mamacita -> RE: Referendum o definiciji braka - vase misljenje. (22.5.2013 0:01:38)
|
Moram se nadovezati. Naime, danas popodne sam o svemu ovome razgovarala sa svojim najstarijim sinom. On je u 5. razredu. Zasto sam to napravila? Hej, mislim da i dijete vidi standove, i osobe koje se zauzimaju za svacije potpise. On me pita sta je to, a ja mu lijepo rekla. To je otvorilo cijelu diskusiju o hetero i homo zajednicama, o tome u sta ja i njegov otac vjerujemo kako je Bog to sve skupa zamislio i sta je ispravno po Bozjem stajalistu, no isto tako nadovezala sam se kako nas upravo Bog uci da ne radimo drugima sto ne zelimo da netko radi nama. Rekla sam mu da postoje ljudi koji se vole a da su muskarci, a druge da su samo zene. Rekla sam mu da ti ljudi ponekad usvajaju djecu koju vole i odgajaju najbolje sto mogu. Ja sam rekla da nitko nije kriv nizasto ako je rodjen ili kao homo ili kao hetero. Upravo mi koji slijedimo Isusovu nauku, ne bi smjeli biti ispunjeni mrznjom i neodobravanjem ljudskih prava manjina, u ovom slucaju homo zajednica. Brak bi trebala biti zajednica dvoje ljudi koji su suglasno usli u zajednicu, koji se postuju, vole i pomazu. Bez dodavanja spola. Cemu? Dakle, nakon toga svega, dijete sam upoznala sa stajalistem nase vjere, i sa stajalistem ljudskosti. Pre nisko je da se uopce komentira da se ljudi usporedjuju sa zivotinjama. Tocno je da su se prije kraljevske obitelji vjencavali izmedju sebe, te se time sacuvala "cista" krv, koja je samim time urodila nakaznom djecom, bolesnicima za cijeli zivot... sve se to moze istraziti u povijesnim knjigama. Nista nije novo pod Suncem (rekao je Propovjednik), sve postoji od pamtivjeka. Nego, meni nije jasno cemu panika sa ovakvim referendumom tik pred ulazak u EU? Da se zastiti nesto od necega? Cega, nuklearnog napada, klimatske katastrofe itd?
|
|
|
|