njanja -> Rodilišta prijatelj djece (20.3.2009 21:08:03)
|
Puno se priča o rodilištima prijatelj djece.....Sestra mi je "imala čast" 13 dana provesti u jenom takvome.... Svaku večer sam s njom bila na telefonu gdje je ona govorila da to nije rodilište, nego psihijatrija... Budući da iskustvo nije moje, a ne želim u sestrino ime, htjela bi samo potegnuti neka pitanja budući da sma i ja djelom osjetila tu "psihijatriju" u svojih 6 dana.....Ovo se odnosi samo na 5. kat-odjel babinjača, a svaka pohvala za rađaonu i odjel inzenzivne!!!! da li se rodilište kao prijatelj djece odnosi samo na:- stavljanje djeteta na podoj u prvim minutama života
- rooming inn
U savršenim uvijetima, definitivno da.... Međutim, šta vi mislite o prijatelju djece (a i majki) kada:- je žena rodila carskim rezom pa joj donose dijete na rooming inn? iz svog slučaja znam da sam jedva hodala 3 dana, a da ne pričam koliki je bio napor dignuti se i staviti jana na cicanje pa ponovno na 2. cicu
- kada je žena rodila vaginalno, a preumorna je i iscrpljena, a dijete je konstanno s njom i ne žele ga uzeti u sobicu
- forsiranje dojenje kada nema mlijeka
- mijenjanje pelena 2 x dnevno-1 u 6 h,m drugi put u 18 h
- needuciranje majki koje nemaju mlijeka o načinju izdajanja, nego kratki komentar: Nabavite izdajalicu (osobno iskustvo)
- needuciranje majki o mijenjanju pelena-meni su npr zadnji dan pokazali i to je bilo sve
|
|
|
|