Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 21.9.2017 14:54:50
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
danchy27 - 20.09. Teica2 - 24.09. mali andeo - 26.09. KontesaNina - 29.09. - Stigao nam Lovro 25.08. Hajdi - 13.10. kontesa - 14.10. PinkyFunkyBirdy - 17.10. sanjchi255 - 24.10. Jezic123 - 18.11. belina - 25.11. Ancy 2001 - 04.12. rosalye - 10.12. Antonija13 - 19.12. Liliki - 20.12. Tink@ - 10.01. Ribicaa105 - 18.01. cetirisrece - 27.02. set_alica - 05.03.
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 21.9.2017 15:22:13
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Danchy, ma bitno da je bebač dobro, a najbolje da on sam odluči kad je vrijeme da upozna svoju mamicu! O, Snjeguljice pa vi to već "isprobavate"! Ja sam mislila da će to tek biti na dnevnom redu za razgovor, a ono vi već marljivi. Neka, neka .... vidi kako se to kod mene s prvim razradilo pa se drugi odmah ulovio. Hajdi, na kraju nisam bila na CTG-u. Pregledao me vaginalno, uzeo bris za BHSB, pregledao jako kratko UZV-kom preko trbuha (nešto se zabrinuo pa je mjerio veličinu abdomena bebice - ne znam zašto, ali na kraju je komentirao da je sve ok) i napisao sljedeće: "F X/3. Portio održana, smekšana, cc za prst prohodan. UZV: GL, KČS poz., uredna količina pl. vode, dinamika uredna. Kontrola za tjedan dana. " Moram dešifrirati jedan dio, ali uglavnom prohodna sam za prst (moram vidjeti dal to znači otvorenost ili uloživost) i bebač je ok i spremno dubi na glavi.
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 21.9.2017 16:00:17
|
|
|
|
Hajdi
|
Pinky bitno da je uzv uredan , da je trebalo napravio bi ti ctg, sigurno ćeš ga raditi sljedeći put. Dobro je da si već mrvicu otvorena, termin je ionako blizu. Ne znam baš razliku između uloživosti i otvorenosti, meni to zvuči slično. Mislim da se u drugoj trudnoći cerviks ranije počinje otvarati. Kod mene još ništa, vidjet ćemo u ponedjeljak stanje, onda mi je idući uzv + ctg.
|
|
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 21.9.2017 17:33:47
|
|
|
|
lidac0605
|
Pinkyć to znaci da si otvorena za prst ...ja imam takav nalaz sa 25 tjedana . za uredan pregled!Ko te gledo? Snjeguljo,vidim jos cemo skupa uskoro u odbrojavanje ...neka,neka...
< Poruku je uredio lidac0605 -- 21.9.2017 17:36:02 >
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 4:53:31
|
|
|
|
Teica2
|
Haaaj svima Noel nam je stigao 20.09 u 23:34h sa lijepih 3650g i 50cm dug Porod je bio laksi nego sa J ali ne i bezbolan Evo ukratko .. Dosla sam u 12h u trudnicku samo na pregled gdje je rekao da sam otvorena 1-2 cm i pitao me da li imam trudove na sta sam rekla da imam samo uobicajene kontrakcije, spojili su me na ctg gdje su se trudovi ucitavali svakih 3min..Poslao me prosetati na sat vremena i da se vratim pa kad sam se vratila pregledom je ustanovljeno 4-5cm otvorena i poslana u radaonu sa veelikim osmjehom Muz je otisao doma po moju torbu I tako sam dosla dali mi klistir setala se nisam se dala zatvoriti u box molila sam ih da setam jer su mi trudovi bili tako ne prebolni pa reko mozda i potraje.. Oko 18-19 su me ipak smjestili jer su morali slusat djetetove otkucaje..Tada su krenuli jaci trudovi i bolovi I tako prolazi vrijeme trudovi bolniji ali izdrzavam , on se ne spusta u zdjelicu nikako nisu ga mogli ni rukom opipat glavicu onda znate kako je bio visoko..Krasno mislim si,spominju vakum pa carski pa oce nece ja sad vec sizim pomalo vrijeme prolazi ja otvorena za porod on nikako dole..I odluce oni drip jos probat ne bi li se tako spustio iako sam vec otvorena do kraja bila,ukljuce drip bila sam 15min kad sam odjednom zaurlala da on ide van pa su se ustrcalu kazu nemoguce rasirite noge ja rasirim a oni brzo sklapajte krevete a meni vicu ne tiskaj ne tiskaj dok ne pripreme stol,ja ono nagon tjera svoje ali izdrzim i sklope ja stisne 2 puta i izleti momak ko veliki Eto ga Popucala sam i iznutra i izvana,hemeroid dobila opet 3tj necu sjest na guzicu ali nema veze Oporavljamo se mazimo i pazimo Puse svima ♡
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 6:59:39
|
|
|
|
Hajdi
|
Teice svaka čast, junački si to odradila . Žao mi je samo da si popucala, ali i to će proći. Sreća pa je drip spusti malca dolje. Sad se mazite i pazite Dobrodošao Noel
|
|
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 7:56:34
|
|
|
|
Liliki
|
Bravo Teise, nek je ziv i zdrav, dobronam dosao Noel. Dobro si prosla, uzivajte sad i mazite se.
|
|
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 7:57:49
|
|
|
|
KontesaNina
|
Bravo Trice, svaka cast! Ponosna na tebe (i sretna da vise nisam sama ovdje!)!! Probaj se sad u bolnici opustiti sto vise i ne daj nikome prvih mjesec dana da vam dođe osim mami i svekrvi!
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 8:08:20
|
|
|
|
belina
|
Draga Teice cestitke od srca, junacki si to odradila!!! Dobro dosao Noele!!! Sad je sve iza vas, sad se trebate odmarat, mazit, grlit i ljubit! Uzivajte! Blago to seee!!!
|
|
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 8:22:20
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
IZVORNA PORUKA: lidac0605 Snjeguljo,vidim jos cemo skupa uskoro u odbrojavanje ...neka,neka... Ej, al stvarno osjećam da nisam gotova s djecom. Onako, ne osjećam da je to - to. Imam taj osjećaj koji me prati... da bih još pokušavala. Ako me razumiješ!? Iako, kažem, toliko sam ispunjena... Evo, o čemu govorim: jutros sam sama odvela klince u jaslice/vrtić. Inače smo bili MM i ja. Svi zajedno odemo gore na kat pustiti kćer, onda MM i ja silazimo dolje i ja puštam sina. Danas smo kćer i ja ostavile malog, onda je otišla ona na kat. N nije suzu pustio!!! Lijepo smo ga skinule, preobule, izljubile i pa-pa! Divno! Baš mu sestra godi, da sam znala odmah bih tako postupala...
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 8:23:16
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Teice, čestitke od srca!
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 8:24:45
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
IZVORNA PORUKA: PinkyFunkyBirdy O, Snjeguljice pa vi to već "isprobavate"! Ja sam mislila da će to tek biti na dnevnom redu za razgovor, a ono vi već marljivi. Neka, neka .... vidi kako se to kod mene s prvim razradilo pa se drugi odmah ulovio. Da, kod tebe je bilo tako, ali ja sam se za N dobrano namučila. Ma bilo je to spontano kod oboje, jednostavno smo se u mislima poklopili, bez da je itko riječ rekao. Kad je M. došla, onda smo progovorili.
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 8:33:44
|
|
|
|
mali andeo
|
draga Teice čestitke na rođenju Noela !! Dobro nam došao maleni frajeru ,sretno i bezbrižno djetinstvo ,a tebi brz oporavak Pinky ne mogu se načuditi tvojoj buši ,neobična je ,ali predivna ... navijam za uredne nalaze Danchy kako si nam ti ? je si li nestrpljiva ko i ja cure kako ste ? evo ja više nemam volje gotovo za ništa ,samo čekam ,a to je počelo ubijati vidjet ćemo do kada će zekati žgaravica je do sada bila nepodnošljiva,a sada ubija više mi ništa ne pomaže... trnci u rukama na spavanju ubija ...te sve tegobe nisam imala s prvom slatke muke...
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 8:43:59
|
|
|
|
lidac0605
|
IZVORNA PORUKA: Snjeguljica_83 Ej, al stvarno osjećam da nisam gotova s djecom. Onako, ne osjećam da je to - to. Imam taj osjećaj koji me prati... da bih još pokušavala. Ako me razumiješ!? Iako, kažem, toliko sam ispunjena... Snjeguljo,znam taj osjećaj ja isto nemam osjećaj da sam gotova,da je to to zato se sprema akcija br.6 ...a tolko znam bit u kaosu i ludilo u kući-de ovog vozi na vlak,piši sa prvašićem zadaću,malac nekaj svoje treba,odi na roditeljski,čisti,kuhaj,spremaj i opet sjednem i mislim kak bi bilo lijepo da imam malu bebu...i sama sebi sam već rekla da mi stvarno nismo valjda normalni,al eto srce priča drugačije ...još kad je muž izjavio svoju želju-sad me više ne može niš pokolebati ...osim možda mojih boleština al neće valjda baš sad se sve razuzdat,do sad je sve više manje ok pod terapijom... Samo naprijed draga ..to ti je jedina prava vrijednost koju imaš u životu
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 8:45:42
|
|
|
|
lidac0605
|
Teice,čestitam na malom bucku,presladak je ...Noel,dobro nam došao!!!
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 8:58:09
|
|
|
|
danchy27
|
Teice cestitke. Odlicno si to odradila Noel dobrodosao . Sad uzivajte i mazite se. Mali andeo naravno da sam nestrpljiva, iscekujem i osluskujem svoje tijelo. Simptoma bas nikakvih, samo da je termin prosao . Jucer sam cula da su mi mama i sestra prenijele svako dijete, a prvo najduze i to mama 10 dana a seka 14. Znaci da i mene to ceka
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 10:40:59
|
|
|
|
belina
|
Mali andeo bas sam mislila na tebe kako se ne javljas i da si mozda i ti gotova. Zelim ti da sta prije rodis da te cekanje ne satare psihicki. Pinky pa dobro valjda je mislio dok da ne treba ctg kad ga nije radio. Ajd bar 1 prst i to je nesto hehe Super sta je sve drugo uredno i kako treba biti. Ni mi nismo ime izabrali. Jesmo imali favorita tj.mm i mala, i onda je moja E to svima razglasila i sad ja vise ne bih to ime. Cini mi se da je i Hajdi to jednom napisala hahaah! KontesaNina vec mjesec dana jaooo kako vrijeme leti! Neboj se nisi zaboravila otic ka CR jahahahaah!!! Jel ti sveki jos uvijek tu? Lidach i Snjeguljice ej svaka vam cast zene moje! Lidach tebi pogotovo skidam kapu! Kako ti to sve dobro hendlas, stizes... mislim da je jako jako bitna potpora tvog muzica. Bas lijepo! Kontesa gdje si nam ti kako si?
|
|
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 10:43:05
|
|
|
|
belina
|
Hajdice pa i ti mozes brzo draga. Je li torba spremna? Danchy nema nista gore nego prenijeti. Nadam se da te to ne ceka hrhehe
|
|
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 13:05:25
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
danchy27 - 20.09. Teica2 - 24.09. - Stigao nam Noel 20.09. mali andeo - 26.09. KontesaNina - 29.09. - Stigao nam Lovro 25.08. Hajdi - 13.10. kontesa - 14.10. PinkyFunkyBirdy - 17.10. sanjchi255 - 24.10. Jezic123 - 18.11. belina - 25.11. Ancy 2001 - 04.12. rosalye - 10.12. Antonija13 - 19.12. Liliki - 20.12. Tink@ - 10.01. Ribicaa105 - 18.01. cetirisrece - 27.02. set_alica - 05.03.
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 13:24:13
|
|
|
|
danchy27
|
Popunjava nam se lista pomalo Belina presla sam vec termin, cekanje i cekanje
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 13:38:30
|
|
|
|
belina
|
Jao Danchy krivo sam se izrazila. Znam ja da si presla termin, htjela sam rec da se nadam da neces prenijet koliko tvoja mama i sestra! Ja sam prenijela svoju curu 5 dana. Nisam smijela nikoga ni nazvat jer su svi odmah: jel imas trudove???!!! Hahaha A muz mi je vise bio lud od iscekivanja, nismo ni razgovarali, samo bi me svako malo pogledao s upitnikom iznad glave, kao: mislis li ti vise? Hahahaah
|
|
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 13:39:17
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga Teice, iskrene čestitke na dolasku preslatkog Noela i neka bude uvijek zdrav i veseo, a tebi želim da se brzo oporaviš!!! Dobro si ti to još riješila ... sigurno ti nije bilo lako dok si bila u box-u tako dugo, ali bitno da je slatkiš dobro, a ti ćeš ubrzo biti ona stara. Hajdi, mogu ti reći da me iznenadilo da sam prst otvorena jer na pregledu prije 3 tjedna sam još bila zacementirana s cerviksom od 45 mm (a veći dio trudnoće mi je bilo 40 mm). Ali dobro, bitno da se nešto dešava jer kao što kažeš termin nije tako daleko. Lidac, hvala za objašnjenje! Gledao me doktor kojem sam inače išla privatno, a radi u Vinogradskoj. Nego daj mi reci ako znaš, jučer mi je uzimao i bris na BHSB te nije koristio ono čudo za raširenje rodnice već je samo gurnuo štapić i malo pročačkao (što mi je bilo jako neugodno i malo bolno) i da bi nakon toga jučer cijeli dan i jutros ujutro bolno piškila i išla je svježa krv (ali samo dok piškim). Sinoć sam pogledala i imam malu ranicu na samom ulazu u mokraćovod, ali mi se čini i da je krv išla i iz mokraćovoda. Dal je moguće da je radio bris iz krive rupe ili da je zapeo štapićem jer mi prije toga nije bilo nikakvih problema s piškenjem, a sad me žari za popizdit? Dok ne piškim ništa ne boli. Snjeguljice, potpora mužića je jako bitno tako da samo vi radite na trećoj bebi, a ja ću navijati da se čim prije "ulovi". Mali andeo, baš ću vidjeti kako će još taj nalaz BHSB-a proći, ali mogu ti reći da me sinoć panika ulovila. Znam da sam trudna i da će porod, ali jučer nakon što sam vidjela krv baš me pošteno štrecnulo jer cijelo vrijeme si mislim kako imam još vremena i kako neće još, a sinoć mi je iz dupeta došlo u glavu da može sad svaki tren. Uh ... moram reći da me stvarno trta. Izdrži mi još malo i bit će to sve iza tebe. Grlim! Danchy, samo hrabro! Svakim danom si sve bliže da upoznaš svog mirišljavog slatkiša. Daj mi reci dal kod vas induciraju ako ne krene samo do 42. tjedna trudnoće ili ne? Belina, baš sam jučer negdje nabasala na internetu da su CTG-ovi obavezni od 38 tt pa možda me zato nije slao još (ja sam "tek" u 37. tt). Slobodno i neka od vas odgovori na pitanje koje sam pitala Lidac ako zna ili ima svoja iskustva. Mislim ... ako nastavim krvariti onda ću kontaktirati tog ginića da ga pitam, ali baš mi je ovo grozan osjećaj jer se sad bojim ići piškiti. Inače je bebač dobro i stalno se proteže i nemam nikakvih kontrakcija pa vjerujem da je ginekološki sve ok. Moguće da jednostavno imam jako osjetljiv ulaz u mokroćovod jer nakon prvog poroda kad su mi dva puta uvodili kateter da se popiškim valjda me je nekih 10-tak mjeseci peckalo ako bi išla piškiti nakon tuširanja (osjećaj kao da je pjena od gela za tuširanje došla na neku ranu pa peče). Hm ...
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 14:21:04
|
|
|
|
danchy27
|
Belina MM svaki dan kad dode s posla prvo sto kaze jos si tu . Prognozira mi vikend da cu roditi , a vidjet cemo dal ce biti tako . Pinky vec sam to pitala ginicku, ako je sve uredu ne diraju nista do 42 tt. Pa se onda vidi kako dalje. A to peckanje i krvarenje sto se javlja kod tebe bolje da doktor pogleda.
|
|
RE: Jesensko/Zimske bebe 2017/2018 22.9.2017 14:45:03
|
|
|
|
lidac0605
|
Pinky,znam da si bila kod nekog iz Vinogradske,zato sam te pitala ko te gledo jer ih vec sve znam ... Za bris za BHSB se ne koristi spekulum jer je to bris rodnice a ne grlica maternice,kuzis? a za krvarenje-ili te on "odrapio" po sluznici sa brisom kak je to uzimao ili ne znam kaj bi bilo...ak se bebac javlja i nis te ne boli i jos si vidla neko ostecenje sluznice mislim da je do toga...to ti onak ostaje na papiru kod brisanja ili?U kojoj kolicini?
< Poruku je uredio lidac0605 -- 22.9.2017 14:46:03 >
|
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!