Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Travanjske bebice :) 28.12.2012 23:07:57
|
|
|
|
Melixina
|
sve najbolje , mi imamo sarlah, pa evo dezuram.. puse svima
|
|
RE: Travanjske bebice :) 29.12.2012 8:41:16
|
|
|
|
Kony
|
ma kakav sarlah pa zar nisu cjepljeni protiv tog?
|
|
RE: Travanjske bebice :) 29.12.2012 15:26:55
|
|
|
|
Melixina
|
to i mene zanima. nikad nisam citala one nuspojave koje danasnja cjepiva mogu donjeti djetetu.. al sad sam stvarno sfrustrirana..dajem mu onaj najjaci silapen..ima temperaturu do 39, onda s cepicem spustamo, inace kupamo.. jos da nisam prije kompletnog osipa bila kod doktorice nebi nis rekla... ovak sam bila 23. kod doktorice i ona veli da mu nije nist al ce mu dati neke kapi za nos.. da bi dijete u 4 dana dobio osip po cijelom tijelu (osobno sam mislila da je alergijska reakcija na neku hranu ili cak na kapi za nos), i odemo dezurnoj doktorici i ona nam kaze sarlah i 10 dana antibiotik..sad je sav uplakan, ispikan po licu (ima tockice i po usima), nemoze uopce zaspati nikako.. bas nam je tesko takvog ga gledati.. al opet se tjesim, bar nije morao ostati u bolnici (za sad) , a kako je tek onim majkama koje moraju ostaviti djecu u bolnici , ma uzas..
|
|
RE: Travanjske bebice :) 29.12.2012 16:04:11
|
|
|
|
Kazimira
|
o draga moja....baš nam je žao, mislimo na vas i molimo za brzo ozdravljenje.....kraj ovoga ne bum ni spominjala naše probleme sa zubima.....držite se
|
|
RE: Travanjske bebice :) 31.12.2012 15:43:49
|
|
|
|
Kazimira
|
U subotu nam je izbio PRVI ZUB.............alelujaaaa!!! Sve skupa popraćeno s virozom ali sad je ok, šmrklji do poda ali puno je je bolje...... Melixina.....javi kako je bombon mali ??? Drage moje mamice i bebice......uspješnu, zdravu i sretnu novu godinu....i još prinova u našim obiteljima želimo Vam mi.....pusa svima........
|
|
RE: Travanjske bebice :) 31.12.2012 17:05:18
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Mame zauzete spremanjem za docek nove godine! Hrhehehehehe... Jeste nabacile koje kilo za blagdane? :)) Ja i B smo sami za docek, tata nam radi pa smo kod bake i dida. Al ful nam je lijepo! Mama odmori! :)) Veceras cemo u krevet i nadat se da necemo novu godinu docekat dojeci vec spavajuci! E da, mm mi kupio knjigu "Kako uspavati bebu" za bozic. Super je i ima dobrih savjeta al ne mogu ga pustit da place i nadat se da ce zaspat! Probali smo dva dana al nema sanse da ja slusam kako on place! Sve i da zaspe sam sto se nekad dogodi tijekom dana opet se probudi za sat vremena. Navikao je cicati pa ga malo uljuljam i gotovo. Kad se probudi prebacim ga sebi i dobro. Obozavam se ujutro probudit uz njegovo lice... MM bi volio da spava u kreveticu al ujutro da ga prenesem. Ne smeta mu sto smo nase mazenje prebacili u noravak nego mu je zao mene, tako kaze, sto ja ne spavam noc u komadu. Al navikla je mama! :)))) Puuuuuno poljubaca vam saljemo a mamama koje idu van da se dobro zabave!
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 3.1.2013 0:53:47
|
|
|
|
Melixina
|
cetitke Kazimira na prvom zubi, Ubrzomamica i nama je tako ista situacija, jedino je on postao dosta brz i aktivan ( mislim na ) pa me strah pustiti ga nakon prvog prebacivanja iz kinderbeta u krevet, samog, a sve u strahu da nebi pao ( u medjuvremenu ja imam svojih sat vremena za pranje vesa, tusiranje i sl. a supru zaspi pred tv-om).. da .. zelim Vama i Vasim bebolinama obilje zdravlja, uzajamne ljubavi i tolerancije, hrpu dobre zabave, sto manje stresa i puno prospavanih noci .. nadalje sto se tice nas, mi smo i staru godinu "docekali" na hitnoj..sve je krenulo sa smrcanjem, i kasljucanjem, pa smo od svoje dr. dobili neke antibiotske kapi za nos..par dana nakon kapanja izbija mu (u podrucju pelena) prvi blagi crvenkasti osip koji se kroz dan pretvara u crvene, krvave piknice po cijelom tijelu..dezurna dr. prognozira sarlah i propisuje silapen, nakon par doza izbili su mu strahoviti plikovi po tijelu, to ga je pocelo jako svrbiti i jadnicak nije oka sklopio kroz cijeli dan, nakon toga smo shvatili da je vrijeme za hitnu gdje su mu dali inekciju i neki sirup, sutradan opet na dnevnu hitnu po kapi protiv alergije, nakon toga usred noci se probudio i opet je poceo strasan plac i neprekidan svrab, pa smo opet bili na hitnoj (to je bila stara godina), gdje su nam opet dali inekciju i uputili nas doktorici koja se u medjuvremenu vratila s godisnjeg, taj dan smo bili do nje, ona mu je propisala neku antibiotsku mast za popucale , sada vec krvave ranice.. ma strasno sta da vam kazem, i opet inekcija.. danas i jucer mu je bolje.. Bogu Hvala, sutra opet doktorici da vidimo hocemo li nastaviti terapiju s kapima ili cemo prestati..ujedno imam namjeru traziti alergo test .. jos jednom velike pohvale mamama koje su prosle i gore situacije od mene, a posebno onima koje su bile prisiljene ostaviti svoje bebe u bolnicama!.. toliko o d mene, pozdravi do uskoro
|
|
RE: Travanjske bebice :) 3.1.2013 5:45:14
|
|
|
|
freelove
|
a joooj Melixina pa to je prestrašno, totalni kaos....puno za tebe i tvog bebaća, i da što prije ozdravite, baš mi je žao kaj ste se namučili ovih dana. Treba to i fizički i psihički otrpiti, i ostat i dalje pribran....želim vam brzi oporavak Kazimira za zubić!!!!!! napokon Svim mamama , bebama i taticama želim zdravu i veselu Novu 2013-u... Mog dragog je na Štefanje uhvatilo u leđima,došao s posla i zakočilo ga. i zadnjih 6 dana sam bila luda, više neznam za sebe...ne da sam samo baš sve morala sama raditi kaj se dječice i kuće tiče, nego još i oko njega plesati....neću duljiti i pisati u detalje ali živčeki su toliko tanki da to sad prelazi u neku totalnu bezvoljnost i jedva da mi se više išta da. Bela je super, još uvijek me prati u stopu ali sve je više počela puzati i za sekama i malo ih više doživljava sada. Stalno je na nogama uz namještaj, obožava "plesati" i poćela je sve više kužiti kaj joj govorimo, bar mi se tak čini....ma slatkica mamina, predivna je. pozz
|
|
RE: Travanjske bebice :) 3.1.2013 23:33:35
|
|
|
|
Kony
|
Pozdrav svim mamama i bebana i neka vam se ostvare sve dobre zelje. Mi smo pisto sami proveli novu godinu jer nam je tata svirac. Ali nas je zato braco jako razveselio jer je na staru godinu dok smo ja i seka gledale Ledeno doba on poceo puzati u naprijed. Jucer je ves prevrnuo bor na sebe onda znate koliko je aktivan. Sama se vise uopce ne zeli nositi nego stalno puze. Zube jos nemamo. Kazimira cestitamo na zubicu!! Melxina bas mi je zao sto to sve morate prolaziti! Nadam se da cete ubrzo to sve preboljeti i ponovno biti veseli! Freelov samo smireno kada muz ozdravi odi na neku kavu s frendicama SAMA da malo dodes k sebi. Pozdrav svima i velika pusa bebama ustvari malim istrazivacima!!
|
|
RE: Travanjske bebice :) 4.1.2013 16:22:36
|
|
|
|
Kazimira
|
hej žene i bebe evo mališa spava pa ja malo surfam....stavila sam tri nove fotkice....neznam kak vi ali mi ih već imamo tisuće... hvala....sad čekamo drugog zubu..... Melixina nadam se da je mališa sad puno bolje...šaljemo vam pusice... Kaspi još ne puže, ali se propinje stalno na noge....miriši mi da bu laganini preskočio puzanje....ima skoro 11 kg....treba to nositi pozdravček...i Kony pa daj napokon koju fotkicu
|
|
RE: Travanjske bebice :) 4.1.2013 17:27:46
|
|
|
|
Marti83
|
Mame i bebe Sretna vam Nova.... Još uvijek nastavljam u revijalnom tonu sa nekuhanjem još od Božića tako da sam OPET kod mame na ručku...D. je napokon zaspao,nabavili smo prijenosni krevetić pa nam je lakše ga strpati negdje da odmori.Jedino je malo težak za zaspati jer mu je sve novo, pa sam ga od 15 sati pokušavala uspavati i tek je sada uspjelo. Prebolili smo i prvu prehladu ove godine,malo je po noći bio šmrkljav ali smo izvlačili aspiratorom sve pa je to i super prošlo. Mogu samo zamisliti kako je tebi Melixina i želim vam što brže ozdravljenje Freelove čim muž prizdravi, bjež na kavu ili šetnju...Ja se tako jedino "ispušem" jer inače bih već na Vrapču grijala krevet...Mali mi je priljepak,ali doslovno...Odem na wc,on odmah dopuže i lupa po vratima.Odem do kuhinje,i on u plač jer je u dnevnom boravku i ne vidi me.Strah me šta će biti kad odem na posao i kad ga mm bude morao uspavljivati...Katastrofa Još se nisno slikali ja i malac ali budemo do kraja vikenda pa vam ubacim na album moju novu zurku i bebu... Pusaaaaa
|
|
RE: Travanjske bebice :) 4.1.2013 18:11:57
|
|
|
|
Kony
|
Kazimira ja ti nemam komp pa idem prek moba a da ti budem iskrena ne znam kako se stavlja slika svasta sam probala ali neide. I pitala sam neke ljude da mi pokazu i svi me gledaju kao da sam s marsa pala kao misle zasto bi ti na forum stavljala slike . Bas mi je zao sto ga ne mozete vidjeti danas ga opet sisamo
|
|
RE: Travanjske bebice :) 5.1.2013 1:37:06
|
|
|
|
Melixina
|
hvala Vam svima na komentarima podrske , prekrasne ste mi smo prizdravili , jucer imala upalu dojke.. pingulici neznaju od cega je to sve bilo ( ja i dalje stojim pri tome da je alergija na pencilin/silapen ) , pa sve nekako nas krenula bubano ova godina.. samo neka je pingulica sada dobro.. freelove ja bi na tvom mjestu otisla ili si narucila masazerku, ili jos bolje na obliznji bazen i malo se probanjala, a ak nist onda na frizuru ili noktice... u svakom slucaju NAPRAVI NEKAJ ZA SEBE, sigurno si zasluzila .. moram napomenuti kako se nazire da bih mozda trebala poceti raditi, pa sada na sto muka kome povjeriti bebija dok nece moci u jaslice.. ima li itko slicnih razmiljasnja i mozda koju potencijalnu razradu ove situacije?
|
|
RE: Travanjske bebice :) 5.1.2013 8:58:17
|
|
|
|
newmum
|
Drage mame! Sretan vam i zdrava, vesela nova!!! Melixina evo sam čitala postove, jako mi je žao što ste prošli kroz sve to! Mogu samo zamisliti kako ti je strašno bilo! Drago mi je što je bebanu bolje!! Mi smo bili malo u posjeti mm-ovoj rodbini za novu..nismo imali neta.. Stavila sam koju slikicu. Freelove idi van negdje sama ili s frendicom čim stigneš...ja da si ne ukradem barem dva sata tjedno...uf Beban je zadnjih dana bio ok samo 2 buđenja..no pokupio je prehladicu i sad mi kašlje..no nema temp. znate li koji narodni lijek za mokri kašalj?? Ne vodi mi ga se na hitnu jer je tamo ovih dana da Bog sačuva..da mi ne bi još nešto gore skupio.
|
|
RE: Travanjske bebice :) 5.1.2013 13:48:30
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Boook mamice!! Cini mi se da je nova svima bolesno krenula! Evo i B od jucer prehladjen! Nos zastopan, malo kasljuca... mm-ov brat doveo svoju kcerku koja je bolesna bila i naravno da je B pokupio to kad je bila na 5 cm od njega! Pa koja mama pusta bolesno dijete od sebe 100 km dalje??!! Hallloooo??? To je nemajka! Jos zna da smo kuci al ne, ona je poslala malu, koja nije nista kriva, da se ona odmori i popije kave! Uuufff... Sinoc smo izvlacili na usisivac, kapali fiziolosku, jutros sljez! Al sto da mu dam za kasalj? Imam onaj airup od brsljana, jel moze to? B jos ne puza al gmize ko mala glista! To je opet kad on hoce! Al kad nesto ne zeli, ma nema sanse natirar ga! Pravi bik!!! Ak je odlucio da nece sjedit, ma nema tog boga da sjedne! :) Evo zaspao je konacno! Jutros je samo pola sata odspavao! Sad cu i ja odmorit malo! Joj da ga mm jutros u 4 nije uzeo u dnevni boravak ne znam kako bi ja ustala!
|
|
|
|
RE: Travanjske bebice :) 5.1.2013 13:51:26
|
|
|
|
newmum
|
Ubrzomamica evo sam ja u ljekarni uzela sljezov korijen za kašalj...na čajnu žličicu korijena ide 200ml vode hladne i ostavi se dvi ure pokriveno nakon toga podgrijati potrebnu količinu i davati bebanu.. tak mi je barem upute dala teta u ljekarni
|
|
RE: Travanjske bebice :) 5.1.2013 17:35:16
|
|
|
|
freelove
|
Hej curke, hvala na savjetima, tj. na podršci....meni je jako teško izorganizirati malo vremena samo za sebe, a kad ga i izorganiziram nemrem se skroz opustiti....išla sam malo više van ovih dana, u duže šetnje i to je pomoglo.... Melixina meni to isto izgleda kao reakcija na antibiotik, i traži uputnicu za alergološko testiranje da se nebi ponovilo. Jel on uopće imao šarlah na kraju ili nije? Glavno da ste sada bolje. Mene isto užasno brine povratak na posao, jer nemam gdje Belu ostaviti, ja imam pravo biti 3 godine doma, ali nemrem to financijski izdržati i jako bi se htijela vratiti na posao. Ali kak ću to .....stvarno ne znam....baš puno mislim zadnje vrijeme o tome, i nisam još niš smislila. Marti83 ja sam skužila da je Bela puno bolja kad ostane sama s tatom nego kad sam ja doma, kad ja odem van ona ti njemu odmah zaspi, malo ju nuna u krilu i to je to, i nikad ne puza nikam za njim....evo neku noć je navalila na mene, neće prestat cicati...rekla sam mu"e sad nemrem više" i on ti je nju pomazio par puta po glavi i otpjevao nina nana par put i puf....do jutra je spavala. Nekad mi se čini da ju samo uznemiri blizina cice, umijesto da ju umiri. Još niš od . Pogledala sam sve nove slikice vaših bebica, predivne su bebice. i svi su več tak veliki...... A Kony kaj nije na mobu isto ko na kompu? kad odeš tam na uploadanje slikica i klikneš browse , kaj ti ne ponudi da izabereš slike iz foldera?
|
|
RE: Travanjske bebice :) 5.1.2013 22:34:19
|
|
|
|
Kony
|
mozda i je isto kao na kompu ali ja ne znam ni na kompu staviti sliku. Od 2006nemam komp a onda toga nije bilo da se stavljaju slike tako da ni ne znam odprilike kako se to radi.
|
|
RE: Travanjske bebice :) 5.1.2013 22:37:02
|
|
|
|
Kazimira
|
za kakav kašalj je taj korjen.....moj sad hropče i iskašljava šlajm.....nikad prestati nos curiti, mislim da siroće već sanja usisavač freelove..ja ti skidam kapu, treba shendlat troje klinaca i onda se još potrefi mm u komi....ma svaka čast.....a kaj se tiće opuštanja točno te kužim....ja danas ostavila malog s tatom, uspavala i otišla oko 13.00......vratila se iz shopinga oko 16.00...a moj dečko se probudio 10 min prije nego sam došla, nisam mu stigla ni faliti.....a ja se nabrijala na kupovinu,a ono koooma.....nemrem se opustiti, sve nešto na brzinu...stalno mali na pameti...ma..... ........ali dobro i to sam probala pa nije ni s mojim dečkima tako loše u kupovini, čak su mi danas jako falili..... meni je već pod normalono...ali od kad sam rodila više me ne boli...... je...klinci tako brzo rastu i preslatki su...baš smo neki dan kod kumova išli u babinje maloj kaj se rodila 17.11....uuuu kak' je mala, nekako se to brzo zaboravi, a moj Kaspi se htio s njom igrati, pruža ruke k njoj.......pa sam mužu sugerirala da moramo požuriti jer djetetu se svidjela beba, dok se ne predomisli..... nema nam nekih curki jaaako dugo...baš me zanima kako su njihove beboline.... svima puno pusica za brzi oporavak i mamama za čvrste živce
|
|
RE: Travanjske bebice :) 5.1.2013 23:34:51
|
|
|
|
Kony
|
uspjela sam staviti slike. uh sto volim sto sam pametna! stvar je bila samo u tom sto ja nisam napisala naziv albuma pa mi zato nije htjelo. Samo me nemoje traziti da vam tu na poruku stavim link da vas prebaci na album jer toliko pametna opet nisam Ma sto sam sada sretna ne mogu vam opisati sada se moze mali i probuditi necu biti zivcana. Ja sam njemu isto kuhala sljezov korjen to je za iskasljavanje i pomoglo je. A moja mama mu je isprzila secer i na to dala mlijeko i to mu je dosta pomoglo.
|
|
RE: Travanjske bebice :) 6.1.2013 0:05:19
|
|
|
|
Kazimira
|
bravo Kony znali smo da ti to možeš mališa i seka su preslatki....
|
|
RE: Travanjske bebice :) 6.1.2013 0:16:19
|
|
|
|
Kony
|
Oni su slatki ali nisam ni ja za bacit jos! dobra sam jos za kuhati i spremati.
|
|
RE: Travanjske bebice :) 6.1.2013 20:00:24
|
|
|
|
freelove
|
Kony !!!! Lijepi ste svi skupa
|
|
RE: Travanjske bebice :) 7.1.2013 15:45:47
|
|
|
|
newmum
|
Bokić curke evo naš kašalj otiša na bronhitis..pijemo sumamed i bisolex...vadili smo krv i sad čekamo rezultate.Kazimira vodi bebija pediću, nemoj čekat da vam ne bude ka nama! Kony bravo za download slika, super su!! Pozz svima
|
|
RE: Travanjske bebice :) 7.1.2013 22:36:52
|
|
|
|
Kony
|
Newmum ozdravite nam brzo! Kako su druge bebice? Mi smo za sada ok sto se tice zdravlja ali zato nam je spavanje totalna katastrofa! Evo jos je budan i mislim da ce zub uskoro izaci jer jako grize sve i jako mu je nateceno. Presladak mi je kada netko odlazi daje pa-pa i dize ruke u zrak kad mu kazem veliki veliki. Puze posvuda. Vec je bio u cvijecu i bor je srusio! U Bipi imate vocne kasice 1+1gratis i maramice od hipa isto. Pozdrav i svim bubanima saljemo pusice za brzo ozdravljenje!
|
Anketa
Kupanje bebe.
пеперутка16
Jeste li okupali svoju bebu prije nego što je pupčana vrpca otpala?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!