|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kontracepcija, ankete, tenzije
28.1.2011 10:11:28   
Ninaa
IZVORNA PORUKA: njanja

ovo -je valjda prva jaca rasprava da nam ju moderatori nisu zakljucali...
Cure-napredujemo :) :)

Ajme njanja po ovom ispada da smo mi moderatorice vještice koje se zalažu za cenzuru, mislim stvarno?

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 151
28.1.2011 10:14:31   
Zvonki

Ma ne, ne njanja, ne napredujete vi nego mi. Vi ste oduvijek bile napredne u raspravama user posted image  Nas su poslali na besplatni tečaj "Kako se obuzdati da ne zaključaš temu" user posted image

Šalu na stranu, tema je u redu, rasprava ide normalnim tokom, po meni je ne treba zatvarati.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 152
28.1.2011 11:20:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: elinamama

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image MAKE LOVE, NOT WARuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 153
28.1.2011 15:27:46   
mamacita
IZVORNA PORUKA: andela1

"...i prosipanje sjemena...pa zena bi trebala poznavati svoje tijelo i racunati plodne dane-pa u tim danima apstinirati...a masturbacija...pa to rade djeca koja tek otkrivaju svoje tijelo"...

user posted image  OMG

(Odgovor članu andela1)
Neposredna veza do poruke: 154
28.1.2011 15:47:22   
Krky
Aha, onda se nastavlja?!user posted image user posted image user posted image Ma ja zaista nemam niš protiv nje (kontracepcije), ali nekima sam nesklona, čisto zato što ne želim kemijat i igrat se hormonima. E sad....imala sam prilike upoznat ženu koja je kao kontracepciju koristila - abortus (kao: jooj, ovo je neugodno, ovo ne valja...a ono desilo se par puta...pa do sad sam onda mogla imat i x djece, ovak, odem - sredim). I da još dodam, žena nije nimalo primitivna, pedagoški je radnik!

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 155
28.1.2011 15:58:03   
njanja

IZVORNA PORUKA: Ninaa

Ajme njanja po ovom ispada da smo mi moderatorice vještice koje se zalažu za cenzuru, mislim stvarno?

Ispada onako kako si svatko sam protumaci, na zalost.
Ono sto sam ja htjela reci svojim rijecima je da smo mi raspravljacice dostigle novu razinu jer same odustajemo od teme kad smo svoje rekli, a ne kad nam se tema zakljuca jer smo pretjerale...eto...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 156
28.1.2011 18:15:36   
Zvonki
Našla sam na dobru stranicu pa tko se želi mao educirati o stavovima cvrke može pročitati user posted image
http://www.studentski-pastoral.com/index.php?option=com_content&view=article&id=114:prekinuti-snoaj&catid=6:arhiva-pitanja-i-odgovora&Itemid=19

< Poruku je uredio Zvonki -- 28.1.2011 18:25:36 >

.-..-.
`·.·´
?/
/?

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 157
28.1.2011 21:06:14   
njanja

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Našla sam na dobru stranicu pa tko se želi mao educirati o stavovima cvrke može pročitati user posted image
http://www.studentski-pastoral.com/index.php?option=com_content&view=article&id=114:prekinuti-snoaj&catid=6:arhiva-pitanja-i-odgovora&Itemid=19

Sad ce ispast da opet potpaljujem raspravu, nakon sto sam nas lijepo pohvalila, ali ovo je zaista super.
Kaze svecenik da odnos do kraja u vrijeme neplodnih dana je prava ljubav prema zivotu i muzu.
Pa onda i odnos do kraja sa spiralom ili tabletama je isto prava ljubav prema zivotu i covjeku.
A svi koji koriste prekiniut snosaj jer ne zele imati dijete jer nemaju uvijeta za njega, ne vole dovoljno zivot i muza-zenu. Bravo don svecenik. Tako si to lijepo objasnio s obzirom da kao svecenik ne bis smio ni znati razliku snoisaja do kraja i s prekinutog....
Sad sam tek ljuta!!!!

-Tagore-

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 158
28.1.2011 21:51:22   
sanjalica
mislila sam da se neću petljati.... i neću baš puno... i inače izbjegavam petljanje u ovakve teme radi svoga vlastitoga mira....
ali moram postaviti pitanje, a zašto to svećenik ne bi smio znati razliku između snošaja do kraja i prekinutog snošaja ? jesam li nešto propustila ? svećenici se u današnje vrijeme rađaju kao svećenici i to začepljenih ušiju ?

Ja nisam luzer, ne, naprotiv
Meni je osmijeh light motiv...
P 2001
M 2003
K 2009

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 159
28.1.2011 22:03:38   
Zvonki

Pa onda i odnos do kraja sa spiralom ili tabletama je isto prava ljubav prema zivotu i covjeku.

Zašto si ljuta? Pa diskutiramo njanja, opusti se bejb, napeta si user posted image

Ovo za spiralu i tablete crkva ne podržava iz razloga što se ženu tjera da se kljuka hormonima, zar to po tebi nije logično?

.-..-.
`·.·´
?/
/?

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 160
28.1.2011 22:23:53   
Anoniman

Zašto si ljuta? Pa diskutiramo njanja, opusti se bejb, napeta si user posted image

Ovo za spiralu i tablete crkva ne podržava iz razloga što se ženu tjera da se kljuka hormonima, zar to po tebi nije logično?

upravo to.

a ima slučajeva kad to - kljukanje hormonima - naruši zdravlje i nažalost završi fatalno.
recimo, ja sam tek prije par dana doznala da me sam Bog čuvao, jer da sam u bilo kojem trenutku uzela kontr. tablete, sad me ne bi bilo. dovoljan razlog? trebaš bolji?user posted image

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 161
28.1.2011 22:44:34   
lidac0605
Stvari nisu uvijek baš tak crno-bijele kak ih vi doživljavate...
Kaj kad već nemaš zdravlje?Kaj kad se moraš "kljukat hormonima" ak hoćeš kolko-tolko bit u ravnoteži?
Konkretno-naprijed sam već lagano proćelava,dlaka po tijelu kolko ti srce hoće,menzese imam da uz 3 uloška cure po nogama,ciste,víšak testosterona í uz sve to ipak imam ovulacije...i dobila sam sad pit hormone kao terapiju...al su i kontracepcija,ne?!
I onda bu mi POP reko da sam strašna grešnica i pametoval?!
A crkva se oduvijek gurala dí im nije mjesto i ne može meni pop pametovat jer su svi oni ispod kože krvavi i nisu čistunci kakvima se prikazuju-to smo već x puta vidli...
A ja nek sam onda grešnica jer kočim ovulaciju,biram hormone i ak treba kraći život nek da umrem stara,ćelava,sa bradom i brčinama da oko mene ne budu znali jel sam muško il žensko...
A za to kaj bu pop rekel me boli kita jer vjerujem u Boga a ne u popove!

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 162
28.1.2011 22:46:18   
mala pcelica
A ja nek sam onda grešnica jer kočim ovulaciju,biram hormone i ak treba kraći život nek da umrem stara,ćelava,sa bradom i brčinama da oko mene ne budu znali jel sam muško il žensko...

user posted image user posted image user posted image user posted image ajooojjj riknićuuuu

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 163
28.1.2011 22:48:42   
Anoniman
človek, koja koncentracija hormona na ovoj temi! user posted image

Neposredna veza do poruke: 164
28.1.2011 23:19:17   
leilany
lidac ti si meni zakon...zena zmaj user posted image user posted image user posted image user posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 165
28.1.2011 23:24:08   
natalijax
IZVORNA PORUKA: lidac0605

Stvari nisu uvijek baš tak crno-bijele kak ih vi doživljavate...
Kaj kad već nemaš zdravlje?Kaj kad se moraš "kljukat hormonima" ak hoćeš kolko-tolko bit u ravnoteži?
Konkretno-naprijed sam već lagano proćelava,dlaka po tijelu kolko ti srce hoće,menzese imam da uz 3 uloška cure po nogama,ciste,víšak testosterona í uz sve to ipak imam ovulacije...i dobila sam sad pit hormone kao terapiju...al su i kontracepcija,ne?!
I onda bu mi POP reko da sam strašna grešnica i pametoval?!
A crkva se oduvijek gurala dí im nije mjesto i ne može meni pop pametovat jer su svi oni ispod kože krvavi i nisu čistunci kakvima se prikazuju-to smo već x puta vidli...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 166
28.1.2011 23:24:32   
natalijax
nismo cigani ljudi smouser posted image

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 167
29.1.2011 15:31:02   
njanja

Zvonki, obicne bakrene spirale i prezervativi nemaju horrmona pa svejedno crkva nije za to.
Logicno mi je jedino da je mnogima normalno stanje gdje se ljudi sexaju radi djece, a ne radi vlastitog uzitka, a ako je taj uzitak jos zenski, ajme meni. Crkva nas stavlja unatrag 2.000 godina.

A to da ce pop popovat o svrsavanju van ili unutra je meni degutantno.

-Tagore-

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 168
29.1.2011 16:34:04   
Zvonki
Ja shvaćam njanja što hoćeš reći i sami smo u nezavidnoj situaciji. Na plodne i neplodne dane ne mogu računati, čisti primjer je moja mjesečnica koja je nedavno došla nakon 46 dana. Da sam pazila na plodno razdoblje ono bi bilo po svemu logično negdje na sredini ciklusa. Pitaj Boga kada je ovdje bila jer je mjesečnica kasnila, dakle i ovulacija je bila kasnije. Vjerojatno u vrijeme kad bi ja po nekim računacama mislila da je gotova. I mogla se dogodiliti trudnoća. Kao što se dogodila treća (metodom plodnih dana user posted image ). Crkva ne razumije da neke žene, ma koliko oluškuju svoje tijelo ne mogu točno odrediti dane ovulacije (imam sve simptome, sluz, temperatura, bla...bla...) ali se ne usudim više, nakon jednog neuspješnog pokušaja opet štititi samo tom metodom. I to me ždere i mnogo puta sam razgovarala o tome sa svećenicima tijekom ispovijedi i nažalot, nitko mi nije ništa pametno rekao ali nije da ne razumiju, kao ljudi. E sad, kada će crkva, kao zidina promijeniti svoje stavove, to ne znam. Ostaje nam svakome po vlastitoj savjesti user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 169
   [Obrisani korisnik]
29.1.2011 16:46:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 170
29.1.2011 16:55:28   
Zvonki
Tema je opširna, malo toga znam o tome što crkva točno kaže i nisam pročitala Papinu encikliku da bi bila kompetentna o tome diskutirati. Znam da je meni i mužu teško jer, s jedne strane, želimo poštivati Božju volju ali ako ne možemo više imati djece, ne bi li trebalo to biti u redu? Da se možemo i dalje voljeti ali bez straha od neplanirane trudnoće? Zato, ova tema je u našoj obitelji od početna našeg braka i razumijem sve o tome. Po meni, mehanička sredsta koja dokazano, nisu štetna po ničije zdravlje, bi mogla biti jedna od opcija za bračne partnere.

.-..-.
`·.·´
?/
/?

Neposredna veza do poruke: 171
29.1.2011 16:57:54   
tiha
ne zelim niti komentiratiuser posted image

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 172
29.1.2011 18:53:23   
njanja
Zvonki, znam što hoćeš reći...eto ja sma bila prije 10 dana kod gin da vidim da li mi je cista nestala i došla sam kako mi je reko odmah poslije menstruacije...8.dan od početka...i šta mi je reko??? da unutar 48 h imam ovulaciju..znači ovulacija 10. dan...mimo svih "prirodnih pravila"...i da ja ne koristim kontracepciju, nego se uzdam u metodu staru stoljećima, opssss...
Ja nisam opterećena kontracepcijom u smilsu zadanih pravila i stvarno sam svašta isprobala unatrag 10 i više godina...Sad se nadam da će mi sljedeći ciklus uspjeti namjestiti spiralu, ali me ljute stavovi svećenstva koji guraju nos gdje im nije mjesto jer stvar kontracepcije zaista nije njihova domena...
I iako bi ti tvoj svećenik sigurno zamjerio korištenje kontracepcije, najsikrenije mislim da Bog ne bi imao ništa protiv ispravnog i slobodnog planiranja obitelji.

-Tagore-

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 173
29.1.2011 19:13:50   
zg_cinik

ako je ta kontracepcija grijeh sada, bit će grijeh i za 100 godina, jer tako je rekao Bog. otkuda svećenicima pravo da kažu, e od 1. siječnja 2111. godine, spirala više nije grijeh? da, mi bi to voljeli čuti (jer i sama sam koristila tablete, a kako će bit dok jednog dana nebudem htjela više djece, i na kakvu kontr. ću se odlučit- ne znam). al bez obzira na stav Crkve jednog dana, Riječ Božja ostaje ista (osim ako ne izda neke nove zapovijedi...)
da se razumimo, ne osuđujem kontracepciju, i ne rugam se onima koji ju zbog vjere ne koriste

malo sam čital bibliju...
i moram priznat... nigdi nisam našel nekaj o kontracepciji..spiralama i sl....

tumačenja razna... samo su tumačenja...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zg_user posted image magda & zg_user posted image franko...(nije mituser posted image )

user posted image

Neposredna veza do poruke: 174
29.1.2011 19:42:44   
andela1
http://www.jutarnji.hr/pater-marko--nije-rijec-samo-o-vjeri--ljubav-je-najbitnija--/893038/

procitajte cijeli clanak..
Danas sam s udrugom Betlehem bas bila tamo..suze su mi na oci isle kada sam vidjela tu jadnu djecu i majke-koji su prezreni,odbaceni od svojih najmilijih.. sta da kazem...nisam se namjeravala opet javljati,ali eto...bas sam se igrala s curicom na slici,kako su ta djeca umiljata,blaga i nesebicna...

i sto se tice svecenika i njihovom znanju o ljudskoj spolnosti- ovaj pater Marko radi zadnjih 12 god. u udruzi (spasio se tisuce zivota) i drzao nam je predavanje o abortusu,zastiti i tako..ajme meni...sada sam jos sigurnija u svoj stav..
Pozdrav svima..!!!

(Odgovor članu zg_cinik)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!