danery
|
eh,opet ja i moji baka i did....mamini... kao što znate,bila renovacija kupatila... prije je to bila kuhinja,a sad su tu sobu podijelili u 2 dijela,pa u jednom osvanula delux kakaona,a u drugom didi ostao štab za slušanje tranzistora i čuvanje mačaka... ugl...dok je to bila samo kuhinja,peć na drva nije se gasila dok temperatura u kući,bez obzira na vanjsku,ne bi dosegnula + 40... tako je did prije renovacije (a nakon svježe obavljenog krečenja) odlučio papati neki narezak....hvala bogu da je narezak bio prehladan,pa ga je baka mužiću svom ostavila grijati na peći...i onak...pa,zaboravila svi izašli van,a did utreperio u kuhinju i sjeo na kauč da posluša vijesti na tranzistoru (jbt,odmah mi u glavi ona slika pijetla iz crtića Chicken run,onog na triciklu sa tranzistorom )... osluškuje dida pažljivo,nešto šumi...krči...ma nije moguće....pa jučer zamijenio baterije...antena na milimetar namještena prema Prnjavoru...ma kakav je to zvuk?? i taman se moj zbunjeni did uzmuvao ne bi li našao izvor smetnje,zabio kljukicu (bome ima povelik nos ) u parametar PEĆ-DRVA-METLA,kadli... BUUUUUUUUUUUUUUUUUMMM!!!! čula baka neko gruvanje slično onom iz '40. kad su Nijemci napali seoski štagalj debelom Bertom...i obuzeta zlom slutnjom,poleti u kućicu i otvori vratašca didovog štaba... a unutra...sjedi did,tranzistor na podu,baterije ispale,antena se naherila ko klimavi starački zub,a na plafonu novi dizajn...galaksija Brajdić & co... pukla konzerva onako pregrijana,poklopac flisnuo u plafon i ostavio otisak centra galaksije,otopljena maščoba oslikala uljnu stazu,a kruta tvar te svemirske eksplozije pala posvuda,pa tako i na dida...kapa ostatak nareska sa didove francuske kapice i klizi niz nos... uzdrhtao se did na kauču i počeo prijetiti ustajanjem i dijeljenjem vaspitnih,a baka kroz onu svoju optiku škica i veli....ajde,šta fali...ionako si kvocao da je gadno kad bijelo okreče...eto ti ovo sad izgleda kao zvijezde i dan danas zvjezdano nebo svijetli masnim flekama ispod svih naslaga boje i kreča... ja sam taman mislila kupiti one fluorescentne za plafon,ali vidim da je sveki ribala friz,pa ima dosta narezaka...da se ne bacam u dodatni trošak,mogla bih koji iskoristiti prema bakinom modelu... što mislite?