|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Komentirajte...
30.12.2012 16:32:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Kralju kraljevo - Bogu božje... Ne vidim zašto bi plaćali crkvi išta prisilno. Ja prva neću.
Smatram da se vodi jedan tihi rat protiv Boga. Ne protiv Crkve, nego protiv Boga. Preko Crkve kao institucije će nažalost mnogi okrenuti leđa i samom Bogu...

Efežanima 6,12: „Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova..."

Jako puno vas ima koji govorite o toleranciji, koji "ne mrzite nikoga" a pljujete po svećenicima. Znači da ipak mrzite... Ja sam srela samo jednog koji nije bio "sav svoj" ali sam se maknula i molim za njega da se obrati. Svećenik je čovjek koji je rođen u ljudskoj obitelji, odrastao u obitelji i iz te obitelji, iz naroda, je uzet da služi - narodu. Svaki čovjek, pa i svećenik, ima svoje vrline i mane. A na njima svi vide samo mane! Čak i ako živi sveto, netko će mu nešto prišiti.
Nisam na ovom forumu još nigdje našla temu na kojoj bi se pisalo kako je neki svećenik dobar i kako je nekome pomogao u krizi. ČAk i da ju ja otvorim, možda bi se našao jedan post, dva posta... i više ne bi. Jer se oni koji isto misle ne usude reći, a oni koji pljuju po svećenicima, njih je dosta i previše.

Što se tiče članka s početka teme, da, istina je da se činom abortusa počinitelji automatski izopćuju iz Crkve. Znači i majka i otac i onaj koji je izvršio abortus. Zašto? Zato jer je činjenica da je abortus ubojstvo s predumišljajem, i to osobe koja se nije imala snage niti mogućnosti boriti za svoj život.

Postoji jedan sakrament, sakrament pomirenja s Bogom u katoličkoj, pravoslavnoj i još nekim crkvama, u reformaciji ga mislim nema. Osoba dolazi priznati svoj grijeh, usmeno ga izriče pred svećenikom, ali ga priznaje, ispovijeda, samom Bogu. Svećenik u ime Božje daje oproštenje grijeha i dužan je isti odmah iza odrješenja - ZABORAVITI! Ako oda ispovjednu tajnu, biva strogo sankcioniran, te su svećenici radije išli u smrt nego odavali ispovjednu tajnu. Jedan od njih je sv. Ivan Nepomuk, kojeg je ljubomorni kralj bacio u rijeku s mlinskim kamenom oko vrata.
Dakle, sakramentom pomirenja Bog nam daje veliku milost da olakšamo svoju patnju, da se oslobodimo tereta krivnje koji nosimo. Sakramentom pomirenja opraštaju se svi grijesi, tako i taj, grijeh abortusa, ubojstva vlastitog djeteta, te se osoba koja se iskreno pokajala i dobila odrješenje, može vratiti u krilo Majke Crkve i primati sakramente. To je veliko olakšanje za mnoge jer je jako teško nositi teret krivnje čitav život. Bog je velik u svome milosrđu i oprašta grijehe.
Zato preporučam svakome tko želi, da ode na sv. ispovijed i obnovi svoj savez Ljubavi s Bogom.

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 26
30.12.2012 19:29:39   
mamacita

IZVORNA PORUKA: Mariachi

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Kralju kraljevo - Bogu božje... Ne vidim zašto bi plaćali crkvi išta prisilno. Ja prva neću.
Smatram da se vodi jedan tihi rat protiv Boga. Ne protiv Crkve, nego protiv Boga. Preko Crkve kao institucije će nažalost mnogi okrenuti leđa i samom Bogu...

Efežanima 6,12: „Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova..."

Jako puno vas ima koji govorite o toleranciji, koji "ne mrzite nikoga" a pljujete po svećenicima. Znači da ipak mrzite... Ja sam srela samo jednog koji nije bio "sav svoj" ali sam se maknula i molim za njega da se obrati. Svećenik je čovjek koji je rođen u ljudskoj obitelji, odrastao u obitelji i iz te obitelji, iz naroda, je uzet da služi - narodu. Svaki čovjek, pa i svećenik, ima svoje vrline i mane. A na njima svi vide samo mane! Čak i ako živi sveto, netko će mu nešto prišiti.
Nisam na ovom forumu još nigdje našla temu na kojoj bi se pisalo kako je neki svećenik dobar i kako je nekome pomogao u krizi. ČAk i da ju ja otvorim, možda bi se našao jedan post, dva posta... i više ne bi. Jer se oni koji isto misle ne usude reći, a oni koji pljuju po svećenicima, njih je dosta i previše.

Što se tiče članka s početka teme, da, istina je da se činom abortusa počinitelji automatski izopćuju iz Crkve. Znači i majka i otac i onaj koji je izvršio abortus. Zašto? Zato jer je činjenica da je abortus ubojstvo s predumišljajem, i to osobe koja se nije imala snage niti mogućnosti boriti za svoj život.

Postoji jedan sakrament, sakrament pomirenja s Bogom u katoličkoj, pravoslavnoj i još nekim crkvama, u reformaciji ga mislim nema. Osoba dolazi priznati svoj grijeh, usmeno ga izriče pred svećenikom, ali ga priznaje, ispovijeda, samom Bogu. Svećenik u ime Božje daje oproštenje grijeha i dužan je isti odmah iza odrješenja - ZABORAVITI! Ako oda ispovjednu tajnu, biva strogo sankcioniran, te su svećenici radije išli u smrt nego odavali ispovjednu tajnu. Jedan od njih je sv. Ivan Nepomuk, kojeg je ljubomorni kralj bacio u rijeku s mlinskim kamenom oko vrata.
Dakle, sakramentom pomirenja Bog nam daje veliku milost da olakšamo svoju patnju, da se oslobodimo tereta krivnje koji nosimo. Sakramentom pomirenja opraštaju se svi grijesi, tako i taj, grijeh abortusa, ubojstva vlastitog djeteta, te se osoba koja se iskreno pokajala i dobila odrješenje, može vratiti u krilo Majke Crkve i primati sakramente. To je veliko olakšanje za mnoge jer je jako teško nositi teret krivnje čitav život. Bog je velik u svome milosrđu i oprašta grijehe.
Zato preporučam svakome tko želi, da ode na sv. ispovijed i obnovi svoj savez Ljubavi s Bogom.

Darling, vise nije rijec o ispovjedi i abortusu, nego me je iznenadio clanak iz novina o Crkvenom porezu za vjernike koji su uveli u Njemackoj, i koji ce doci i kod nas, koje ti je misljenje povodom toga?

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 27
30.12.2012 19:58:45   
Anoniman
Kad će to doći kod nas? Ima netko informaciju?

Moje ISKUSTVO - ne mišljenje - je to da nam je Crkva, od kad smo dobili treće, pa zatim četvrto dijete, pomogla kao nikad nitko.
Već nekoliko godina za redom, za svaki Uskrs i Božić dobijemo po jedan ili dva paketa hrane, nešto novaca, koliko se skupi i župnik nam svaki put kaže da mu donesemo jedan račun od režija da nam plati, ali nama je neugodno još i to, pa mu ne odnesemo, a onog paketa pola podijelim, jer mi je uvijek žao onih koji ne dobiju ili imaju isto ili više djece od mene.
Inače, takav paket u našoj župi dobiju sve slabije imućne obitelji i obitelji s više djece, da ne bi netko pomislio da imam nekakvu vezu. Nemam. To je čista kršćanska solidarnost, skuplja se za to pred Božić i Uskrs i dijeli se na jednake dijelove.

Mislim da se crkveni porez uveo u zapadnim zemljama zato jer ljudi - što više imaju, to manje drugima daju. Oni koji su siromašniji imaju više senzibiliteta za druge i mogu se organizirati ovakva skupljanja, a i narod ima osjećaja da njihov pastir ne može živjeti od zraka. Znam svećenike koji jako skromno žive, znala sam i jednog, sad je već pokojni, koji si je sam kuhao!

Tko će plaćati crkveni porez a tko neće, to ovisi od toga koliko kome znači njegova vjera i koliko mu znače pastiri koji se brinu za njihovo duhovno dobro, odnosno za dijeljenje sakramenata i služenje sv. Euharistije i o tome koliko pojedinac ima senzibiliteta i poštovanja prema svećenicima i zajednici. Kad se uvede crkveni porez (i ako se uvede) sigurna sam da će se i tada gledati na to u kakvim uvjetima netko živi, kakva su mu primanja i sl. Sada je to svedeno na nedjeljnu milostinju i na darove koji se daju o blagoslovu kuća, ali naš je župnik napisao da to nije nikakav uvjet za blagoslov, a nama, otkad smo se vjenčali, nisu uopće htjeli uzeti to što smo spremili, jer, kažu, "Vi to nadoknadite u aktivnostima."

(Odgovor članu mamacita)
  Neposredna veza do poruke: 28
31.12.2012 17:47:04   
bubaMaja
Mariachi - lijepo je pročitati da ima i takvih svećenika i župa ))), tužno je da ovih drugih nažalost ima više.

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29
31.12.2012 19:14:42   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

Mariachi - lijepo je pročitati da ima i takvih svećenika i župa ))), tužno je da ovih drugih nažalost ima više.

po kojim/čijim statistikama je to tako? ja osobno u to ne vjerujem!

u svakom čovjeku ima nešto dobro...
vi koji se pozivate na onu "ne čini nikome ono što ne želiš da učine tebi" upitajte se kako se ponašate prema svom župniku, kad ste zadnji put za njega molili, što okolo o njemu pričate, a možda se niste ni potrudili da ga upoznate i ponudite mu u nečemu pomoć. možda bi onda imali malo pozitivnije mišljenje o njemu. jer, htjeli vi to ili ne, on je ovdje na zemlji sami Krist, jedino po njegovim rukama Krist silazi u sv. Hostiju. Jedino po njegovim rukama se opraštaju grijesi. To je tako, to je činjenica, bez obzira što mislite o njegovom izgledu, vanjštini, materijalnoj situaciji, manama (kojih svi imamo!) i vrlinama (kojih isto tako svi imamo!).
Ni jedan svećenik, ma kako se loše ponašao, meni neće biti razlog da prestanem biti član Crkve niti da prestanem ići na sv. Misu.

(Odgovor članu bubaMaja)
  Neposredna veza do poruke: 30
31.12.2012 20:08:23   
mamacita
user posted image O ovome bi mogli do u nedogled raspravljati, ali evo kako ja shvacam vjeru i svecenstvo:

Biblija jasno govori: "Jedan je Bog, jedan je posrednik između Boga i ljudi: čovjek Krist Isus" (1. Timoteju 2,5), "Krist naime nije ušao u Svetinju napravljenu rukom, koja je samo slika prave, nego u samo nebo, da posreduje za nas pred licem Božjim" (Heb 9,24), te da Krist može "zauvijek spasavati one koji po njemu dolaze k Bogu, jer uvijek živi da posreduje za njih" (Hebrejima 7,25), odnosno govori da posredničku ulogu ima sam Isus Krist, a ne njegov navodni zemaljski posrednik. Mi nismo opravdani (pomireni) sa Bogom riječima nekog crkvenog dužnosnika ili našom zaslugom, već vjerom u svemoćnog Otkupitelja, Njegovom žrtvom na križu i Božjom milošću ("Da, milošću ste spašeni - po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji" Ef 2.8). Sukladno tome “sveci”, Marija, mise zadušnice ili zemaljski crkveni dužnosnici ne mogu nas spasiti jer "Spasenja nema ni po jednom drugom, jer je pod nebom to jedno ime [Isusovo] dano ljudima po kojem nam se treba spasiti" (Dj 4,11). Gospodin Isus Krist ujedno je i jedini posrednik između čovjeka i Boga.

Dakle, svecenik je jedino covjek, i kao takav ima mane i vrline. No, iskreno, nakon sto je meni jedan takav nadobudan svecenik odlucio da mi ne moze dati orostenje grijeha jer sam zacela dijete prije braka, naprosto mi je otvorio oci tim postupkom, i nakon sto su meni i muzu uskratili (zamisli u Kraljeveckoj zupi) crkveni brak jer je on bio prije ozenjen, i jer eto nije bio katolik... vise mi nije trebalo od toga dvoga da shvatim kako meni nisu potrebni posrednici izmedju mene i mog Boga.

Komentar za crkveni porez je taj... naime, gdje je ova rasprava zapocela, mnogi se deklariraju kao katolici, ali kada je vrijeme za ici u crkvu, mnogi ne idu i ne daju milodare... dakle, crkva pocinje siromasiti.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31
31.12.2012 23:03:35   
Anoniman
...pitam se onda - čemu je sam Isus zvao apostole, nije li to bilo bez veze?
Zašto je on rekao Petru ono iz Matejevog evanđelja 16:18-19:

"Tu es Petrus et super hanc petram aedificabo ecclesiam meam et portae inferi non praevalebunt adversus eam."
"Ti si petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati"
...kad većini vjernika (ovakvih i onakvih) svećenici ne trebaju ili su im trn u oku - dok ne dođe neka frka u životu ili ne daj Bože smrtna opasnost....

I kako bi ti u 21. stoljeću saznala za Isusa da ti tu vjeru nije netko predao? Nekakav nasljednik apostola. Netko tko je preživio katakombe, lavove, progone, pljuvanja i poniženja za Ime, kroz 2000 godina. Nisu ovi današnji napadi na Crkvu od jučer popodne, to je tako od početka! Bez brige, nije nam bed! To je čisto zadovoljstvo!

A Marija? Zar nije totalno besmisleno što se rodila Djevica bez istočnog grijeha s posebnom zadaćom, da rodi Boga? Pa, mogao se sam od sebe stvoriti na zemlji, On ima tu moć!
Nije li besmisleno što se rodio u obitelji u kojoj su za njega brinuli Majka i Poočim, kad se može živjeti i s homićima? Valjda je i u ono vrijeme Bog imao nešto za poručiti svijetu, možda to da mu se čistoća sviđa?

Zašto toliki svijet voli Blaženu Djevicu Mariju? Nije li i to bez veze? Isus je sam na križu nama predao svoju majku. Zašto? Je li u tom trenutko bio "izvan pameti"? NIJE!

„Kada Isus opazi majku i blizu nje učenika kojeg je osobito ljubio, reče majci svojoj: “Ženo, evo ti sina!“ Zatim reče učeniku: „Evo ti majke!“. I od tog je časa učenik uze u svoju kuću.“ (Iv, 19,26-27)
Dao nam je svoju Majku za zagovornicu, za pomoćnicu u nevoljama života, i još više, postavio ju je za Kraljicu neba i zemlje, jer je jedina bila dostojna te časti. Po njezinom su se zagovoru dogodila nebrojena čudesa u povijesti Crkve, a ljudi koji su nasljedovali nju i njezinog Sina i stekli za života herojske kreposti, nisu slučajno proglašeni svetima, nego su se i po njihovom zagovoru događale neobjašnjive stvari, ozdravljenja, ljudi su se vraćali Kristu. Mi ne slavimo njih kao ljude, niti se njima klanjamo, nego preko njih vidimo put prema Bogu, oni su nam most!

Glede svetih misa (zadušnica i onih s drugim nakanama) - Isus sam govori: (Ivan 6)

51Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta." 52Židovi se nato među sobom prepirahu: "Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?" 53Reče im stoga Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! 54Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. 55Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. 56Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. 57Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. 58Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke."

Znači, kad se stvari pogledaju iz ispravnog kuta, sve sjeda na pravo mjesto.
S tim da Isus treba biti prvi.

(Odgovor članu mamacita)
  Neposredna veza do poruke: 32
1.1.2013 2:19:55   
mamacita
Ma mogli bi ovako do sudnjeg dana. Ja vjerujem jednostavno, bez mnogo "Moras ovo ili moras ono", direktno idem do Boga preko Isusa (nitko drugi to ne moze niti brze niti bolje)...

Zanimljivo je to sto ti i ja o ovome mozemo razgovarati na ovaj nacin. Nije mi bila namjera svadjati se user posted image . Moja je pocetna tvrdnja bila i ostala da su svecenici samo ljudi, i da ih ima onakvih koji uopce ne bi smjeli ista raditi u Isusovo ime. Amen.

< Poruku je uredio mamacita -- 1.1.2013 2:29:54 >

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 33
1.1.2013 8:35:06   
mišica 666
potpisujem mamacitu. btw i sama sam u nekoj sličnoj situaciji ko ti mm je ateista i nismo se oženili u crkvi. ja se sad ne mogu ispovjedit ni pričestit ni ništa. dva su mi svečenika rekli da sam konkubina. s druge strane doći će mu ubojica ili lopov ispovjedit se i on je bolji čovjek i vjernik od mene koja živim sa svojim mužem i dvoje djece u ljubavi. ja znam da mene moj Bog voli i da voli i čuva moju familiju a za ovakve svečenike me zaboli neka stvar..... e i sritna vam nova user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 34
1.1.2013 12:53:02   
Anoniman
ja se s tobom ne svađam, ja samo iznosim činjenice, stavove katoličke Crkve, na kraju krajeva, ono što sam studirala, imam dužnost drugima prenositi, bez obzira što nemam papir o završetku školovanja. Nitko nije rekao da se ti s tim moraš slagati. KC kao institucija ima svoja pravila igre, kao na kraju krajeva i američki nogomet, jer kad bi svatko radio što hoće, bilo bi svega i svačega...
Npr., dok moj muž nije dobio papir da je njegov prvi brak ništavan, odnosno da nije bio valjano sklopljen, jer je njegova bivša isključila doživotnost i imanje djece u privoli, mi nismo mogli pristupati sakramentima. to vrijeme smo proveli isto odlazeći na misu svake nedjelje i duhovno se pričešćujući.
razlika između vaših brakova i našeg je ta da smo nas oboje bili katolici i imali smo želju živjeti svoju vjeru i prenositi je svojoj djeci i čak i da smo do sada ostali čekati poništenje, mi bi odgajali djecu u katoličkom duhu i slali ih na vjeronauk.
u slučaju da se netko odluči sklopiti crkveni brak s osobom koja nije katolik, osoba koja je katolik imala bi dužnost odgajati djecu u katoličkom duhu. a ako dotična osoba to ne želi, nema nikakvog smisla sklapati crkveni brak.

što se tiče svećenika, ja sam itekako svjesna da su oni samo ljudi sa svojim vrlinama i manama, ali ih silno poštujem, jer ih je Bog baš takve odabrao za svoju službu. Ono što iznimno kod njih cijenim je njihovo svećeničko dostojanstvo i tu je sve u redu dok se drži dostojna distanca i poštovanje. Čim se svećenika, čak i u mislima, krivo pogleda, tu nastaje veliki nered jer sotona nikad ne miruje, a oni su posebno izloženi velikim napastima, jer su Božji i onaj ih itekako mrzi zbog toga.
Zato stojim iza onoga da se za njih treba moliti, mi molimo za njih, i neću ih prestati braniti, jer znam osobno svećenike koji stvarno sveto žive, puno mole i poste, i to se vidi na čovjeku kad je sav u Bogu. Jedan od njih nam je jutros došao čestitati novu godinu i nama je to bila posebna čast, milost i blagoslov!

(Odgovor članu mišica 666)
  Neposredna veza do poruke: 35
1.1.2013 15:17:15   
modesty blaise
IZVORNA PORUKA: mišica 666

potpisujem mamacitu. btw i sama sam u nekoj sličnoj situaciji ko ti mm je ateista i nismo se oženili u crkvi. ja se sad ne mogu ispovjedit ni pričestit ni ništa. dva su mi svečenika rekli da sam konkubina. s druge strane doći će mu ubojica ili lopov ispovjedit se i on je bolji čovjek i vjernik od mene koja živim sa svojim mužem i dvoje djece u ljubavi. ja znam da mene moj Bog voli i da voli i čuva moju familiju a za ovakve svečenike me zaboli neka stvar..... e i sritna vam nova user posted image

sritna i tebi draga.... user posted image

Ajme Mariachi draga si mi ali bez uvrede jer mi to stvarno nije namjera, ti ko da živiš u nekom prahistorijskom vremenu i prostoru .... zato si se valjda toliko i napatila... žao mi je što si toliko zapela u nekoj davnini i bajci user posted image

< Poruku je uredio modesty blaise -- 1.1.2013 15:18:02 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 36
1.1.2013 16:24:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: modesty blaise
Ajme Mariachi draga si mi ali bez uvrede jer mi to stvarno nije namjera, ti ko da živiš u nekom prahistorijskom vremenu i prostoru .... zato si se valjda toliko i napatila... žao mi je što si toliko zapela u nekoj davnini i bajci user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

skoro sam umrla od smijeha!
ovo moram isprintati i uokviriti negdje.

neću ti zamjeriti jer sam sasvim sigurna da nemaš pojma što si rekla.

sretna vam nova - odoh, imam posla.
kuham mužu kavu.

(Odgovor članu modesty blaise)
  Neposredna veza do poruke: 37
1.1.2013 18:00:11   
modesty blaise
IZVORNA PORUKA: Mariachi

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

skoro sam umrla od smijeha!
ovo moram isprintati i uokviriti negdje.

neću ti zamjeriti jer sam sasvim sigurna da nemaš pojma što si rekla.sretna vam nova - odoh, imam posla.
kuham mužu kavu.

bome si stvarno "dobra"...
samo uokviri ,slobodno .... možda ti zatreba u neko skoro vrijeme kao potsjetnik...
a pojima i te kako imam kaj pričam, ne znam jel imaš bolest zaboravljanja ili voliš zatvarat oči i pomolit se bogu moleći ga da ti da snage i pomogne ti....mada , ako me pamćenje ne vara ,tražila si pomoć i od obićnih smrtnika kad ti ni svevišnji nije mogo pomoći...i ja sam bila jedna od onih koja ti je rado pružila podršku a nisam vjernik...
eh!
uokviri samo , uokviri...

i kak si ono gore natefterila: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....
jel ove smajliće? liče mi na podsmijeh....hm....

Kuhaš kavu onom istom mužu od kojeg si donedavno bježala i svašta o njemu nelijepoga rekla? Onoga koji te zabije kad god mu se digne a ti bespomoćna jer tako je po pravilu božjem? Onom istom koji donedavno nije mario za tebe i tvoje osjećaje?
Onom od kog si se htjela rastati ?
HA?????
Jel njemu kuhaš kavu Mariachi????

Oprosti na izravnosti al zalužila si ju. Bezobrazno ponašanje ti ne leži, znaš da je to moja uloga.
Al oprostiti je krščanski , zar ne draga?

i naravno ...Sretna ti nova , kao i cijeloj tvojoj obitelji

< Poruku je uredio modesty blaise -- 1.1.2013 18:02:18 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 38
1.1.2013 18:10:42   
seraphyme
ovo je postalo jako ružno.  ne bih trebala niš reći jer me se ne tiče, ali modesty, ovo je ispod pojasa

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

Neposredna veza do poruke: 39
1.1.2013 18:23:18   
modesty blaise
nema tu ispod pojasa. pa ne želim biti klon koji tu klimata glavom potvrdno i grli se i ljubi virtualno sa svima...i slaže naravno...
a ti ak si poštena vidi ko je kome prvi spustio.
Istina je što sam napisala: Ništa ružno ni izmišljeno. al kad mi tak lijepo veli da sam "ko zna kaj" i da nema vremena za gubljenje s menom neg ide KUHAT KAVU MUŽU ,onda sorry seraphyme pogle iz drugog ugla , sviđala se ja tebi il ne...

Sebastian, 01.09.2010

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 40
1.1.2013 18:29:45   
seraphyme
nije uopće stvar tko mi se sviđa, a tko ne, ali mi ovo nisko. jebiga, nismo majmuni da se nabacujemo govnima

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

Neposredna veza do poruke: 41
1.1.2013 18:54:08   
lidac0605
Moram tu stat uz Mb,jer oprosti Mariachi al ovo je i meni palo na pamet dok predstavljas svoju uzornu katolicku obitelj i pricas nam bajke.Ovo je nespojivo sa zenom koja je prije par mj.pisala da je muz siluje,ponizava i podcjenjuje.Ocito sama sebi mazes oci,il ti ocito tvoj gospodin diktator ocu rec muz vrlo efikasno ispire mozak...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 42
1.1.2013 19:12:18   
kanader

nema tu ispod pojasa. pa ne želim biti klon koji tu klimata glavom potvrdno i grli se i ljubi virtualno sa svima...i slaže naravno...
a ti ak si poštena vidi ko je kome prvi spustio.
Istina je što sam napisala: Ništa ružno ni izmišljeno. al kad mi tak lijepo veli da sam "ko zna kaj" i da nema vremena za gubljenje s menom neg ide KUHAT KAVU MUŽU ,onda sorry seraphyme pogle iz drugog ugla , sviđala se ja tebi il ne...

eto moram priznati da sam se zbog ovih postova upravo zapitao da li sam nešto pomiješao u nickovima forumašica ili je baš prigorka ne tako davno imala teške životne probleme, sa mužem...sad stvarno modesti je direktna ali nije uvijena i licemjerna(što bi se reklo, lupa u glavu)modesti ne ljuti se na mene ja to onakouser posted image

letio sam nekad, letio i ja...imao sam krila ,krila leptira

Neposredna veza do poruke: 43
1.1.2013 21:13:48   
Anoniman
postoji jedna kvaliteta ljudskih bića koja se zove opraštanje i ja ju svakodnevno koristim, vidim da ima nekih koji za nju nisu nikad čuli.

(Odgovor članu kanader)
  Neposredna veza do poruke: 44
2.1.2013 0:34:47   
mamacita
Ima nas vise koji znamo oprostiti. Eto, ja oprastam sto je moj upit ujesto ugodne diskusije izazvao "prolom oblaka". user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 45
2.1.2013 9:12:35   
Anoniman
ma, darling, ne zamjeram ti ja ništa user posted image
na ovakve teme bi ugodna diskusija bila samo među istomišljenicima.
user posted image
ti i ja se kužimo.

što se tiče mog odnosa s mužem (ovo je malo OT) - istina je da smo imali gadnu krizu prošle godine i ovdje je par forumašica koje su mi bile blizu i stvarno sam im zahvalna (one će se same prepoznati)
međutim, dok sam imala u rukama papire za razvod, nešto se u nama dogodilo, valjda prst Božji, nije nam dalo da se razvedemo.
Što nas je spasilo? Prvenstveno molitve, opraštanje, dijalog i RAD NA VLASTITOJ NARAVI, tesanje sebe, koje se nastavlja iz dana u dan!

I, hvala na pitanju, nama je super!
Puno smo se promijenili u zadnju godinu dana.
I da, istina je, jučer sam kuhala kavu svojem mužu. Zašto ne?

Mislim da ću otići sa rr, ne zbog nikog osobno, nego jednostavno vidim da gubim previše vremena na internet. To mi ne koristi duhovnom rastu.

(Odgovor članu mamacita)
  Neposredna veza do poruke: 46
2.1.2013 19:43:23   
bubaMaja
baš je lijepo kad ružne stvari završe sretno user posted image

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 47
3.1.2013 23:23:53   
Ninaa
Bome svašta neću uopće o ovoj temi,a modesty mislim da ovo nije bilo samo nisko nego jako bezobrazno,ali dobro to je samo moje skromno mišljenje

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 48
3.1.2013 23:32:52   
mamacita
Sta reci? Moje iskustvo i pravilo ponasanja u braku je, NIKADA, i NIKOME ne govorim o svojim problemima s muzem (ako ih bude). Samim time izlazem svoju intimu potpunim strancima, no cak niti najintimnijim prijateljima ne govorim o tome, jer mi se mozemo u medjuvremenu pomiriti, oprostiti (kao u M. slucaju), krenuti dalje, a ljudi bi uvijek potezali prosle greske i prosle probleme.

No, svakako je sve ovo OT. Jer pitanje je bilo o crkvenom porezu, a ne o necemu sasvim 100-tom. user posted image

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 49
4.1.2013 17:54:03   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mamacita

Sta reci? Moje iskustvo i pravilo ponasanja u braku je, NIKADA, i NIKOME ne govorim o svojim problemima s muzem (ako ih bude). Samim time izlazem svoju intimu potpunim strancima, no cak niti najintimnijim prijateljima ne govorim o tome, jer mi se mozemo u medjuvremenu pomiriti, oprostiti (kao u M. slucaju), krenuti dalje, a ljudi bi uvijek potezali prosle greske i prosle probleme.

No, svakako je sve ovo OT. Jer pitanje je bilo o crkvenom porezu, a ne o necemu sasvim 100-tom. user posted image

eto, žao mi je što nisam bila tako disciplinirana... ali sad je kasno, što napisah napisah.
mea culpa... ispričavam se što sam u trenucima krize pukla na javnom mjestu, nisam trebala. nadam se da se takva situacija neće ponoviti a ako se ponovi, sad znam što ću...

(Odgovor članu mamacita)
  Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!