ganja
|
Jooo, ženske! Pozdrav starima, a novima dobrodošlica i čestitke!! Evo i nas, malo uranili s posljednjeg dijela godišnjeg - što zbog buretine koja se digla i ne staje tamo gdje mi imamo kućicu za odmor, a što zbog mojih kontrakcija od jutros... Puno je bilo postova s razbnoraznim temema zadnje dane pa ne znam odakle da počnem... :) Ribicatt - pa ti si nam prva na listi!!! Prošlo evo još 10 dana, još vrlo sitno brojiš!!! Nadam se da je kuća uređenija, a vi spremniji... Nas čeka još prilično posla, starija seka je još u malenom krevetiću, većina stana je još neokrečena, robica za bebu još nije pripremljena, ali nakon ovih jutrašnjih kontrakcija sam skužila da sam totalno kul i psihički spremna za dan D! Saaamo da s bebačem sve bude ok, a robicu i krevetiće i zidove ćemo lako. Nego, reci ti meni, kada su tebi počele kontrakcije? I jesi li otvorena? Jer u prošloj trudnoći meni se trbuh nije spustio do zadnjeg dana i nisam imala ovaj tip kontrakcija kao danas, grčenja maternice svakih 5 minuta cca... i mali se opasno počeo namještat i gurat prema dolje... Prvorođena sekica je samo sjedila (DOSLOVNO - rođena na zadak!) i strpljivo čekala! Bit će da su to te Braxton - Hicksove kontrakcije, tzv. kontrakcije spuštanja bebe... A sad malko o kilama, ma nevjerojatno mi je (čitaj - zavidna sam! :)) da su neke od vas u ovoj fazi trudnoće na + 4-5 kila, šta je ovo žene?! :D ja se sad osjećam kao balon, a dobivala sam po kg, kg i pol mjesečno što mislim da je skroz u redu... sretnice jedne ;)))) Nitko mi nije ništa spomenuo o načinu poroda, to znači da sve planirate klasičan porod ili o tome još niste razmišljale? Što se tiče aktivnosti djeteta ja jedva primjećujem da ovaj moj IKADA spava, a što se tiče badema protiv žgaravice - super info, baš ću probat! Mirtach, baš mi krivo zbog bolnice, ali glavno da je sam sve ok! I ja sam htjela načeti temu oblekice budući da oko 2.10. kad je meni termin stvarno može biti svakako - i ful toplo i hladno. Ja sam odlučila pripremiti dva bodića - jedan s kratkim i jedan s dugim pa na dan izlaska odlučiti koji ću mu oblačit. Još nisam odlučila hoću li ga ušminkat z aizlazak (traperice, košuljica i to) ili ću ga samo uvalit u neki simpa kombinezon http://farm3.static.flickr.com/2038/1913098243_4f56db05ef.jpg heheheeh... Vezano uz štramplice, mislim da mu još ne trebaju krajem listopada, ali nekako si najsigurnija ako uzmeš neku laganu robicu i dekicu, a za izvanredni slučaj pripremiš onaj neki tanji skafander. Ne baš onaj zimski za snijeg, ali neki tipa ovo: http://images49.fotki.com/v572/photos/5/1839535/11509538/Fotografija1175-vi.jpg E, pa, udavila vas jesam, na vama je red! Nemojte mi šta zamjerit!
|