Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razlika u simptomima 8.7.2012 15:38:25
|
|
|
|
splicanka
|
alzina moguce je, ja sam imala simptome odma i nisam isla za tim da su to simptomi nego tek kasnije, pogotovo ako je mala temp u pitanju, sritno
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 9.7.2012 11:12:16
|
|
|
|
alzina
|
budem pričekala još nekoliko dana prije no što kod doktora
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 9.7.2012 11:34:44
|
|
|
|
Annabel 86 Lee
|
Test pokaza negativno!! HMMM odakle onda sise uvećane, apetit povećan, probadanje u jajnicima....možda ipak ne treba bit nestrpljiv i najprije čekat hoće li menga doć??? uf....to iščekivanje!
|
|
RE: Razlika u simptomima 30.7.2012 14:20:50
|
|
|
|
MissMolly
|
IZVORNA PORUKA: PinkyFunkyBirdy Riza, baš ti hvala, ali ja ću se načekati do sljedećeg 'pokušaja'. Gledajući svoja zadnja 2 ciklusa - jedan je trajao 63 dana, a drugi čak 67 dana. To je još super jer je samo 2 mjeseca razlika, a moglo bi biti (jer je već znalo prije biti tako) po 6 mjeseci čekanja. Draga PFB, nisam dugo na forumu, možda pitam "duplo" - da li znaš zašto ti je tako dugo do ovulacije? Hvala!
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 30.7.2012 14:29:11
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Zbog PCOS-a. Ciklusi mi se kreću od 45 do 180 dana. Isprobala sam skoro sve na što sam naišla i to ti ovisi od osobe do osobe kako će što djelovati. Evo, ja mislim da sam sebi našla kombinaciju koja će mi malo pripomoći da mi ciklus bude što kraći: čaj od marulje, zdravca i sladića. Uzrok samog PCOS-a nisam otkrila: nisam debela, štitnjača mi je ok, nemam problem s inzulinom ili šečerom, nemam povišen prolaktin, .... tako da je najvjerojatnije stres u pitanju. Draga dal i ti imaš duge cikluse? Ako da, znaš li zašto?
|
|
RE: Razlika u simptomima 30.7.2012 14:58:57
|
|
|
|
MissMolly
|
Nemam pojma zašto. Sumnjam na stres Teško mi izvade krv i odgađala sam vađenje hormona – ali evo, pripremam se da 07.08. idem vaditi na 22. dan ciklusa, a držim figu u džepu da hormone za 3-5. dan ciklusa neću ni trebati vaditi. Oduvijek (nakon prestanka pijenja kontracepcijskih) sam imala 28+, ali došle bi nakon 30-32 dana. Onda, prva tri ciklusa nakon poroda pila sam oko 6 mjeseci kontracepcijske tablete Yaz. Nakon prestanka, ciklusi su varirali 30 - 50 dana, ali ispad od 50 dana svaki drugi mjesec. Na ginekološkom pregledu gin (ne moja redovita) mi je propisala na 3 mjeseca terapiju Duphaston tabletama (ali spolne hormone mi nisu tada kontrolirali). Nakon ta tri mjeseca Duphastona mjesečnice su još manje redovite - prosječno 42 dana, ali bude i 60+ dana. Kako želimo biti roditelji opet, zadnja tri ciklusa radim ovulacijske testove - od tri ciklusa (42,42,46 dana), sva tri sam imala ovulaciju prema trakicama, još mi je u zadnjoj na gin pregledu rečeno: da je fiziološki sve u redu, te da je O bila sigurno (žuto tijelo?) - i taj zadnji ciklus sam ostala trudna, međutim 46 dana od dana zadnje M imala sam spontani. E sada, da li je stres uzrokovao poremećaj ili što, ne znam još. Muči me zašto sam pristala piti Duphaston – prvi dio ciklusa je meni produljen (O ide 27.dan, odnosno 22.dan od kada pratim), pa ne znam zašto sam morala piti Duphaston? Soc. gin se ni ne javlja na telefon, ako nisam T, nema šanse da dođem na red prije sljedeće godine, a da bi privatnog pitala, čekam plaću
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 30.7.2012 15:28:12
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga MissMolly, koliko sam ja upućena mislim da se na 22. dan ciklusa vadi samo progesteron, a sve ostale hormone trebaš vaditi 3.-5. dan ciklusa. Ako ovuliraš i nemaš cisti i sl. (fiziološki je sve ok kako si napisala) smatram da nema problema kod tebe osim dužih ciklusa. Gledaj pozitivnu stranu: ipak vam je uspjelo , ali nešto nije bilo ok pa je bebica otišla. Duphaston ti je dala da ti malo izregulira cikluse, a da ujedno možeš i ostati trudna jer oni ne sprečavaju trudnoću (u protivnom bi ti dala kontracepcijske). Bilo bi dobro da zamijeniš svoju ginićku jer ovo stvarno nije fer da čekaš do iduće godine na pregled. Smatram da ćeš ubrzo ostati trudna, samo se pokušaj čim više opustiti.
|
|
RE: Razlika u simptomima 30.7.2012 22:21:15
|
|
|
|
MissMolly
|
IZVORNA PORUKA: PinkyFunkyBirdy Evo, ja mislim da sam sebi našla kombinaciju koja će mi malo pripomoći da mi ciklus bude što kraći: čaj od marulje, zdravca i sladića. Nisam te pitala još za kombinciju čajeva koju spominješ - to ima neki miks ili pojedinačne čajeve kupiš/bereš pa kombiniraš? Jer, kupila sam neku čajnu mješavinu ima: cvijet nevena, majčinu dušicu, kupinu, koprivu, rusomaču i list matičnjaka. Tetu na štandu sam tražila i vrkutu, ali mi je rekla da to počnem nakon ovulacije, za zadržavanje T. Inače, 100% sam uvjerena da mi je prvi put pomogao shiatsu, tim tretmanom sam uspostavila ravnotežu u sebi - tipični primjer kolerika sam. zaista sam uvjerena da je to bio faktor X - isto sam rekla prijateljici koja nije godinu dana uspjela zatrudniti (OK, imala je i nekih gin problema) - krenula je i nakon 2-3 ciklusa zatrudnila. (isprika što zvučim kao reklama za magično sredstvo)
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 31.7.2012 9:22:33
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Čajeve sam kupila posebno i onda ih miješala. Možeš ih kupiti u biljnim ljekarnama (Encian npr.), samo marulja i sladić se piju do ovulacije, a poslije bi bilo dobro piti vrkutu. Ovo što si rekla za Shiatsu ... to je točno to što sam napisala da svakome nešto drugo pomaže. Ako je to tvoja dobitna kombinacija ... samo navali.
|
|
RE: Razlika u simptomima 1.8.2012 8:10:15
|
|
|
|
MissMolly
|
Navalila! Dodatno mi nade podgrijava to što sam jučer, 15 dan ciklusa imala ovulaciju. Valjda je bila, jer lijevi jajnik me bolio jako jako, crtica na ovulacijskom testu je bila skoro kao kontrolna. To je prilična iznimka od prethodnih ciklusa, no možda su moji jajnici rekli "ajde više da joj damo to jajašce pa nas možda pusti na miru"... Što bi bilo u redu, jer sam zaista bila pažljiva prema njima Sada bi mogla preći na vrkutu, što misliš? Ili da pričekam TT? Jer, gledala sam nedavno emisiju o začeću i sl (odabrao Đelo Hađiselimović) - znala sam da se za začeće puno toga treba poklopiti, ali nakon ove emisije vjerujem da je svako začeće ravno čudu, pa me sada brine da li je koji od plivača došao gdje je trebao, jesam li dosta ležala, jesam li pravilno ležala
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 1.8.2012 8:51:24
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Možeš početi s vrkutom. Nju možeš piti stalno bez obzira koji je dan ciklusa i dal si trudna ili ne jer je ona općenito super za ženski organizam, a ako ostaneš trudna ona pomaže da se bebica dobro primi (tj. zadržava trudnoću). Za to da li si dobro ležala i dovoljno, pa samo da ti velim da sam ja pravila svijeću nakon odnosa.
|
|
RE: Razlika u simptomima 1.8.2012 15:36:47
|
|
|
|
Sajra
|
Prvo da cestitam sretnim a sto se mene tice problem je slijedeci, a mozda problema i nema .. Zadnja je bila 12.6. Inace je neredovna od januara ove godine u razmacima od 27 pa do 41 dan. Zigucanje u stomaku standardno, obilno prozirno curkanje. Nisam gladna, zedna, ne povracam, malo intezivnije osjecam mirise. Test radila na jutarnju mokracu 27.7 - negativan Dnasa je 51-vi dan i nema. Namjeravam ponoviti test u petak pa vidjeti. Nadam se da neko ima kakve savjete sta ocekivati od ovog svega :D
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 2.8.2012 21:32:30
|
|
|
|
MissMolly
|
Evo, počela piti vrkutu, tek sam danas stigla do apoteke... Jedva čekam 14-15.8, tada bi bilo 15 dana od O, možda bi mogla nešto vidjeti? A jučer me na poslu jedna osoba toliko povrijedila / iznervirala, bila sam van sebe... Sada se bojim da sam se istresirala i da sam zeznula nešto.
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 9.8.2012 8:03:58
|
|
|
|
MissMolly
|
Jučerašnji simptomi: bol u lijevom dijelu, kod prepona i osjećaj da kao da sam fugu riba (Napuhača). Bojim se da je PMS jer sam plačljiva i deprimirana.
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 25.8.2012 23:48:19
|
|
|
|
yvonne
|
Dobra večer! Evo nova sam članica i moram priznati da nisam planirala trudnoću jer mi je prioritet prije završit faks i naći posao. No dobro, zadnju sam imala 3.7. traje uvijek 7 dana. Deseti dan ciklusa sam imala nezaštičen odnos s dečkom, plucnuo je u ok smatrala sam da je to bio neplodan dan dok mi ginekolog nije rekao drugačije a i dok se nisu pojavili sljedeći simptomi. odmah nako dva dana sam imala blago roskasti iscjedak, moje su cure sve rodile ali nijedna to nije imala, guglajuči sam pronašla da bi to moglo biti implantacijsko krvarenje...mislim si pf ma neeeeeeee....cijelo vrijeme za vrijeme plodnih dana sam imala tupu bol u lijevom donje djelu trbuha, predpostavljam da me žigo jajnik i pojavio se gusti bijeli iscjedak, bez mirisa , bez svraba, od ovulacije do danas još nije prestao...za 4 dana trebam dobiti , znači do 29.7., rekao mi ginekolog ako ne dođe da 1.9. napravim test. Uglavnom to nije sve, sise su mi punije i bradavice me na dodir peku . Stalno osjetim neke čudne mirise, baka je neki dan kuhala bolonjez, ja sam čistila kuću ,kako sam ušla u kuhinju to meso koje se pirjalo mi je užasno smrdilo po svinji, tiramisu koji inače obožavam na dječjem rođendanu sam odbila jer mi je užasno smrdio po mljeku, neku večer sjedim na dvorištu i osjetim miris goveđeg gulaša, pa tko pobogu jede gulaš u 23 h navečer'? Imam osječaj da mi tijelo hoće reći, prihvati trudna sam,a ja naravno ne vjerujem jer nemam čvrste dokaze, i pomalo sam nervozna jer neznam što se događa? Jel moguće uopče već sada osjetiti sve te simptome??? Iako nije planirano, dečko i ja se volimo, naravno beba je dobro došla...ali ova neizvjesnost ...užas
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 26.8.2012 15:02:51
|
|
|
|
Papalina
|
draga yvonne, dobro nam došla... mislim da bi mogla biti mala u pitanju jer dođe kad najmanje očekuješ... Navijamo za tebe ... P.s : ako ti se pojavi i jako blijeda druga crtica na testiću to je to!! SRETNOOO!!!
|
|
RE: Razlika u simptomima 26.8.2012 17:09:45
|
|
|
|
bubic
|
IZVORNA PORUKA: Papalina draga yvonne, dobro nam došla... mislim da bi mogla biti mala u pitanju jer dođe kad najmanje očekuješ... Navijamo za tebe ... P.s : ako ti se pojavi i jako blijeda druga crtica na testiću to je to!! SRETNOOO!!!
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 26.8.2012 18:36:48
|
|
|
|
yvonne
|
Da, nema mi druge nego čekati. Pričekam do 30.9. ,još 4 dana pa ako ne dođe tetka idem kupit test. Ja bi sad odmah htjela znati jel jesam ili nisam, ali nejde to tako. Ovo čekanje me izludi, inače ne volim čekati
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 27.8.2012 10:52:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Zanima me može li jedan od simptoma trudnoće biti i pojačano pulsiranje u cijelom tijelu, a posebno u trbuhu? Posljednje dane osjećam jako lupanje srca u trbuhu... Hvala
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 27.8.2012 12:56:13
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Svaka trudnoća je slučaj za sebe. Smatram da i to pulsiranje može biti jedan od znakova trudnoće. Sretno!
|
|
RE: Razlika u simptomima 27.8.2012 22:50:10
|
|
|
|
yvonne
|
Evo ja nisam mogla izdržat do četvrtka,pa sam večeras napravila test CLEARBLUE, onaj za 29 kn. Isti tren se pojavile crte, jedna svijetlo plava,druga tamno plava. Znam da nemože test biti pozitivno lažan,ali ću ga u subotu ujutro svakako ponoviti. Ali po mojim simptomima i odmah pojavom , čekamo prinovu.
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 27.8.2012 23:05:24
|
|
|
|
mala pcelica
|
čestitam na crticama,stiže mala
|
|
RE: Razlika u simptomima 28.8.2012 9:17:13
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Yvonne iskrene čestitke na !
|
|
RE: Razlika u simptomima 28.8.2012 9:53:36
|
|
|
|
bubic
|
Yvonne sretno draga !!!!I cestitke na !!!
|
|
RE: Razlika u simptomima 28.8.2012 11:22:59
|
|
|
|
yvonne
|
Hvala cure. A recite jesu normalni ti bolovi u donjem djelu trbuha sad? Baš me strah malo....ginekolog je na godušnjem a i još je rano, dva tjedna sam . Još mi ni menga ne kasni
|
|
|
Anketa
Koliko ste imali seksualnih partnera do sada?mirna1 (
28%)
2-5 (
42%)
6-10 (
11%)
11-15 (
11%)
više (
8%)
Broj svih glasova: 64Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!