ganja
|
Evo nas natrag s kampiranja, umorni, ali sretni i preplanuli! Što se tiče pregleda u bolnici, u Rijeci se obično odlazi na uzv negdje oko 20-tog tjedna (anomaly scan), iako to ovisi ponajviše o ginekologu. Mene je prošli put slao, ovog puta nije, ali kako sam otišla privatno nije mi bilo ni bitno. Po pravilu te šalju mjesec dana prije termina koliko se sjećam i onda opet na dan termina ukoliko ne urani. Za uputnicu ti lijepo pitaj svoju doktoricu/doktora komarac1. Kažeš da bi htjela na pregled u bolnicu u kojoj namjeravaš rodit i gotovo.. Mene ovog puta nije još ni slao na ogtt pa mislim da ni neće, budući da mi je u prošloj trudnoći, kada sam dobila puno više kg, nalaz bio ok. Što se tiče mazanja, ja se mažem nakon svakog tuširanja, dakle, barem 1-om dnevno, s time da kažu da kad stomak svrbucka da treba mazat jer to znači da se rasteže, a koža je suha... Dajte sad da pitam vas koje imate klince, kako "hendlate" dizanje malaca? Uspijevate li se kontrolirat da ih ne dižete toliko često? Mi živimo na 4-om katu bez lifta i meni nikad nije bio problem ponijet je kad se umori hodat (za 10 dana 2 god = 12,5 kg), ali u zadnje vrijeme barem 3 puta tjedno, obično u jutarnjim satima, osjećam grčeve slične menstrualnim i lagano probadanje. Obično to bude dan nakon što sam se razletila, ali muči me što postaje sve češće. Bebač je i dalje ful aktivan, pa za to ništa ne brinem, ali poludila bih kada bi mi doktor rekao da ova dva i pol zadnja mjeseca moram mirovat ili nešto slično. U utorak mi je pregled pa se nadam da će sve biti ok, bez ikakvih naznaka otvaranja i sl. A bojim se da će mi, dok mojoj malenoj sjedne da je ne mogu nosit, doći i termin. Vrućine su meni totalno ok, ipak sam ja ljetna beba , maaalko mi teže pada vožnja u užarenom autu, ali drugo je ok. Milije mi je to nego da preko trbušine moram kojekakve hulahopke navlačit, obuvat čizme i kapute....ovako nabaciš šta stigneš, natakneš japanke/natikače i spreman si, a nisi se morao ni sagnut. Milina! Pozdrav svima, budite mi dobro i debelo i pijte puno vode!
|