mamacita
|
IZVORNA PORUKA: Mariachi IZVORNA PORUKA: Zvonki Kralju kraljevo - Bogu božje... Ne vidim zašto bi plaćali crkvi išta prisilno. Ja prva neću. Smatram da se vodi jedan tihi rat protiv Boga. Ne protiv Crkve, nego protiv Boga. Preko Crkve kao institucije će nažalost mnogi okrenuti leđa i samom Bogu... Efežanima 6,12: „Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova..." Jako puno vas ima koji govorite o toleranciji, koji "ne mrzite nikoga" a pljujete po svećenicima. Znači da ipak mrzite... Ja sam srela samo jednog koji nije bio "sav svoj" ali sam se maknula i molim za njega da se obrati. Svećenik je čovjek koji je rođen u ljudskoj obitelji, odrastao u obitelji i iz te obitelji, iz naroda, je uzet da služi - narodu. Svaki čovjek, pa i svećenik, ima svoje vrline i mane. A na njima svi vide samo mane! Čak i ako živi sveto, netko će mu nešto prišiti. Nisam na ovom forumu još nigdje našla temu na kojoj bi se pisalo kako je neki svećenik dobar i kako je nekome pomogao u krizi. ČAk i da ju ja otvorim, možda bi se našao jedan post, dva posta... i više ne bi. Jer se oni koji isto misle ne usude reći, a oni koji pljuju po svećenicima, njih je dosta i previše. Što se tiče članka s početka teme, da, istina je da se činom abortusa počinitelji automatski izopćuju iz Crkve. Znači i majka i otac i onaj koji je izvršio abortus. Zašto? Zato jer je činjenica da je abortus ubojstvo s predumišljajem, i to osobe koja se nije imala snage niti mogućnosti boriti za svoj život. Postoji jedan sakrament, sakrament pomirenja s Bogom u katoličkoj, pravoslavnoj i još nekim crkvama, u reformaciji ga mislim nema. Osoba dolazi priznati svoj grijeh, usmeno ga izriče pred svećenikom, ali ga priznaje, ispovijeda, samom Bogu. Svećenik u ime Božje daje oproštenje grijeha i dužan je isti odmah iza odrješenja - ZABORAVITI! Ako oda ispovjednu tajnu, biva strogo sankcioniran, te su svećenici radije išli u smrt nego odavali ispovjednu tajnu. Jedan od njih je sv. Ivan Nepomuk, kojeg je ljubomorni kralj bacio u rijeku s mlinskim kamenom oko vrata. Dakle, sakramentom pomirenja Bog nam daje veliku milost da olakšamo svoju patnju, da se oslobodimo tereta krivnje koji nosimo. Sakramentom pomirenja opraštaju se svi grijesi, tako i taj, grijeh abortusa, ubojstva vlastitog djeteta, te se osoba koja se iskreno pokajala i dobila odrješenje, može vratiti u krilo Majke Crkve i primati sakramente. To je veliko olakšanje za mnoge jer je jako teško nositi teret krivnje čitav život. Bog je velik u svome milosrđu i oprašta grijehe. Zato preporučam svakome tko želi, da ode na sv. ispovijed i obnovi svoj savez Ljubavi s Bogom. Darling, vise nije rijec o ispovjedi i abortusu, nego me je iznenadio clanak iz novina o Crkvenom porezu za vjernike koji su uveli u Njemackoj, i koji ce doci i kod nas, koje ti je misljenje povodom toga?
|