubav je stigo 19.09.2009.u 10.25

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 111
4.6.2010 8:38:41   
Sagem
Da ne otvaram novu temu...
Da li znate za neku drugu spiralu osim Mirene? Ja sam dobila recept za Novu T 380. Još je nisam išla kupiti.
Vi koje imate spiralu da li koristite tampone?

(Odgovor članu katy mama)
Neposredna veza do poruke: 112
4.6.2010 9:05:11   
njanja
ja sma bila jako za spiralu, ali dr neda ako želim imati još 1 dijete....a ja ni ne znam da li mislim imati još jedno, a ako i budem, to će biti za 5-6 godina...tako da sam sada na Cilest...ali dajem prednost spirali

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Sagem)
Neposredna veza do poruke: 113
8.6.2010 7:38:07   
sanjazal
pilula.....definitivno što se mene tiče....user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 114
8.6.2010 8:52:44   
lidac0605
nisam ni za jedno ni za drugo...kondomi su zakon user posted image

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu sanjazal)
Neposredna veza do poruke: 115
8.6.2010 8:53:37   
danery
ništa....muž pazi po svojoj želji i mir user posted image

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 116
8.6.2010 10:44:13   
marija0
ja sam bila za spiralu ali kad sam čula da mi je teta ostala trudna sa njom odustala sam, tako da sam sad na pilulama

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 117
8.6.2010 15:29:22   
JASNA33
ja sam za pilule , znam puno slučajeva da je žena ostala trudna a imala je spiralu...ja sad za koji dan počimam uzimati yasmin...uzimala sam ih i prije trudnoće i bile su mi odličneuser posted image user posted image user posted image

M-16.08.1993.
J-05.05.1997.
A-24.12.2000.
L-27.02.2010.

(Odgovor članu marija0)
Neposredna veza do poruke: 118
8.6.2010 18:13:31   
Sagem
Mislim da je vjerojatnost trudnoće manja od 0,3 %. Samim time mislim da se ne događa tako često da netko zatrudni tim putem kao i kondomom. Sve se može dogodit, ali mislim da je pretjerano reći "puno puta se to dogodilo". Još ako to ide onim putem: rekla mi je od frendice tetina strina da zna jednu susjedu koja ima nekog tko je tako zatrudnio. To je moje mišljene, a vi sad pucajte user posted image

(Odgovor članu JASNA33)
Neposredna veza do poruke: 119
8.6.2010 18:40:29   
Duve
IZVORNA PORUKA: Sagem

Mislim da je vjerojatnost trudnoće manja od 0,3 %. Samim time mislim da se ne događa tako često da netko zatrudni tim putem kao i kondomom. Sve se može dogodit, ali mislim da je pretjerano reći "puno puta se to dogodilo". Još ako to ide onim putem: rekla mi je od frendice tetina strina da zna jednu susjedu koja ima nekog tko je tako zatrudnio. To je moje mišljene, a vi sad pucajte user posted image

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

(Odgovor članu Sagem)
Neposredna veza do poruke: 120
8.6.2010 18:50:50   
pincirotvajler
meni su tablete zakon..bar bile, sad ih više nesmijem pa ću spiralu

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 121
8.6.2010 21:09:06   
dominik
IZVORNA PORUKA: Sagem

Da ne otvaram novu temu...
Da li znate za neku drugu spiralu osim Mirene? Ja sam dobila recept za Novu T 380. Još je nisam išla kupiti.
Vi koje imate spiralu da li koristite tampone?

naravno da mozes koristiti tampone...ja imam neku ali nemam pojma kak se zove (nisam dobila deklaracijuuser posted image ) al znam da mirena nije...sto se djece tice naravno da ih mozes imati nakon spirale...sto se tice zatrudnjivanja to se desavalo davno prije dok nisu spirale bile kao sada, moja mama recimo je zatrudnila preko spirale i morala je na ab a kad je dosla tamo rekli su joj da nema spiralu da bi se ustanovilo da je spirala srasla...isto tako ne djeluju sada na identican nacin kao i prije...

(Odgovor članu Sagem)
Neposredna veza do poruke: 122
8.6.2010 21:27:11   
Sagem
A moja gin kaže da ne smijem koristiti tampon jer se končić može zakačiti za tampon pa pomaknuti spiralu...
ljeto nam se vratilo a još da se ne kupam jer imam stvari i ne mogu koristiti tampon... baš bi mi bilo user posted image  user posted image  user posted image

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 123
8.6.2010 22:47:37   
dominik
mene dr nije upozorio na takvu mogucnost...a kaj onda mi muza po pisi skaklja taj konac? mislim pa ne ulazi tampon tak duboko unutra i ne znam bas da se moze zvuzlati sam takuser posted image

(Odgovor članu Sagem)
Neposredna veza do poruke: 124
8.6.2010 22:52:05   
leilany
IZVORNA PORUKA: dominik

...a kaj onda mi muza po pisi skaklja taj konac?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!