kisica -> RE: Zimske bebice 2013/2014 (14.3.2014 10:30:02)
|
Ringerajka eto mene konačno sa laptopa. Vidjela sam tvoj onaj komentar i u tom trenu jedino sam mogla samo kratko napisati sa mobitela. Moja G.ti isto to radi ponekad, koliko sam ja primjetila to je obično ako je umorna a nemože zaspati, onda se toliko unervozi da nezna ni sama što bi. Ili kad je tjekom dojenja uhvati grčić, onda se tako gura i grči, samim time vuče bradavicu pa pusti, pa onda sva ljuta gura glavu u sisu i mlati glavom lijevo desno nebi li našla bradavicu..nema strpljenja sačekat pa se počne derati…i to onda tako traje..ono što ti ja tad radim je bez obzira na to ja njoj i dalje vračam sisu u usta a kad to traje duže onda je dignem dok se ne smiri pa je nahranim ponovo. Mi i dalje ne koristimo ništa za grčiće, strpljivo čekamo da prođu, samo imam dojam da mi je nakon jela napuhana i dosta prdi.. Što se tiče dojenja i dojki, one su ti tvrde samo kad se prepune, a prepune ti se kad il ne dojiš predugo ili tako nešto, i prvi dana nakon poroda, kasnije su one mekane, opuštene, i djeluju prazno, ali nisu prazne..i zapravo svi se mi pitamo kako znamo kad je prazna dojka, ali zapravo ona nikad nije prazna, jer kad i beba pocica ono u njoj kako vuče tako navlači mlijeko i jede i dalje. Nemoj se brinuti oko toga. Vidim da želiš dojiti, takva sam ti i ja, i znam da je to ponekad teško, meni je čista sreća što nisam kupila ad i nemam bočicu u kući, jer da imam u takvim trenutcima kada se nasisava i sl.i ja bi odmah napravila ad, ali nemam ga, nemogu do trgovine, i onda bi preostaje strpljivo davati cicu..kasnije kad se G.smiri, onda bi lakne što nisam posegnula za bočicom. Iako iskreno meni je A.bio na ad mlijeku, i ja nekako imam dojam da je on bio sitiji, i da nije jeo ovoliko kao G. Ali opet kad se sjetim novaca potrošenih na ad,nekako mi sad to zaista nije varijanta. Da moram kupovati kupovala bi, ali kad imam mlijeka nekako mi je bezveze dat 1000 kuna za hranu a svoje mlijeko bacati. Što se tiće kilaže, to ti zaista i je oke. Tebi djeluje možda malo, ali neki okviri su ti da bi beba trebala dobiti oko 700 gr u mj.dana (znam jer je meni A.imao proljev od rođenja pa smo išli na vaganja stalno). U svakom slučaju ako ćeš davati ad onda ti je ovo super što mu ponudiš ad nakon dojenja, iako meni ti ej u rodilištu G.redovno top što bi dobila ad bljucnula van. Eto..ako te zanima još što slobodno pitaj. Mi smo bili na cjepljenju jučer i sistematskom, imamo 5 kg i 56 cm. Znači u mjesec dana smo dobili kilu, i narasli smo 4 cm. Doktorica je zadovoljna, i sad iduća kontrola tek za 2 mj. Na cjepivo nema reakcija.
|
|
|
|