Newy
|
Sve najbolje želim vama i svima vašima za ove blagdane, a pogotovo bebicama, koje su nam prije gdinu dana još bile tako maaaale u trbusima Kako su klinci već veliki, pa ja ne mogu vjerovat... evo mislim da je baš od valerie dečko najmlađi, a i on je već toliki... mi za par dana 7 mjeseci, jaaaako mi to brzo prolazi. Nama je danas točno mjesec dana papanja kašica hahaha lijepo jede i jako sam zadovoljna, jedino što mu je najdraže kad je sroz smiksano, ali ajde neka mu bude još neko vrijeme miksano, još se uči na nove okuse, ne mora odmah i na razne teksture. Ima jedan obrok dnevno, oko podne. Uveli smo zasad 6 namirnice (butternut tikvu, jabuku, tikvice, korabicu, rižu i batat). Idem posebno polako jer ima dermatitis pa da bih mogla uočiti eventualne reakcije ako reagira na nešto od hrane. Drugi obrok ne mislim uvoditi prije 8 mjeseci, a ni meso. Dojenje je naravno glavno. Doji kao i inače, po cijeli dan. Ali ne kao nekada dok je bio mali, da stalno hoće i dugo sisa, nego baš suprotno, brzo posisa i sve mu odvuče pozornost, pa ja nudim jako često, a on posisa koliko hoće. valerie, nisam skužila jel već imate dva obroka ili tek planiraš uvesti? Obično se čeka barem mjesec dana s uvođenjem idućeg obroka, baš zato da se količina mlijeka ne bi smanjila prenaglo. Ako ideš s dohranom polako, onda ti beba doji skoro koliko i prije, i nema smanjivanja produkcije. Ako ti je sad žao zbog dojenja, nije problem dapače, ostavi mu zasad samo jedan obrok i neka doji koliko hoće. Što se noćnog dojenja i krute hrane tiče, nemam iskustva, ali čitam svugdje da skoro nikad to dvoje nije povezano, odnosno i nakon uvođenja večere, beba se jednako nastavi buditi. Mislim može se probati pa vidjeti, ali bebe se najčešće u toj dobi noću ne bude zbog gladi, nego uglavnom zbog navike, utjehe itd. Pogotovo ako ih nešto muči. E da, što se tiče blitve, bilo bi idealno davati ju kasnije jer dolazi zbog zagađenosti tla do prelaska nitrata koji se nalaze u povrću, u nitrite, koji nisu baš poželjni u organizmu. Tako da se ne preporuča davati prije nekih 8 mjeseci. Isto vrijedi i za špinat, a i za mrkvu. Osim ako imaš svoju domaću ili od nekoga pouzdanog, onda nije problem. Ove iz Konzuma itd. bih ja odgodila maksimalno. Moj mali se budi 1-2 put noću najčešće, kao i prije. Nadam se da će tako i ostati. Kad je sve idealno, onda se budi samo jednom i to se baš nasisa. A rijetko kad ga nešto muči vjerojatno, onda ubaci još jedno, dva buđenja, i to vidim da mu nije zbog mlijeka nego utjehe. Ali eto iako neki kažu da bebi nakon 6 mjeseci više nije potreban noćni obrok, meni ne pada na pamet buniti se dok je ovako dobar noću. I danju je super, jako je zabavan i presladak, ma svi ga obožavaju. A mama ne zna kako je živjela prije njega uopće . Što se mjera tiče, mi smo manekenski tip , sa 6 mjeseci je imao oko 7200, visinu ne znam... dugačak je, a vitak. Pisale ste o sjedenju, puzanju itd. Nema žurbe... svi oni imaju svoj tempo, naravno ako pedijatar kaže da je ok. Ja sam zadnji put na pregledu s 5 mjeseci bila malo zbunjena jer se mali niti ne pokušava okretati leđa-trbuh, a kamoli nešto drugo. Pa mi je rekla da okretanje ide sa 6, a posjedanje sa 9 mjeseci, prije toga nema brige. I mali kao da ju je čuo, okrenuo se prvi put na trbuh tek dan prije navršenih 6 mjeseci , više je socijalni tip, voli promatrati, igrati se, komunicirati... Kako je napunio 6 mjeseci, traži se više nosati, jer naravno sve ga zanima, a ne može sam nikud... pa nosamo malo više nego u prvoj polovici godine, ali sve je to diiiivno.... kad ću ga nosati ako ne sad
< Poruku je uredio Newy -- 1.1.2015 21:19:47 >
|