RE: Bebe siječanj - veljača... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Poslije porođaja

Poruka

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (8.7.2012 6:32:48)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za zubić..
Svakako Mariola sljedeće godine slijedi nastavak [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Bebe siječanj - veljača... (8.7.2012 8:34:45)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za prvi zubić

marinazg -> RE: Bebe siječanj - veljača... (11.7.2012 9:05:02)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za zubic
moj mali jede onaj NAN H.A koji je odvratno skup ali bitno da vise nema atopijskog dermatitisa i od te hrane sada jede svaka 4 sata, cijelu noc prespava. pedijatar nam je dao na recept Aptamil pregomin i nece to pit, dize mu se zeludac i meni nije bilo jasno zakaj to nece jest. drage moje kad sam ja to probala ja sam se skoro ispovracala [sm=smiley5.gif] pa ja to nebi dala jest ni najgorem neprijatelju, odvratno gorko i smrdi, tako da smo se vratili na NAN.
pocela sam piti kontracepciju jer neda mi se vise pazit,ocu uzivat u seksu do kraja [sm=jezicek.gif]

Vjeverica ST -> RE: Bebe siječanj - veljača... (11.7.2012 11:01:15)

evo da se mi javimo.........
stvari još nisam dobila, mala ima 6ipo mj. Još ju dojim.
>Papi blitvu, tikvicu, bananu, jabuku, još čekamo breskve, a danas ću joj u tikvicu stavit krumpir, jabuku baš i ne voli.....
Teška je 7800, duga 70.
Ima 2 zubića (točno na 5mj), sad joj izlazi treći..

Nosimo bodiće 74 ili majičicu i pp.

sve super samo što se lako razboli, dobila je od brata crijevnu virozu, bili u bolnici i tamo skupila bronhitis i pila antibiotik....nedavno upala uha i antibiotik i sad opet boli grlo.............trebala bi pit antib., ali joj prolazi sve pa ne dam! sve ću prirodno, inhlairanje, fiziološka.

meni ona spava u autosjedalici kad putujemo ali nisu ni meni baš pri srcu, imam osjećaj da se i njoj gužva..........

nestabilno sjedi, govori ta-ta, vadi dudu sam, okreće se na trbuh i ima mote za puzanje ali nije još počela....eto naš izvještaj.........

Cmelica -> RE: Bebe siječanj - veljača... (11.7.2012 21:58:21)

Kako ste svi veliki!! Mi smo jučer bili na cijepljenju i vagali smo se 6.940g i 62cm je duga. Su, narast ćemo i mi, ima vremena. [sm=smiley1.gif] bar je mami lakše nositi..

dianchy -> RE: Bebe siječanj - veljača... (16.7.2012 22:09:22)

Specijalni izvještaj : G već 3 dana zaspe sama u krevetiću bez nosanja, pjevaja i sličnog! [sm=bravo.gif] Caka? Naravno da postoji. [sm=smiley36.gif] Otkrili smo nešto što se zove bijeli šum, a to je kod nas npr.zvuk padanja kiše. Našla na youtube-u. Stavim ju u kindač, pogladim, kažem laku noć, uključim kišu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i izađem iz sobe. Naravno moram ju staviti kad je već zaista umorna. Nekad malo cendra, ali uglavnom se uspava. Preporođena sam! Iako,otkad ak zaspi budi se po noći svaka 4 sata da bi papala [sm=smiley29.gif] I nije joj neka fora,ali šta ću snjom. I još uvijek mi ne jede puno...150 mL...

Probali smo bananicu i jabukicu, sama sam joj radila kašice, ali nije bila oduševljena. Pojela bi možda 3 žličice.. I onda danas kažem ajde baš da vidim jel bi ti jela gotovu kupovnu kašicu...i naravno pogađate, dijete je pojelo pola kašice! Ali uvalit ću ja njoj svoju kašicu! [sm=smiley36.gif] Od zubića ni Z, bodiće još uvijek nosimo 62,68... Sve u svemu imam jedno divno djetešce!

[sm=smiley31.gif] Svima

Vjeverica ST -> RE: Bebe siječanj - veljača... (17.7.2012 11:07:44)

BRAVO DIANCHY [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (17.7.2012 11:50:40)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]..ovo moram i ja isprobati [sm=smiley1.gif]..

dianchy -> RE: Bebe siječanj - veljača... (17.7.2012 15:36:32)

Upiši na youtube WHITE NOISE poslušaj par primjera (zvuk kiše, valova, vjetra...) pa vidi što bi mu odgovaralo. Meni se svidjela kiša (ne brini, zvuk grmljavine ih ne probudi - čudno) [sm=smiley36.gif] Obavezno ju podragam, kažem laku noć (i po danu kad ide spavati [sm=smiley36.gif] i pojačam kišu i odem van iz sobe. Obavezno spava u kindaču. nekad se vraćam par puta u sobu da ponovim postupak, vratim dudu ili dam piti vodice. I pali! Nekad ne zaspe odmah, ai bar ne vrišti ni ne cendra. Prije toga sam isprobavala metodu kontroliranog plakanja, ali nisam ju imala srca ostaviti da vrišti 10 min.
SRETNO! [sm=bravo.gif]

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (17.7.2012 20:36:32)

Hvala ti ..javim rezultat [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (20.7.2012 9:05:38)

pozdrav
mi se vratili ranije s mora, nije se bebaču više dalo. super je izdržao put za more ali nazad sam i ja i on bili preiscrpljeni i morala sam ga i držati u autu....
u moru bio i kupao se u čamćiću ali on još ne sjedi pa nije bilo jednostavno.... a i bilo je par ljudi koji su se čudili što smo s tako malom bebom na moru ?? ima 5.5 mjeseci...
a po noći se budio kao i doma, oko 4 sata više mi ne spava duže) i naravno tamo ljude budio pa nije ni meni bilo ugodno..

u svakom slučaju mi se nakupali ali nebi opet s malom bebom na more..

ja već nekoliko mj tako uspavljujem njega do sada se već naviknuo na zvuk kiše pa više ne pomaže..ja ga moram malo ljuljkati i uz kišu ga stavljam u kinder...
inače počeli smo nogice lagano do usta dizati [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
i papali mrkvicu [sm=smiley36.gif] i nije mi jasno te kašice kupovne, jednom jede i ja ih moram baciti a on pojeo samo žličica par....
radujem se onima koju ću mu praviti....

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (23.7.2012 20:25:58)

ljudikako vam ide s kašicama?kad planirate uvesti 2 obrok i što će to biti? ikako im dajete kašice?
ako svom dam rižine pahuljice u mlijeko hoće li to biti 2 obrok ili ne?
ja sam mislila još neko vrijeme mu davati kašice ivoćne i povrtne a sa 6.5 i žitarice..a sada me pati taj 2 obrok..štomu tad dati.

dianchy -> RE: Bebe siječanj - veljača... (24.7.2012 12:05:45)

Gardenija po guzi ćeš dobiti! Što mi nisi prije rekla za kišu[sm=zmeden.gif] A jel onda ugasiš zvuk kad zaspe ili ostaviš? Ja preko dana ostavim, a po noći ugasim... Trebala bi i po danu valjda gasiti kišu... [sm=zmeden.gif]
Mi do sad probali jabuku, bananu i krušku...Štapni mikser čini čuda!! Napravi kašicu kao da je kupovna i frajerica sad hoće jesti moje kašice [sm=bravo.gif] Sutra ćemo probati mrkvicu, pa krumpir, pa žgance... po meni je jedna vćna i jedna povrtna kašica u danu - 2 obroka. A ako dodaš žitarice u mlijeko to je isto obrok za sebe. Koje žitarice koristiš? Ja ću isto tak negdje sa 6.5-7 mj.uvesti drugi obrok. Nema mi smisla prije kad ne pokazuje da joj je mlijeko postalo premalo. Do tada ćemo isprobavati razne okuse pa mješati i tak... Mi u nedjelju idemo na more! Jedva čekam! [sm=bravo.gif]

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (24.7.2012 12:11:31)

ta kiša nama ostala još od grčeva..sada nam i usisavač i napa ponekad koriste..ali to u danu..po noći je kiša a nekad zaspi i bez nje..
prvo sam mu klasične puštala i zaspi i tada...

ugasim kad zaspe...ima neka kiša koja traje 8 sati na youtubeu pa nisam nikad cijelu puštala [sm=smiley36.gif]

kako ako ti ima i voćni i povrtni obrok zar to nisu već 2 obroka?
kada mu daješ koji?

mariola -> RE: Bebe siječanj - veljača... (24.7.2012 15:17:08)

Da vam se malo i ja javim[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] za sve bebice naše male spavalice i papalice.
Moja spava tri puta po danu i noć mi zaspe oko 20:30 i do 8 ujutro spava ko top. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Probala je mrkvu, jabuku, bananu i breskvu. Voli sve[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
A prvo je probala rižine pahuljice. To joj svaku večer u zadnju bocu stavim par žlica pa joj obrok bude gušći.
Oko 13h pojede kašicu (danas od jabuke i mrkve).
Na more je još nisam vodila. Dok god mi je sveki raspoložena čuvati ju svaki dan kad smo mi na plaži neću je ni vodit[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Možda krajem osmog mjeseca. Nakupat će se, ovako je njoj bolje doma pod klimom igrati se s bakicom.
Ali vidjela sam na plaži dosta beba od 5 mjeseci, pa to je meni normalno, ne znam šta bi tu bilo čudno Da moju nema tko čuvati i ja bi ju vodila. I koliko sam vidjela na plaži sve te male bebice su uživale u moru.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Laurica je par dana nakon prvog zuba dobila i drugi. Sad očekujemo gornje, stalno slini i masira desni.
Kupila sam joj nova kolica[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
[image]http://otakibaby.com/webshaper/pcm/pictures/baby%20equipment/baby%20strollers/maclaren-quest-sport-coffee-carmine-rose_l.jpg[/image]

BUMBI -> RE: Bebe siječanj - veljača... (24.7.2012 19:53:18)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i za drugi zubić i što joj se svidjela dohrana
Kolica su isto super[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (25.7.2012 20:23:53)

mariola a zašto nova kolica? šta ti ona nisu imala podesivost za sjedenje i vezanje ili?
mi imamo neka ok kolica koja gornji sloj se okrene i onda izgledaju kao kolica za starije [sm=smiley1.gif]

mi isto probali rižine [sm=smiley1.gif] sad spava, vidjet ćemo koliko će spavati...danas prvi puta jeli bananu, nekako nisam mu puno dala da nebi imao problema sa probavom jer sam vidjela da rode preporučuju nju tek u 7 ili 8 mj....
nju sam sama izgnječila,,mislim bilo bi smješno kupiti kupovnu bananu [sm=smiley1.gif]

mi kad papamo se tako ljutimo kad žlica ide van iz usta..uh... pa mu moram drugu dati da bar nešta drži kakav je već šef [sm=smiley1.gif]

mariola -> RE: Bebe siječanj - veljača... (26.7.2012 9:53:08)

Gardenija nova kolica eto tako jer su mi prelipa[sm=smiley36.gif]
Inače imam super kolica još od Tonija, ko nova su. Mogu još petero djece odradit. [sm=smiley36.gif]
Inače, mene rode toliko živciraju da ja njihove komentare i savjete nikad ne čitam i kad ih vidim na tv mijenjam program.
Jel vama bebe pojedu cijelu kašicu? Moja ju smaže bez problema, onu manju od 120ml. A bananu kad joj žgnječim zgnječim pola jer ja uvijek kupim velike[sm=smiley36.gif]

sina -> RE: Bebe siječanj - veljača... (30.7.2012 22:47:19)

jooj,kad vas čitam ne znam da li da se zabrinem ili sam ja zbilja pretjerala. moja K je sa 3,5 mj probala prvu jabuku,a par dana kasnije i bananu. nisam više mogla čekati da joj promijenim okus,a ne da je stalno na flašici. sad papamo kupovne kašice,doma radimo samo od banane i jabuke,kombiniram sa rižinim pahuljicama. pojede cijelu kašicu,ali večinom uz galamu jer ne voli žlicu. spava od 22.30 do 8,s tim da oko 4 papamo. danas je zaspala u 17.30 i nije se još probudila. sve se bojim kako ćemo provesti noć. po danu mi dosta neuredno spava. neakd jednom u komadu od 2-3 sata,nekad(i to većinom) po 15 min. svakih par sati tako da jedva uspijem skuhati jelo. tek se sad počela okretati malo na bok,puno gugućemo i smijemo se,zna biti i u kindiću sama i pričati sama sa sobom,ali inače naučena je na ruke i puno se mazimo.

mala pcelica -> RE: Bebe siječanj - veljača... (30.7.2012 22:58:36)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za malenu dječicu [sm=smiley1.gif]

sad kad čitam vase postove razmišljam kako sam ja to sve pozaboravljala kad koja dohrana ide i sve ostale cake [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] kad bi rodila drugo morala bi sve ispočetka da učim,al zato ste mi vi tu pa ću vas daviti pitanjima i podpitanjima [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

marinazg -> RE: Bebe siječanj - veljača... (23.8.2012 17:51:04)

evo da se i ja malo javim [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ivan mi spava od 8 navecer do 7 ujutro, danas nam je 6 mjeseci (već) i izbio mu je prvi zubic [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dianchy -> RE: Bebe siječanj - veljača... (24.8.2012 14:26:20)

samo se vi hvalite, ali mislim da me ni jedna neće nadmašiti jer sam naime TRUDNA!!! Da,da, dobro ste pročitale,OPET sam trudna i to 9 tj. G. sad ima 6,5 mj. a ja opet trudna. Imala sam samo jedan menszis,ali istina da baš nismo pazili...i tak, sad nam je neplanirano druga bebica na putu.[sm=smiley36.gif] A ova napreduje ko gljiva poslije kiše. Još m nije prošao šok,ali šta je tu je - moje je [sm=smiley1.gif] Nekako ću s snalaziti s dvoje male djece. Nisam spremna, ali povratka nema.
I tak...kaj ima kod vas? Zar ste sve još uvijek na moru?

Vjeverica ST -> RE: Bebe siječanj - veljača... (24.8.2012 20:43:29)

OOOOOOOOOO Dianchy, pa čestitam!
Vjerujem da je šok i neočekivani i prerano ali što je tu je!
ajoooooooj......Kako je muž reasgirao? je li niste pazili -misliš bez kontracepcije ili obno baš baš niste pazili?

(plašiš me, mala će mi uskoro 8 mj., a ja još nemam stvari..Dojim. I ne koristimo zaštitu.)

Vjeverica ST -> RE: Bebe siječanj - veljača... (24.8.2012 20:47:51)

Inače, imamo 5 zubića! Za par dana nam je 8 mj.!
Duga 71 cm, teška 8200.......... Nisam još prešla na drugi ruti obrok, dojim......... Nekakva alergija nas zeza...... Okreće se, spaava redovito na prsima........ Noću se budi da "ciki", biće zubići............Imate kojisavjet da mi se ne budi toliko noću??
Tako će mi se kao i prvi naviknit i tit dojit, što zbog zubića, što zbog bliskosti...........
Nema kontinuiranog spavanja već 4 godine!

šta će bit kad počmu izlazit vani?! a tako se dobije rak, aha [sm=smiley36.gif]

Cmelica -> RE: Bebe siječanj - veljača... (27.8.2012 17:14:50)

Čestitke dianchy. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Moja malena je u zadnjih mjesec dana toliko je narasla, da ju ne stignem pratiti. Evo sa 7ipo mj. Ima 8 kg i 70cm. Inače jako lijepo jede kašice, voli većinom sve kaj joj napravim i još je na prsima. Tatu zove KA, mene zove samo dok je tužna, il se boji, onda veli MA-MA. Zlato mamino.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 16 [17] 18   Sljedeća stranica >   >>