ganja
|
Jutar svima! Meni se, evo, vrti zadnja mašina robice, torba za prematanje i roba za izlazak iz rodilišta oprani - samo još da je natrpam! Ostavljam si pranje platnenih pelena, tetra pelena i švedskih za kraj - to mi je nekako najjednostavnije spremit, a prvi mjesec ćemo najvjerojatnije koristiti i jednokratne jer nemamo platnene newborn. I s prvom smo ih tek sa nekih mjesec dana počeli koristit... Mi smo svoj novi ormar za malenu natrpali, ali novi - ugradbeni je u kršu totalnom...no, to si puštam za kraj, glavno da je za bebicu sve spremno! Još nekoliko detaljića treba pripremit prije nego odem u rodilište, došlepat kolica iz spremišta, izbacit neke stare ormare iz kuće i sl. - uglavnom poslovi za muža, ja sam svoje obavila na vrijeme! ...a još ako ga nagovorim da prije nego što završim u rodilištu ofarba dva zida u spavaćoj sobi - gdje će nam biti kraj?! Mi na tečaju ovoga puta nismo bili, a u Rijeci potvrdu, koliko znam (ispravite me ako griješim), niti ne traže za prisustvovanje na porodu - samo keš ;) ...i ja sam sve u vezi disanja zaboravila, čini mi se, ali ionako sam u rađaoni bila slušala naputak primalje pa se uzdam u to da će me i ovaj put podsjetiti. S druge strane, dobro je otići na tečaj, pogotovo prvorotkinjama, saznaš iz prve ruke o porođajnim dobima i možeš pitati što god te zanima...na kraju krajeva, vidiš iste one sestre i doktore koji ti se kasnije muvaju po rađaoni i po odjelima pa nekako imaš osjećaj da ih već znaš...malo ti bude lakše..imaš više povjerenja.. Što se kila tiče, ja te, Kazimira, šijem! :D Ja sam na + 13/14 sad, ali mislim da je to to! ..još ta dva i nešto tjedna, ne bi se baš puno trebalo zalijepit...
|