Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 10:57:51
|
|
|
|
tinast
|
anamiha, lili, navijam da su BT znak da je akcija uspjela i da cete uskoro prijavit svoje daxy, snjguljice u akciju kad je O dakle, frizeraj ove dane... bila i ja ali prije vas samo to nisam prijavila. bila sam u subotu malo obojala izrast i sad mi je boja koliko-toliko ujednačena, sviđa mi se i ostavit cu je takvu u nadi da nista neću mjenjat do ljeta pa će boja bit još bolja kad je sunce i more isperu :)
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 11:00:30
|
|
|
|
lili22
|
ma za sad neman nikakvih simptoma, prsa su mi bolna ali tako mi ja i pred M, a sto se tice grceva u prvoj trudnoci su poceli vec nekih 6 dana pred M au drugoj ako se dobro sjecan tek negdi 12DPO. za sada nadu mi daje jedino BT, a vidi cemo, nzn....
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 11:24:11
|
|
|
|
supergirlzg
|
meni je danas 12 dan i nemam pojma kad je O. htjela na folikulometriju ali nema termina :( dobila nalaze i sve je u normali.
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 11:45:41
|
|
|
|
eternity
|
mi kao da smo se dogovarale kad u frizera, ja sam sutra naručena na pramenove, izblajha mi svako pola godine par pramenova da se ove sjede koje se pojavljuju manje vide i bolje uklope
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 11:46:58
|
|
|
|
perlica55
|
Lili i anamiha, drage moje navijam za vašpe debele ovaj ciklus Ikaa mila, jako mi je žao zbog neugodnosti na AIH-u.. Kućni prijatelj staraca MM,inače G, je rekao da AIH nema nekakvih velikih uspjeha, i da mu je užasno kaj pojedini MPO G šalju žene na 4/5 AIH-a, navodno stimulacijom samo iscrpljuju jajnike. Po njegovom mišljenju, inseminaciju bi radio isključivo između postupaka IVF-a, dok tijelo žene odmara za idući IVF.. Daxy mila, možda zbog razgovora s njim imam loše mišljenje, o AIH-u.. Tebi držim fige za kao i sebi, bez ikakvih stimulacija i postupaka.. Na žalost idiopatska neplodnost postoji, i najgori je oblik neplodnosti po meni.. Nalazi uredni, nema, postupci MPO bez rezultata (primjer moje susjede) 15 godina su se trudili i na kraju odustali jer je ona bila jako fizički i psihički iscrpljena.. Jako mi je žao kada je sretnem, sa 22 godine su krenuli u postupke
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 11:47:56
|
|
|
|
perlica55
|
Što je s tintin?? Draga javi seeee.. Pinky kak si, bucka moja
< Poruku je uredio perlica55 -- 26.3.2014 11:48:42 >
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 12:16:41
|
|
|
|
cosak
|
Cure moje, nemojte zamjeriti, ali ja sam se sva pogubila... trazim, citam, usporedjujem, kopam i opet nisam sigurna u svoje znanje... pitala bih vas, ali ne bih htjela da ispadne da gnjavim... ako netko ima volje neka pise, ako ne ok, shvatiti cu... znam cure koje bi to mogle znati uglavnom, zanimaju me znacenja svih tih pojmova kod mpo, brijem si da nesto krivo kontam, a mozda i dobro mislim samo mi je toga puno i sve slicno, a kad dodjem kod dr. onda ga blijedo gledam jel nisam sigurna hocu dobro pitati... kad se kaze mpo u biti se jos nista nije reklo, jel to je skupni naziv za sve...? e sad, ivf i icsi jel to isto? i sto tocno podrazumjeva? to bi bila kao umjetna ili vantjelesna... jesam u pravu? A AIH je inseminacija??- koja znaci da se sjeme samo uspricava u maternicu, to bi bila potpomognuta? s tim da se prethodno prati folikulometrija + stoperica + neke tablete prije toga/uz to..!? a sto je transfer? jao sve sam pomjesala daxy i perlice hvala za objasnjenja racunanja apst.
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 12:19:14
|
|
|
|
ikaaa
|
perlice u potpunosti se slažem sa tobom....naravno ja sam to sve iskušala na svojoj koži i znam kako je to...ali ipak otišli smo odmah drugi ciklus na postupak IVfa i urodilo je plodom..... ma samo treba imati vjere i vjerovati..... ja npr.prvi puta kad sam išla na postupak isemnicaije od početka sam znala da jednostavno to nije to i da to neće uroditi plodom.... ali kad sam bila u postupku IVf-a i to privatno(ma to je druga pjesma, za razliku od općih bolnica) sam pristup doktora i samo njegov razgovor samnom, i objašnjenja, što se zbiva sa jajnicima, pa postupak same punkcije, pa transver...jednostavno sam znala da je to to,bila sam toliko optimistična, jedino me pred kraj mjeseca kad su me počele boliti grudi i počeli grčevi kao pred M sam malo pala u bad.... ali za dva dana je beta bila ooooogromna.....samo hoću reći da većini nas parova koji se bore sa neplodnosti puno znači kad ti netko stručan objasni u što ideš, lijepo porazgovra s vama, objasni sve, kolike su mogućnosti i dali se uopće isplati ići na sve te silne postupke ako su bez uspjeha....evo ja i mm smo u drugom pokušaju imali sreće što smo naletjeli na dobrog doktora koji nam je konačno otvorio oči, i objasnio nam neke svari i kao čovjek popričao s nama.... lily i anamiha ovi mi simtomići vaši nekako mirišu na dobro.....držim figice za veeeeeelike +.....i navijam za vas..... evo šaljem vam malo moje trudničke vibrice... enternty ja sam ok, bebica isto.....sad idiući tjedan idemo giniću na uvz-u, u četvrtak.... a moram vaditi nalaze, krv i mokraču, valjda će biti dobri.... eh da i ikaaa bila kod frizerke, biti će da su cure s rr odlučile promjeniti zurkice i dočekati proljeće u punom sjaju...... napravila mi je frizerka loknice pa sad izgledam ko lutkica i buckica.... ma daš sam si fora pumbice kako si nam? dal mi imaš kakvih željica? tinast i enternty kako ste mi vi? frizurice su tu...... perlice kaj si nam lijepog kupila u shopingu......nećeš ništa da se pohvališ..... pinkice pečlice radilice pa gdje si nam? ma ta tvoja mrva će se roditi sa diplomom i tipkovnicom..... kako bih moj ginić rekao mrvica je već toliko veliki da već može u prvi razred..... ...kako si mi?
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 12:34:10
|
|
|
|
anamiha
|
Hvala Vam drage moje na podršci, i ohrabrenju... nade uvijek ima, sve dok ne dođe... puno vas sve pozdravljam
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 12:55:09
|
|
|
|
tinast
|
ikaaa ja sam tako-tako.... u odbrojavnje sa vama neću, mislim da cu na listu tek od lipnja... takvo je stanje trenutno kod mene.
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 12:56:05
|
|
|
|
tintin
|
Perlice draga vidim da pitas za mene, zlatna si, znas da bi vam ja javila da se nesto dogadja, zasad nista, sutra sam na pregledu pa cemo viditi stanje, sve vam javim, veliki zagrljaj
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 13:16:18
|
|
|
|
perlica55
|
Cosak draga, ovak sam ja shvatila Inseminacija (AIH) je ubrizgavanje "pročišćenih" spermija.. Kod IVF-a se vade jajne stanice i u labosu ostavljaju da ih spermiji oplode.. A ICSI u labosu spermij ubrizgavaju u jajnu stanicu, pa kad/ako se oplodi vraćaju u maternicu.. Sve se to radi obično uz stimulaciju(Klomifen/Gonal) il štopericu, kako bi se razvilo više folikula.. Nedavno sam čitala da je cure išla na IVF, imala 3 folikula savršene veličine. Prilikom punkcije folikula, nije bila niti jedna jajna stanica užas... Tintin, sretno sutra.. Javi se obvezno Ikaa ak nije tajna, koliko ste platili IVF? Dal stimulacije ide na recept il si i ona plaća.. Mazi bušicu
< Poruku je uredio perlica55 -- 26.3.2014 13:18:33 >
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 14:15:43
|
|
|
|
daxy
|
Samo da objavim listu. Kasnije vam tipkam. Kiss Trudilice: elle1 - ponosna Dacana - ponosna andydea - ponosna maja42 - ponosna vucica - 11.03.- ponosna Pumba - 20.03.- ponosna lili22 - 29.03. anamiha - 30.03. folletto - 31.03. winkica - 31.03.
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 14:19:11
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Pogledajte što sam našla, neki citat... Ali nemam izvor... "Mada svaki put uredno nešto poželim, želje mi se baš i ne ispunjavaju. Negde je zapelo...Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put...Nema veze, ne ljutim se. Dobre su to želje, šteta bi bilo da samo tako propadnu."
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 14:26:36
|
|
|
|
eternity
|
snjeguljice-balašević perlice moja frendica je nedavno radila ivf u citu i sve ju je na kraju izašlo 21 000 kn, uključeno svi pregledi,nalazi,postupak,terapije,zamrzavanje....al opet svaki postupak je različit,ovisno o količini stimulacije, dal se i do spermija treba doći punkcijom,kako se odvajaju spermiji....
< Poruku je uredio eternity -- 26.3.2014 14:28:51 >
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 14:32:11
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Eternity grazie Evo, baš nam je bio bivši kolega s posla, nakon 3 godine, on i žena su posvojili curicu. Došlo mi je da plačem... To je tako lijepo. Sve mi je to kao u filmu, nikad se nisam susretala s time. Dobro da su ukinuli dobnu granicu. Rigorozni su što se tiče socijalnih uvjeta, plaće i stambeno pitanje naročito. Kao, nemaš dječju sobu pa te gledaju kao da nemaš mjesta za dijete. Pa tko mi garantira da ću ga dobiti, zar da gledam prazne zidove? Daj mi dijete i onda ću se pobrinuti za njega što je najbolje moguće... Djeca odrastaju i po 10 godina čekaju na roditelje, a onda su stari i nitko ih neće... Saznala sam da su neke kočnice, administrativne prirode, imali moja šefica i muž, kad su se skockali stambeno, ode voz... Nemaju djece. Jad i žalost... Žalosno je tgo..... Dalo bi se ovome još danima razglabati... A djecu imaju oni koji su nepodobni, djecu im oduzima socijalna služba (čula sam za slučaj gdje je već dvoje oduzeto, ali majka je ipak rodila i treće i uzeto im je i ono)... Jao....
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 16:30:27
|
|
|
|
perlica55
|
Eternity draga, al stimulacija ne ide na recept? Isto mi je previše 21 000 kn po postupku. Ne mogu vjerovat
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 16:40:44
|
|
|
|
tintin
|
Perlice zašto ici kod privatnika, imas 4 puta besplatno preko HZZO, ja sam isla u Petrovu, jedino sam prije ivf dva puta bila na inseminaciji u Cita, neznam to sve previše novaca dodje i nažalost dosta parova ne uspije u tih 4 besplatna puta pa moraju kasnije svaki postupak placati. Joj draga moja ja se iskreno nadam da ce tebi isto biti kao i meni i Ikii, njoj je iz prvog, a meni iz drugog ali iz zamrznutih uspilo, mozemo biti presretne kao što i jesmo. Pusa velika
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 17:16:33
|
|
|
|
Marti83
|
Ženske moje jel ima neke naznake za listu u travnju jer bih se ja pribilježila za 02.04 ? Malo smo se zanijeli ovaj mjesec pa sam neku nadu položila u taj datum. I dalje želim puno sreće svima koje su na redu za piškiti
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 17:47:54
|
|
|
|
daxy
|
eternity onda ti želim da ne dođe do tog,nego da uspijete prije postupka. ikaaa žao mi je što je tako bilo,al neka se TM zauzeo za vas. Treba im samo pokazat zube. lili draga,ma mora vam uspjet kad ste tako puni ljubavi i brige jedno za drugo. Navijam za vas! perlice hvala ti što si spomenila tog kućnog prijatelja!!! Sad sam se i ja sjetila da imam poznanicu koja s obitelji ljetuje blizu mene,a njen otac je nadaleko poznat ginekolog i stručnjak za ginekologiju i opstetriciju. Baš ću ju nazvat da vidim kad će dolazit pa da ga zamolim da mi pogleda nalaze i da mišljenje. Vidiš nisam o tome mislila do sada. Draga moja,nažalost,jako je skupo kad se sve zbroji... Evo link na cjenik CITOa,pa zbroji šta sve moraš platit: http://www.cito.hr/hrv/kontakt=cjenik.html cosak otprilike to šta je perlica napisala. Samo bih nadodala da su IVF i ICSI vantjelesna oplodnja,a sve skupa sa stimulacijama i inseminacija je medicinski potpomognuta oplodnja. Razlika između IVF i ICSI: IVF je kada jajne stanice stave u posudicu (sličnu onoj petrijevoj posudi) u kojoj se nalazi tekućina koja imitira cervikalnu sluz i na istu posudu stave pročišćeno sjeme partnera,tada sjeme u toj improviziranoj maternici oplodi jajne stanice. Dok je ICSI direktno ubrizgavanje spermija u jajnu stanicu. Nadam se da bolje razlikuješ sada ove kratice. Mislim da je Pinky zauzeta,pa ću ja napravit novu listu sutra,javljajte datume....
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 18:07:07
|
|
|
|
ikaaa
|
perlice mi smo sve skupa platili oko 15 000 kn.... uz lijekove, pikalice, sam postupak znači f-metrija, punkcija jajnih stanica, oplođivanje i transfer zametka je koštao 9800 kn.... znači bez ljekova i pikalica... npr. ja sam se pikala svaki da sa Decapeptylom koje su koštale 61.kn, a pikla sam se 14 dana od zadnjeg ciklusa, onda sam od 3 dana ciklusa morala se pikati i sa Godol koje su bile skupe jedna je bila oko 150kn, i to sam si davala 10 dana. Imaš pravo na 4 besplatana postupka, ali smo ja i mm bili na listi čekanja na Sv.Duhu 244/13, a oni su tek dobivali ljekove i pikalice za parove koji su bili na listi čekanja za 2012.godinu (znači mi bih trebali doći na red tek u 2-3mj 2015g, tako nam je bilo rečeno).... kad sam pitala tamo dr. za humanu rep. dali se može doći prije na red ako se kupe pikalice i lijekovi, on mi je hladno rekao da je naše zdravstvo u komi i kada svi čekaju da čekamo i mi...jer ja imam samo 24 god, i mogu čekati.... joj kad se svega sjetim .... tako da smo se ja i moj mužić ipak odlučili otići privatno i eto nas sretni smo eh da i kod ovog privatnika smo odmah bili idući ciklus na redu, nema čekanja na postupke.... dok sam na sv.duhu samo AIH čekala dobra 4 mj. eto.... ako hoćeš mogu ti poslati kliniku u kojoj sam bila, doktor je zakon, i sad mi se javi uvijek kad dođem sa uvz-a, da čuje kako mrvica napreduje.... marti navijaqm za veliki +
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 18:20:54
|
|
|
|
folletto
|
ikaaa ako sam dobro razumjela vi ste bili 2012, a na red bi došli 2015?! 3 godine se čeka?!
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 18:22:50
|
|
|
|
perlica55
|
Drage moje, u Zg ne bi radila MPO, u KBC Split biolozi su katastrofa, a mislim da su u potpomognutoj jakooo bitni biolozi. Tak da za sada Cito je jedina opcija, al sam mislila da je ICSI + stimulacija maksimalno 15 tisuća kuna.
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 18:40:04
|
|
|
|
ikaaa
|
folleto mi smo ti krenuli tek prošle godine u vode MPO, i na listi za lijekove i pikalice smo stavljeni 244/13, to je bilu u lipnju prošle godine, a tek su im došli ljekovi za ljude koji su bili na listi za 2011-2012 godinu, tako da bih čekali do 2015 godine na besplatne lijekove i pikalice.... znači dugo se čeka....a zdravstvo je u komi.... perlice ma ja se iskreno nadam da ćeš mi ti ostati okruglica i prije postupaka.... to ti od želim.... i da mi sev to izbjegneš....
|
|
RE: Odbrojavanje ožujak 2014. 26.3.2014 18:53:31
|
|
|
|
tinast
|
jao jao, toliko da košta MPO? umjesto da se parovima olakša da sto prije postanu roditelji oni samo gledaju profit pa ako uspije i kad... i to bi svakako trebalo bit jeftnije,ovo je već previse... zene drage ja vam od srca zelim da sto prije ostanete prirodnim putem
|
Anketa
Pitanje.
пеперутка16
Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!