Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 12:33:59
|
|
|
|
huanita
|
Svakako podržavam zabranu pušenja na svim javnim mjestima. Uvijek podržavam povišenja cijena cigareta jer svatko tko se svjesno truje i treba platiti cijenu. Možda će vas iznenaditi da i sama ponekad zapalim cigaretu (kad nisam trudna, ne dojim, i nisam u blizini svog djeteta- kad sam na putovanjima). Uživam u tome i ne sramim se reći da to volim. Tu jednu cigaretu u 6 mjeseci bih uvijek platila bez obzira na cijenu. Jednostavno mi dođe želja i ja je ispunim. Ali imam pravilo da nikada ne bih zapalila u kući u kojoj se ne puši, kao ni u kafiću za stolom u društvu gdje nitko ne puši. Ako vam se moji stavovi čine proturječni, ili nepošteni, razumjet ću vas. Sigurna sam da nitko neće propasti zbog zabrane pušenja u kafićima i restoranima. Nisu propali ni u ostalim zemljama u Europi (iako u Belgiji uredno puše bez obzira na zabranu).
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 12:34:53
|
|
|
|
malina
|
Slažem se da su kazne visoke, ali je problem da li u RH ima dovoljno inspektora da to sve stignu registrirati....mislim da nema. A nema niti jasne procedure kako se i kome prijavljuje takav prekršaj. Netko od vas zna koji je postupak prijave prekršitelja? I uostalom, da mi je vidjeti koliko je ljudi spremno prijaviti vlasnika svog omiljenog kvartovskog kafića i poslije ga pogledati u oči.... Ne znam, vidim gomilu problema na pomolu, a niotkuda odgovora.....
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 12:35:53
|
|
|
|
tikica_69
|
Mislim da treba dati podrsku pusacima ali na nacin da im se pomogne u odvikavanju od pusenja jer to je prava podrska.
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 12:41:04
|
|
|
|
zaba
|
IZVORNA PORUKA: dominik no kad razmislim di sam ja bila na kavi u zadnje 3 godine...jedino od 7:30 do 8 u bircu kod posla a ak inspekcija radi od 8:0 nabijem ih na cigaretu eto žene mog života.Jedva čekam da te upoznam,ti meni definitivno uvijek uljepšaš dan.
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 12:48:04
|
|
|
|
m600
|
skroz sam protiv zabrane pušenja i mislim da će brzo ukinuti taj zakon jer se nigdje nije uspio održati... a osim toga ne pušim više a i ako počnem nije mi teško 2h ne zapaliti
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 13:59:27
|
|
|
|
srećica
|
JUUUPI jOŠ SAM KAD BI SE TAJ ZAKON I PROVODIO!Ja sam nepušač i patim u dimu i zato nevolim kafgiće po zimi jer od dima ne vidim niš.
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:02:31
|
|
|
|
mariola
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 IZVORNA PORUKA: malina Kao što svi znamo, od sutra u RH više nema pušenja u javnim prostorijama, kafićima, zatvorenim prostorijama itd. Vaši komentari, za ili protiv, da li se veselite ili pomišljate na samoubojstvo? Reci cu samo jedno - napokon Zao mi je svih koji ce to tesko podnijeti jer razumijem pusacku naviku i strast, ali napokon cu negdje pojesti pizzu ili gablec da uz to ne pojedem i kubik dima. Napokon cu otici popiti kavu da poslije ne moram kompletnu garderobu u masinu za pranje. Bravo Apsolutno se slažem.
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:07:22
|
|
|
|
mariola
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 Disemo lakse otkad je zabranjeno pušenje na javnim mjestima Ja ne, od ranog jutra me dva debila ubijaju u pojam. Puše ko turčini od 7 -15 bez prestanka. Pa ne moran ja trpit i smrdit po dimu u mojoj kancelariji, oni su tako komodni da puše po cijeloj zgradi. Jutros sam rekla jednom da me terorizira. To je sinoć rekao Hebrang na Otvorenom, da nas teroriziraju. Isto je rekao da jedan konobar u 8 satnoj smjeni popuši ni manje ni više nego 2 šteke. Užas!
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:14:36
|
|
|
|
Zvonki
|
Kooooooooonaaaaaaaaaačnooooooo!!!!
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:16:46
|
|
|
|
mirna
|
još bi samo nešto dodala: napokon može dijete s nama u kafić ili na pizzu bez da bi mama imala grižnju savjeti zbog dima kojeg se nagutalo...
< Poruku je uredio mirna -- 5.5.2009 14:25:11 >
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:23:38
|
|
|
|
tikica_69
|
Meni je isto malo bed da pusaci traze svoja prava a nikad se ne upitaju dok puse, smeta li ljudima oko njih isti taj dim Svi kafici su puni dima i ni jednog pusaca nije briga sto sam ja astmaticar i sto mene to smeta jer mogu dobiti napad....ni jednom to nikada vjerojatno nije ni palo na pamet. Nije ga briga sto moje dijete ovaj tren udise taj dim dok stoji kraj njega u djecjem parku. Stav nekih pusaca je - ako si astmaticar, zasto ides u kafic....to mi je rekla jedna kolegica. Idem zato jer sam drustveno i socijalno bice a ne zato da jedem tvoje smece i udisem tvoje smrdljive cube - tocno sam joj tako odgovorila kad me vec povukla za jezik. Ja sam bila pusac pa sam postivala mjesta gdje se pusi a gdje ne i znam koliko profitiram sto vise ne pusim. Znam i koliko je to gust...ali to je vlastiti gust i nije ok dijeliti ga sa onima koji u tome ne gustaju. Zaista nemam nista da se truju oni koji to zele, ali neka to cine tako da ja ne patim... MM voli krvavice i ja mu ih napravim ali ih ne jedem. Kupiti cu frendici i cigarete pa ih necu zapaliti. Necu se hvaliti da sam trudna frendici koja se 10 godina muci dobiti dijete, necu servirati kelj svojoj obiteljei bez obzira sto ja jedina to volim....postivati cu ih. Neka se pusacima omoguci da puse, ali ne na nacin da ometaju zivot onima koje to smeta jer oni koji ne puse do sada nisu ometali zivot pusacima. Ovo je prva stvar takvog tipa, cak je nisu ni pokrenuli nepusaci i odmah svi protestiraju....... I zaista se nadam da ce zakon zaziviti u pravom smislu jer koud odem, pusaci me teroriziraju, globalno, ne govorim o pojedincima jer ne bi bilo ok. Uvijek ima pozitivnih primjera i izuzetaka, no, svi morate priznati da je to zaista rijetkost.
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:30:50
|
|
|
|
mariola
|
Opet ću te Tikice potpisati. za sve što si napisla. (jučer smo šogi,njena beba i ja bili u kafiću,vani,na terasi, niko ne pši i dođe neki djed da vidi maloga i samo što nije ušao s onom cigaretom u košaru. E da je bilo moje dijete, čuo bi me. Uf, kako mi je digao tlak) Danas je sigurno dobio jačmen
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:53:37
|
|
|
|
mama mery
|
super mi je ta zabrana ja i suprug nepusimo i smeta nam dim a djeci steti tako da cijelu zimo nismo nigdje isli na kavu jer ju u svim kaficima uzas od dima
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:53:41
|
|
|
|
FIONA
|
tikica slažem se sa tobom!!! meni su sve s posla servirale da su bivši pušači najgori kada je u pitanju nepušenje!...i to je istina...ja sam zapušila ratu kredita za svoj auto, zbog alergija i tih cigareta nisam mogla pošteno namirisati niti jedan parfem, glavobolje, odvratan miris u nosu...a tek sada kad ne pušim vidim kako sam odvratno zaudarala...svde dok imaš taj dim u nosu to ne raspoznaješ...sada mi se gadi kada mi jedna kolegica znala doći pored uha i objašnjavati a njoj iz dubine želuca zaudara smrad koji sam osjetila kod još nekolicine jako strastvenih i dugogodišnjih pušaća!... dišem bolje, mirišim bolje, imam više love i osjećam se super, posebno ujutro kada se probudim!....smeta mi dim i svima koji pušu u mene to dam do znanja....u mojoj se kući više ne puši i nisam dugo tamo gdje se puši...peku me oči i sve ostalo!...zašto bi se ja odrekla kave sa frendicama jer je neko faca s čikom! A kaj ak čekam bus za Špičkovinu i pada kiša...nema ga još pola sata a nasuprot stanice je birc...kaj bum sa malom vani na kiši jel se vama pušačima ne da prestati.....stojite vi na kiši sa čikom i luftajte se a ja bum sa malom pila topli kakao na suhom!
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:58:51
|
|
|
|
cokolada
|
Meni je isto malo bed da pusaci traze svoja prava a nikad se ne upitaju dok puse, smeta li ljudima oko njih isti taj dim Podrzavam nepusenje, da mogu otici u kafic i normalno disati, poslije ne smrditi i naravno dijete bez griznje savjesti voditi sa sobom.
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 14:59:53
|
|
|
|
mama mery
|
[A kaj ak čekam bus za Špičkovinu i pada kiša...nema ga još pola sata a nasuprot stanice je birc...kaj bum sa malom vani na kiši jel se vama pušačima ne da prestati.....stojite vi na kiši sa čikom i luftajte se a ja bum sa malom pila topli kakao na suhom! [/quote]
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 15:00:40
|
|
|
|
Kika83
|
Bravo Tiki, svaka čast Potpuno te potpisujem u svemu
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 15:06:11
|
|
|
|
koka
|
napokon. Pitam se dali čemo uspijeti u tome. Najgore mi je kad idemo na pizzu i pola prostora je za pušaće a pola ne ... Zato živjelo nepušenje i onima koji puše držim im fige da prestanu( željeli oni ili ne )
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 15:16:38
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Ja sam pusac,i to zaista strastveni,pusila nisam jedino u trudnoci,i to sam vodila borbu kao nikad u zivotu,bilo mi je grozno.I mislim da je sve stvar psihe i karaktera,mogu prestati da tako odlucim,ali trenutno mi to nije na pameti. Naravno da mi se ne svidja taj zakon,ali cu ga postovati,i mislim da mi nece biti tesko. Sto se tice odlazaka u kafice,djeca nemaju tamo sta traziti po mom skromnom misljenju,ali za restoarne i pizzerije se slazem da nije bas dobro da se tamo pusi.Budimo realni,ne pusimo ni u vlastitoj kuhinji kad kuhamo ili za ruckom. No,tjesi me sto mali postotak zakona kod nas se i odrzi,ostalo ionako pada u vodu..
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 15:23:55
|
|
|
|
tikica_69
|
Evo, bas imam pogled na park...i u njemu bas evo ovaj tren ima tocno 6 klinaca i dvije mame koje puse ko cifuti....da li itko ovdje smatra da je to ok?! Smarta li itko da one razmisljaju u kojem smjeru vjetar puse i cije ce dijete ovo sto leti zarkom udahnuti? Tako da nema potreba spoticati majkama koje odvedu dijete u kafic na kakao da im tamo nije mjesto..... A gdje im je mjesto ako mogu biti slobodna pitati? Ocito im ni u parku nije mjesto.... Zbog cega ja svoje dijete u nedjelju popodne ne bih smjela odvesti u kafic na kakao ili lsadoled nakon setnje? Hoce li mi to netko zabraniti?
< Poruku je uredio tikica_69 -- 5.5.2009 15:25:15 >
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 15:36:15
|
|
|
|
tikica_69
|
Kuzis ti koje pravo sebi pusaci daju...da meni sude gdje cu ja otici sa svojim djetetom. Mojem djetetu nije mjestu kaficu a pusacima je mjesto svugdje......po firmama, kaficima, restoranima, pizzerijama, igraonicama, dvoristima vrtica, parkovima, ispred doma zdravlja, ispred klinike za bolesti disnih sustava, ispred svake bolnice, nocu u tramvaju....bas svugdje, a moje je dijete krivo sto je tamo ili sam ja kriva sto je moje dijete tamo....No, dakle...
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 15:39:55
|
|
|
|
Kika83
|
Bravo za takav stav Ja sam istog mišljenja kao ti i potpuno sve to podržavam
|
|
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 15:43:41
|
|
|
|
tikica_69
|
Jos samo da napomenem da je kutija cigareta = 3 sladoleda. Pa neka mi netko veli da sam losa majka zato sto dijete odvedem u kafic na sladoled dok ja pijem kavu..... Nek onaj tko na cigarete potrosi pola svoje place razmisli stoje za to mogao kupiti svom djetetu i koliko puta mu je rekao "Evo sad cu, cim popusim!".
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 15:51:23
|
|
|
|
emily123
|
dok je ljeto i toplina ne zamaram se time jer budem pusila na terasi
|
|
RE: Zabrana pušenja u HR-komentirajte 5.5.2009 15:56:06
|
|
|
|
Wukovarka
|
Bivsi sam pusac i iskreno se nadam da nikada vise necu povuci dim u sebe, ali isto tako nisam bas za te zabrane po svim kaficima. Bolje da su uveli neke pozamasne svote novaca za dozvolu za pusenje, tako bi bilo i pusackih i nepusackih kafica. Strasno mi smeta dah pusaca, isto tako i mog muza, koji je vec upraksan da pere zube ili ima zvakace kod sebe ak me misli poljubiti Sad ce izbiti tek pravi rat oko tog pusenja, a zasto se onda uopce dozvolila proizvodnja cigareta ako ih sada brane Nezdravo?? Kako da ne.... od muza baka je umrla od raka pluca,a nitko u obitelji nikada nije pusio, moja prabaka je umrla od raka pluca, nikada pusila nije....imam ih jos barem 10 za nabrojiti... Znam da se tesko odviknuti cigareta, ja sam imala srece da su mi zasmetale i jos uvjek mi smetaju, ali svako ima pravo na svoj izbor. Isto tako me smeta sto se pusaci omalovazavaju Dok sam pusila, na svakom ragovoru sa posao su me to pitali i bas bog toga me odbili. Kakvo to vrijeme dolazi? Sto je sljedece na zabrani?
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!