chichina -> RE: Split - napokon novo rodilište (19.11.2010 14:13:21)
|
što se tiče mog boravka u bolnici, bilo je ok-nemam većih prigovora na čistačice i sestre. al imam veliki prigovor što se tiče tijeka samog poroda. u bolnicu sam došla oko 13h jer mi je počela curiti plodna voda, na pregled doktora sam čekala do 14h i bila sam tada 3cm otvorena. kako je bila gužvara (ja sam jedna od onih 30 trudnica koje su se porodile od 6. do 7.10.-ako ste vidjeli slobodnu dalmaciju) a ja prvorotkinja, nisam im bila prioritet jer nisu računali da ću tako brzo roditi. nakon klistriranja su me pustili da šetkam po hodniku, a meni trudovi svake 2min. i tako sam sama provela 3h, zadnjih sat se više nisam mogla šetkati od trudova koji su mi sada bili svake minute već sam sjedila u pripremi za trudnice i grčila se. nisu me stavili na ctg, a sestra me odvela direktno u boks kad sam skoro već počela urlikati od bolova. tad je bilo oko 17h. u boksu sam opet bila sama dok me doktor nije pogledao i tada sam bila otvorena 9cm. i stavili su me na drip sa 9cm otvorenosti jer im se žurilo.onda mi je, sva sreća, došao mm. opet smo ostali sami a meni glavica počela izlaziti (mm vidio), i da se on nije razmahao i dozvao osoblje, sama bi rodila. onda su odjednom došle i sestre i doktor i babica, koja me je naravno caknula škarama bez da se imalo potrudila malo mi rastegnuti međicu, jer im se žurilo. imam samo 3 šava, ali sam uvjerena da sam mogla proći i bez njih da se njima nije žurilo jer je bila gužva. Srećom sam imala lagan i brz porod, i nije došlo do nikakvih komplikacija. I njihova sreća da sam vrlo tolerantna osoba (nekad i previše tolerantna) pa da nisam digla uzbunu. A za navedeno mogu zahvaliti gospodinu Milinoviću i njegovoj štednji na bolničkom osoblju.
|
|
|
|