|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako ovo komentirate??
3.9.2011 16:02:41   
Ninaa
Sad ćete reći da skrećem s teme ali nekak imam osjećaj da se na ovom forumu često o crkvi pišu ružne stvari,  tj. pedofilija i ovaj svećenik su za osudu, a di su sve one lijepe stvari o kojima nema riječi i koje skoro nikoga ne zanimaju? Kad sam u par navrata tak nešto i stavila na mojoj temi nije bilo ni jednog odgovora niti user posted image , a kao vjernik kojem su takve stvari bitne imala sam ih potrebu podijeliti s vama.
Nema teme o zavjetnom hodoćašću mladih na Mariju Bistricu, o dolasku Pape su se pisale ružne stvari, a o bdijenju mladih s Papom ni riječi, o Modravama o Malom Lošinju, o Taboru o Planinarskom križnom putu ništa, o svim onim svećenicima koji s tolikom predanošću rade sa mladima, starima bolesnima, ni slova. Kao vjernik imam ih potrebu obraniti jel puno lijepih stvari ima u  toj Crkvi koju toliko pljujete. U mojoj župi je divan svećenik, župa je procvjetala od kad je tu, bavi se s dječicom s mladima, koji uz sve svoje obaveze faks i izlaske idu u crkvu, na hodoćašća, bili su na bdijenju s papom i opisali to ko nešto predivno, idu u TZ, ugostili smo mlade za svjetski dan mladih i bilo je prekrasno, a nitko od njih nije zadrti vjernik koji liže oltare kao ni ja. Sve ima svoje lice i naličje pa tak i Crkva!

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 101
3.9.2011 16:48:36   
Ruža

IZVORNA PORUKA: Ninaa

Sad ćete reći da skrećem s teme ali nekak imam osjećaj da se na ovom forumu često o crkvi pišu ružne stvari,  tj. pedofilija i ovaj svećenik su za osudu, a di su sve one lijepe stvari o kojima nema riječi i koje skoro nikoga ne zanimaju? Kad sam u par navrata tak nešto i stavila na mojoj temi nije bilo ni jednog odgovora niti user posted image , a kao vjernik kojem su takve stvari bitne imala sam ih potrebu podijeliti s vama.
Nema teme o zavjetnom hodoćašću mladih na Mariju Bistricu, o dolasku Pape su se pisale ružne stvari, a o bdijenju mladih s Papom ni riječi, o Modravama o Malom Lošinju, o Taboru o Planinarskom križnom putu ništa, o svim onim svećenicima koji s tolikom predanošću rade sa mladima, starima bolesnima, ni slova. Kao vjernik imam ih potrebu obraniti jel puno lijepih stvari ima u  toj Crkvi koju toliko pljujete. U mojoj župi je divan svećenik, župa je procvjetala od kad je tu, bavi se s dječicom s mladima, koji uz sve svoje obaveze faks i izlaske idu u crkvu, na hodoćašća, bili su na bdijenju s papom i opisali to ko nešto predivno, idu u TZ, ugostili smo mlade za svjetski dan mladih i bilo je prekrasno, a nitko od njih nije zadrti vjernik koji liže oltare kao ni ja. Sve ima svoje lice i naličje pa tak i Crkva!

Ja ću ti dati pljeskića user posted image user posted image user posted image , slažem se s tobom iako nisam neki veliki vjernik. U svakom žitu ima kukolja tako i u crkvi, no ima i divnih ljudi koji predano rade svoj posao.
Pljuvačina, prozivanje, osuđivanje, bacanje drvlja i kamenja na žalost je postala omiljena zanimacija u našoj zemlji. Vjerojatno kao odraz nezadovoljnog društva.user posted image

Najveći problem pedofilije po meni leži u našem zakonu koji ih vrati natrag na ulice nakon max 5 odležanih godina. A to su teme za koje bi se trebale sve mi mame boriti, neka mjenjaju zakon jer za takve ljude nema lijeka.

Samo luda mama...

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 102
3.9.2011 17:20:44   
Bebys
Pljuvačina, prozivanje, osuđivanje, bacanje drvlja i kamenja na žalost je postala omiljena zanimacija u našoj zemlji. Vjerojatno kao odraz nezadovoljnog društva.user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

slazem se s tobom njanjo i ruzo...

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 103
3.9.2011 17:43:57   
zuti.leptirić
IZVORNA PORUKA: Ninaa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 104
3.9.2011 17:53:21   
mamacita
Evo malo prije sam u Jutarnjem procitala da su gore navedenog svecenika sklonili u zupu Zaostrog (planina Biokovo, pa nizbrdo prema moru). Navodno je jednoj od tih djevojaka platio cca. 40.000 kn za sex. Nevjerojatno. Navodno, 1.000 kn za jedan sexualni odnos. Gore jedna zena pise da je odgoj tih djevojaka manjkav, jer zasto bi neka tako dobra cura trazila to od svog svecenika. Ocito da nije ona prva zapocela sa cjenjkanjem, vjerojatno je bilo tipa, ak mi das ja ti dam.
Isto tako onda mozemo se upitati koji je odgoj kod kuce imala A. Bilic koja je eto stopirala i sjela u kamion krivom covjeku. Hocemo li osudjivati maloljetnice ili cemo osudjivati odrasle muskarce koji nemaju stida (kao u gore navedenom slucaju) takvo sto traziti i nuditi tim djevojkama. Djevojke koje dolaze iz Zagore, velika vecina, cast izuzecima, traze "ocinsku" figuru u starijim muskarcima. Traze nekoga tko ce im dati sve sta pozele, tko ce ih tretirati kao malo vode na dlanu, samo zato je ne dobivaju dovoljno paznje od svojih oceva, koji su igrom slucaja odgajani da je malti ne "grijeh" zagrliti svoju kcer, pokazati joj koliko im je draga i koliko ju vole, ili , u jos gorem slucaju, rade negdje izvan Hrvatske i kuci dolaze tek za praznike.
Cijeli sistem je ovdje poremecen. U ovom slucaju nasao se dovoljno pohotan muskarac koji u tome svemu nije vidio problem, jer su djevojke same nudile takve usluge, za ono malo paznje ili novca. Ajde zamisli da koja od njih nosi njegovo dijete. Na dnu teksta u Jutarnjem, procitala sam za aferu u Caritasu, kada su u jednom od njihovih domova zlostavljane i iskoristavane mlade djevojke. Kazne, ako se ikada i realiziraju, u slucaju svecenika koji rade takve kriminalne radnje su mizerne i nenormalno male.
Da, kazete da ima i lijepih stvari u Katolickoj crkvi, naravno da ima. Nitko to ne osporava, nego trenutno se radi o tome da Katolicka crkva vrlo tesko dovodi dokazano krive ljude u svojim redovima k pravdi. Prema svemu tome, najgora kazna koju jedan svecenik moze dobiti je ako se zatrazi od Pape da se prekine zavjet svecenstva. Nesto kao, necasni otpust.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 105
3.9.2011 23:32:39   
njanja
ispricavam se svim vjernicima koje je ovaj tekst uvrijedio, nisam, njegov autor, kopirala sam ga i dalje mi je smijesan jer tocno mogu zamislit da si je taj svecenik u glavi vrtio svoj razgovor i trazio opravdanja. Mislim da tekst apsolutno ne vrijedja Boga, ali ako se vrijedjate, ja se ispricavam.
Ne ispricavam se zbog ove teme jer sam u 3 god na raji vec 100 x pisala o pelenama, rodjenju djeteta na zadak, dojenju, odvikavanju o dojenja i, iskreno, meni su te teme vec i dosadne tj dosadna sam sama sebi kada opet sve isponova pisem. Buduci da raja ima rubriku razgovora o svemu i svacemu volim komentirati vijesti koje procitam kako bi s vama podijelila temu i vidjela razmisljanja.
Nina, zao mi je sto imas mali odaziv na teme o kojima pises, nicemu navedenome nisam prisitvovala pa nemam sto ni napisati. Ali ovo o cemu smo ovdje raspravljale je vrlo ozbiljno, ne mislim da su svi svecenici pedofili i da su svi losi, ali poanta i kritika ovoga cijelo vrijeme je ista; crkva rijesava ove slucajeve neispravnim nacinima. Na kraju krajeva prilicno je gadno propagirati skromnost, a onda 40.000 kn potrositi na sex....voljela bi u vijestima samo cuti i 1 komentar neke sluzbene osobe iz crkve na ovog svecenika...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 106
3.9.2011 23:52:08   
zuti.leptirić
dobro njanja, ali ako to vec moras komentirati , mozes to i na neki drugi nacin, a ne na nacin da potices i pozivas druge da sudjeluju u pljuvanju po svecenicima, zgrazanju nad Crkvom opcenito...ako ne razumijes o cemu pisem- kreni citati od 1. posta-posebno razmatrajuci svoje postove.
I sada sam sigurna u ono sto mislim,(a to cu zadrzat za sebe) ...kazes da udes u Crkvu i pomolis se Bogu ,a istovremeno ti je smijesan tekst koji govori o istom Bogu kojem se ti "pomolis" na podrugljiv nacin???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ma tko je tu lud..????????????????

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Svećenik pedofil
4.9.2011 0:00:40   
zuti.leptirić

[/quote]

ja idem u crkvu. kada je prazna, uđem, zahvalim Bogu i za 3 min izađem van.... ili idem u razgledavanje crkava u turističkim obilascima....

[/quote]

wooowww, cak 3 min.?? Bog ti je dao cijeli zivot i sve duhovno,mentalno i materijalno sto imas, a ti njemu tu i tamo 3 min.????
Ako  stvarno vjerujes kao si napisala, znas sto ova usporedba znaci... napises li sto protivno tomu- samo potvrdujes ono sto cak i prosjecno inteligentan covjek moze uociti (i shvatiti)...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 108
4.9.2011 1:45:47   
lilia
Ma daj leptiriću molim te lijepo, ako ćeš se ti zahvaljivati Bogu 3 sata što ti je dao mentalnost i duhovnost (materijalno si i tako sama stekla) tko će ti to zabraniti? 
Zašto bi netko tko se moli kraće i rjeđe Bogu bio nezahvalan? Svatko se moli onoliko koliko ima potrebu za tim.
Sa Bogom se živi, razgovara, šuti, zahvaljuje, njega se upoznaje kroz bibliju, On je uvijek u srcu i mislima.
Jednostavno shvatite da neki vjernici "odvajaju" crkvu od vjere ali ne znači da su manji vjernici od onih koji prisustvuju misama svake nedjelje.
Bitno je vjerovati i moliti a koliko i gdje to je već individualno.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu zuti.leptirić)
Neposredna veza do poruke: 109
4.9.2011 8:52:21   
njanja

IZVORNA PORUKA: zuti.leptirić

wooowww, cak 3 min.?? Bog ti je dao cijeli zivot i sve duhovno,mentalno i materijalno sto imas, a ti njemu tu i tamo 3 min.????
Ako  stvarno vjerujes kao si napisala, znas sto ova usporedba znaci... napises li sto protivno tomu- samo potvrdujes ono sto cak i prosjecno inteligentan covjek moze uociti (i shvatiti)...

Da, Leptirice, upravo si dobro napisala, svaki prosječno inteligentan čovjek će shvatiti.....

-Tagore-

(Odgovor članu zuti.leptirić)
Neposredna veza do poruke: 110
4.9.2011 18:23:52   
mamacita
Ono sto je meni totalno bez ikakvog smisla, jest cinjenica da vcelika vecina Katolickih vjernika ne smatra ljude koji imaju drugacije vjerovanje od njih vjernicima. Dakle, ja posto nisam Katolik, po tim pravilima nisam ni vjernik?! To je non-sens. Ima toliko razlicitih vjera, Bog je jedan, i nacin na koji ja odabirem za komunikaciju sa svojim Bogom je kud i kamo veci (za mene, naravno) od svih nacina skupljenih na jednu hrpu koji se propagiraju vecinskom religijom. Dakle, ne treba tu nikoga spasaviati o njih samih, ako ljudi odaberu drugaciji put vjere.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 111
4.9.2011 19:57:05   
Ira_
Ne mogu vjerovati, od svećenika pedofila do napada na crkvu i na samu vjeru ( kako to neki ovdje doživljavaju )!
Ja jesam vjernica, ali vjerujem u Boga, crkva je samo institucija kao i svaka druga. Imam susjeda oko sebe koji doslovce vise u crkvi svaki dan, čak neki i dosta novaca ostavljaju tamo. Čemu to sve? Kupuju kartu za raj? E pa neće je dobiti prije mene ili bilo koga drugoga! Ti isti "vjernici" za Veliku Gospu rade na kući sve u 16, bruse, farbaju...
O čemu mi pričamo ovdje. Ljudi nije isto ići u crkvu i biti vjernik ( čast izuzecima ). Ja, a i mnogi drugi mogu se pomoliti jednako kod kuće kao da sam i u crkvi, ako ne i kvalitetnije, jer mi nitko ne podriguje, ne kašlje i ne prdi iza, pokraj ili ispred mene!!!
A sada tko nije shvatio što sam ovim htjela reći, onda je isti kao i onaj vjernik moj susjed, samo za javnost!

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 112
5.9.2011 9:52:49   
njanja
Evo NIna i svjetlih primjera:

http://dnevnik.hr/showbizz/red-carpet/ovaj-svecenik-se-specijalizirao-za-prostitutke-placa-im-200-kuna-po-satu.html

POgledajte video....

-Tagore-

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 113
5.9.2011 10:23:55   
Indy
IZVORNA PORUKA: mamacita

Ono sto je meni totalno bez ikakvog smisla, jest cinjenica da vcelika vecina Katolickih vjernika ne smatra ljude koji imaju drugacije vjerovanje od njih vjernicima. Dakle, ja posto nisam Katolik, po tim pravilima nisam ni vjernik?! To je non-sens. Ima toliko razlicitih vjera, Bog je jedan, i nacin na koji ja odabirem za komunikaciju sa svojim Bogom je kud i kamo veci (za mene, naravno) od svih nacina skupljenih na jednu hrpu koji se propagiraju vecinskom religijom. Dakle, ne treba tu nikoga spasaviati o njih samih, ako ljudi odaberu drugaciji put vjere.

slazem se. ja zivim u kuci gdje ima razlicitih vjernika, ali vjerujemo svi u istog Boga. po meni samo ljudi rade podjelu, jedan je Bog.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 114
5.9.2011 11:17:20   
mala pcelica
a jesu i ovi novinari kreteni po naslovu čovjek bi reko ko zna sta radi,a on njima pomaze....stvarno mi idu na zivce sa tim naslov govori jedno,a priča je sasvim druga...u svakom slučaju pohvala za svećenika ...

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 115
23.10.2011 0:32:56   
mamacita
http://www.vecernji.hr/vijesti/zupnika-kozinu-nisu-voljeli-jer-je-bio-cudan-ali-djecu-nije-mamio-clanak-339006

Za procitati... Pomalo ih ima sve vise i vise.user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 116
24.10.2011 8:13:16   
elven
IZVORNA PORUKA: mamacita

Cijeli sistem je ovdje poremecen. U ovom slucaju nasao se dovoljno pohotan muskarac koji u tome svemu nije vidio problem, jer su djevojke same nudile takve usluge, za ono malo paznje ili novca. Ajde zamisli da koja od njih nosi njegovo dijete. Na dnu teksta u Jutarnjem, procitala sam za aferu u Caritasu, kada su u jednom od njihovih domova zlostavljane i iskoristavane mlade djevojke. Kazne, ako se ikada i realiziraju, u slucaju svecenika koji rade takve kriminalne radnje su mizerne i nenormalno male.
Da, kazete da ima i lijepih stvari u Katolickoj crkvi, naravno da ima. Nitko to ne osporava, nego trenutno se radi o tome da Katolicka crkva vrlo tesko dovodi dokazano krive ljude u svojim redovima k pravdi. Prema svemu tome, najgora kazna koju jedan svecenik moze dobiti je ako se zatrazi od Pape da se prekine zavjet svecenstva. Nesto kao, necasni otpust.

Definitivno se slažem sa mamacitom... ono najgore što se crkvi pripisuje je skrivanje, zataškavanje i nekažnjavanje takvih gnjusnih zločina...čast izuzecima u svećeničkim redovima, ali opet ponavljam ono što katolička vjera kao takva propagira - institucija u većini slučajeva tumači na način da ima dozvolu raditi što hoće i na koji način hoće, a tri očenaša i pet zdravomarija ne može biti dovoljna pokora za takve osobe

Kako vjerovati Crkvi i svećenstvu kad su tolike godine skrivali takve stvari (a valjda nema zemlje gdje nije izbio kakav skandal masovnog zlostavljanja nemoćnih pod njihovim skutima)...sigurno bi imali više podrške da su kao institucija poznati da takav kukolj ne može kod njih preživjeti jer bi bio prokazan i strogo kažnjen prema crkvenim i svjetovnim zakonima...

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 117
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!