RE: Bebe siječanj - veljača... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Poslije porođaja

Poruka

sina -> RE: Bebe siječanj - veljača... (7.4.2012 17:48:01)

IZVORNA PORUKA: ribica1

sina jeste se pokakali[sm=smiley1.gif]

evo da pohvalim svoju curku danas je smazala cijelu jabuku!!

jesmo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jučer je bila, kako si i sama rekla, eksplozija. ali jučer smo bile dosta na ciki,manje je bilo nadohrane,pa je vjerojatno zato to tako lijepo krenulo. inače,užasno sam se grizla zbog te nadohrane,voljela bih da je samo na prsima,ali i meni i njoj je lakše kad popapamo i flašicu,tako da ćemo kombinirati i dalje.

Cmelica -> RE: Bebe siječanj - veljača... (9.4.2012 16:58:49)

Natali, bravo kaj ste se vratili na ciku[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. samo tako nastavite.
marina jedem samo kuhano meso, nist peceno, rizu, kuhani krumpir, juhice, od voca samo jabuku, krusku, bananu i kompot od breskve. Mlijeko nisam pila vec 2 mjeseca,zadnji put kad sam popila salicu, bila ja tortura cijeli dan. makar sam sad neki dan probala sir sa vrhnjem i nije joj smetalo, moram opet probati mlijeko.

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (9.4.2012 21:20:18)

Natali bravo kaj ste uspijeli natrag na ciku!!!!

Sina ma i ja sam na početku imala grižnju savjesti i sad si koji put to pomislim al brzo to prođe, šta je tu je navikli smo sad ovako i gotovo bitno da mi curka napreduje kako treba da nije bolesna i da je sretna i zadovoljna!
Evo mi nakon četiri dana jabuje sad već prešli na bananu, baš sam sretna kad ju vidim kako njumpa i raste!!

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (10.4.2012 18:20:25)

natali kako to da je nakon toliko vremena htio, ja sam mom nudila,ali neće, naviko na bočicu. bravo za vas [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

moj malac 8 sati odspavo neki dan [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali nije više se ponovilo. Mariola i ostale curke kojima djeca spavaju cijele dane jel to onda cijela noć recite vi meni,mislim koliko bebe koje spavaju cijelu noć odspavaju sati u komadu? sada odspava 5 ipo sati ili 6 , a druga tura je od 3 ili rijetko 4 sata.
tada kad je toliko odspavao bili u gostima po cijele dane i svi ga gnjavili pa je to zato.

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (10.4.2012 18:39:16)

Gardenija prvo sam mu davala ciku samo kad bi se probudio u noć ,a onda postepeno i po danu ..isprva nije htio pa smo kombinirali ali sad hoce samo ciku... Jos mu za svaki slučaj nakon dojenja dajem i bočicu ali neće [sm=bravo.gif]
Pretpostavljam da su zaslužne i bočice odnosno dudice u obliku cike...

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (10.4.2012 19:48:42)

Gardenija i meni je Dora u početku spavala cca 6 sati u komadu, budile bi se oko 4 popile bocu i nastavile do 7 i onda se to produžilo s vremenom na 9 sati sna u komadu. U pravili sada pojede oko 18 malo bude budna, sat-dva, onda zaspi i spava do cca 22 i to tu u dnevnom il u vrtiću il u ležaljkici i onda doslovno promijenimo pelenu popijemo bocu i odmah zaspi u kinderbetu oko 22-23 i spavamo do 8 (koji put to bude u 7 a koji put čak do 9)!

Cmelica -> RE: Bebe siječanj - veljača... (10.4.2012 21:13:24)

Blago vama na tolko spavanja[sm=duda.gif]. Mi idemo spavat oko 8, nekad ju moram čuvati, nekad sama zaspi, prvo buđenje je oko 23.00, ide 5min na sisu, i spavat dalje, pa buđenje oko 1, malo sisanja, pa opet spat, pa onda buđenje u. 4h, pa u 5h, i u 6, 6:30 nema više spavanja[sm=smiley36.gif]

Cmelica -> RE: Bebe siječanj - veljača... (10.4.2012 21:23:46)

A kaj je najsmjesnije, ona ni jednom ne otvori oči za vrijeme dojenja. Onak u snu si malo posiše i spava dalje[sm=nosecka.gif]

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (12.4.2012 20:19:19)

ma i mi imamo te dude u obliku cike...pa ništa...
ma nema veze, ja sam zadovoljna ovako [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

a joj cmelice, i moj nekad se probudi pa zmiri i jede, a znam da se probudio jer je gladan. počeo mi mali spavati šest sati u komadu,ali u sedam zaspi pa nije baš da mi nešto znači, ali zadovoljna sam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] po noći se sada više ne izdajam i lakše mi je puuuno

zato po danu bude gladan 3 sata ili čak i 2 sata i pojede puno, oko 150ml pa i više. Jel vaše bebe štucaju??

moj u danu bar 3 puta štuca, pa neznam jel mu hladno stalno ili šta, dam mu mlijeka i onda popije ostatak pa popije još bar 60 ml.

cure ja kupila tu mustelu, gel za kupanje i razočarana. meni to uopće ne miriši tako fino [sm=smiley13.gif] a platila ju ohoho

marinazg -> RE: Bebe siječanj - veljača... (13.4.2012 8:35:44)

Gardenija ja sam skuzila foru sa stucanjem. kad pocne stucat samo bebaca okreni na bok i drzi ga tako nekih pola minute. ali to na mom pali samo ako ga odma cim pocne stucat flisnem na bok. probaj tako kod mog to pali [sm=smiley1.gif]
a moj po danu svaka 3 sata jede a po noci 3-4 a rijetko kad 5 sati odrapi [sm=smiley13.gif] dajem mu cicu i 120 ad

ciba -> RE: Bebe siječanj - veljača... (13.4.2012 8:46:22)

evo curke da vam se i mi javimo.,u pon.idemo na prvu kontrolu pa cemo vidjet napredak,mi papamo bebimil jer su cike prazne,i to vec 2 tj.jede 175 ml svaka 3.5-4 sata,navecer nam je obrok oko 10 i onda odspava do 4 pol 5,pa opet dnevni ritual,dajjem mu i cajek kojeg voli popit,s podrigivanjem nemamo problema,a stucanje nam je svega 2 puta u danu,pozzzzz

mariola -> RE: Bebe siječanj - veljača... (13.4.2012 9:12:36)

Bravo mame za vas i za bebače [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Moja večeras ostaje s bakom pa se upravo izdajam da joj ostavim večericu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Koliko pojedu  ili su jeli vaši od dva mjeseca?

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (13.4.2012 16:26:26)

mariola mi smo sa dva mjeseca papali 130-150 ml po obroku svaka 3-4 sata al mi smo na AD pa sam se pridržavala kako piše na kutiji!

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (13.4.2012 16:48:52)

Evo da se malo pohvalimo[sm=smiley1.gif]..danas smo bili na drugoj kontroli i imamo čak 5kg i dugi smo 56cm [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]..sve nam je super..motorika za pet[sm=bravo.gif] dobili smo pikicu i čak se nismo jako plakali [sm=bravo.gif]...za prištiće na licu smo dobili kremicu i sljedeći pregled je tek za 2mj..
Nadamo se da nećemo dobiti temperaturicu od pike..

marinazg -> RE: Bebe siječanj - veljača... (13.4.2012 17:13:12)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Natali
cure jel istina da poslje pikice stavljamo bebacima hladne obloge na mjesto uboda[sm=zmeden.gif]

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (13.4.2012 19:42:51)

i mi na kontrolu tek za 2 mjeseca. hladni oblozi ukoliko vidiš da se crveni, ako ti bude plakao jako znači da ga boli pa mu čepiće, onaj lupocet baby daš. srećom moj junak sve fino podnio i još odmah krenuo mlatit nogama kao da mu ništa nije, samo je odmah još kod pedice zaspao. mi smo 5200 grama [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mariola moj sa 2 mjeseca najviše koliko je pojeobilo je 180 ml (moje mlijeko) pa mu ja uvijek toliko napunim bočicu pa koliko popije popije.

moj počeo spavati po 7 sati u prosjeku po noći (taj jedan dugi san, druge po 3 sata), ali danas je zaspao u 5 popodne onako jako zaspao, pa bi se mogao u ponoć probuditi, žao mi ga buditi, a nismo ga stigli ni okupati. [sm=smiley1.gif] bebica moja

jel perete već šamponima kose bebe?ako imaju kosice. moj ima puuno kosice pa me zanima, sad koristim tu mustelinu pa njime mogu i kosu,ali nisam do sada

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (13.4.2012 20:58:22)

Bravo za bebače cure!!!
ja sam svaki put stavljala malo hladnih obloga na mjesto uboda preventive radi i nismo ni jednom imali temperaturu, sve prošlo bez posljedica!

Ja ovim mustelinim gelom perem sve i tijelo i kosu, a kose bome imamo[sm=smiley36.gif]

mariola -> RE: Bebe siječanj - veljača... (14.4.2012 9:34:37)

Hej cure. Da pohvalim sebe i curku.Ja bila s dragim u kinu a ona je bila dobra svojoj baki. Podojila sam je u 17h, sveki joj dala na bočicu u 20.30 i onda se probudila u 2h[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pojela je 120ml na bocu. Ima još 180ml zalihe. U petak ćemo u kazalište. Da to držim i dalje u frižideru ili da stavim u led? Koliko dana može stat u frižideru?

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (14.4.2012 10:27:02)

Marina ja sam stavila preventive radi hladne obloge (dobila sam od pedice)...u ljekarni ih više nema za kupiti jer im je u 4mj istekao rok trajanja ,a pedica imala zaliha pa mi dala jedan paketić....super su jer su od gela i hlade bolno mjesto ...pretpostavljam da ima u ljekarni za kupiti nešto zamjensko...
Mariola meni patronažna rekla da u frižideru može stajati do 2dana ,a u zamrzivaču 6mj...

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (14.4.2012 16:35:30)

Mariola možda ti je bolje spremit ga u smrznuto ja nisam puštala u frižideru duže od jednog dana!

mariola -> RE: Bebe siječanj - veljača... (16.4.2012 9:16:15)

Thanks cure, Spremila ja to u zamrzivač i već jučer iskoristila. išli na krštenje, bilo ružno vrijeme pa je L ostala kod sveki.[sm=smiley1.gif]
Njih dvi su se lijepo držile pa ćemo ui petak opet mm i ja u život[sm=smiley36.gif]

ciba -> RE: Bebe siječanj - veljača... (16.4.2012 17:41:10)

evo curke da se i ja javim s vijestima : Matej je rođen s 4290g iz bolnice smo izasli s 4000g,a danas nakom mjesec i tjedan dana imamo 5400g,i narasli smo 4cm,sad imamo 56cm :-) [sm=smiley1.gif]

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (16.4.2012 18:58:46)

Bravo!!!Bome dobro napredujete!!
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

BUMBI -> RE: Bebe siječanj - veljača... (16.4.2012 19:07:14)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

marinazg -> RE: Bebe siječanj - veljača... (17.4.2012 8:08:32)

hvala cure
Natali budem pitala ja svog pedijatra mozda i on toga ima.
cure bravooo za vase bebace a kak se vi drzite? jel rastu podocnjaci? [sm=smiley36.gif]
mene ubija nocna šihta,nikak se nemrem naviknut na to budenje po noci, izgledam ko zombi ujutro [sm=jezicek.gif]
kad vi planirate krstitke? mi krstimo malenog 28.4 hocemo to cim prije obavit

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>