RE: Bebe siječanj - veljača... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Poslije porođaja

Poruka

elven -> RE: Bebe siječanj - veljača... (3.4.2012 8:33:46)

curke, evo na linkovima oni kozmo kuponi, pa ako nekome što treba ....

http://www.kozmo.hr/wp-content/uploads/Trendy_bonus_za_travanj.pdf

http://www.kozmo.hr/wp-content/uploads/Bonus_za_mame_za_travanj.pdf

http://www.kozmo.hr/wp-content/uploads/Moj_kucni_bonus_za_travanj.pdf

mariola -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 10:00:01)

Curke, kako ste mi? Kako bebice? Spavaju? Spavate vi? Imate podočnjake?
Ima eksplozija? Ja danas očekujem jednu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Moja princeza je dobra, danju uglavnom spava, od kad joj dajem kapi lakše mi podrigne a i pomalo prducka što do kapi nije. Spava mi noću isto bez problema, jednom se probudi za dojenje, nacica se za 10 minuta, odmah podrigne i spava do 7, pola 8.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ribice, našla mi je sveki mustelu, kupila za kupanje onu od 750ml[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] da ne zafali tako brzo.

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 17:24:58)

Mariola i ja se osigurala sa velikom bocom mustele iako imam filing da mi gela za kupanje neće tako brzo prifalit, al bočica od mlijeka mi nekako već lagana[sm=smiley36.gif]
Evo mi bili na sistematskom danas, dobili opet pikicu al ovaj put nismo uopće plakali za razliku od prvi put[sm=smiley1.gif]
Teški smo 6100g i dugi 61 cm, drugo sve ok i reko nam doktor da polako možemo isprobavat jabukicu, krušku i mrkvicu!jedino me malo zbunilo kaj nije u početku dosta samo jedan obrok kašica, recimo dopodne pa onda nakon nekog vremena uvest i drugu zapodne, on je reko da dam dva obroka pa me to zbunilo!
Ajd iskusne mame kako ste vi to u početku radile ja sva puna upitnika!

cuba -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 19:59:56)

ribice prvo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za bebicu, lijepo je napredovala.
Što se tiče dohrane, mi smo započeli kad je R imao 5,5 mjeseci. Do tada je isključivo dojen. Nama je pedica savjetovala da za početak uvedemo jedan voćni obrok. Znači ujutro kad se probudi dojenje i drugi jutarnji obrok (oko 11-12h) da bude kašica. Započeli smo sa jabukom (jedna izmiksana) i super je prihvatio od početka. Svaku voćku daješ po 3-4 dana i ukoliko nema nikakvih reakcija/alergija onda uvodiš drugu voćku i tako postepeno. Prvi mjesec dohrane sam davala isključivo voće a drugi mjesec sam počela sa povrćem i juhicama to je onda zamijenilo ručak tj tada je imao 3 dojenja u danu, jedan voćni i jedan povrtni obrok.
Nadam se da sam pomogla[sm=smiley1.gif]

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 20:48:21)

Hvala ti!!
Ma ja sam isto planirala tamo oko 10-11 probat s jabukom i tako par dana pa onda dalje pa sam ga baš pitala kada i koliko i veli on isto oko 10-11 i popodne oko 16 opet!
Mi smo na AD ne dojimo, al vidit ću to će sad prvih dana tako i onako bit isprobavanje al mislim da joj je za početak dovoljna jedna kašica na dan i to dopodne, navečer joj tako i onako u AD stavim malo rižinih pahuljica, tek toliko!!Mislim da joj je to dosta za sada[sm=smiley1.gif]

cuba -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 20:54:06)

Nemoj se iznenaditi ako ti odmah cijelu jabukicu pojede[sm=smiley1.gif]
Ja sam mislila da će to u početku biti nekoliko polu žličica ali je tolikom brzinom smazao cijelu da sam ja bila u šoku[sm=smiley36.gif] Mislim da ti je za prvi mjesec dovoljan jedan voćni obrok a onda kasnije uvedi još jedan (kao popodnevni ručak).

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 21:59:49)

Baš ti javim kako je prošlo[sm=smiley36.gif]
I ja mislim da joj je za sada dosta jedna kašica na dan!
E da i reko dr. nek joj dam i sokiće al ja imam namjeru to preskočit rađe bi joj nudila običnu vodu ako je žedna!

cuba -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 22:04:03)

Definitivno joj radije nudi vodice[sm=smiley1.gif]
Znaš koliko klinaca (što od prijateljica što iz vrtića, parka) viđam sa propalim zubima od bočice, sokova i slatkiša a sve u dobi od 2-3 godine. Strašno.
Ja sam ti R u početku davala onaj Hipp čaj i vodu. Svega sam mu nekoliko puta kupila Hipp sokiće. Volio ih je ali od njih je samo još više žednio. I onda sam mu ih jednostavno prestala kupovati i od tada pije isključivo vodu, za drugo ni ne zna.
Ajde baš me zanima kako će curka reagirati na prvu voćnu kašicu. Držim fige da je njupne cijelu i da nema nikakvih alergijica[sm=smiley1.gif]

sina -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 22:12:27)

hej,draga, vidjela sam u jednom postu da si napidala da ste na AD,da ne dojite. neda mi se otvarati tema,ali mene muči dojenje,više se izdajam,a i to nije neka količina,tek toliko da dobije nešto mojeg mlijeka. ako ju stavim na prsa u stanju je vuči i spavati satima i na kraju je opet gladna kao da nije ni bila na prsima. dajem joj prenan. koje vi AD KORISTITE I KAKO TO DA NE DOJITE? MENE UŽASNO MUČI GRIŽNJA SAVJESTI,ALI MIRNA SAN I SIGURNA DA JE ONA SITA TEK KAD POPAPA FLAŠICU. velika slova su slučajno uključena,neda mi se brisati pozz.

sina -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 22:13:42)

jooj ovo je trebala biti pp za ribicu. može i ostali komentari. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Gardenija -> RE: Bebe siječanj - veljača... (4.4.2012 22:30:16)

hej curke,
mi imamo puna 2 mjeseca. počeli smo gugutati naveliko, stavljati ruččice u usta i apetit nam se povećao.
negdje sam pročitala da kao treba prvo početi sa povrćem kao kašicama da djeca ne budu sklona slatkom kasnije, ali ja kad nam dođe za to vrijeme mislim sa jabukama početi. jel to kupujete kašicu ili ju sami pravite??

ja sam se pomirila da se izdajam i nekako su svi skeptični i kao da žele da mi mlijeka pofali (čak mi je i gin reko a to zna do kad ćete se izdajati), stalno me ispituju a jel beba gladna i slično... Sina bar ju stavljaš na prsa i meni je lakše ovako na bočici jer znam da mora bit sit, spava 4 - 5 sati po noći i mirna sam. iako nebi znala za sisanje jer ja nisam forsirala sisanje od početka. probaj se češće izdajati možda se poveća količina mlijeka

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (5.4.2012 12:01:33)

Evo napokon ulovila pet minuta vremena Dora je danas nešto cendrava al evo fala bogu zaspala je!
Probali smo jabuku i popapali pol jabuke dalje više nismo jer smo bili cendravi tako da smo na kraju popili bocu i zaspali, al sve u svemu prošlo ok, mislila sam da će te jabuke bit posvuda al nije vrtala bi ju vrtala po ustima pa progutala, sutra nastavljamo[sm=smiley1.gif]

Sina ja sam ti nju dojila prvih mjesec dana odnosno malo dojila malo se izdajala no kako iz jedne cike uopće nije bilo mlijeka druga nam je na kraju bila pre malo. I nakon prvog poroda iz te iste nije išlo ni kapi i tako je bilo i sad.
No ja mislim da sam se zaje jer sam slušala patronažnu jer me je uvjerila da je mala gladna i da ne vuče dovoljno, jer je sitna i bla bla bla, rekla nek se izdajam i dajem joj na bočicu al s vremenom nisam uspijela skupit dovoljno za svaki obrok a ona je tražila sve više i više pa sam morala nadopunjavat sa AD i tako se to na kraju svelo na jednu bočicu moga i četiri pet bočica AD dok jednu večer izdajam se ja da bi imala za po noći i skupima ja dovoljno za bočicu i šta si nisam sve prolila posred dnevnog, muka mi je bilo i rekla sam neću se viš zafrkavat, gotovo je i tako smo skroz prešli na AD i sve ok!Mi smo ti na Pre bio od babylova i da pokucam paše joj, nemamo nikakvih problema!
Od prije tjedan i pol-dva u jednu bočicu prije spavanja joj stavim malo rižinih pahuljica naravno prema preporuci pedijatra i evo jučer nam je reko da polako možemo probat jabuke, kruške, mrkve redom kako već ide!

sina -> RE: Bebe siječanj - veljača... (5.4.2012 12:11:45)

mi smo na prenanu,nisam znala da ima i babylove taj pre nešto,inače čitala sam da je baby love super hrana, i moja šogica ga daje curama(2,5 mj) i super su zadovoljne. ja sam najviše ljuta što mi mala nema stolicu od jučer ujutro i krivila sam nan za to,ali sad sam zvala pedicu i kaže da je to normalno. kako ste vi sa stolicom?

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (5.4.2012 12:33:28)

Ja sam joj prvo počela davat Hipp pre bio al mi nije kakala i jako je bljucala pa sam uzela taj baby love pre bio i evo sve ok (a i puno je jeftiniji[sm=smiley1.gif])
U pravilu svaka treća pelena je pokakana to bude dvije do tri pokakane pelene u 24 sata al zna se desti da prođe i dan i pol da ne kaka al onda se pošteno pokaka[sm=smiley36.gif]

Ako ti od jučer ujutro nije kakala to ti još nije alarmantno bude se danas tokom dana pokakala al onda očekuj pravu malu eksploziju[sm=smiley36.gif]

sina -> RE: Bebe siječanj - veljača... (5.4.2012 13:13:00)

nadam se da si u pravu,mada mi pedica kaže(što me ipak baš i nije smirilo) da je normalno da nema stolicu i tjedan dana [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. dobro,naše bebe nisu jednako stare,ali mislim da je u globalu to sve isto,ipak su one samo bebice. vidjet ću,ako joj neće funkcionirati stolica,znači da joj je ova hrana možda preteška ili prejaka ili ne znam što,pa ću probati sa nekom drugom i to ću probati prvo baby love. pusa,curke moje

ribica1 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (6.4.2012 20:41:16)

sina jeste se pokakali[sm=smiley1.gif]

evo da pohvalim svoju curku danas je smazala cijelu jabuku!!

cuba -> RE: Bebe siječanj - veljača... (6.4.2012 20:43:41)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Dorice i dalje tako lijepo papaj[sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Bebe siječanj - veljača... (6.4.2012 21:12:54)

IZVORNA PORUKA: cuba

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Dorice i dalje tako lijepo papaj[sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Cmelica -> RE: Bebe siječanj - veljača... (6.4.2012 22:44:18)

IZVORNA PORUKA: sina

nadam se da si u pravu,mada mi pedica kaže(što me ipak baš i nije smirilo) da je normalno da nema stolicu i tjedan dana [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. dobro,naše bebe nisu jednako stare,ali mislim da je u globalu to sve isto,ipak su one samo bebice. vidjet ću,ako joj neće funkcionirati stolica,znači da joj je ova hrana možda preteška ili prejaka ili ne znam što,pa ću probati sa nekom drugom i to ću probati prvo baby love. pusa,curke moje

Bok Sina, ako je samo dojena beba onda je normalno da nema stolicu po par dana. Evo moja malena kaki otp. svaka 4dana. Neznam kak funkcioniše dok je beba na AD

Nicole 05.01.2012.

marinazg -> RE: Bebe siječanj - veljača... (7.4.2012 10:25:26)

helo curke
evo napokon se sve sredilo kod nas, ono ne spavanje je bilo za poludit da bi na kraju otkrili da je to zbog toga jer sam pila previse kave [sm=smiley22.gif] od kad ju ne pijem tj popim pola salice na dan od tad spava i po danu i po noci [sm=bravo.gif]
on sretan, zadovoljan i naspavan a i ja [sm=jezicek.gif]
pusaaa

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (7.4.2012 11:28:08)

Bok curke ...evo mi smo opet na ciki ...prvo prihvatio preko noći umjesto bočice ,a sada i kroz dan[sm=bravo.gif]...sad mu dohranu dajem samo ako pretpostavljam da je premalo pojeo,a to je možda jednom dnevno...ne mogu vam reći koje je to olakšanje ..nema više dizanja po noći i izdajanja[sm=bravo.gif]...
Sljedeći petak idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti napredak...
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za sve bebice ...

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (7.4.2012 11:35:57)

Sina moj B nije imao stolicu 3dana ..zvala pedicu i rekla da to nije ništa strašno ako jede više majčinog mlijeka od AD mlijeka ...sada isto ima stolicu svaki drugi dan ali to onda bude eksplozija u peleni[sm=smiley36.gif]...
A što se tiće dojenja ja sam sa na početku izdajala svaka dva sata ,a kasnije svakih 4-5h i evo prošla su dva mjeseca i još uvijek imam mlijeka.[sm=bravo.gif]...

Cmelica -> RE: Bebe siječanj - veljača... (7.4.2012 16:00:34)

Marinazg, ja isto nisam mogla kavu iz prehrane izbaciti, makar pijem samo nescafe. Inače stvarno pazim šta jedem. Kuham sebi posebno i suprugu posebno, ali jutarnje kavice se nisam odrekla.[sm=jezicek.gif]
Natali2610 a zašto si izdajala? Ja samo dojim, nisam ni probala izdajat,, makar trenutno niti nemam viška.

natali2610 -> RE: Bebe siječanj - veljača... (7.4.2012 17:19:04)

Cmelica izdajala sam se jer B nije htio na ciku[sm=bravo.gif] ...

marinazg -> RE: Bebe siječanj - veljača... (7.4.2012 17:29:18)

Cmelica i ja pijem nesicu to ja zovem kavom :D
kaj trebam izbjegavati u prehrani?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>