anaxx
|
IZVORNA PORUKA: Krky Ajmeee, zar se ova tema još puni....a nije me bilo tu valjda tjedan dana. Kaj da ja kažem, ja sam "luda" kojoj su trudnoće i iščekivanje najljepši periodi u životu, a rođenja malaca - najljepši događaji (imala sam i teških i lakših i carski s duplićima, da ne bi mislila da meni to lako ide). Čim mi bebač sigurno prohoda i počne zauzimat svoje stavove (oko 2. godine), ja bih po novu bebu. Iskreno, kad sam rodila 1., rekla sam da želim 5. Kad sam žicala muža za 3. dobili smo i 4. gratis, a 5. nas iznenadilo, zaista. O uvjetima ne bih, jer smo iznad hr-prosjeka, muž ima dobru plaću (koja zbrojene s mojom kad radim, i podijeljena na sve nas) daje rezultat malo iznad cifre za socijalu. To nije žalba, ni kukanje, samo okvirno kažem. Klinci ne pate za brendiranim krpicama, iako imaju ponešto i od toga. Idu na izlete, treninge, zajedničko ljetovanje. Dan plaćanja računa je dan uzdisanja i razmišljanja kako ćemo uokvirit sve skupa. Da ne kažem da, hvala Bogu, ne razmišljamo o tome što ćemo jesti, čokolade se uredno tamane. U roditeljskoj smo kući (u zasebnom stanu) - režije ogromne, vozimo se u velikom autu za koje su troškovi također takvi, ali u njemu više nema mjesta ni za jedno dijete. Dakle: ja više nemam uvjeta za više malaca! Naravno ovo se ja šalim, moje srce i naručje je uvijek spremno, ali moje krilo prima samo dvoje - troje odjednom, ruke maze dvoje, i koliko got ja bila spremna umnožiti svoju ljubav, neke stvari ne mogu množiti... ja ću samo zapljeskati na ovo: ne znam što reći za one kojima je cilj živjeti na teret države... imali oni jedno, nijedno ili desetero djece... politika ih je puna...