|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin - jesen 2013.
28.6.2013 17:46:21   
ganja
Dobrodošle majčice i dobrodošla user posted image user posted image user posted image user posted image !

To sa ritanjem je sasvim normalno, pogotovo u toj fazi trudnoće. Ja svog mališu od nekog 22. tjedna osjećam po cijele dane, a posebno nakon i za vrijeme obroka i kad se lagnem na bok i bez obzira na to, prije dva dana se bio javio samo ujutro i do večeri ništa... imaju i oni, kao i mi, svoje lošije i bolje dane user posted image ... a i ja sam taj dan jurcala od jutra do večeri pa nije za isklučit ni da se malac javljao, ada ga ja nisam primjetila...evo dok tipkam, tipka vam i on ;) morseovom abecedom, hehe user posted image

(Odgovor članu MKata)
Neposredna veza do poruke: 226
28.6.2013 17:55:13   
ganja
Ej, komarac, tlak mi skoči odmah od takvih primjeraka...imam ja takve u čekaonici kod ginekologa, uglavnom ih koristim za treniranje tolerancije user posted image ali nekad si ipak dozvolim da ih s guštom spustim na zemlju user posted image user posted image

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 227
29.6.2013 10:43:26   
MKata
Bili jučer na pregledu, sve OK :)
I, da, na uzv se miče kao pravi, a ja ništa ne osjetim...znači, još uvijek je dovoljno malo da ne osjetim svaki pokret, tj. većinu njih. Hvala cure :)

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 228
29.6.2013 22:52:08   
sina
u prošloj trudnoči moja K je bila toliko mirna beba da je i pred sam kraj trudnoće znalo biti dana da ju nisam nikako osjetila. otpočetka sam osjetila samo škakljanje,a neki jači pomak ili udarac,ne sječam se da ga je uopče bilo(zato to sve sad nadoknađujeuser posted image user posted image ). čak sam mjesec dana prije poroda jednu nedjelju imala takav napadaj panike da sam htjela u bolnicu na pregled jer bebu nikako nisam osjetila niti sam ju mogla "nagovoriti" da se bar malo pomakne. nekako sam predvečer nakon mučnog išćekivanja osjetila malo da se miče i smirila se,tako da nisam imala pojma o kakvim to udarcima ostale user posted image pišu.

sad u ovoj user posted image jako dobro znam o čemu govore i to od 4. mjeseca trudnoče......

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu MKata)
Neposredna veza do poruke: 229
1.7.2013 22:58:45   
Kazimira
ja svoju bebu kako koji dan osjetim.....ali isto se zabrinem ako me ne kika dugo....to je tako........

počinjem stvarno osječati trudnoću, pomalo se namještam kako ležim.kako sjedim......uf.......

eeee da, komarac...ima nas svakakvih.........ja sam nedavno poludjela kad sam vidjela trudnicu kako nonšalantno ide iz dučana i baca za sobom papir od neke čokolade..........sam da sam joj bila bliže, alergična sam na to.....i ta bu rodila djete i fino ga odgojila.........user posted image

privilegiju trudnoče sam koristila u policiji kad sam radila dokumente inače ako me tko pusti, a bilo je ok ljudi..........za sada još nisam osjetila ljubaznost u drugoj trudnoći......

pozzzzz.........user posted image

....stigao nam Kaspi.....pa Vili....pa Bal.....

Where love is, no room is too small <3

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 230
3.7.2013 12:32:22   
komarac1
Ja imam osjećaj da ne prođe ni sat a da ne osjetim svog bebolina! Jako je aktivan! Puno više nego što je bio N! N je stvarno hiperaktivno dijete, pa se nadam da ovaj neće biti još gori kad izađe van user posted image user posted image
Baš kako kažeš Kazimira i ja počinjem osječati trudnoču! A još skoro 4 mj je pred nama....

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 231
3.7.2013 14:24:06   
sina
heh, i ja se tješim da pošto je K bila mirna beba u trbuhu,a sad je živa 100 na sat ,da će ova beba,pošto u buši divlja biti dobra kad se rodi.
inače,danas sam konačno obavila pregled,sve je u redu i -pogodite............................................ČEKAMO BRACUUUUUUUUU:)))

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 232
3.7.2013 22:30:02   
Kazimira
super sina ..... još jedan pišulinac user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 233
3.7.2013 22:33:01   
Kazimira

ribicatt 27.09. user posted image user posted image

inesica 28.09. user posted image user posted image

ganja 02.10. user posted image user posted image

glagla 05.10. user posted image user posted image

buducamam 08.10. user posted image user posted image

andrea0904 19.10. user posted image user posted image

mirtach 19.10. user posted image user posted image

sina 22.10. user posted image user posted image

Mariachi 28.10. user posted image

Kazimira 30.10. user posted image

komarac1 31.10. user posted image user posted image

Znaki 04.11. user posted image user posted image

ivana1112 10.11. user posted image

MKata 14.11 user posted image

Navia 21.11. user posted image

Dite sa škoja 22.11.
user posted image

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 234
5.7.2013 7:52:45   
ganja
Čestitke, sina, na braci!!! user posted image

user posted image

Dajte da vas ja pitam još nešto, čime bušine mazuckate? Ja sam ga u prošloj trudnoći mazala bademovim uljem i bez obzira na +20 do zadnjeg tjedna niti jedna strija...i tako sam ja ostala bez ulja i kontala si kako ću nastavit s nekom drugom kremom za trudnice protiv strija - žene moje, u ZADNJEM TJEDNU SAM POPUCALA!!!! Nisu strašne, ali si nikako nisam mogla (i još uvijek ne mogu) prestat predbacivat što do kraja nisam mazala uljem, ne mora značit, ali tko zna bih li ih danas imala da sam se do kraja mazuckala bademovim...user posted image

Uglavnom, sad pitam jer mi se jučer u svlačionici u H&M - u učinilo da pored tih starih vidim i nove! Na sreću, to su se stare samo rastegnule pa ružnije izgledaju user posted image ...ja se sad mažem onim hipp-ovim uljem za njegu bebine kože na bazi bademovog ulja. Mije čisto bademovo, ali čini mi se da je ok...

A, što se tiče "osjećanja" trudnoće, i ja sam počela osjećat žiganje (27. tjedan) u preponama kad oblačim hlače, penjem se na krevet na kat i sl., a i barem 1 tjedno, nakon što se isforsiram i razletim po kući/gradu osjećam grčenje slično menstrualnom koje zna trajati i po 30-40 min...mislim da je red da usporim malo :)

Danas mužić, mala, psići i ja idemo dignut šator na svoju parcelu pored mora u istru - e, to će biti praaavi odmor, kakvi SPA tretmani! ;))))user posted image

Pozdrav svima!!!!

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 235
5.7.2013 10:18:25   
komarac1
Sina čestitke na sineku user posted image user posted image
Ja se mažem isto hippovim uljem! ne mogu reć da sam u prošloj trudnoći bila redovita, pa su i rezultati takvi!
Zato sam sad redovita, pa ćemo vidjet rezultate!
Iako s N sam popucala zadnja dva tjedna!
Cure jeste bile na prvom uzv u bolnici u kojo planirate roditi! Kad sam bila na tripleu doktor je rekao da se odma naručim i za uzv u 24 tjednu, a ja nisam jer ne planiram rodit u Petrovoj već na Duhu, a i nisam tad imala uputnicu! Na zadnjem pregledu kod ginekologice ona mi nije dala nikakvu uputnicu niti je išta spominjala taj prvi pregled u bolnici, a sad sam u 24 tjednu! Jeste vi to već obavile? Znam da sam s N išla al se ne sjećam kad! user posted image

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 236
5.7.2013 10:27:05   
andrea0904
ola svima:-)...
evo nas sa OGTT-a...bljak...al ne mislim na otopinu,nije tako loša za popiti,ipak sam si ja dobra sa slatkim-osim kaj me malo žgaravica oprala:-(
Nakon sat vremena mi malo pozlilo,crnilo pred očima,vrućina, šum u ušima...baš odvratan osjećaj...Jel to neki loši znak?Idem popodne po nalaz, pa na pregled..ili za vikend.
Ja sam hrpu toga dobila za mazikanje, ali preferiram prirodnu kozmetiku pa sam si kupila bademovo ulje, ulje marelice i pšenične klice...to sve pomiješala i dobila 3dcl ulja...Mirna sam do termina.
Mislim se mazati do kraja...ali koliko se vi često trackate?
Moj bebolino je baš veseljak...najžešći je oko 23 sata kad idemo spavati...tata hrče, mali lupa, a mama broji ovce!!!
I sina...čestitam na bracekuuser posted image

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 237
5.7.2013 10:29:26   
andrea0904
Komarac...ja od početka idem na Duh..tako da ti neznam kada bi trebalo prvi pregled obaviti gore....:-(

(Odgovor članu andrea0904)
Neposredna veza do poruke: 238
5.7.2013 12:38:34   
sina
eh,sad kaj ste sve napisale ne znam da li ću se sjetiti to i napisati.
hvala na čestitkama :))
ja se ne trackam ničim,nisan ni u prošloj user posted image ,strije imam od ranije,nisam baš nešto novih dobila jer sam ja ipak u trbuhu inače jako debela.

što se pregleda u bolnici tiče,naš gin ako je sve u redu nas šalje tamo negdje oko 35. tt

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

Neposredna veza do poruke: 239
5.7.2013 12:40:46   
sina

IZVORNA PORUKA: ganja

Danas mužić, mala, psići i ja idemo dignut šator na svoju parcelu pored mora u istru - e, to će biti praaavi odmor, kakvi SPA tretmani! ;))))user posted image

Pozdrav svima!!!!

grrr,kako sam ti zavidnauser posted image
user posted image

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 240
5.7.2013 17:37:59   
ivana1112
Sina čestitam na sinu user posted image user posted image user posted image

U prvoj trudnoći sam se mazala običnim Niveinim uljem za tijelo, i fakat nisam bila redovita, ali nisam popucala, jedino što sam ja rodila mj dana ranije, pa ne znam što bi me dočekalo zadnji mjesec, obično je zadnji mjesec koban zbog strija user posted image
A sad se mažem od Biobaze losionom za trudnice i mame, ne miriši lijepo, ali je ok, i to sam se počela mazati isključivo jer mi se koža počela na trbuhu ljuštiti, doslovno ljuskice su padale, skroz mi se osušila koža, iako nikad nije bila suha. user posted image

Što se tiče bolničkih pregleda, u ovoj trudnoći sam prvi put bila u 13.tjednu, i sad smo naručeni sljedeći tjedan u 22.tjednu.

Kako podnosite vrućine? ja se otapaaam..user posted image

27.06.2012. mamin dečko L
13.11.2013. mamina princeza K

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 241
6.7.2013 11:46:31   
glagla
Pozdrav drage moje....andrea0904 jesi li išla po nalaz? Joj mene ubija ova sparina....baš su mi dani nekako "teški".... Joj još 3 mj triba izdržat :(

Svu ljubav svoju
tebi sam dao dok srce diše
a ti me učiš
da ljubav znači još mnogo više..Oliver

(Odgovor članu ivana1112)
Neposredna veza do poruke: 242
7.7.2013 10:15:04   
andrea0904
evo nas konačno...nisam imala internet od petka popodne:-(
Nalazi ogtt su super
natašte 4,3
60 min 7,0
120 min 7,0
Bili smo i na pregledu, sve je za 5...malo smo veći-za dva tjedna, bejbi ima 870 gr...ups:-)
Nemam nikakvih poteškoća, osim 2 puta lagani grčevi u nozi...pa ću uzeti magnezija....kako ste vi mamice i mali bebači?

(Odgovor članu glagla)
Neposredna veza do poruke: 243
7.7.2013 22:02:24   
ganja
Evo nas natrag s kampiranja, umorni, ali sretni i preplanuli!

Što se tiče pregleda u bolnici, u Rijeci se obično odlazi na uzv negdje oko 20-tog tjedna (anomaly scan), iako to ovisi ponajviše o ginekologu. Mene je prošli put slao, ovog puta nije, ali kako sam otišla privatno nije mi bilo ni bitno. Po pravilu te šalju mjesec dana prije termina koliko se sjećam i onda opet na dan termina ukoliko user posted image ne urani. Za uputnicu ti lijepo pitaj svoju doktoricu/doktora komarac1. Kažeš da bi htjela na pregled u bolnicu u kojoj namjeravaš rodit i gotovo..

Mene ovog puta nije još ni slao na ogtt pa mislim da ni neće, budući da mi je u prošloj trudnoći, kada sam dobila puno više kg, nalaz bio ok.

Što se tiče mazanja, ja se mažem nakon svakog tuširanja, dakle, barem 1-om dnevno, s time da kažu da kad stomak svrbucka da treba mazat jer to znači da se rasteže, a koža je suha...

Dajte sad da pitam vas koje imate klince, kako "hendlate" dizanje malaca? Uspijevate li se kontrolirat da ih ne dižete toliko često? Mi živimo na 4-om katu bez lifta i meni nikad nije bio problem ponijet je kad se umori hodat (za 10 dana 2 god = 12,5 kg), ali u zadnje vrijeme barem 3 puta tjedno, obično u jutarnjim satima, osjećam grčeve slične menstrualnim i lagano probadanje. Obično to bude dan nakon što sam se razletila, ali muči me što postaje sve češće. Bebač je i dalje ful aktivan, pa za to ništa ne brinem, ali poludila bih kada bi mi doktor rekao da ova dva i pol zadnja mjeseca moram mirovat ili nešto slično. U utorak mi je pregled pa se nadam da će sve biti ok, bez ikakvih naznaka otvaranja i sl.

A bojim se da će mi, dok mojoj malenoj sjedne da je ne mogu nosit, doći i termin. user posted image

Vrućine su meni totalno ok, ipak sam ja ljetna beba user posted image , maaalko mi teže pada vožnja u užarenom autu, ali drugo je ok. Milije mi je to nego da preko trbušine moram kojekakve hulahopke navlačit, obuvat čizme i kapute....ovako nabaciš šta stigneš, natakneš japanke/natikače i spreman si, a nisi se morao ni sagnut. user posted image Milina!

Pozdrav svima, budite mi dobro i debelo i pijte puno vode! user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 244
8.7.2013 10:34:32   
komarac1
Joj i ja bi malo na neki odmor, a godišnji tek za 3 tjedna i onda još dva tjedna radna nakon godišnjeg i onda na bolovanje! Jedva čekam! Na zadnjem pregledu je bila neka na zamjeni, pa me zbunila i zaboravila sam pitat iako frendica mi kaže da nas šalje oko 30 tjedna! Ali je zato ova zamjena radila anomaly scan i stavrno si dala truda! Zadnji put sam takav tretman imala privatno, user posted image
Ja svog više ne dižem - ima 3,5 god. Jedini problem mi je kad ga okupam prenijet iz kade pa sam to do nedavno radila sama, ali isto sam imala bolove slične menstrualnim tako da sad taj mio obavlja mm ili ako ga nema baka!
Ja inače nemam ništa protiv vručina, al sada u trudnoći me ubija sparina - ne mogu disati, uspušem se oko svega! smješno je kad kažem da mi je teško jer mi je trbuščić još stvarno mali, al eto....
pozdrav svima

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 245
9.7.2013 11:55:18   
ganja
Ajde, još malo, proći će i to pa će uživancija biti još veća! ;)

Evo mene s pregleda, sve 5, bebač stoji naglavačke, a ja potpuno zatvorena user posted image user posted image user posted image - zabava može početi! :D

Jedino što je preporuka da ne dižem ništa teže od 7 kg - mission impossible! user posted image

I da, kao što sam i pretpostavila, o ogtt-u niti riječi...user posted image

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 246
9.7.2013 22:24:56   
Kazimira
hej žene....nek su pregledi dobro prošliuser posted image user posted image user posted image

ja svog teglim....moj malac od 14 mj ima skoro 14 kg, dio dana smo sami i hoću-neću moram ga makar niz stepenice nositi....pokušavam izbjegavati dok ga ima netko drugi nositi ali teško je......
naš pregled i ultrazvuk su u subotu i jedva čekam.....spol ne želimo znati ali jedva čekam da vidim kolika je beba i kako jeuser posted image
malo me tu i tamo bolucka trbuh, valjda se mišići rastežu i malo me svrbi, mažem se bademovim uljem....nadam se da ne bum ni sad dobila strije, a i ak dobijem....kaj.......

pozz.....user posted image

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 247
10.7.2013 7:03:20   
inesica
Bokic! Usla sam u 30 tjedan i evo citam ovo o OGTT. Meni to u prvoj trudnoci nisu radili, pretpostavljam da nece ni u ovoj...koliko je to vazno i rade li to samo nekome tko ima obiteljsku anamnezu ili svima?
Beba se rita toliko da se vec sad bojim sto ce biti za 2 mjeseca! Prvi nije ni blizu ovoliko aktivan i snazan, sto nas ceka tek kad dodje :)
Nosenje, nas problem od pocetka...dizem ga samo iz kade jos uvijek i eventualno ako bas moram ali uglavnom to radi MM. Ima oko 14,5 kg i vec mi ga je tesko drzati zbog povece pupe. Ako vec morate dizati dijete a trbuh vam to dozvoli, dizite ga nogama, tj. cucnete i onda ga podignete samo snagom nogu, sigurnije je nego kad se sagnete i savijate ledja.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 248
10.7.2013 7:44:49   
ganja
Bo'me Kazimira i inesica, vaši su utežići poveći! :D ..a ja se tu nešto bunim :DDD Slažem se, Inesica, i ja se trudim dizati je iz nogu ili sa više podloge, sa zidića, wc školjke i to jer sam skužila da mi je lakše... ma, sada sam mirnija kad znam da sam potpuno zatvorena, bila sam se zabrinula zbog kontrakcija koje sam osjećala, a nije da je još kratak put pred nama...

OGTT neki ginekolozi rade svim trudnicama, a neki samo onim za koje postoje indikacije da bi moglo biti poteškoća sa šećerom..

citiram:

"Spomenula bih da se kod nas možda nedovoljno često radi oGTT, a indikacije su dijabetes u obitelji, abnormalne ranije trudnoće ili sadašnja trudnoća (dijete prekomjerne težine, mrtvorođeno dijete, mane razvoja djeteta, spontani pobačaji, prerani porodi, povećana količina plodove vode), prekomjerni prirast težine, prekomjerni rast djeteta, intolerancija glukoze ranije u životu."

i

"S 24 tjedna trudnoće, a ranije ukoliko ima razloga, treba učiniti test opterećenja na glukozu, tzv. OGTT. Potvrde li nalazi OGTT-a pojavu gestacijskog dijabetesa, trudnica će se uputiti u Referalni centar za dijabetes u trudnoći u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj."

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 249
10.7.2013 9:17:32   
andrea0904
mene je moja poslala reda radi...prva trudnoća (dakle nisam ga mogla imati), bavim se sportom, dobila sam 6 kg dosad-mislim da je to ok, beba normalne veličine i nemam dijabetes u obitelji...dakle apsolutno nikakvih indikacija....I sama kad me je slala je rekla da uopće ne očekuje da imam GD.Meni je to ok, sve dok se radi o bezazlenim pretragama koje ti ne mogu naškoditi:-)

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pitanje.
пеперутка16

Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!