|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin - jesen 2013.
3.9.2013 22:43:44   
ganja
Dobrodošle!!!

Draga, ne mogu ti pomoć, ali čini mi se da je bila jedna među nama koja je preporučala nekakve masaže za trudnice..probaj s time user posted image ako su samo leđa u pitanju...ali, izgleda da nam ne preostaje drugo nego strpit se i čekat da dođe dan D ;)))) kada to prođe - sve drugo se čini manje važnim!

Samo hrabro... user posted image

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 301
4.9.2013 6:42:20   
komarac1
Ljeto, sto se tice ledobolje masaze bi ti mogle pomoc! Meni je bilo puno bolje vec nakon jedne! Oni jasni preporucuju svaki tj al mi je daleko i kako mi je odmah bilo bolje nisam vise isla i za sad se bol nije vratila! Zgaravica svakodnevna, bademi donekle pomazu! A sve bude proslo nakon poroda :) Vec jedva cekam, da mogu s gustom popit kavu bez nuspojava user posted image

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 302
4.9.2013 7:41:55   
ganja
Ooooo, da, kavurina, i to dvije-tri ako treba user posted image nego, ne znam kako je vama, ali meni su se opet vratile nekakve mučnine, vrlo slične onima na početku, a još 4 tjedna me dijeli od kraja....nemam apetita, a onda kad ogladnim u neko "gluvo doba" pojedem prvo što mi se nađe pod rukom... a to je rijetko nešto zdravo user posted image

ali, kao što rekoh - proći će i ta 4 tjedna user posted image a onda stižu druge slatke brige user posted image

Mi malu jučer prve večeri smjestili u novi veliki krevet - evo je još spava na svom novom dormeu (nadam se da ga neće zapišat u startu jer još nismo nabavili onu gumirtanu spužvu user posted image )

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 303
4.9.2013 7:43:48   
ganja
spužvu?! ne spužvu, nepropusnu plahtu, još kava nije prošljakala..user posted image

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 304
4.9.2013 8:32:26   
ribicatt
Dobro jutro! Evo i mene s kavicom...
Sto se tice leda,ja umirem vec mj dana a cak me M pokusao izmasirati,ali mi nije pasalo,ne mogu se nikako namjestiti za spavanje pa sam do 3 u jutro budna uz kontrakcije i brigu. Rekla sam mu da cu oborit guinessov rekord u igrici na mobu ovu trudnocu. Ugl kod mene opet promjene,trbuh se spustio skroz na noge,vise ne mogu sjediti skupljenih nogu,a jucer u jutro na gacicama sam imala izljev sluzavog iscjetka,bijelog ali hrpu (mogao bi biti cep) al nisam dobro provjerila. Bila pod tusem pol sata,u meduvremenu imala tri kontrakcije i nakon tusa opet iscjedak al vise rozast i kremast...

Ne znam vise sto misliti,ali sutra ulazim u 37.tjedan i imam kontrolu,pa ce bit lakse se opustiti

Anci 05.02.2010.

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 305
4.9.2013 8:40:17   
inesica
Bok curke! Jos malo pa ulazim u 38. tjedan, trbuh se spustio malo zadnjih tjedana, vise se ne vazem (po principu sta je-tu je) a osjecam se odlicno! Mnogo bolje i lakse nego u prvoj trudnoci, pogotovo sad kad su nas ove visoke temperature konacno ostavile na miru user posted image
Sin mi sutra slavi 3. rodjendan pa krecem u akciju s tortama i imamo opet veliko slavlje, bas se veselimo svi. Dan nakon rodjendana imam zadnju kontrolu kod svog gin. i bas me zanima kako ce funkcionirati to s novim uputnicama, znate li nesto o tome. Naime, vec mi je nekoliko puta sestra pricala kako ce se davati uputnica za svaki pregled u bolnici do kraja trudnoce, a ne samo jedna uputnica koja se prije izdavala a pokrivala je SVE preglede do poroda. To bi znacilo da cemo jos vise visiti po cekaonicama sad kad su nam zadnji dan, onaj tko je to izmislio zbilja je kreten, a toboze je u pitanju neka usteda ?!?

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 306
4.9.2013 8:42:10   
ribicatt
Ganja ako ne mozes odmah nabavit nepropusnu plahtu,pomoci ce i neki stolnjak plastificirani kojeg zalijepis sirokom trakom...a ne suska i ne smeta za spavanje... Primjetila sam da ih nema svugdje za kupiti,ja sam za cerku imala u kreveticu i istrgala mi se u masini pa sad moram kupit drugu i vecu,snasla sam se ovako,al ti si ipak u Rijeci pa mozda tebi lakse naci.

Anci 05.02.2010.

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 307
4.9.2013 8:51:09   
ribicatt
Inesica,ja sam dobila normalnu uputnicu i vec sam bila provjeriti u Rijeci,ugl te prime na pregled ako treba,al uputnicu uzmu tek zadnji dan kad ustv dodes roditi. Ali zato pecate putne naloge svaki put, ne sekiraj se oko papirologije jer trudnoca ustv je takva priroda 'bolesti' da u svakom trenutku imas prava na sve i prednost ispred ostalih,nisu obavezne ni narucivanja ni uputnice jer se uvijek bez uputnice pisemo kao hitnoca. Meni su napr napisali 'Nadzor nad visokorizicnom trudnocom' i tako pravdaju svaki moj dolazak od proslog tjedna do kraja,bez koristenja uputnice.

Anci 05.02.2010.

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 308
4.9.2013 13:32:04   
ljeto
Hvala na pomoci,masaze sam probala,ali dobro mi je taj tren i onda uglavnom isto. Uz to kad se povremeno jave kontrakcije,onda mi sve lade potonu,od straha se toliko Stevin da mi bude jos gore. Inace sam panicar...U utorak mi je 34 tjedan. Ribicat kazes da je tebe bol pocela hvatat ima mjesec dana, na koji nacin te to boli i kako izdrzavas sa strahovima? Ovo i cemu si pisala mene podsjeca stvarno na cep,jesi bila na pregledu,sta dr. kaze? Sretno i strpljivo...

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 309
4.9.2013 13:37:49   
ljeto
Hvala za odgovor, kako se ti nosis u ovim danima 8 mjesseca,imas li tegoba i kontrakcija? Meni sve teze i teze..
user posted image

IZVORNA PORUKA: komarac1

Ljeto, sto se tice ledobolje masaze bi ti mogle pomoc! Meni je bilo puno bolje vec nakon jedne! Oni jasni preporucuju svaki tj al mi je daleko i kako mi je odmah bilo bolje nisam vise isla i za sad se bol nije vratila! Zgaravica svakodnevna, bademi donekle pomazu! A sve bude proslo nakon poroda :) Vec jedva cekam, da mogu s gustom popit kavu bez nuspojava user posted image

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 310
4.9.2013 13:44:16   
ljeto
Hvala ti,ali ja neznan vise sto da mislim,jesu li leda,jeli ovo ili ono,samo jedva cekam da ovo prode,bas sam iscrpljena...

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 311
4.9.2013 14:35:43   
ribicatt
Prve prave kontrakcije sam osjetila u 33.-34.tjednu...jednu noc sam probdjela skupa s muzem jer sam puhala od bolova koji su bili nepravilnog razmaka i ipak se umirili nakon spasmexsa. S obzirom da mi je druga trudnoca,bila sam zatecena jer u prvoj toga nije bilo,to su oni pravi bolovi koji krenu povise trtice pa od gore prema dole stezu trbuh i znala sam da nije sala. Od tad sam pocela s otvaranjem i stalo je na 1,5cm-2, svako toliko usred grada il prije spavanja pocne na isti nacin i spasmex smiri. Sada kad ulazim u 37.tjedan,vise nema straha tako da spasmex vise ne pijem...a sutra idem kod dr.a pa cemo vidjeti promjene ako ih ima

Anci 05.02.2010.

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 312
4.9.2013 14:44:28   
ribicatt
Kazu da cep treba bit prosaran krvnim crtama ali ja bas iskreno nisam direktno obratila paznju jer cim sam osjetila sluzavo da izvines,jedva sam cekala da to skinem i da se istusiram. Uspjela sam primjetiti samo da je gusto i ugl bijelo pa nisam sigurna,a iscjedak nakon tusiranja je bio rozast ali ne i tako sluzav. Oprostite na detaljima ali ne znam kako bi to drugacije objasnila... Ugl to ipak ne mora znacit nista jos 2tjedna,a moze bit i uskoro tako da sam na sve vec spremna

Anci 05.02.2010.

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 313
4.9.2013 17:22:53   
ljeto
To da,ajde sutra ti je pregled,pa ces bit mirnija,iako u 37 tjednu stvarno nemas nikaakve brige. user posted image ...Ja sad prolazim te nekakve faze tipa,kad cu vise bar uci u 35,stalno se brinen i ovo je za mene stvarno stresnouser posted image ...Samo da bebice budu dobro,a sve drugo je nezamislivo lakse,pa i ove faze trudnoce...drzi se i hrabro

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 314
4.9.2013 18:29:09   
ribicatt
Moj ti je savjet svakako da kazes dr.u za bilo kakve strahove,mozda bi ti pripisao spasmex il slicno da mirnije spavas do 37.tjedna,on sluzi za opustanje misica i smanjenje grceva,pa mozda bi ga smjela piti kao ja po potrebi kad imas kontrakcije, a ne moze stetiti (naravno uz odobrenje njegovo). Nisam ni ja ljubitelj kemije,zato sam ih i pila samo po potrebi a ne 3xna dan,tako smo se oboje ja i dr slozili. U svakom slucaju jos ti je rana trudnoca,savjetujem ti da kazes dr.u za strahove...

Anci 05.02.2010.

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 315
4.9.2013 19:33:53   
mirtach
pozdrav
evo mene opet iz bolnice user posted image
Otisla u noci zbog kontrakcija ,a vec sam na th protiv njih
i na kraju me zadrzali zbog velike bebe i prikeljili mi secer user posted image
Sad sam na prislinom gladovanju, i ukupno na 2 kg od pocetka trudnoceuser posted image

sljedeci tj kontrola pa cemo vidit sta bude

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 316
4.9.2013 20:42:11   
andrea0904
Bokić, baš ste se raspisale....što je super naravno:-)
Čitam vaše postove - kontrakcije, čepovi, spuštanje trbuha i shvatim da je uskoro to to, panika....Svi smo tu jako blizu.Vidim da je većini ovo druga ili treća trudnoća pa znate o čemu pričate, meni je ovo prva pa neznam kaj da očekujem. Znam da još ima fore, za vikend ulazimo u 35 tjedan, idemo onda i na pregled pa ćemo vidjeti što nas čeka.Mališa je sa 30+3 imao 1800 g, prava beba...nije još bio okrenuti naglavačke, ali je zato tokom pregleda promijenio tisuću položaja...veliki hiperaktivac:-).

Mirtach, kako si ti?...mi smo isti datum pa kad sam vidjela da se i kod tebe javljaju kontrakcije, uplašila sam se.... Kaj je to sa šećerom???
I ako sam dobro skužila dobila si samo 2 kg?...moj naklon...

Pitanje svima vama sa više iskustva - dali je normalno da se ja u ovoj fazi osjećam potpuno poletno, da se tako izrazim - ništa mi nije teško, rintam po kući, ne bole me leđa, osjećam se kao "perce" - ali stvarno...eventualno ponekad žgaravica i nedostatak daha...i onda si mislim nemože to tako biti, nekaj ne štima.
Valjda bi skužila da me steže u trbuhu ili leđima...kao što rekoh - neznam kaj da očekujem:-)...help...

(Odgovor članu mirtach)
Neposredna veza do poruke: 317
4.9.2013 21:02:43   
ljeto
Budi sretna sto ti je tako,ti si jedna od tih sretnica koje to lako podnoseuser posted image ...Znam jednu koja je u 9.mjesecu gurala auto jer joj je stalo nasred cesteuser posted image ...a ja u 8.mjesecu ko pravi medo,iako se nisan puno udebljalauser posted image . Nista se ne boj,nego zahvaljuj sta ti je tako dobro i sto sve mozes sama,bravo i samo naprijed!

(Odgovor članu andrea0904)
Neposredna veza do poruke: 318
4.9.2013 21:09:23   
ljeto
Hvala ti na savjetu,mozda bi stvarno trebala reci dr za strahove,jer ovo prelazi svaku mjeru! Blago onima koji se super osjecaju,meni se to cini san u trudnoci...predivno,e to je blazeno stanje. Kod tebe sve isto? Jesi se bojala ovako kao ja kad si se prvi put susrela sa kontrakcijama,kako si kontrolirala strahove?

IZVORNA PORUKA: ribicatt

Moj ti je savjet svakako da kazes dr.u za bilo kakve strahove,mozda bi ti pripisao spasmex il slicno da mirnije spavas do 37.tjedna,on sluzi za opustanje misica i smanjenje grceva,pa mozda bi ga smjela piti kao ja po potrebi kad imas kontrakcije, a ne moze stetiti (naravno uz odobrenje njegovo). Nisam ni ja ljubitelj kemije,zato sam ih i pila samo po potrebi a ne 3xna dan,tako smo se oboje ja i dr slozili. U svakom slucaju jos ti je rana trudnoca,savjetujem ti da kazes dr.u za strahove...

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 319
4.9.2013 21:21:18   
ljeto
Draga moja,zao mi je sto je tako,ali samo znaj da je to sve za nase bebe i da smo jace od svih problema,zbog user posted image smo tu! Nedaj se i samo mirno,sve ce proc...
IZVORNA PORUKA: mirtach

pozdrav
evo mene opet iz bolnice user posted image
Otisla u noci zbog kontrakcija ,a vec sam na th protiv njih
i na kraju me zadrzali zbog velike bebe i prikeljili mi secer user posted image
Sad sam na prislinom gladovanju, i ukupno na 2 kg od pocetka trudnoceuser posted image

sljedeci tj kontrola pa cemo vidit sta bude

(Odgovor članu mirtach)
Neposredna veza do poruke: 320
4.9.2013 21:58:53   
ribicatt
Ljeto- s obzirom na to da u prvoj trudnoci nije bilo tako,jesam bila u strahu,pog tu prvu noc. Ni MM brizan nije spavao nista nego strepio oko mene. Ali sam nekako tjesila samu sebe da ce to proci i bebacu sam govorila da se strpi jos malo... ;-) valjda me poslusao...
Nekako sam realno pokusala gledati na to da je danas medicina napredna,a bebac dosta veliki preko 2kg je vec imao,pa sto god da bilo,uspjet cemo se izvuci. Tako sam razmisljala da ne panicarim,ali spasmex je dobrodosao da to smiri i eto nas u 37.tjednu. Trebamo bit hrabre i kad je tesko,zbog nasih bebica...

Anci 05.02.2010.

(Odgovor članu ljeto)
Neposredna veza do poruke: 321
5.9.2013 7:55:30   
ganja
ribicat, hvala na savjetu za gumu, namjestila sam joj privremeno onu malu gumiranu iz krevetića, a baš sinoć na prospektu od yisk-a vidim da od danas počinje prodaja gumiranih zaštita, za madrac koji mi imamo - 90x200 - 100,00 kn ;) tako da danas hrlim tamo ;) ali, lako za to - čepić je otišao, a? user posted image ma, to ti je sigurno to, ali kao što kažeš, to može tako biti još tjednima.. joooj, baš me zanima šta će ti dr. danas reći, a mogu misliti kako je tebi ;) a ako budeš :nedajbože: morala ležat u RI, evo, nudim se ako ti išta bude trebalo donijet i sl. ;)

ljeto, znam da nije lako ležat doma s bolnim leđima i eventualnim kontrakcijama, ali strahovanje oko toga ti zaista ne pomaže :(((( javi se doktoru, podijeli s njim svoje strahove i poslušaj njegov savjet. dobro ti je rekla ribicatt, s današnjom medicinom ne bi trebalo biti frke ni ako se sutra porodiš pa svaki dan duže, gledaj kao vašu malu pobjedu user posted image user posted image

inesica i andrea0904 - baš super, uživajte u svom poletu, i ja se razletim kao luda, ali zato nakon toga moram hitno u horizontalu, a u prvoj trudnoći me tijekom trudnoće ništa nije bolilo, ali sam nakon poroda dva-tri mjeseca dolazila k sebi, trtica, leđa, ne znam kako bih to objasnila...a onda sam kad je mala napunila 3 mjeseca krenula na vježbanje i preporodila se user posted image

e, da, inesica - malome neka je sretan rođendan i feštu za pamćenje mu želim ;) user posted image

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 322
5.9.2013 8:00:01   
ganja
znala sam da sam nešto zaboravila, mirtach, 'bemu miša, drž'se i misli pozitivno, s druge strane - bolje da si tamo ako se nešto sluuuučajno zakomplicira, ali +2 i dijeta, mogu mislit kako se osjećaš :(

e, a koliko je bebica sad velika? i u kojem si tjednu? i jednu moju cimericu iz rodilišta od prošlog puta su ranije krenuli porađat, u 35. tjednu mislim, zbog tlaka. rodila je bebača od 2900 i sve je bilo super, beba odlično i mama odlično - prvi dan je već sjedila na krevetu, a ja sam po prvi puta sjela tek nakon 3 tjedna...gledaj to tako - ako ranije budeš morala rađat, brže ćeš doma i porod će ti biti lakši ;) user posted image

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 323
5.9.2013 12:49:00   
ribicatt
Evo me sa info,koje ugl nisu nove. Dr mi ide na godisnji i vidi se da vise nema volje bas raditi,tako da mi UZV nije uopce napravio pa sam malo ljuta na njega,ali ga i shvacam. Provjerio je samo dali ima pomaka,kojih za sada nema i on kaze da je to vjerovatno bio cep. To je za sad sve sto znam i sljedecu kontrolu imam u Ri za koju sam dobila ovaj put uputnicu drugu,a onu cuvam za porod. Ganja-zahvaljujem na tvojoj ponudi i mozda (nikad se ne zna) ako te zaista zatrebam mogu ti se javiti,ali i ako ne,moguce da padne koja kava umj da tebe trudnicu setam... Javis mi u pp svoj broj,ili ako imas fejs pa se lako cujemo! ;-)

Anci 05.02.2010.

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 324
5.9.2013 13:34:42   
ganja
Pa i nije neka fora taj tvoj doktor :-/ mislim, možeš rodit dok se on vrati s godišnjeg....a, ma, ne znam što bih rekla...ugl. - poslala sam ti p.p. user posted image

Pišem zapravo da javim da me danas patronažna obišla. Baš me iznenadila, nisam je očekivala!!! Prošli put je došla tek nakon poroda i praktički je rekla: "Vidim ja da se vi dobro snalazite, zovite me po potrebi" - i više se nikad nije pojavila... user posted image uglavnom, o svemu se informirala i raspitala, a između ostalog sam joj spomenula i mučnine pa mi je provjerila šećer na onom aparatiću i uspostavila da mi je ful nizak...sad čekam da mi dr javi nalaze krvnih pretraga, a u međuvremenu idem kopat po netu da vidim hoću li naći neki koristan savjet za hipoglikemiju u trudnoći...eto, da nam ni pred kraj ne bude dosadno :)

bok, ženske

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pitanje.
пеперутка16

Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!