Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.11.2011 1:05:25
|
|
|
|
dianchy
|
ja posjetila bolnicu jučer (pošto ovo pišem u 1 iza ponoći jer ne mogu spavati, a i boooli) Jučer oko 10 počeli bolovi iznad stidne kosti i šire se u kičmu...nepravilno...pa boli sve više, pa se smiri, pa počne konstantno boliti...nisam paničarila,ali ipak u 5 otišla na hitnu čisto da me umire i potvrde da je sve ok. Tako je i bilo. Kao istezanje maternice, sve uredno. A mene opet boli... i pitam doktora mogu li šta uzeti da malo umanjim bolove, kaže ne. Ako će vam biti gore dođite opet k nama. A moj ginić mi prepisao normabele kad sam mu se prije 2 mjeseca požalila na lagane bolove dolje. Rekao je da mogu uzeti jednu kad me fakat bude bolilo, da se mišići malo opuste. Mislim da ću uzeti jednu jer ne mogu zaspati...a saznali smo da malena ima punu kilu! I cijelih 20 min sam slušala otkucaje njena srca...koji zvuk! I nema mjesta panici,ali sad već počinje nervoza zbog konstantnih bolova, a nije ništa a ne mogu si pomoći. Kad će biti trudovi bit će lakše - znat ću da je to to!
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.11.2011 9:26:06
|
|
|
|
natali2610
|
bitno da je sve ok ...ja isto znam često imati jake kontrakcije pa budem uplašena ali prođu ...a čuj to su sve pripreme za porod ...
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.11.2011 12:28:29
|
|
|
|
dianchy
|
Što je najvažnije nisam paničarila, samo mi je već bilo glupo. Blizu mi je bolnica pa nakon 8 sati bolova rekoh idem radije provjeriti. Da budem ziher. Pretpostavila sam da nisu trudovi jer su bolovi bili u nikakvom razmaku, totalno zbrčkano. A i kad pomislim da sam porod nije me strah uopć...nemam nervozu. Samo da do tada sve lijepo prođe.
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.11.2011 13:26:27
|
|
|
|
natali2610
|
ja bi isto tak reagirala ,bolje provjeriti pa si onda sigurna da je sve ok nego se mučiti i razbijati glavu o čemu se radi...vidiš ja kad pomislim na porod lovi me panika jer mi je prvi bil dosta težak (14 sati užasnih bolova)..ali prođe sve kad vidiš bebicu
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.11.2011 17:26:13
|
|
|
|
marinazg
|
dianchy cim sam pocela citat post vec sam se zabrinula ali ufff drago mi je da je sve ok sa ja se isto uzasno bojim poroda
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.11.2011 20:36:46
|
|
|
|
dianchy
|
sve je ok..danas me još bolilo, zapravo više kao probadalo, ali sad je sve ok. Ništa ne boli Ma nemojte se bojati, sve se da izdržati. Pozitivne misli čine čuda!
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.11.2011 20:43:53
|
|
|
|
mariola
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 21.11.2011 11:37:12
|
|
|
|
marinazg
|
jao cure pocele su nocne more, citala sam da u zadnja 3 mjeseca trudnice dosta cesto ih imaju.... sanjala sam da mi je pukao vodenjak i da smo otisli u bolnicu, da bi tamo doktor rekao neka dodem za tocno 7 dana u isti sat i minutu i da cu tocno tada rodit jaooo tako glup san al sva sam se preznojila
< Poruku je uredio marinazg -- 21.11.2011 11:40:13 >
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 21.11.2011 13:35:30
|
|
|
|
elven
|
Cruke, ide li koja već u trudničku ambulantu na SD na kontrole i dali zna tjedni raspored doktora kad je tko?
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 21.11.2011 14:45:48
|
|
|
|
dianchy
|
haahahha marina ti bi se trebala porazgovarati sa mojim mužićem, i on je imao noćne more da smo išli u bolnicu i sav je bio nervozan sljedeći dan. Noćne more imam i inače, ali nisam ovoliko sanjala u zadnjih pet godina. I jeste gotove sa kupovanjem? Jste sve spremile za dolazak? Ja ne mogu dočekati da odem u bolnicu. Čudno zvuči,ali jedva čekam da vidim svog malog anđela. Dosadio mi je trbuh već
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 21.11.2011 15:07:43
|
|
|
|
marinazg
|
elven ja idem samo na uzv na SD a neznam kad ce me slat gore i na preglede tako da zao mi je jos neznam dianchy hahahahahha a da si vidla kak sam bila zbunjena kad sam se probudila cak sam muza probudila i pitala ga jesmo bili mozda po noci u bolnici pa me pital jesam li luda hahahahha nama su ostale jos samo sitnice za kupiti a ti? jao mene je tak strah tog poroda tak da uopce ne dobivam zelju cim prije ic rodit, do 2 mjeseca ce strah otic nadam se
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 21.11.2011 15:35:07
|
|
|
|
elven
|
Hvala Marina... Ja bi za dva-tri tjedna trebala preći na preglede u trudničku pa čisto da malo proguglam doktore (Habek i Hafner i ti opako razvikani mi ne igraju neku ulogu jer uvijek imaju guuuuužvuuu), a valjda ima i drugih normalnijih sa kraćim redom čekanja...na kraju ipak se svede na fortunu i tko bude dežuran u ključnom trenutku... Snovi, ajme meni....inače bujnomaštovita i sa živopisnim snovima, sad mi je ludnica....svašta sam nasanjala, tako da mi je prvo što napravim kad otvorim oči da se malo štipnem, pomrdam da vidim jesam li stvarno budna, pogledam oko sebe i počnem provjeravati jesu li svi moji na broju i jel sve ok. MM se na početku čudio kad bi i njega slučajno probudila ili bauljala po stanu ili ljubila uspavanu curku oko tri u noći, ali sad se već naviknuo .... O porodu i strahu od istog da i ne pričam (prvi je bio CR sa punom anestezijom)....dakle sad sam prestrašena...od svih možda ovako i možda onako i vidjet ćemo itd...ta nesigurnost, neizvjesnost i nemogućnost barem minimalne kontrole nad situacijom...(biti bespomoćan)....mantram pozitivu i kad trebam odem kod mame da me malo pomazi (djeca će uvijek ostati djeca i uvjek će trebati mamicu ) sad me nemojte pitati pa koliko to imam godina, imam fajn... ali i takvu podršku i razumijevanje od moje majke da se samo nadam da će i moja djeca to prepoznati i imati u meni.... Uh što se raspisah.....ali eto nalet hormona ...
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 21.11.2011 21:09:08
|
|
|
|
yasmine
|
hahaha... ja sam noćas sanjala da mi je jedna od curka kroz pupak gurnula svoju ručicu van i držala me za prst! fakat su nam snovi za popišat se od !! mene je gin. samo jednom poslala u merkur na pregled i to kad sam bila u 12-om tjednu (danas smo ušle u 32-i tj), i rekla je da nema potrebe vucarat me po bolnici jer je sve ok. za tjedan dana sam naručena kod nje na procjenu težine mojih . jel to normalno za blizance? i jučer navečer su me rasturale prepone i kosti tak da sam jedva ustala u noći na wc. al, sve su to čari trudnoće, ha?
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 7:43:47
|
|
|
|
mariola
|
Jutro Ja sam neku noć sanjala neke bube, odvratne su bile, puno njih. Uf, kad se sjetim, nije bilo baš ugodno. Mislim da mi se jedna uvukla pod rukav pa sam umrla ali kao brzo sam se probudila da se to ne desi pa se ne sjećam detalja ne ponovilo se. Ovaj tjedan sam doma, malo izležavanja mi treba. Kupila nisam ništa Vidim da vi uglavnom jeste. Moram prvo izvadit sve od T pa da vidim šta mi fali. Imam ustvari sve samo ću nadokupit malo ženskastih stvarčica
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 8:08:20
|
|
|
|
dianchy
|
Ja se svojih snova zapravo rijetko sjećam u zadnje vrijeme. Valjda ima toliko toga...ali znam da sanjam ko luda i sjećam se samo nekih detalja... što se tiče kupovanja, nemamo još kinderbet ni kolica ni madrac, ni još neke sitnice. Kažem sinoć mužu da to obavezno idemo kupiti u subotu,ove veće stvari, a on kaže pa imamo vremena. Eto kako ja kupujem. Što mogu kupim ja, što ne mogu nositi iz dućana - imamo vremena. Mislim da odgađa jer na taj način podsvjesno valjda misli kako još nije došao trenutak kad će postati stvarno to malo biće u meni i kad će on postati zaista odgovoran za jedno ljudsko biće. On ju ne osjeti pa nema taj osjećaj. Kako se vaši ponašaju? - pitanje za vas koje ste prvi put trudne Moj nikad nije bio u kontaktu sa malim bebama pa uopće nema osjećaj za roditeljstvo još. Tjeram ga da razgovara s njom, ali mi ne ide baš Mislim da ga je više strah nego što želi priznati A danas idem u shopping - one stvari koje mogu nositi sama Samo ne smijem gledati robicu više...jako puno robe sam dobila, ali nikad mi nije dosta I mislila sam kupiti neki kaput,pelerinu, bilo što mogu zakopčati,ali mislim da sam odustala. Preskupo je da bi izgledala ko tenk! Radije nosim svoju toplu jaknu raskopčanu, obučem dvije majce i kupim par šalova. Uostalm, nije da baš izlazim van pretjerano...
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 8:16:14
|
|
|
|
mariola
|
Dianchy, kad je ono tebi termin? (mogla bi napravit ticker pa da uvijek možemo vidjeti ) Nije kasno za kupovinu. Mi smo prvi put kupili dva mjeseca prije. I to skoro sve u jednom danu. Natrpali smo auto da smo i nas dvoje jedva sjeli i onda se cijeli vikend zabavljali. Mm sastavljao kinderbet i komodu, ja prala robicu, pomalo peglala i pripremala. Po meni je bilo bitno da sve bude spremno kad uđem u deveti mejsec. Tako je i bilo. Jedino vam je možda financijski lakše po malo kupovati jer kad kupuješ sve u par dana, potrošiš puno.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 8:41:35
|
|
|
|
dianchy
|
16.02 je termin na sv. Duhu financijski mi je lakše i zato bi htjela to mali razdijeliti, ali nije previše aktivan po tom pitanju. E htjela sam to pitati, jel tete u dućanima prodaju izložbene primjerke kindača i kolica ili ih imaju na skladištu? Jer kad smo mi gledali kolica u adaxu, žena je rekla da su ih svi dućani dobili po 1 ili 2 primjerka. Što bi značilo da prodaju izložbeni primjerak, a to ne želim kupovati. Kolica koja su sastavljana i rastavljana najmanje 100 puta Nema šanse
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 9:02:28
|
|
|
|
mariola
|
Kinderbet i komodu smo kupili u adaxa i dobili iz skladišta zapakirano. Tako i kolica, kupili u baby media shopu.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 9:24:47
|
|
|
|
marinazg
|
Jutro curke elven ako cujes jos od nekog koji je doktor jos dobar daj javi pls hvala yasmine da to je normalno, ja vec sad idem na uzv u bolnicu makar je sve ok, ne brini mariola hvala za ticker bas mi je fora jedino neznam kako dodati sliku profila dianchy mi smo kupili kolica,krevetic i komodu u adaxu. krevetic i komoda zapakirane a kolica su nam dali izlozbeni primjerak... ali moje misljenje je da kak velis sastavljale su kolica 100 puta, a kolica su jos u izvanrednom stanju i nigdje nisu potrgana, to znaci da su jako kvalitetna, samo se treba pogledati prije nego se uzme da nisu negdje strgana a i po kotacima vidis kolko su "rabljena" . Mislim bar je to moje misljenje. ima ti akcija chicco kolica 3 u 1 za 3000 kuna i dostava je besplatna http://shop.beba-centar.hr/hr/125/1988/kolica-chicco-enjoy-3u1.html
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 10:36:50
|
|
|
|
dianchy
|
Ni ja ne znam kako staviti ticker i sliku profila... Marina kak ti već sad ideš gore na uzv? meni su sad u subotu rekli da prije 37 tj.ne moram dolaziti u bolncu na preglede. Iako bi ja kad počnu češći pregledi htjela počet odlazit tam jer mi je ginić u jaski, pa mi se baš i ne putuje tamo svaka 2 tjedna. Kad počinju češći pregledi uostalom? Do sad sam morala dolaziti jedan put mjesečno. ok za kindač onda, ali kolica...joj,ne bi htjela izložbena, a očito ću morati. Želim samo jedna kolica, vidjeli smo ih u adaxu, 3u1, ali fizički zapravo 2u1. Košara se može podizati u 4 položaja, od nultog to autosjedalice. A takva sam našla samo u adaxu - jane.
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 10:54:04
|
|
|
|
elven
|
dianchy, probaj ovako....odeš u taj adax koji ti je najbliži i tražiš tetu da ti iz drugog ili centralnog skladišta naruči nova neraspakirana kolica, ostaviš kontakt podatke da ti jave kad stignu i eventualno kakav polog kao osiguranje (znaju tražiti)....svaki dobar i pametan prodavač će učiniti sve da kupac dobije ono što želi, a ovo funkcionira... ja sam znala tako tražiti doduše u drugim dućanima i ne sjećam se da me itko odbio... pogotovo ne za 3000 kuna
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 11:09:06
|
|
|
|
marinazg
|
jednom me je jako zabolilo u donjem djelu trbuha i to sam mu rekla pa je rekao da odmaram (to me zabolilo jer sam se preforsirala sa ciscenjem ali je htio biti siguran da nije nikaj opasno) i zato jer su mi prvo rekli da ce biti malo vece djete a ocito moj ginekolog ima stari uzv i nemoze dobro procijenit pa me poslao gore, gore su mi rekli da je sve ok, organi se dobro razvijaju, kraljeznica i sve ok, ali su me narucili opet za 6 tjedana na uzv a pregled i dalje idem kod svog ginekologa. dianchy mislim da od 32 tjedna se ide u bolnicu na preglede ali nisam sigurna 100% tako da nemoj me drzat za rijec mi smo kupili ova http://adax.hr/kolica/cijena/plebani_3_u_1
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 14:19:20
|
|
|
|
mala77
|
Cruke, ide li koja već u trudničku ambulantu na SD na kontrole i dali zna tjedni raspored doktora kad je tko? Pozdrav, ja hodam takoder na SD i to idem ponedjeljkom kada je dr Blagajić, nekako mi je baš ljubazan jer ovo mi je treća trudnoća i sve sam vodila na SD al mi je ovaj dr super. Za druge dane neznam. Meni je termin 20.01. i ići ću na carski, to će biti treći i malo me strah... da malo, puno Cure sve pričate o nespavanju al dali koga muči depresija? Mene zadnjih dana sve nekako šora. Nikako se opustiti, stalno se brinem, podrške niotkud, imam osječaj ko da sam sama na ovom svijetu, užas i katastrofa. Ponoći zaspem pa se nakon 2 sata probudim pa nespavam narednih 2-3 sata pa kao neki polusan. Iz mene samo suze teku.. šta da radim???
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 17:07:36
|
|
|
|
marinazg
|
ja nemam problema sa spavanjem, ja imam samo sa nocnim morama tako se i ja ponekad osjecam kao da sam sama na svijetu, da nemam nikoga, ali onda nazovem muza, frendice i obitelj pa sam odma bolje volje mala nemoj biti tuzna, nisi sama
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 22.11.2011 17:28:37
|
|
|
|
mala77
|
Prvo sam mislila da me pucaju hormoni ali malo po malo situacija se doma baš nije odvijala bajno. S mužom (ako se to može nazvat mužom) sam malo-malo na nekoj ratnoj nogi. Verbalna komunikacija nula bodova, zagrljaj nula bodova, neko još bolje rečeno ikakvo razumijevanje nula bodova. Sva sam izvan sebe. Danas smo se opet posvađali, kaže da me mrzi i da se želi razvest od mene, a ja nisam znala za šta da se uhvatim. Jedino mi utjehu daje ovo dijete koje imam i ovo što nosim. Osječam se užasno kad shvatiš da netko tko je tebi sve ti njemu nisi nišza,
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!