modesty blaise -> RE: Referendum o definiciji braka - vase misljenje. (23.5.2013 9:52:38)
|
Evo U ime obitelji s obzirom da ne mogu staviti na vaš zid ovako vam šaljem. Samo da se vidi kako postoji i drugo mišljenje. Hm... Koja je bila kap koja je prelila čašu? Vjerojatno to što se i ove nedjelje pred crkvom skupljao potpis za nešto s čim se uopće ne slažem. Smeta mi što je općeprihvaćeno mišljenje da svatko tko ide na misu mora slijepo upijati svaku riječ s oltara bez imalo razmišljanja. E pa ja volim razmišljati svojom glavom... Dakle, radi se o inicijativi „U ime obitelji“ koja je pred crkvom skupljala potpise za raspisivanje referenduma. Prigodno su se smjestili ispred samog ulaza tako da te svi vide ako prođeš pored njih a nisi se potpisao na taj "bitni popis". Samo je još falilo nekoliko djece koji bi pritom upirali prstom u tebe. I onda uzeh letak koji su dijelili da napokon pročitam o čemu se točno radi... I sad tu naravno svašta piše o tome što je brak, slične fraze koje meni nisu toliko bitne;bla bla bla.. Najbitnije mi je bilo ono napisano o posvajanju djece. Jamčiti zakonsku zaštitu djece, braka i obitelji te spriječiti izjednačavanje istospolne zajednice i braka. I još bitnije Zaštititi djecu od usvajanja od strane istospolnih parova. I tad je zapravo počelo moje razmišljanje o tome... Ispostavilo se kako zapravo postoji više razloga zašto im ne dati svoj uvaženi potpis (ako samo malo mučneš svojom glavom)iako tvrde kako čak 89,4 % ispitanika smatra da bi u Ustav RH trebala biti unesena odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. 1. Kažu oni kako nije dobro za dijete da odrasta u istospolnoj zajednici- Valjda je tu neki strah da ne postane slučajno homoseksualac?! Pa koliko znam većina osoba koje su deklarirani homoseksualci su odgajani u heteroseksualnim obiteljima. Zašto bi onda vrijedilo suprotno – da će dijete u istospolnoj zajednici sigurno biti homoseksualne orijentacije? Čini mi se na prvu da to nije stvar odgoja. 2. Dijete će biti izloženo kojekakvih scenama- Pa koliko znam moji roditelji su se preda mnom rijetko kada i poljubili i kad sam bila dijete i to je bilo fuuuuuuuuuuj (bez obzira sto je to bio onako jedan zdrav hetero poljubac). Mislim da je nekako bitnije to što se preda mnom nikada nisu posvađali kao što dosta roditelja radi... 3. Kažu (zlobno) ljudi: „Pa nek si sami rode ako mogu.“ - Koliko znam većina roditelja koji žele posvojiti dijete odluče se na taj korak zbog toga što „si ne mogu sami roditi dijete“. Ili možda mogu ali žele učiniti jednu predivnu stvar i posvojiti dijete koje nema nikoga. Hoćemo onda i njima reći ovu rečenicu? 4. Vječno pitanje: „Kako objasniti djetetu zašto ima 2 tate/mame?“ - Pa zapravo postoji nekoliko pitanja koje je možda djeci teže objasniti nego neka druga. „Zašto mama ima novog muža?“ „Zašto tata više ne živi s nama?“ „Zašto ja živim s bakom i didom?“ „Zašto ja nemam tatu?“ Istina ja da nisu sve obitelji kao one u reklamama – mama, tata i dvoje predivne dječice. I roditelji se uvijek nekako snađu i objasne djetetu da je bez obzira na sve u obitelji koja ga voli. Ali zapravo najgore pitanje mi zvuči ovako: „Zašto ja NEMAM NI MAMU NI TATU?“ 5. Vjerujem da nitko zapravo nije pitao djecu u domovima ili odrasle osobe koje su odrasle u domovima što misle o tome. To zapravo nije ni bitno, bitno je samo da djecu ne odgajaju neki tamo pederi. Prije nekoliko mjeseci objavljen je jedan članak o dječaku odgojenom u istospolnoj zajednici. Dečko je inače skroz OK i heteroselsualac ako nekoga zanima. Ali zapravo su me ubili komentari ispod. Tipa „pederčine“, „kako su im dali dijete“, „jadno dijete“ i sl. dok se nije pojavio komentar mladića koji je odrastao u domu za napuštenu djecu. Ne mogu ga sad točno citirati ali glasi otprilike: kaže on njima kako nemaju pojma i kako mu je jako drago zbog ovog dječaka jer bi on radije da je imao 2 tate nego nijednoga! Ne mogu se pretvarati da znam kako je to, ali prema rečenom mislim da je djeci koja nemaju obitelji najbitnije da imaju nekoga tko ih voli i na koga se mogu osloniti. Propaganda me bombardira sa svih strana i da se informiram više, otvorim stranicu bitno.net. I tamo među najčitanijim člancima je jedan pod naslovom: “Koji roditelj mi nije potreban: mama ili tata?“ Dirljiva priča djevojčici koja je branila tradicionalan brak pred odborom skupštine Minnesote. I ona naravno govori kako su joj i mama i tata jednako bitni kao što bi reklo i svako dijete koje IMA mamu i tatu. Pa ja se pitam što nisu pitali dijete koje odrasta u domu koji je njemu roditelj bitniji? 6. Možda će netko dobronamjerno reći: „Ali tu djecu će onda vršnjaci zadirkivati ili čak zlostavljati u školi!“ - Ako dijete nekoga zlostavljaja, to je već stvar odgoja zlostavljača. Ali činjenica je da djeca vole ismijavati druge priznali mi to ili ne...zbog velikog nosa, kelmpavih ušiju, naočala, vjerojatno i zato što žive u domu ili imaju 2 mame. Ali mislim ,svejedno, da je nekako bolje kad poslije škole možeš doći kući i izjadati se nekome zbog toga. RODITELJU ! 7. Koliko postoji djece koja su zanemarena od strane bioloških roditelja? Previše! Umjesto da se Crkva okrene pomoći takvoj djeci, idemo bolje lišti djecu koja nemaju obitelji mogućnosti da ju dobiju. Jer ne vjerujem da bi dijete u jednoj istospolnoj zajednici bilo zanemareno i odbačeno. S obzirom na to koliko je kompliciran i dugotrajan postupak posvajanja, mislim da osobe koje to prođu i postanu konačno roditelji, vole to dijete najviše na svijetu. Samo da spomenem kako je djevojčica prije nekoliko mjeseci umrla od pothranjenosti u Slavonskom Brodu, bila dijete iz jedne predivne hetero obitelji... Strašno... Eto mojih nekoliko razloga da se ne potpišem na ovakav šuplji popis ! Ja razmišljam o tome vlastitim mozgom. A i nekako se nije pojavio niti jedan razlog da se potpišem... Pozdrav svim vjernicima! Svim širiteljima lažne dobrote i ljubavi i jednakosti pred bogom za sve... Svim onima koji ne toleriraju različitost i pravo na odabir... Jedan hetero roditelj!
|
|
|
|