Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razlika u simptomima 1.3.2013 19:01:26
|
|
|
|
perlica55
|
Superg. moguće da se još nje dogodila implantacija. Obično se događa 8-12 dana nakon O. Ako ti je O bila 26. pričekaj očekivani dan M pa ponovi nalaz bete. Nadam se da nisam nešto krivo napisala, možda se javi neko s vise iskustva.
|
|
RE: Razlika u simptomima 1.3.2013 23:03:35
|
|
|
|
supergirlzg
|
jos mi je rekla da se ultrazvukom na desnom jajniku vidi zuto tijelo, ne znam ima li to neke veze? ako netko zna vise o tome, odgovori su uvijek dobrodosli :) hvala!
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 2.3.2013 10:58:49
|
|
|
|
winkica
|
žuto tijelo inače podržava trudnoću..koliko ja znam..najbolje pričekajte nekoliko dana jer implantacija se tek događa neki kažu čak ne 6-12 dana poslije ovulacije..pričekajte još nekoliko dana sa ponovi test jer ako si test radila prije nego se implantacija dogodila normalno je da je bio negativan jer tek kad se implantira zametak tek onda se može u krvi i u mokraći pronaći HCG hormon..
|
|
RE: Razlika u simptomima 2.3.2013 13:10:08
|
|
|
|
supergirlzg
|
ali sto se zuto tijelo ne stvara na jajniku bez obzira je li doslo do oplodnje ili ne? u taj dio nisam bas sigurna..zna li netko?
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 2.3.2013 14:18:04
|
|
|
|
winkica
|
žuto tijelo se stvara na jajniku nakon svake ovulacije došlo do oplodnje ili ne...no ako je trudnoća u pitanju ono ostaje...odnosno ja se nadam da je u pitanju trudnoća kod tebe zato sam napisala da je podrška trudnoći...zato još par dana i testić
|
|
RE: Razlika u simptomima 2.3.2013 15:12:53
|
|
|
|
perlica55
|
Supergirlzg super je sto je dr. vidila žuto tijelo, jer to znaći da si ovaj mjesec sigurno imala ovulaciju. Al na žalost ne znaći da će se dogoditi oplodnja. Ukoliko dođe do oplodnje žuto tijelo pomaže zametku, u protivnom ž.t. propada. Možda da malo proguglaš bit će ti sve puno jasnije. Držim ti fige da idući tjedan beta bude veća ili testić
|
|
RE: Razlika u simptomima 2.3.2013 15:40:18
|
|
|
|
supergirlzg
|
OK-znam da sada ispadam totalna neuka kokosh, ali dr je rekla ovako: ovulacija je bila na oba jajnika (sto je kao rijetko, ali se dogadja) i na jednom se vidi zuto tijelo a na drugom ne. guglala vec jesam :) teoretski koliko sam shvatila (opet, sorry, jer nemam veze s medicinskom bransom, iako bi ovo trebala biti opca kultura)- ako dode do ovulacije, na jajniku ostaje zuto tijelo, ako ne dode do oplodnje, ono propada, a ako dode, onda putuje iz jajnika preko jajovoda u maternicu. tocno? znaci, ako je ovulacija bila na 2 jajnika, onda je mozda jedno od zutih tijela teoretski vec na putu? ili sam opet nekaj zabrijala? znam da moram za par dana tek napraviti test, ali pokusavam skuziti princip kako tijelo funkcionira.. hvala i sorry na glupim pitanjima :)
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 2.3.2013 19:47:08
|
|
|
|
perlica55
|
Uhh ne znam to za O na oba jajnika, ni ja nisam medicinske struke šta si odlučila? Hoćeš ić ponovo vadit betu ili ćeš piškiti test? Ti odbrojavaš 8.3. da ne dođe?
|
|
RE: Razlika u simptomima 2.3.2013 23:39:05
|
|
|
|
supergirlzg
|
A cuj, mislim da cu pricekati par dana i raditi test,a onda ovisno o rezultatu ići ili ne na betu.. Šta sad, ako je sudjeno, bit će nešto, a ako nije...morat ću prihvatiti..
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 3.3.2013 14:20:26
|
|
|
|
perlica55
|
Držim fige da bude deeebeelllii
|
|
RE: Razlika u simptomima 4.3.2013 10:32:47
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga supergirlzg, ukratko: svaki ciklus ti se na oba jajnika razvija više folikula od kojih uglavnom samo jedan postaje vodeći (rijetko se desi da su 2) i on raste do preko 20 mm dok ostali propadaju. Nakon što poraste na cca 24 mm (kod nekih prije, a kod nekih i kasnije) dolazi do ovulacije i tada taj folikul prsne i iz njega izlazi jajna stanica koja tada kreće na put od jajnika do maternice i u tom razdoblju može doći do oplodnje. Ako jajna stanica dođe do maternice i nije došlo do oplodnje dobiješ mengu. Folikul koji je otpustio jajnu stanicu ostaje u jajniku i ako je bila ovulacija ono se naziva žuto tijelo i ono ti odpušta progesteron zbog kojeg imaš PMS i zbog njega je temperatura povišena u drugom dijelu ciklusa te ako ono postoji znači da je BILA ovulacija što je super. Obično s dolaskom menge žuto tijelo propada, a ako je došlo do oplodnje ono nastavlja još neko vrijeme izlučivati progesteron, ali te razlike se vide tek NAKON datuma kad je trebala doći menga - do tod datuma se potpuno jednako ponaša. Što se tiče ginića što vide na UZV ne vjerujem im više baš puno ... bila sam kod 2 (i socijalni i privatnik) i oba su mi rekla da vide žuto tijelo, a ja O nisam imala i to sam 100% sigurna - jednom mi je ostala cista, a drugi put sam imala O tek za tjedan dana. Prema tome ja baš nebi u potpunosti vjerovala onome što kaže. Ali najiskrenije ti želim da ovaj mjesec dobiš !
|
|
RE: Razlika u simptomima 4.3.2013 11:52:40
|
|
|
|
supergirlzg
|
Super, hvala puno na opsirnom odgovoru!!!! Ali- hCG je bio 0,4 (prema googlu u 3-4 tjednu ciklusa treba biti bar 5), a debljina sluznice 7mm, i prema tome sto sam našla na internetu ne izgleda bas najbolje.. hCG bi trebao biti visi.. Ne znam..
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 4.3.2013 12:45:49
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga, hCG (tj. kraće beta) tek iznad 5 označava da je riječ o trudnoći. Prema tome nisi trudna, no moooožda postoji mala šansa (iako je minimalna) da još nije kod tebe došlo do implatacije (ugnježđenja bebice) pa ti beta još nije počela rasti. No, to je stvarno minimalna šansa. Brine me tvoj endometrij (sluznica materince) jer je to premalo tj. na donjoj granici da bi se bebica uopće ulovila. Bilo bi dobro da o tome popričaš s ginićkom pa da ti da neke tablete na bazi progesterona.
|
|
RE: Razlika u simptomima 4.3.2013 13:38:56
|
|
|
|
perlica55
|
Pinky, daj mi molim te malo pojasni, jer sad ništa ne kontam . Ako je Superg. imala pozitivan test na O 24/25.02., jel to znaći da joj je O bila npr. 26.??? A ginićka je poslala vadit betu 01.03. tj. 2 dana nakon O Meni se čini da je to bilo preeerano za vadit betu, obzirom da nema šanse da se implatacija dogodila dva dana nakon O. il se ja varam?????
|
|
RE: Razlika u simptomima 4.3.2013 15:47:05
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Joj, sorry draga, gužva mi je na poslu danas, nisam išla čitati iz početka kad je supergirl vadila betu već sam čitala samo zadnji post ... mislila sam da je jučer vadila. Luda ja. Da, O joj je vjerojatno bila 26.02., ali po tome još nije prošlo niti tjedan dana? I za 4 dana bi već trebala dobiti mengu? Pročitala sam ispočetka i betu ju je ginićka poslala vadila da provjeri da nije vanmaternična u pitanju (od prošlog ciklusa) i to vađenje bete nema veze s ovim ciklusom. Onda je i endometrij ok jer on oko O iznosi tu negdje ... već sam mislila da je 10 dpo jer bi onda trebao biti ipak deblji, ali 7 mm za 3 dpo je sasvim ok. Sorry draga ako sam te preplašila, danas sam u strašnoj gužvi. Nemoj se patiti simptomima i čime sve ne sve dok ne prođe 08.03.2013. ... to ti je moj savjet.
|
|
RE: Razlika u simptomima 5.3.2013 15:08:23
|
|
|
|
supergirlzg
|
eh, sad ste me bas zbunile :) logicno mi je..ali tko zna jesu li spermici uopce uspjeli prezivjeti 2-3 dana u organuzmu, ako sam odnos imala 23. i 24., a O je bila 26og. i jos ne kuzim zasto na svim mogucim tablicama normalnih vrijednosti bete pise da bi u 3.tjednu ciklusa (a to je moj bio 26og) treba biti barem 5-20? ili se misli ne u 3 tjednu ciklusa nego 3 tjednu os implantacije? koja zbrka..:)
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 5.3.2013 15:58:49
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga zašto se opet brineš? Spermići mogu preživjeti do 72h tako da nemaš problema s te strane. A ovo što spominju 3. tjedan ciklusa to vrijedi za cikluse koji traju 28 dana jer tada do O dolazi na 14.dan i tjedan dana kasnije (znači na 21 dc) bi moglo doći do implatacije i onda bi beta mogla biti lagano pozitivna (preko 5), ali rijetko koja žena funkcionira tako savršeno. Evo, tvoja ovulacija nije bila 14 dc već tek cca 21 dc tako da se nemoj s time zamarati. I nikako ti nije mogla beta biti povišena 2 dana nakon O (ovo što je draga Perlica zaključila). Znam da je najgore čuti opusti se i nemoj o tome razmišljati, ali stvarno nemaš ništa drugo nego pričekati još ta 3 dana i onda pišaj testiće ili vadi betu ili što poželiš jer iskreno ne vjerujem da možeš išta prije (pogotovo jer ti je kratka druga faza ciklusa).
|
|
RE: Razlika u simptomima 6.3.2013 9:24:04
|
|
|
|
supergirlzg
|
hvala cure..ok, necu se zivcirati :) budem piskila na stapic u petak pa cemo vidjeti..trenutno imam neki jako lagani PMS, pa nisam bas uvjerena da ce test biti pozitivan. osim toga simptomi nula..
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 6.3.2013 13:24:46
|
|
|
|
supergirlzg
|
update- isla ja iz zezancije napraviti test da vidim jel bude nesto pokazao.. kupila clearblue (mislim da on radi sa 25 jedinica). rezultat je ispao.pojma nemam kakav :) kontrolna linija se jako jasno vidi, a testna je puno blijedja (to je test koji treba pokazati + ako je pozitivan). znaci testni - je puno svjetliji od kontrolne linije, a okomita crta koja bi trebala napraviti + je isto tako blijeda ali puuuuuno tanja od - crte (recimo 4 ili 5 puta tanja). jedva se nazire, ali nazire se...i kaj sad da mislim?
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 6.3.2013 14:00:30
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga, u pravilu bilo kakva druga crtica označava pozitivnu crticu bez obzira koliko je slabo vidljiva. No ... baš moram biti party breaker ... osobno nisam baš ljubitelj testova s plavim crtama jer sam čitala da znaju biti lažno pozitivni. E, sad, to ne mora biti slučaj kod tebe. Moj prijedlog: skokni do ljekarne po test s crvenim/rozim crticama (Helmtest je neke cca 22 kn), zadrži mokraću barem 2 sata (još bolje ako je 4h) i probaj ga pišniti ponovno. Ja ću čekati s nestrpljenjem i navijati!
|
|
RE: Razlika u simptomima 6.3.2013 14:44:40
|
|
|
|
supergirlzg
|
ma, budem sutra ujutro. ta crtica je bila toliko blijeda da si sve mislim dal sam ju umislila. ili je mozda nastala zbog neceg drugog..pojma nemam. probat cu pricekati petak pa onda vidjeti... ovako samo sizim bez veze :)
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 6.3.2013 14:48:47
|
|
|
|
angel@
|
Draga supergirlzg ja sam radila taj isti test kao i ti i (clearblue) i meni je test odmah pokazao + ali sam ga ja radila nakon što mi je vještica kasnila.... moja nevista je isto imala pozitivan test 3 dana prije nego je trebala dobiti mjesečnicu,tako da mislim da ipak imaš pozitivan test.... čestitam ti,ali za svaki slučaj ga ponovi vjerojatno je druga crtica slabija jer je u pitanju rana trudnoća tako je i mojoj nevisti bilo.... I da napomenem ja sam taj test clearblue pišnila popodne,a ne ujutro i bio je pozitivan... napravi još jedan ali kao što je rekla pinky suzdrži se od mokrenja najmanje 2 sata.... u svakom slučaju bravo.... mislim da si trudna....
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 6.3.2013 15:10:58
|
|
|
|
supergirlzg
|
bok angel@, hvala, ali stvarno se ne zelim prerano veseliti, jer da si vidjela tu crticu, ne bi bila toliko optimisticna :) jer bila je i puno tanja i blijeda.. vidjelo se doduse da je plavkasta, ali stvarno jako jako tanko, kao neki obrisi "prave" crte. tak da, ajmo pricekati..
|
|
|
|
RE: Razlika u simptomima 6.3.2013 18:12:52
|
|
|
|
perlica55
|
Supergirlzg to je to Ali kad budeš ponavljala testić piški ga s prvom jutarnjom mokraćom!!!! I obavezno nam se javi na odbrojavanju. Na toj temi se najviše družimo.
|
|
RE: Razlika u simptomima 6.3.2013 19:38:04
|
|
|
|
supergirlzg
|
Budem! Joj kak ste vi cure optimisticne :) sad primijetila neku laganu sukrvicu... Mozda to vjestica dolazi malo ranije. Bum javila razvoj dogadaja..
|
|
|
Anketa
Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16
Da li ste imale nagle promjene raspoloženja u trudnoći?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!