kisica
|
Hej cure moje..ja sve čekam, i čekam tko će prvi k meni, ali ono ništa... Mi sutra punimo 3 tjedna. Što da vam kažemo? Gabrijela je onak, beba kao beba. Dosta ima čudan ritam, i dojimo što je meni nešto sasvim novo jer prvog malenog sam dojila dosta kratko..ona je stalno na siki, i zaista papa, ne spava, ne odugovlači sa time..ali nekad papa 20 minuta, pa 2 sata ne traži, a nekad traži nakon pol sata još, pa za par minuta još...noći pogotovo...nekad imamo noć gdje se budi svaki sat i papa... Što se tiće samog dojenja, 3 i 4 dan moje grudi su buknule, počele se stvarati bolne kvrge, pa sam vam ja malo surfala i našla neku temu sa kupusom, i taj kupus je zaista jaaaako pomogao, smanjila se napetost u grudima i sad smo tu negdje..valjda se ona ponuda i potražnja negdje našla na pola. Tako da...imajte na umu kupus kao obloge (ako zatreba). Ono što me malo muči je to što sam ja zaista puuuna mlijeka, i moj unos tekućine je sad na nekih 2-3 dcl dnevno, jer sve više što unesem rezultira time da mi grudi buknu i počne se kvrga stvarati ponovo..tako da vam ja umirem od žeđi i ako je koja dojila već,molim savjet podhitno jer ovako ću krepati. Pupak smo riješili, konačno je zarastao. Inače nakupujte gazica jer nama su pri otpustu rekli 3 puta dnevno mjenjati obavezno, a po potrebi i više...prašak Tyrosur također... Ah, da..steznjak..kupila ja steznjak u Lisici, tj.stezne gaće, platila 180 kuna, i navukla ja to čudo na sebe, i nosim ja to zaista svaki dan..ali je to koma, ja sjednem to sve padne dole...iako zapravo ni nemam potrebe za njime, ja sam na staroj kilaži, trbuha nema, samo nešto kože..ali eto.. Papire za malenu smo sredili, pa tko to još nije rješavao neka se pripremi. Evo mog popisa, pa možda pomogne kome od vas... 1-Matični ured,morate ići oboje, nosite osobne, vjenčani listove i 3 puta po 20kn biljega (nemojte to zaboraviti jer kod nas se nemogu kupiti u m.u. nego sam ja morala tražiti kiosk). Ponesite i otpusne listove za svaki slučaj. Dobijete rodni list, domovnicu, i izvod iz matične knjige rođenih, oib. 2-Mup, tu može i samo jedan ako ste u braku...treba vam domovnica i rodni list (orginali i kopije), osobne oba roditelja i kopije. 4-zdravstveno za djete, ovisi kako osiguravate...preko vas, muža ili samostalno.rodni list djeteta, na uvid + kopija uvjerenje o MBG-u djeteta, na uvid + kopija potvrda o prijavi prebivališta djeteta, na uvid + kopija uvjerenje o prebivalištu roditelja na kojeg se prijavljuje dijete, na uvid obrazac zahtjeva ovjeren u tvrtki roditelja ("Tiskanica-3") 3-Hzzo, za jednokratnu vam treba kopija osobne, tekućeg računa, rodnog lista, uvjerenje o prebivalištu vas i djeteta... 5-grad, to još nismo obavili Ova moja curica vam jakooo puno kaka, a koliko sam vidjela u rodilištu sve bebe su takve..svaki podoj - stolica..tako da smo do sada potrošili mali paket pelena, i jedan od pol paket po 77 pelena..maramice 3 paketa... E da..i to sam vam htjela reći, one besplatne pelene što možete dobiti: DM - odete tamo, skenirate na terminal karticu od Dm-a, u promjeni podataka dodate novog člana, i dobijete kupon za Pampersice 1, mali paket..nešto manje od 50 pelena. Dobijete knjižicu sa popustima, i unutra imate gratis jastučiće za dojilje i neku kremicu još... Konzum/Multiplus - isto preko weba u podatcima dodate novog člana, i dobijete kupon za besplatne pelene doma na sdresu. Plodine - pošaljete mail za pelene, dobijete obrazac od njih, popunite ga i pošalju vam kupon za pelene doma. I na kraju kako moj A.reagira na sekicu..za sad jako lijepo..on je i dalje u svom svijetu i tu i tamo sjeti se da sad ima i nju, onda dođe do nje, draga je, tješi je, neki dan je rekao kad je plakala "Mama ja ću, ti odmori umorna si"..onda joj viče ššššššš, tu sam ja braco tvoj..strašni su... Prve noći je ludio, na svaki njezin plač i on bi se budio, onda je otkrio da se može pokriti jastukom po glavi i sad tako spava. Međutim, ne stišava se, i urla po kući kao da je sam, i najčešće onda ja moram vikati da se stiša, pa se bojim da ne shvati to kao da je ona sad glavna svima i da on ništa ne smije.
< Poruku je uredio kisica -- 2.2.2014 20:39:43 >