Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 15:46:22
|
|
|
|
ribicatt
|
Ja se bas i ne razumijem u to sa secerom,al vjerujem da ima neka prehrana koja regulira (nadopunjuje il smanjuje) secer u krvi pa si time mozes pomoci barem sad dok je voca i povrca u izobilju koje ima takav prirodan secer...mozda cak i neki sokovi il cajevi...ili one energetske plocice za sportase. Ipak u trudnoci je bolje naci prirodan lijek i trebalo bi osluskivati tijelo. Ono nas trazi jesti,znaci da organizam trazi upravo to i ne samo secer nego tako je najbolje nadopuniti vitamine i sve u organizmu,a da nismo nuzno ovisne o farmaceutskim proizvodima
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 17:46:43
|
|
|
|
ribicatt
|
Evo posto pisem s mobitela,ne mogu staviti link,ali upravo sam procitala na www.yumama kako bas lubenica moze povisiti secer (Ganja) ...a jako je jako korisna svim trudnicama jer je krcata vitamina i minerala... Dosta da upisete lubenica u trudnoci na google i pronaci cete zanimljive stvari. Pa cure navalite na lubenice dok ih ima...
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 18:28:38
|
|
|
|
mirtach
|
hvala Vam curke na potpori... ja cekam pon, onda mi ukidaju tokolizu...znaci sa navrsena 34 tj..sve me strah kako ce to bit, nadam se da cemo dogurat do 37 tj, mada je 2-3 tjedna napredniji i veci.. Ova stroga dijeta me ubija, uzas, al ak je stvarno secer onda cu pretpit...u 28 tj mi ogtt bio uredan, sad radila guk profile i jedino mi guk nakon sat vremena od dorucka bio povisen tj 7.5, ostalo sve ok..na taste od 3.5-4.3...Bit cu mrsavija dok rodim nego kad sam zatrudnilaa , a nije da sam na pocetku imala puno viska...na visinu od 181cm imala 74 kg, s tim da imam jace kosti..sad sam na 76 kg a skoro pa 34 tj ... kolko su velike vase bebice bile sa 33tj? Moj procijenjen na 2600, s tim da sam ja velika zena a i dragi je 195, pa nemoze ni bebonja bit sitnicki..neznam vise sta da mislim, samo da sve dobro prodje. Hoce koja od vas na vinogradsku?
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 19:09:58
|
|
|
|
ribicatt
|
Mirtach-to nas valjda vec uci zivot da za djecu se moramo puuno zrtvovati,svaka od nas na svoj nacin. Nakon trudnoce sve se vraca u normalu al djeca ostaju s puno vecim zahtjevima za koje se mi zrtvujemo zato ipak su to cari nasih trudnoca koje ce nam faliti kasnije
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 19:14:55
|
|
|
|
ljeto
|
Mirtach sve ce to bit super i odlicno, to je pravi beban kod tebe,meni je pregled u ponediljak,pa cu javit kako je bilo i koliki smo...cuvaj se i pozdrav!
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 19:20:30
|
|
|
|
ljeto
|
Pozdrav Ribicatt, a stvarno bezveze da nije napravija ultrazvuk,iako si eto u 37 tjednu pa je to sve ok...ali svi mi jedva cekamo pregled da bi vidili svoje junake...ajde jos stvarno malo i tvoja stize...Evo ja san danas nesto malo vise bila u akciji,pa me boli,bas lezin...ovo lezanje izluduje,ali sve za male andele...pusa IZVORNA PORUKA: ribicatt Evo me sa info,koje ugl nisu nove. Dr mi ide na godisnji i vidi se da vise nema volje bas raditi,tako da mi UZV nije uopce napravio pa sam malo ljuta na njega,ali ga i shvacam. Provjerio je samo dali ima pomaka,kojih za sada nema i on kaze da je to vjerovatno bio cep. To je za sad sve sto znam i sljedecu kontrolu imam u Ri za koju sam dobila ovaj put uputnicu drugu,a onu cuvam za porod. Ganja-zahvaljujem na tvojoj ponudi i mozda (nikad se ne zna) ako te zaista zatrebam mogu ti se javiti,ali i ako ne,moguce da padne koja kava umj da tebe trudnicu setam... Javis mi u pp svoj broj,ili ako imas fejs pa se lako cujemo! ;-)
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 19:33:03
|
|
|
|
mirtach
|
hvala puno curke drzim nam svima velike fige
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 19:33:34
|
|
|
|
andrea0904
|
sve će to mirtach biti super, još samo malo treba izdržati:-)...bebač je pravi nema šta...svaka čast.mi idemo drugi tjedan na pregled sa 34 punih pa javimo koliko smo veliki:-). Samo se nadam da se mali smjestio kako treba, da nemoram još razbijati glavu hoće li biti u pravom položaju...ufff. Jel su vama radili onaj bris na streptokok..kada se to radi?Jel da napomenem dr. to ako ona ništa ne spomene...nekako mi se čini kao da bi to trebali obavezno uzeti?!
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 20:20:13
|
|
|
|
ljeto
|
Andrea, meni je ginekolog reka da cemo na sljedecem pregledu radit bris na aerobe i anaerobe,neznam jeli to to, moze li se tu vidit? Ako ne ja cu mu svakako napomenit. Iako ne sjecam se bas da mi je u prvoj trudnoci to radeno ...svakako sam za da se radi! Kako se ti osjecas u ovim tjednima,ja sam malo u hororu oko poroda,malo leda,malo blage kontrakcije i eto ...inace sam panicarka...uf
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 20:25:26
|
|
|
|
ljeto
|
Mirtach, sto se tice secera,moja je prijateljica imala i to u obe trudnoce,regulira se prehranom, ali sve je bilo u redu na kraju bez ikakvoga problema. Uglavnom jela je integralne,juhe pilece,manje vise sve leso,ali digod bi i prekrsila pravilo pa pojela i sta ne smije i eto fala Bogu,nikakvi problema,sve pet!
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 20:28:15
|
|
|
|
ljeto
|
Andrea jesi sto pripremala za bebu...ja jos nista konkretno...
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 21:02:10
|
|
|
|
andrea0904
|
hej ljeto:-)...dobro se ja držim, danas sam krenula sam pospremanjem cijelog stana...onako lagano..soba po soba da mi to ne ostane baš za zadnje dane, iako znam da će se prašine još podosta nakupiti:-(. Robicu sam prošli tjedan dobila od seke i toliko toga ima da već tri dana razvrstavam po brojevima...sad ću izabrati onoliko koliko mi stvarno treba i bacam se na pranje i peglanje..preslatke su mi te mini stvarčice!!! Htjela bih to sve riješiti u ova dva tjedna tako da se zadnja dva mogu stvarno dobro odmoriti...budući da mi je ovo prva bebica, mužić i ja smo sami pa si možemo to priuštiti....još kratko!!! A što se tiče poroda, neznam kako se osjećam...budući da mi je cijela trudnoća bila lagana i zasada nemam nikakvih tegoba, nemam još taj osjećaj da se bliži kraj....a kao što rekoh-neznam kaj me čeka.Ali vjerujem da će biti malo panike:-( Kad si ti na pregledu? U ponedjeljak?Kak je bebica?Živahna ili spavalica?!
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 5.9.2013 21:16:20
|
|
|
|
ljeto
|
Andrea super da se tako osjecas,bas si sretnica ...Ajoj morat cu i ja pocet sa tom robicom,jer sve mi je vakumirano,a nista po velicini ...e triba to i pribrat. Bebica me upavo istukla,iako zna bit i mirna,kako kada a i kako se ja osjetim,pari mi se da i oni reagiraju. Kako tvoja beba,pliva li ili miruje?
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 6.9.2013 11:15:31
|
|
|
|
buducamam
|
pozdrav svima....dugo se nisam javila... imam jedan problem,u 36. tjednu trudnoće sam i uhvatila me neke prehlada,nisam još išla kod doktorice jer se nadam da će proći...zanima me dali ima neko sa takvim iskustvom,bila sam na pregledu 30.8 i bebica je super,sve je bilo ok,dan poslje me počelo grlo jako bolit,nos mi je začepljen,osjecam se umorno...ii još ktome imam kontrakcije...
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 6.9.2013 11:23:08
|
|
|
|
ljeto
|
Bog Buduca mama, sve sto znam je da bez problema mozes popit lupocet da te malo digne,a mozes i kapi za nos,ja sam koristila operil po potrebi. Ako te grlo puno boli otidi do dr da ti ga pogleda,jer ako je bakterijska upala grla,treba antibiotik. Drzi se! Evo i ja imam blage kontrakcije,pa skroz razumjem da ti nije lako...najbolje lezi i odmaraj...ja istoto cinim
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 6.9.2013 11:49:58
|
|
|
|
ribicatt
|
U svakom slucaju ja nebi pila nikakav lijek na svoju ruku u trudnoci,jer ako je potreban antibiotik+lupocet moglo bi bit opasno ako dr za to ne zna. U trudnoci prehlada je isto stn i inace,ali tretira se drugacije,tako da moj savjet je ipak Doktor-radi se o tebi i bebi,mislim da i gin i opci dr trebaju bit upuceni u tvoju 'prehladu' koja je mozda ipak neka upala+kontrakcije-nije bas za igru!
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 6.9.2013 12:15:28
|
|
|
|
ljeto
|
Ne svakako NISAM mislila da ce sama uzet antibiotik,sto naravno i NE MOZE pa podrazumjeva odlazak u dr. Ali preventivno moze uzeti lupocet,to mogu i bebe i trudnice! Ja bih se prije obratila ginekologu pa ako mi on rece da odem u dr opce prakse,tek bi onda isla da pregleda grlo,izvadi krv itd.
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 6.9.2013 12:20:44
|
|
|
|
buducamam
|
hvala na savjetu..ako mi do ponedjeljka nebude bolje budem išla kod doktora..inače u ljekarni sam si kupila nešto za grlo.. Malo sam se ipak uplašila...al mislim da će u čaj i odmor proći... kontrakcije imam i već od prije,to sam rekla i doktorici i ona je rekla da je to sve normalno,al da moram paziti da nebi ih zamjenila sa pravim trudovima...kad sam bila sad neki dan na pregledu bilo je sve super,nisam se još počela otvarati ni niš...tako da mislim da je s bebom sve i dalje u redu...aa da ta prehlada nadam se da će brzo proći..
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 6.9.2013 16:26:20
|
|
|
|
Just
|
Drage forumašice sad sam 37+4 i jučer se pilica nije uopće micala, a danas me već šaketa :) Zanima me dali su se vaši smirili i na koji se način pomiču, ko prije ili sad više s rukama ili nogama?
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 6.9.2013 19:54:55
|
|
|
|
andrea0904
|
moj mališa je bio najaktivniji od 30 - 32 tt, ali sad smo tek 33+5. malo je sad manje ali sve je to još jako aktivno...Ona ima foru da me probudi ujutro i onda se smiri do negdje 16 sati.Onda kreće ludilo, ali doslovno, toliko se premeće da me i zaboli koji put skroz do pola noći....i kad idem po noći na wc -osjetim ga pomalo:-). Ali ja nemogu skužiti sa čim me lupa jer neznam kako je okrenut...na zadnjem pregledu je još bio na zadak ali se nadam da će mi drugi tjedan doktorica reći da se namjestio kako treba... Dali je to moguće osjetiti, kad se beba okrene?Zato što me prije tjedan dana jedno par minuta toliko jako zabolilo i trajalo je konstantno 5 min i nikad više se takva bol nije ponovila...od tada osjetim drugačije lupanje i veliki pritisak na mjehur
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 6.9.2013 20:21:21
|
|
|
|
MKata
|
Moguće da se okrenula beba pa joj je sad glavica na tvom mjehuru i zato osjećaš veći pritisak.
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 6.9.2013 23:48:22
|
|
|
|
sina
|
hej,ženske moje! konačno sam uspjela doći do vas jer još uvijek imam onaj stari komp koji više neće nego hoće. vidim,raspisale se vi. ja ću ukratko. prije tjedan dana sam bila na kontroli i kaže gin. : smirite se,napipao sam glavicu. ups,šta da radim,mirovanje ne dolazi u obzir pokraj svih obaveza i ove moje živahne damice,tako da sam uglavnom spremna za bolnicu,ali vjerujem da ćemo izdržati još malo. 19.09 sam naručena na bris na streptokok ili kak li se već to zove,to se obavezno radi prije poroda,onda ću biti 37tt i nadam se da će mi konačno dati uputnicu za pregled u bolnici da me pošteno pregledaju i naprave uzv,jer ovaj moj dr me samo pregleda i to je to. uzv radi jedva jednom u 2 mj. šećer? da,imamo ga,probio je gornju granicu,pa malo pazim što i kad jedem,tu mi se moj gin sviđa jer ne drami oko toga i kaže da su pretjerali sa svim tim kriterijima sada. bebač mi je inače jaaako,jaaako živahan i to skoro non stop,eto danas se malo kao primirio,al vidjet ćemo dokle. nikako da se sjetim pitati kako ste sa spavanjem? mene prati nesanica skoro cijelu trudnoću i ubija me to. još samo da priznam da me strah,užasno strah poroda i što se više bliži,više me hvata panika kad se sjetim što me čeka. ponekad si mislim da bilo dobro da što prije dođe da se toga riješim,a ponekad bih još odugovlačila jer jednostavno nisam spremna. bit će da je to posljedica prvog,teškog i prebolnog poroda,pa sam sad sva u komi. kako sa trbusima baratate? meni zadnja 3 dana počeo baš smetati,pa sam nekako nervozna zbog toga. puse svima i javite se
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 7.9.2013 9:38:18
|
|
|
|
ljeto
|
Odgovor sina...Bog Sina, evo i mene kratko. Da i mene je strasno strah poroda,isto tako ostavio je posljedice od prvoga i sad znam sanjat o tome,koliko me muci. Ni sama neznam kako cu to izvesti. Svi kazu drugo je lakse,druga trudnoca je drugacija,ali ja se nebi bas slozila,ok bilo mi je drugacija do 7 mjeseca trudnoce,ali ne i sada. Neznam kako tebi,ali mene svaki dan nesto zicne,ili u leda ili dolje nisko ili me boli da bas zalegnem. Uglavnom neznam kako cu sve i pripremit kad nemogu bas na noge puno stat. Nego na popisu poroda pise da je tvoj termin 22.10 kao i meni jeli to tocno? Jer sam malo zbunjena kad si napisala da ces 19.09. bit trudna 37 tjedana? Ili sam sta pogrjesila,jer meni je u utorak 34.tjedna . Sto se tice droba nije mi problem,nije prevelik,ali zato leda...ajme ajme...I nocu se cesto dizem zbog mokrenja...e to mi je isto problem. Pa pa...
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 7.9.2013 16:08:43
|
|
|
|
komarac1
|
Mirtach evo mi bili u četvrtak na kontroli s puna 32 tjedna i bebač procjenjen na 1700g, tako da je tvoj bebolino stvarnoo velik ... ili je moj stavrno mali Na moju veliku radost beba se okrenula naglavačke , nije više bilo otvaranja i sve je u najboljem redu. Zadnja dva mjeseca idemo u bolnicu na preglede i uzv što mi je drago. Mi idući tjedan nadam se krećemo s pranjem i peglanjem robice jer danas stiže veeeeliki ormar! Pa dok se složi a prije tog okreči...... Što se poroda tiče moj prvi je stvarno kratko trajao (3,5h), sve na dripu, nije mi u jako lošem sječanju, ali u zadnje vrijeme me sve više bocka strah. Razlog više je što ja kao i u prvom porodu zbog zdravstvenih razloga mogu birat između carskog i prirodnog. Prvi put sam odabrala prirodno, ali naravno nisam znala što me čeka! Sad znam i opet biram prirodno, al često me progoni ono - mogla bi to izbječ al cure moje kak smo prvi put tak budemo opet, ovaj put sigurno lakše neg prvi put - ne bezbolno al lakše! A vi koje prvi put rađate, evo mi smo sve preživjele i imamo svoje bebice
|
|
|
|
RE: Termin - jesen 2013. 8.9.2013 12:45:12
|
|
|
|
sina
|
ljeto,da krivo sam napisala. tad ću biti 35tt. ma,sve mi se pomiješalo,svaki puta mi kaže drugi termin. nekad punim tjedan u petak,nekad u utorak(ja računam utorak) i pratim svoj ticker ovdje. znam samo da kad dođem u bolnicu na pregled,oni će imati svoj termin,a ja samo čekam 1.10 da do tad izguram ,a dalje kako bude. ja sam još uvijek na +7 i preko sam zadovoljna sa tim :))
|
Anketa
Pitanje.
пеперутка16
Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!